Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

By Ulix
Originally posted by Simor
Malo je tesko da jedan covek obuhvati svu raznolikost gej populacije, pa bi tebi, stoga, da si ti gej aktivisti, neki mogli prigovoriti da se zalazes za procese globalizacije i kapitalizam, sto ne predstavlja njihove ideje.
Niko ne trazi da on svojom pojavom obuhvati svu raznolikost gej populacije jer bi to znacilo da mora slusati sve od Baha do Viki, i citati sve od Sulca do Bjelice, ali od njega mozemo ocekivati da svoja licna ubedjenja i zablude ne prodaje dok deluje kao aktivista. On se bori za gej prava i nista vise od toga. Ne treba da prica gluposti o EU, kad dobro zna da jedino pod okriljem EU mi mozemo imati neka prava, niti da propoveda komunizam (neka se seti Kolime), niti da bude feministkinja sa penisom. Njegov posao su GEJ PRAVA jer sebe naziva GEJ AKTIVISTOM. Ne mozes jednim dupetom na dve stolice.

Dakle: aktivista se ne zalaze za neku posebno ideologiju (posebno ne za onu koja je u konfliktu sa njegovim glavnim pozivom), on brani i bori se za prava homoseksulaca. To je sve.
By Simor
Ne, stavom "jedino pod okriljem EU mi mozemo ostvariti svoja prava", odbacivanjem feministicke filozofije, etc., etc., itekako izrazavas ideolosku obojenost. Sta sad, gej aktivista treba da bude ideoloski tabula rasa? Pa to ne postoji, to je nemoguce.
By Ulix
Ne, stavom "jedino pod okriljem EU mi mozemo ostvariti svoja prava", odbacivanjem feministicke filozofije, etc., etc., itekako izrazavas ideolosku obojenost. Sta sad, gej aktivista treba da bude ideoloski tabula rasa? Pa to ne postoji, to je nemoguce.
Niko nije ideoloska tabula rasa. Ali problem imamo kada ideologija dodje u sukob sa pozivom gej aktiviste. O tome je ovde rec. Covek se bori za prava homoseksualaca sa jedne strane a sa druge prica kako pederima ne treba davati decu. S jedne strane pokusava da ga neko ozbiljno shvati a onda se pojavljuje sa naucnofantasticnim pricama o oplodjivanju pomocu dve jajne celije i sta ti ja znam. Neka se drzi onoga sto mu je posao.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by PauLi
Naravno da jeste skandalozno.

Ja privatno protiv Queerije nemam ništa, ali njegovi pojedini stavovi su optuno indebilizni i kontra gej interesima.

Recimo on postavlja temu za homoseksualnost:
Izbor ili Bolest?

Naravno da nije ni izbor (što ?e Ulix s medicine, najbolje znati da objasni jer je homoseksualnost uroðena),
ali to nije ni bolest nego varijanta prirode.

I na kraju Queeria objašnjava da je to izbor, zato što je on izabrao da prizna sebi šta je u stvari.
(A o tome ,,šta je koren toga što je on u stvari'' nema ni traga)
Meni je ovo strašno površno za jednog gej aktivistu.

Da ne govorim o tome što se Kvirija javno zalaže protiv Evropske Unije i protiv Zapada.
On je poznatiji kao borac protiv kapitalizma nego kao gej aktivista.
Sve je to u redu, i on na to ima pravo, ali ja se jednostavno ograðujem od toga da me on predstavlja u medijima.

Možda je dobar politi?ar i dobar ?ovek ali po meni nije dobar gej aktivista jer mu je više stalo do ženskih prava i do komunizma nego do naših prava.
I ne može ga Simore, spasiti to što je autovan sa imenom i prezimenom. Za mene nije dobar aktivista pa nije.
PaulLi, svaka ti cast! Jos nisam ni znao kakav je taj queeria dok nisam video tvoj post! Tebi verujem, mislim da nemas nikakvog razloga ni interesa da lazes o queeria-i!
Takav aktivista poput queeria-e , ako je stvarno takav, nista dobroga nikada nece postici za gej/bi ljude u Srbiji!:neznam:
Korisnikov avatar
By Vel boy
I ne traži se da neko obuhvati raznolikosti cele gej populacije, ali se zna koji interesi su priroritet.

Dakle, gej aktivista je dobar aktivista ako se bori protiv homofobije, a to što se paralelno bori za neki kemp fazon je nešto dodatno i poptuno neobavezuju?e i ?esto nepotrebno.
UPRAVO TAKO! :yes:
Bas me zadivljujes, PaulLi!:saint2:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Ulix
Malo je tesko da jedan covek obuhvati svu raznolikost gej populacije, pa bi tebi, stoga, da si ti gej aktivisti, neki mogli prigovoriti da se zalazes za procese globalizacije i kapitalizam, sto ne predstavlja njihove ideje.
Niko ne trazi da on svojom pojavom obuhvati svu raznolikost gej populacije jer bi to znacilo da mora slusati sve od Baha do Viki, i citati sve od Sulca do Bjelice, ali od njega mozemo ocekivati da svoja licna ubedjenja i zablude ne prodaje dok deluje kao aktivista. On se bori za gej prava i nista vise od toga. Ne treba da prica gluposti o EU, kad dobro zna da jedino pod okriljem EU mi mozemo imati neka prava, niti da propoveda komunizam (neka se seti Kolime), niti da bude feministkinja sa penisom. Njegov posao su GEJ PRAVA jer sebe naziva GEJ AKTIVISTOM. Ne mozes jednim dupetom na dve stolice.

Dakle: aktivista se ne zalaze za neku posebno ideologiju (posebno ne za onu koja je u konfliktu sa njegovim glavnim pozivom), on brani i bori se za prava homoseksulaca. To je sve.
:up: :up: :yes: :yes:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Cinjenica jeste, da, kako stvari stoje sto se tice Evrope, jedino EU je svetionik nade za nas ravnopravniji tretman u drustvu i poboljsanje situacija. Zasto je priznati tu cinjenicu ideoloski?
Ja se ponekad pitam da li su feministkinje odbacile sestrinsku solidarnost sa borcima za pluralizam ljudskih seksualnih orijentacija? Nesto previse ima kemp i kic zena (pogotovo hetero!) koje se oblace u haljine feminizma, a da ni pojma nemaju koje postavke i principi su bili delom okosnice feministickog pokreta!
:shrug:
Korisnikov avatar
By tramp
Ko je rekao da je Skoplje u Srbiji?
Samo kažem da je najbliže i najjeftinije za vešta?ku oplodnju.

Ina?e ideja Tramp je super.
Podržavam.
Bi?u jedan od osniva?a udruženja za pomo? GLBT populaciji u ostvarivanju roditeljstva.
super :hug:

inace znam dosta lezbejskih parova koji bi voleli da im otac detetu bude gay muskarac i znam da je meni to pored ono zdrav, pametan i tako to jedna od osnovnih zahteva da je gay i da bi mi bilo jako drago da je to neko ko zeli biti umesan u odgoj deteta jer mislim da detetu samo moze biti bolje ako ima vise roditelja koji ga/je vole tako da u nekom idealnom svetu svi mogu da zive ako ne u istom stanu/kuci onda vrata do vrata
Korisnikov avatar
By Loni
Simoru, koliko vidim teško pada što nekolicina nas kritikujemo Kvirijin rad i stavove, koga o?igledno poznaje i s kim se druži, ali ovu kritiku ne treba da shvati ni li?no ni tragi?no.

Nemojmo oti?i u drugu krajnost.
Ja Kviriju privatno volim.
Privatno ga gotivim i de?ko je simpati?an.
Mi, koji smo u Beogradu, i koji smo na neki na?in u tim krugovima oko aktivista se toliko dobro znamo, da nije nikakvo ?udo i da se jedan dan pokoljemo, a drugi dan odemo u diskoteku i provodimo do zore.
Evo, na ovoj temi se pojavio Nbegi, s kojim sam je ovog leta tako potukao na sred autobusa, da je malo falilo da autobus stane i da nas izbaci obojicu negde usred Španije. (Nbegi, podseti me, možda smo se tukli dok smo prolazili preko Italije ili Francuske), pa smo se opet otreznili i dan kasnije pomirili, ?ak smo se i drugarski štipkali i zajebavali, kao da se znamo sto godina.
Tebi Simore, pošto gledaš na sve nas iz mnogo manjeg mesta sve deluje tragi?nije, ali ne boj se. Kritikovali smo Ulix i ja i Maljkovi?a pa smo opet danas pili s njim u kafani i smejali se kao blesavi, upravo zato što se ni u ?emu ne slažemo.

Dakle, ni Ulix ni ja, ni Vel boy sigurno ne?emo pljunuti Kviriju u lice zbog toga što nas je razo?arao. Ja bih ga prvi pozvao na pi?e uz smisao za humor, ali to ne zna?i da treba da ?utim o tome što me je kao gej aktivista razo?arao, a jeste. Gej aktivisti su za nas neka vrsta predstavnika i predsednika.

- Ono što ja o?ekujem od gej aktiviste je da nam omogu?i lakše postvarivanje roditeljstva, a Queeria kaže da ga za decu baš briga.
- Ono što ne o?ekujem je da nekom gej aktivisti izaðe stav u novinama, gde se javno zalaže protiv ulaska Srbije u EU i NATO, a to sam od njega video. Šta je ovde jedini naš spas od narastu?e klerikalizacije i fašizma? Baš EU.
- Ono šta ne o?ekujem od gej aktiviste je da više voli feministkinje od nas i da nekriti?ki preuzima svaki njihov stav, a to se takoðe dešava.

Imam pravo da kritikujem i njega i Maljkovi?a i Egmunda i Atilu i sve, jer oni predstavljaju mene, kao što svaki graðanin Srbije ima pravo da kritikuje Borisa Tadi?a, Koštunicu i ljude od kojih zavisi.
By Simor
PauLi, puca meni k...c za krugove i za licne odnose u istim (mada mi je "Beogradski krug" drag, pre svega zbog Miladina Zivotica). Elem, protiv kritike nemam nista, ali mi je virtuelni linc malko gadan. Te da li queerija ima kurac ili ne, da li je glup ili ne, te da li Maljkovic uzima pare Gejtena ili ne, to mi je onako, estetski, gadno. Ako je tebi, meni ili bilo kome stalo do aktivizma, za tako nesto treba da postoji jasno razradjen koncept, a ne ad hoc gradjenje teorija, i posebno ne licno pljuvkanje, bez obzira da li nekog poznajemo ili ne (a zaista, sa kime ti ili neko drugi pije pice, tuce se u autobusu i pljuje ili ne pljuje u lice, to moj mozak ne moze da obuhvati. Stoga, ako je meni bila upucena ta informacija, mozes je zadrzati za sebe). Sto se tice gej roditeljstva, ja tebi i dragoj mi Ulixijani zelim puno dece, uz nadu da cu bar jedno ja moci da krstim (u smislu davanja imena, posto smo sva trojica ateisti a glede crkvenih obreda).
By Ulix
Sto se tice gej roditeljstva, ja tebi i dragoj mi Ulixijani zelim puno dece, uz nadu da cu bar jedno ja moci da krstim (u smislu davanja imena, posto smo sva trojica ateisti a glede crkvenih obreda).
Naravno da mozes. Moras, stavise. :D

A sad prestanite da se svadjate. :oklagija:
Korisnikov avatar
By Loni
Ok, dear Simor. Principijelno nisi u pravu jer gej aktivisti predstavljaju sve nas i to im je posao za koji primaju platu, ali ajde ubedio si me da ponovo pitam moderatora ove rubrike da obriše temu.

Kad sam prvi put rekao da ?emo oti?i predaleko, Cheda je rekao da je tema baš zanimljiva za gejeve i da je šteta da se briše, ali vidim da smo otišli predaleko pa ?e ispasti da ako kritikujem jedna potez, kritikujem sve što neki aktivisti rade, ili njih kao li?nosti što ne želim.

Dakle, Chedo, sada mislim da treba dse obriše tema,
a ja ?u i dalje kritikovati sve korake aktivista, za koje mislim da rade protivno našim interesima, ali ovog puta bez pominjanja nikova, pa neka se neki ljudi...
- koji na sav glas pri?aju da gejstvo nije uroðeno nego izbor
- koji misle da su Srbi krivi za sve, dok nedaju ni re? na Papu
- koji misle da su muškarci(strejt) bezvrednija bi?a od žena i odlaze u totalni feminoekstremizam i
- koji ismevavaju želju gejeva da postanu roditelji

ali bez navoðenja njihovin nikova.
Korisnikov avatar
By Vlada T
Gej aktivisti su za nas neka vrsta predstavnika i predsednika.
To nije tacno.
Aktivisti nisu izabrani predstavnici, niti predsedavaju...necim (ne znam sta bi to moglo biti - jedan magloviti i neodredjen konstrukt kao sto je LGBT zajednica?)

Aktivisti prvo i jedino predstavljaju sebe i svoje politicke stavove, te rade na dostizanju ciljeva koji uopste ne moraju biti konsenzus svih, niti deo nekog opsteg politickog programa za "LGBT zajednicu".

Naravno, to ne znaci da nisu podlozni kritici - jesu, ali onoj koja dolazi sa potpuno drugih pozicija, bez prethodnog ocekivanja da aktivisti moraju bezuslovno ispunjavati neku ideolosku agendu koja je prepoznata kao "gej mainstream".
Korisnikov avatar
By Loni
Ok, Vlado niko te ne krivi.
Naravno da nije tako, i da si u pravu kada kažeš da oni predstavljaju prvenstveno sebe, ali bi po meni trebalo da bude druga?ije.

Uvek treba težiti idealnijem.
Korisnikov avatar
By Vlada T
Sto rece Markuze, "budimo realni, zahtevajmo nemoguce".

Slazem se.
:opatica: :tetka: :opatica: :tetka:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Vlada T
Gej aktivisti su za nas neka vrsta predstavnika i predsednika.
Aktivisti prvo i jedino predstavljaju sebe i svoje politicke stavove, te rade na dostizanju ciljeva koji uopste ne moraju biti konsenzus svih, niti deo nekog opsteg politickog programa za "LGBT zajednicu".
Izvini, VladoT, ali ako je to tako onda zasto se takvi aktivisti ne istaknu kao nezavisni mislioci, a ne da nuzno slepaju GLBTI tematiku za sobom?
Gde su se god prava i stanja GLBTI ljudi u drustvu poboljsala, upravo konsenzus o najprioritetnijim stvarima unutar gej zajednice je bio postignut kao i koordinisan politicki program unutar zajednice! Svakako, da to sve ne preci raznolikost misljenja medju gej ljudima, ali prioriteti moraju jasno biti istaknuti u strategiji borbe za nasu jednakopravnost u drustvu!
Korisnikov avatar
By Vel boy

- koji misle da su muškarci(strejt) bezvrednija bi?a od žena i odlaze u totalni feminoekstremizam i
Ma, lako je meni za hetero muskarce, problem je sto neki gej "aktivisti" predstavljaju NEheteroseksualne muskarce kao bezvrednija bica i od hetero zena i hetero muskih. To mene boli!

A, inace, u svemu drugom se slazem u tvom postu, izuzev ovog citata! :yes:
Korisnikov avatar
By tramp
ajde daj neki dokaz za tu tvrdnju (slazem se da je situacija apsurdna samo ne znam ni jedan primer - ili se ne secam)

inace mi nikada nece biti jasan konflikt izmedju gay muskaraca i lezbejki oko str8 osoba - strategija zavadi pa vladaj ... mislim da je jedina sansa da se nesto postigne neka vrsta ujedinjenog fronta ali onda mozda sam ja samo utopista :sigh:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by tramp
ajde daj neki dokaz za tu tvrdnju (slazem se da je situacija apsurdna samo ne znam ni jedan primer - ili se ne secam)
ar ju toking to me or to PaulLi, hon?:lukavi:
Korisnikov avatar
By tramp
pa tebi Vel boy iza tvog posta sam odgovorila :doh:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by tramp
pa tebi Vel boy iza tvog posta sam odgovorila :doh:
a sta ti nije kao jasno? :ne zna:
Korisnikov avatar
By tramp
problem je sto neki gej "aktivisti" predstavljaju NEheteroseksualne muskarce kao bezvrednija bica i od hetero zena i hetero muskih.
kako i koji aktivisti "predstavljaju NEheteroseksualne muskarce kao bezvrednija bica i od hetero zena i hetero muskih."

(PS ne pokusavam da se raspravaljam nego me stvarno zanima primer)
Korisnikov avatar
By queeria
Ups, tako mi i treba sto ne pratim ovaj forum a u podforum gej brakovi i roditeljstvo nikada ne svracam...
Ja nemam nista da dodam jer je Simor bio divan advokat i na tome sam mu zahvalan. Kiss za njega, osim ako ne trazi honorar!!!
PauLi sledeci put kada kopiras nesto sa drugog foruma molim te nemoj da me nazivas aktivista Queeria, to je samo moj nick, ja svoje ime i prezime ne krijem.

Muskarci ne mogu da rode dete.
Zenama je potrebna sperma da bi rodili dete i to mogu dobiti anonimno tamo daleko (saznali smo u Skoplju).
Paulina ideja da se zenama nametne obaveza da dele roditeljstvo sa donatorom sperme protiv svoje volje je losha, kao i sve obaveze koje se namecu protivno necijoj volji.
Gej muskarci mogu imati svoje biolosko dete samo uz pristanak majke.
Nadam se da je bilo kratko i jasno...
Korisnikov avatar
By Nbegi
Lupus - Queeria in Fabula :)

Slažem se sa rezimeom, kao što mislim da jedan gej aktivista može u isto vreme biti aktivista i na drugim poljima, što može da se nekome svidi ili ne. Ne verujem u "kontolu misli"...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by queeria
Muskarci ne mogu da rode dete.
Zenama je potrebna sperma da bi rodili dete i to mogu dobiti anonimno tamo daleko (saznali smo u Skoplju).
Paulina ideja da se zenama nametne obaveza da dele roditeljstvo sa donatorom sperme protiv svoje volje je losha, kao i sve obaveze koje se namecu protivno necijoj volji.
Gej muskarci mogu imati svoje biolosko dete samo uz pristanak majke.
Nadam se da je bilo kratko i jasno...
A, ko ti trazi da papagajski ponavljas bioloske cinjenice kako muskarci ne mogu da rode dete, kako zenama treba sperma da bi zanele i sl., covece?
Da li si na tim javnim mestima istakao srpskom drustvu da i gej muskarci imaju ocinske instinkte i da postoji interes za produzenje vrste kod gej muskih? Da li si oborio stereotip heteroseksisticke jednacine "gej=bez poroda"? Da li si im rekao u lice da gej muskarci mogu sve sto i hetero BEZ potrebe da budu i/ili postanu hetero?
Cek' da pogodim! Nisi!:oklagija:
Korisnikov avatar
By Nbegi
Originally posted by Vel boy

Da li si na tim javnim mestima istakao srpskom drustvu da i gej muskarci imaju ocinske instinkte i da postoji interes za produzenje vrste kod gej muskih? Da li si oborio stereotip heteroseksisticke jednacine "gej=bez poroda"? Da li si im rekao u lice da gej muskarci mogu sve sto i hetero BEZ potrebe da budu i/ili postanu hetero?
Ovo je odli?no. Mislim da imamo novog gej aktivistu :carica:

Samo još da izaðe u javnost, jer se ovo anonimno na forumu ne ra?una....

Sitnica! :jelka:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!