Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Ovo nije tema o subjektivnoj i objektivnoj lepoti, o fizickom izgledu i sl., ali i jeste. Naime, primetila sam da su meni sve osobe koje volim lepe. Da li ja volim samo lepe ljude ili kad je neko drag nase imaginarne naocare ih prolepsaju? Desavalo mi se da mi neke osobe budu ruzne, ali vremenom mi postanu veoma lepe i obratno. Ponekad je dovoljna samo jedna jedina recenica da drasticno promenim pogled na odredjenu osobu.

I sad ja vas pitam da li se slazete sa Platonom da je ono sto je lepo dobro i ono sto je dobro lepo (naravno ovo mislim u sirem smislu)???

P. S. - Ovu temu nisam zamislila kao striktno ljubavnu.
Korisnikov avatar
By KiWi
lepo nije i dobro ... mene su u životu ujebale ve?inom lepe osobe ... lepa osoba može da bude umišljena, podla, vanserijski ljubomorna, egoisti?na ... hvala Bogu, pa izuzeci postoje ...

Mislim da Platon nije mislio na fizi?ku lepotu koja je stalno prisutna u našim životima.. ve? na onu iskonsku, ?istu i neiskvarenu ... možda grešim...

Btw. blago tebi ako su oko tebe samo lepi i dobri :D .. oko mene ima skotova za izvoz :D
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Dobro nije lepo ako nema bore smejalice oko usana.
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Kiwi
lepo nije i dobro ... mene su u životu ujebale ve?inom lepe osobe ... lepa osoba može da bude umišljena, podla, vanserijski ljubomorna, egoisti?na ... hvala Bogu, pa izuzeci postoje ...

Mislim da Platon nije mislio na fizi?ku lepotu koja je stalno prisutna u našim životima.. ve? na onu iskonsku, ?istu i neiskvarenu ... možda grešim...

Btw. blago tebi ako su oko tebe samo lepi i dobri :D .. oko mene ima skotova za izvoz :D
Kiwi, sustina je u tome da osoba moze biti prosecna, ali kada je zavolimo ona nam postane vrlo lepa. Naravno da osobe koje volim nisu sve fizicki lepe, ali oni su meni jako prijatne, a samim tim i lepe. O tome sam htela da diskutujemo u ovom topicu.
Korisnikov avatar
By Zibro
Lepo=dobro=lepo=dobro...da li?
DA
mnogi ruzni ljudi zbog svojih fizickih nedostataka zavrse kao ozlojedjene ljubomorne osobe pune zlobe i gorcine ,
dakle nema nekog ocitog pravila ,
u svako0m slucaju bogatstvo duhom moze nadoknaditi mnogo toga bas kao i sto duhovna tupost moze naruziti i najlepse medju nama ... i dodojosmo do ovog tvoga da dobro uvek bude nekako lepuskasto
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by GALATEJA
Naime, primetila sam da su meni sve osobe koje volim lepe.
Ima ona 'ljubav je slepa' kojom bi moglo lakonski da se odgovori na temu. Al posto je zanimljiva tema necemo to tako ;)

To ja kapiram kao stadijum gde nisi usresredjen iskljuchivo na nechiji fizichki izgled nego trazhish skladnost.
Nechija kakva takva lepota [relativna stvar, de gustibus ..] kada se spoji sa osobinama daje chuda. Neko ko ti je fizichki lep ce ti biti josh lepshi ili ogavan i obrnuto, neko tebi fizichki neprivlachan odjednom [moze to biti rechenica, vremenski period [neko ti postane drag jednostavno]] kao shto si odlichno rekla baci varnicu koja zapali vatru a da plina nije ni bilo.
I sad ja vas pitam da li se slazete sa Platonom da je ono sto je lepo dobro i ono sto je dobro lepo (naravno ovo mislim u sirem smislu)???
Mislim da platon nije mislio da je lepo<=>dobro kao chinjenichno stanje stvari nego da su ljudi lepo skloni da, recimo idealizuju, iako to nije pravi izraz jer ni lepo ni dobro ne moraju biti idealno, i da sami stvaraju uzrochno-povratnu vezu lepo<=>dobro a to sam gore objasnio kako po pitanju medjuljudskih odnosa.

Mozemo i u materijalnom svetu. Koliko vam se puta desilo da vidite u izlogu neku stvar koja vam se zesce svidi i kupite je iako shvatite da nije skroz funkcionalna kako bi trebala da bude tj idealna, ali vi ste je ipak kupili jer ce to shto je lepo nadoknaditi manje nedostakte u funkcionalnosti. [recimo tanka jakna a sneg na ulici/forumu ;) ]. Racionalno ili ne, odluchite sami, ali je tako.

Takodje i sluchaj 'vazno je da radi posao a ne kako izgleda' i vremenom neshto shto nam je jako korisno a voleli bi da izgleda drugachije [bude lepshe tj.] nam postaje lepo.

Neka vrsta adaptacije u shirem smislu rechi.

Uzgred se slazem sa Zibroom i Kiwijem oko 'lepih' i 'ruznih' ljudi...

Vazhno je u svakom sluchaju ne izgubiti se, narochito kod ovog poslednjeg jer ima tezhih posledica po socijalni zivot.
Korisnikov avatar
By tramp
meni su svi ljudi na neki nacini lepi ako ne zrace pakoscu i zlobom tako da valjda dobro=lepo

kad porazmislim stvarno svi ljudi koji su mi ruzni su mi bili ruzni iz psiholoskih aspekata a ne zato sto imaju veliko ili malo dupe, kriv ili prav nos isl.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by GALATEJA
Originally posted by Kiwi

Kiwi, sustina je u tome da osoba moze biti prosecna, ali kada je zavolimo ona nam postane vrlo lepa. Naravno da osobe koje volim nisu sve fizicki lepe, ali oni su meni jako prijatne, a samim tim i lepe. O tome sam htela da diskutujemo u ovom topicu.
Naravno :D .. zato je svakom detetu njegova majka najlepša na svetu ... tako je i sa prijateljima .. ja tek na slikama mogu da provalim ko je lep ko nije (mislim na pravilne crte lica) ... opije me harizma i onda ne mogu da razlikujem lepo od manje lepog ... ?ak i ono ružno pa?e kome sam pre 5-6 meseci posvetio temu zna da zablista lepotom kad kaže nešto pametno :D .. dakle odavde sledi: Dobro => Lepo .. ali sam u tom smeru.
Korisnikov avatar
By switchon1234
Da bih neku osobu mogla da volim u potpunosti kao partnera, mora da mi se svidja kako psihicki tako fizicki.
Jos jedna vazna stvar je kako ta osoba gleda na svoju "lepotu". Svakako da ljubav >>ulepsava<< osobu. Ona nam omogucava da primetimo(budemo otvoreni prema) energiju osobe koju volimo i da uzivamo u istoj.

Dzaba fizicka lepota, ako me ta lepota ne pokrece , ako me ne usmeri prema dobroti, prema necem uzvisenom. Lepotu vidim kao nesto transcendeltalno.

I citirala bih potpis clana O b o z a v a m T e ! : "Budi uvazen u lepoti!"
By жњ
ima neceg u tome...
znas kako nasi matori imaju izreku "Nakazno, napasno!"

opet, ima zgodnih ljudi koji ustvari imaju napasni izgled pa su mi samim tim ruzni... volim goody goody look, moze malo mackast, ali izgledom dobre mace!

izlupetah se, al ne mari ;)
Korisnikov avatar
By bigirl
Ljubav nosi ruži?aste nao?are...
Korisnikov avatar
By hush
lepota je u oku posmatraca....zar ne?

harizmaticnost...takodje moze da bude presudna...zajedno sa psihickim sklopom...
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by hush
lepota je u oku posmatraca....zar ne?

harizmaticnost...takodje moze da bude presudna...zajedno sa psihickim sklopom...
You'vegot that right! :sweet: Najvise se dobija na "zvaku", i harizmaticnost :kiss:
Korisnikov avatar
By Hys.
Harizma, sharm,poklapanje, sve se to smucka u svojevrsni fluidni paprikas:mljac:
ah, i desavalo se da osobe koje su "smatrane" prelepim meni budu uzasne upravo zbog nesumnjive kolicine zla i pakosti koje emituju:sw:
Korisnikov avatar
By reveal
ne znam kako, ne znam zasto... ali posle nekog vremena provedenog sa osobom za koju isprva nisam mislila da ima izrazito privlacnu spoljasnjost, pocne da mi se dopada... pocnem da uvidjam neke stvari na njenom/njegovom licu koje mi postaju lepe, prijatne na pogled... jednostavno, kad upoznam nekoga iznutra, apsolutno mi se promeni i njen/njegov spoljasnji izgled... shodno stim da li mi se svidja izunutra ili ne.
Korisnikov avatar
By Galateja
Smatram da bi o ovoj temi moglo itekako da se piše.
Reanimacija za nove forumaše. ;)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Njuskalo
Dobro nije lepo ako nema bore smejalice oko usana.
:love: ovu izjavu!
Korisnikov avatar
By AngraMaina
to dvoje je vezano u celinu (kalokagatija).

dakle, ako je neko lep i pritom dobar, onda je idealno lep, slican bogovima i t.d. kako vec ide.

ako je lep, a nije dobar (uobrazen, ili glup, ili oboje), onda prestaje da bude lep.

ako je dobar, a nije lep, onda steta. ali mozemo da budemo dobri prijatelji :D

tako nekako in practical terms. a u smislu estetike i etike, treba da se zadesim posle vecere pa mozda nesto smisleno i napisem.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Ne, ne bih se slozila sa tim covekom koga inace toliko volim. Odavno Dobro i Lepo nisu isto.
Ali vidim da je AngraMaina vec overio temu. :nerd:

A u ljubavi......... neko sa kim biram da legnem ili da ustanem mora biti lep, ali ne lep za sebe, vec lep za mene. U trenutku izbora radja se najlepsa osoba u mojim ocima, kojoj nista ne moze biti ravno.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by the1whowished
Odavno Dobro i Lepo nisu isto.
Kako je smesna ova recenica. Mozda neko nalazi u njoj istinu, tako da ovo "odavno" ne pije vodu. Bas da pitam: a od kada ne vazi? :giggle:
Korisnikov avatar
By Burak
Ja sam jednom bio zaljubljen u jednog ljepotana, medjutim, poslije sam shvatio da je samo spolja lijep a da mu je dusa zgariste. Ipak ovo je samo moj jedan slucaj, mislim da tu nema pravila niti povezanosti.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Ukoliko mi se taj neko ne svidja, niti se druzimo, znaci osoba NN (npr. sa Tv-a) uvek mogu da razlucim Dobrotu i Lepotu, tipa "jeste dobar, ali je ruzan k'o skot", cak ta dobrota (prijatnost) zna da pocne da davi.

Ukoliko je to neko meni blizak/drag crno i belo postaju sivo, pa se i moja odlucnost da pljunem smanjuje. Da ne bude zabune, kukast nos ja primecujem i dalje, ali mi nije toliko ruzan niti mi toliko smeta.

Tako da, konacan odgovor na tvoje pitanje je se naocare stavljaju, i da (bar kod mene) bliskost dobrotu pretvara u lepotu.
Korisnikov avatar
By Hton
naravno da je lepo i dobro... i dobro je lepo... volim neoplatonisticku filozofiju!!! :love: Divna je! Tako je lepa, a samim tim i dobra:giggle:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by the1whowished
Ne, ne bih se slozila sa tim covekom koga inace toliko volim. Odavno Dobro i Lepo nisu isto.
naravno pile, jesu, nisu, identicni su ali ne postoje...davno je bio platon. ali eto ipak divanimo da nam prodje vreme
Korisnikov avatar
By Khons
evo, ja nijednu sebi blisku osobu ne mogu da okarakterisem kao ruznu ili neprivlacnu. svaka ima "ono nesto" a mozda to ne bi bilo tako da mi nisu bliske :/
Korisnikov avatar
By starky
Nit mi je dobro=lepo,a ni lepo=dobro.Mozda su nekada ta dva pojma bila povezana,ili su bar stajala

blize,ali sada su mnogo daleko...

I ako su meni svi moji prijatelji lepi,devojke su mi bile lepe,meni najlepse,to je moje misljenje,i sa

tim niko ne mora da se slozi jer je to sirok pojam i ukusi su razliciti,zbog razlicitih kriterijuma ;)

To sto je meni lepo ne mora da je lepo i drugima,i to je sto je meni dobro mozda je bas samo meni

dobro...
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Sunce
Galateja, pozdravila te Marija Sarapova. :giggle:
Ona je baš indirektan primer za ovu temu.
Kad sam ugledala Mariju Šarapovu bila sam zadivljena njenom lepotom. Baš mi se jako dopala. Sa druge strane imidž koji fura (ili koji su joj 'ugradili' kao silikonske grudi) je bio nešto što mi se takođe svidelo: usamljena lepotica koja čita Pipi Dugu Čarapu i ide u pustinju na odmor...
Plus sam je i sama mentalno nadgradila.
Ali bilo je dovoljno da je čujem i vidim u nekoliko emisija kako priča gde sa svakom svojom izgovorenom rečenicom ruši sebe samu ili, tačnije, Mariju Šarapovu kakvom ju je star sistem napravio. Praznjikava klinka (koja dobro igra tenis) i ništa više.
Ona i dalje izgleda kako izgleda, ali ni približno nema takav efekat na mene kao pre.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Zibro
Lepo=dobro=lepo=dobro...da li?
DA
mnogi ruzni ljudi zbog svojih fizickih nedostataka zavrse kao ozlojedjene ljubomorne osobe pune zlobe i gorcine ,

A shta je sa onima koji svoje "fizichke nedostatke" kompenzIRAju duhovitoshcju, inteligencijom, prijatnim glasom, sharmom...?

Zloba, dobrota, "loshost" veze nemaju sa izgledom. Takodje...DA, istina je da ljude koje "volimo" gledamo drugachije. Svojim ochima istichemo sve ono lepo shto ta osoba sobom nosi, a manje lepo zanemarujemo.
Sopstvena emocija itekako ume da
prolepsha ljude oko nas. Ako pridobiju nashe srce, pridobicje i nash pozitivan pogled.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Galateja
Originally posted by Sunce
Galateja, pozdravila te Marija Sarapova. :giggle:
Ona je baš indirektan primer za ovu temu.
Kad sam ugledala Mariju Šarapovu bila sam zadivljena njenom lepotom. Baš mi se jako dopala. Sa druge strane imidž koji fura (ili koji su joj 'ugradili' kao silikonske grudi) je bio nešto što mi se takođe svidelo: usamljena lepotica koja čita Pipi Dugu Čarapu i ide u pustinju na odmor...
Plus sam je i sama mentalno nadgradila.
Ali bilo je dovoljno da je čujem i vidim u nekoliko emisija kako priča gde sa svakom svojom izgovorenom rečenicom ruši sebe samu ili, tačnije, Mariju Šarapovu kakvom ju je star sistem napravio. Praznjikava klinka (koja dobro igra tenis) i ništa više.
Ona i dalje izgleda kako izgleda, ali ni približno nema takav efekat na mene kao pre.

Nagradila ili naDOgradila? :giggle:

Jako ruzhan osecjaj kad svoje iluzije sami satAremo, zar ne? Ali, tako smo najiskreniji pre samom sebi.

Znash ono...leeeepaaaa da t´ ochi zabole. Al´ kad progovori u trenutku proruzhnja!?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!