Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Over the rainbow, Moderators
Originally posted by TotVoleo sam sve lektire izuzev gorepomenutog Tiho Dona (Solohovu je estetika strana rec) - procitao sam ga celog, ali mi je bio odvratan, Lelejsku goru nisam mogao ni da zavrsim, nisam voleo ni Seobe (sada ih zato volim) ni Ducicevu poeziju (ni sad je ne volim).Originally posted by revealVerujem ti!
najvise, ali najvise me je smorio jeb... tihi don! joooj... muke zive....
Laliceva Lelejska gora i Tihi Don su najsmor knjige u ovoj temi.
Tihi Don poceo citati i blagovremeno odustao.
Originally posted by pcelicaA kod mene sam ga jedino na voleo u celoj generaciji i vikao na sav glas, poput ludaka, da je savrsenstvo. Ali tada jos nisam bio procitao Kisov Pescanik, pa sam mislio da je jedino knjizevno savrsenstvo.
Hazarski re?nik nisam razumela iako
je cela generacija brujala o njemu kao
savršenstvu.
Priglupa sam valjda...Don't be too hard on yourself.
Originally posted by TotBorhesa sam otkrio pre Pavica i moga boga Danila Kisa... a ako ti treba Pescana knjiga... I have it.
Hazarski re?nik bih mogao ponovo ?itati, ali pre toga obavezno Borhesove pri?e Tlon Uqubar Orbis Tertius i Peš?anu knjigu. O?igledno je da imaš profilisan književni ukus, a Borhes je tu pod ta?kom "podrazumeva se". Ako ga pak nisi ?itao, navali.
Originally posted by TotSavet od Ulixa: citati knjigu uz ispijanje piva!
OK za Džojsa, mada nisam njegovog Uliksa pro?itao
Originally posted by TotPortret... je ok, mada jos uvek nisam naisao na lep prevod na srpski. Isti je slucaj i sa Uliksom. Citao sam ga na srpskom ali nije bio dobar prevod, sto pouzdano znam jer sam ga kasnije citao i u originalu. Cuo sam, doduse, da je ovaj novi prevod jako dobar; skupljam pare da ga kupim, pa cu javiti valja li ista.
OK za Džojsa, mada nisam njegovog Uliksa pro?itao ali jesam Portret umetnika u mladosti, kao i njegove pri?e.
Jedan od filmova koji je retko dobra ekranizacija je film Džona Hjustona Mrtvi, po ovoj Džojsovoj pri?i; izvanredo;igra Hjustonova ?erka Andželika Hjuston. Obavezno nabavi taj film i pogledaj ako nisi.Nisam znao ni da postoji film. Potrazicu ga pod hitno!
I mislim da je za savremenu književnost nezaobilazno Traganje za izgubljenim vremenom M. Prusta. Negde sam oko polovine ovog duga?kog ciklusa; ?itam povremeno. Prustov Svan me je uvek fascinirao i uz Manovog Hansa Kastorpa je jedan od mojih najomiljenijih likova u literaturi.Da, Prust bi definitivno morao uci na must-read listu, ali i Kafka, Bruno Sulc, Borhes (ne deli Kis pricu na onu pre i posle Borhesa, za dzabe), a od novijih velicina, verovatno, Zoze Saramago, koji je za relativno kratko vreme ostvario snazan uticaj na prozu, posebno remek-delom "Slepilo".
Originally posted by Simor
Savet od Ulixa: citati knjigu uz ispijanje piva!![]()
Originally posted by zimizamizumMeni se jako svidjao komplet za peti razred... pro?itao sam ga naravno na raspustu pre petog razreda... to su sve bili de?ji avanturisti?ki romani kao što bi danas recimo bili "pet prijatelja u/na..."
U osnovnoj skoli sam inace jako volela lektiru za cetvrti razred. Osim pomenutog Svemocnog oka, tu je bio i Vlak u Snijegu, i... bem li ga, razne druge knjigeAli nisu ostavile tako jak utisak da ih se danas bogznakako secam. Samo znam da sam taj komplet slistila za par nedelja.
Originally posted by zimizamizumMislim da znam koja je to knjiga, ali nisam znao da se tako zove. Mislim da je to jedna iz serijala od tri u koji spada i Letelica profesora Bistrouma (preostala knjiga je o tom istom de?aku koji u?i životinje da igraju fudbal), samo je ovaj nastavak jaaako loš... tj. ima jaku poruku da ne smeš stvari da koristiš samo u svoju korist itd itd, ali je stvarno loše napisano... otprilike kao da su tri osobe dobile da napišu po jednu knjigu o istoj li?nosti pa je svaka napisala druga?iju... ina?e to jeste knjiga napisana onako kako deca razmišljaju...
Neki decko je od nekog profesora maznuo Svemocno Oko (ili mu ga je ovaj mozda dao?). To je aparat koji ti pomaze da budes nevidljiv, ali mu moc vremenom slabi, recimo mozes da ga upotrebis tri puta. I nas vrli junak odluci da ga upotrebi kako bi dosao do neke tuzne devojcice koja je ostala bez roditelja (ulazi nevidljiv u avion i leti u neke egzoticne krajeve) i malo je zasmejao tako sto je cinio da izgleda kao da predmeti lete po vazduhu sami od sebe... Tako nekako. Na kraju vraca Oko profesoru.
Relativno skoro sam je uzela i procitala za nekih recimo pola sata ili manje, knjiga je totalno sranje ali tada me se jako dojmila, jer su odjednom bili nekakvi naucnici i naucna otkrica a ne pastiri ili sta ti ja znam. Jbg, danas mozda mogu da se povezem sa teskocama svinjogojskog zivota, onda nisam mogla nikako. Iz istog razloga uopste nisam volela Necistu krv - ni sa cime nisam mogla da se povezem. Drugi svet.
Originally posted by MarsBistroum je stvarno dobra knjiga... ima puno onih situacija u kojoj o?ekuješ da se bogznašta desi a dese se normalne i logi?ne stvari... a izmeðu toga se dešava raznorazna fantastika.
U osnovnoj Letelica profesora Bistrouma.
Originally posted by LjudmilaJa radim isto to.
Ja cu na vrh svoje liste staviti " Dervis i smrt", procitala sam je, verujem vise od deset puta..Toliko sam bila fascinirana. Jos uvek sam. Fenomenalno delo. Iznova volim citati neke delove.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!