Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Simor
Btw, nije strasno ne zeleti produzetak vrste, niti biti beskicmenjak (sta god taj izraz podrazumevao).
OK, samo pitam otkud bi bilo gej/bi ljudi da se ne produzava ljudska vrsta?
Ja ne znam da li cu ikada ja postati roditelj, samo uvek naglasim da moja homoseksualnost nema nikakve veze s time sto vec jos nisam roditelj!
I ovo, namerno pisem da bi heteroseksisti i homofobi koji spijuniraju na ovom sajtu mogli da vide ovo sta pisem, pa da napokon shvate da heteroseksualnost NIJE bitna za produzenje vrste i odgovorno roditeljstvo!
Bitno je napredovanje nauke i dostojanstvo svake ljudske osobe, BEZ obzira na seksualnu orijentacju!
Korisnikov avatar
By tramp
@PauLi - da li si ti uopste procitao sta sam ja napisala? posto izgleda nisi da ti ponovim
...idealno resenje bi bilo da postoji mogucnost trazenja neanonimnog kao i da onaj ko zeli da donira kaze da trazi zenu koja zeli da zajedno odgaja dete sa njim pa da se oni koji zele decu van bracne zajednice ali sa drugom osobom suprotnog pola mogu da se nadju...
meni nije jasno kako je to suprotno od
Za TRAMP i DRACO:

Ni vi niste shvatile šta sam ja hteo da kažem.
Tražim samo opciju da donator ne mora uvek da bude i anonimni, (ili njen suprug), a ko hoce da se ubrizga spermom od anonimnog donatora, nek se ubrizga.
dalje ovo
Uostalom vas dve ste devojke, pa vam je mnogo lakše da postanete roditelji. Verovatno i ne možete da shvatite kako je ova tema bolna i mucna gej momcima.
Ako vec ne možete da shvatiš koliko neki od nas pate što nemaju dece, onda bar ne stajte na muku i ne zloupotrebljavajte borbu ili osecanja nekih od nas.
je vec licna uvreda, ja sam upravo iz navedenih razloga odavno rekla da cu jedino imati dete sa gay muskarcem i da mi je idealna kombinacija podizanja dece sa ocem koji je gay njegovim partnerom kao i mojom partnerkom - a odakle si ti u mojim postovima procitao zloupotrebu nije mi jasno!

meni je zao ako sam povredila necija osecanja jer mi to nije bila namera ali mislim da nema smisla iskretati ono sto sam rekla samo zato sto ti automatski ocekujes od svih lezbejki da se slazu sa odredjenim mizandrenim stavom
:ozbiljan:
By Simor
Originally posted by Vel boy
Bitno je napredovanje nauke i dostojanstvo svake ljudske osobe, BEZ obzira na seksualnu orijentacju!
Pa, onda isto postuj, bez nazivanja nekog plitkim, glupim, etc., sve isfrustriran sto ne mozes da napravis topli americki dom.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Pa, onda isto postuj, bez nazivanja nekog plitkim, glupim, etc., sve isfrustriran sto ne mozes da napravis topli americki dom.
Ja sam samo bio reagovao na tvoje aluzije o navodnoj "homofobiji i patrijarhalnosti koje poseduju mnogi homoseksualci", misleci da si bio aludirao na mene i PaulLi-ja!
A, ovo o "mojoj isfrustriranosti sto ne mogu da napravim topli americki dom" ti je vec nisko!

Bye...:durenje:
By Simor
A, ovo o "mojoj isfrustriranosti sto ne mogu da napravim topli americki dom" ti je vec nisko!
Jednako kao sto je nisko da homofobiju zena objasnis isfrustriranoscu u strejt vezama (ah, kako je lako posegnuti pop psiholoskim frustracijama), ili da queeriju, na jednom drugom mestu, nazoves glupim, sto on svakako nije.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Jednako kao sto je nisko da homofobiju zena objasnis isfrustriranoscu strejt vezama, ili da queeriju, na jednom drugom mestu, nazoves glupim, sto on svakako nije.
E, sada vidim da su tebi vaznije cak i homofobicne pojedine hetero-zene i kratkovidni (ideoloski!) queeria od dugorocnijeg dostojanstva gej ljudi i razbijanja heteroseksisticnih stereotipa i lazi o nama!

Sve manje ima razloga da nastavim diskusiju s tobom (jer sam ti konacno procitao broj!, sto se kaze) i ostaj mi zdravo. Zelim ti da ti se sve zelje i sreca ostvare!
Bye, bye...
By Simor
Posto si mi procitao broj, sada mozes da nastavis da ubedjujes homofobne spijune po forumu, a queerija ce, pod svojim imenom i prezimenom, da nastupa i dobija batine, jer se zalaze za gej prava u Srbiji.
Korisnikov avatar
By Vel boy
a queerija ce, pod svojim imenom i prezimenom, da nastupa i dobija batine, jer se zalaze za gej prava u Srbiji.
vrlo efektivno taj queeria se zalaze za gej prava u Srbiji...
Inace, nisam definitivno o njemu rekao da je glup (iako sam bukvalno to rekao, zaboga ne shvata se svaka rec bukvalno!) vec kazem da su mu oni stavovi o kojima se bavi ova tema- ispali glupi, a mozda i kontraproduktivni!
Korisnikov avatar
By tramp
a queerija ce, pod svojim imenom i prezimenom, da nastupa i dobija batine, jer se zalaze za gej prava u Srbiji.
Inace, nisam definitivno o njemu rekao da je glup (iako sam bukvalno to rekao, zaboga ne shvata se svaka rec bukvalno!) vec kazem da su mu oni stavovi o kojima se bavi ova tema- ispali glupi, a mozda i kontraproduktivni!
ipak se zalaze vise od nas ostalih (koji sedimo negde vani i provirimo ka unutra) a ne bi trebalo suditi o necijim stavovima na osnovu 2-3 posta na nekom forumu?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by tramp
ipak se zalaze vise od nas ostalih (koji sedimo negde vani i provirimo ka unutra) a ne bi trebalo suditi o necijim stavovima na osnovu 2-3 posta na nekom forumu?
pa, ja ni nisam nuzno rekao da se ne zalaze, samo se pitam kako efektivno se on zalaze! Jer, gej aktivizam, ako zeli biti uspesnim, treba da ima jak nivo dostojanstva i konzistentnosti! Nekima od nas, nasi licni dostojanstveni gej/bi zivoti tj. nasa iskustvena ophodjenja, su najjaci adut u borbi protiv kompulzivnog heteroseksizma i agresivnog patrijarhata!
Korisnikov avatar
By tramp
Slazem se da mozda privatni zivot moze biti adut u borbi samo tvrdim da nije isto biti u areni i gledati sa tribina. Inace ako ces gledati po primeru USA gay aktivizam niti je uvek dostojanstven niti konzistentan pa je opet imao i te kako uspeha u zadnjih 50-100 godina.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Slazem se da mozda privatni zivot moze biti adut u borbi samo tvrdim da nije isto biti u areni i gledati sa tribina. Inace ako ces gledati po primeru USA gay aktivizam niti je uvek dostojanstven niti konzistentan pa je opet imao i te kako uspeha u zadnjih 50-100 godina.
Bas zato sto USA gej aktivizam nije uvek bio dostojanstven ni konzistentan, USA kasni za vecinom ostatka Zapadnog sveta vise decenija u mnogim stvarima sto se tice stvarne i pune jednakosti hetero i homo/bi ljudi u drustvu!
Ako, je cilj nekog neefektivnog gej aktivizma- sporost i gubljenje dragocenog vremena sa elementima kontraproduktivnosti- onda takav gej aktivizam ce biti i ostati neefektivan!
Vidimo, da Kanada, te vecina zapadne polovine Evrope ( a prikljucuju se i post-apartheidska Juznoafricka Republika, Novi Zeland, Brazil, Argentina i Izrael), imaju efektivniji i produktivniji gej aktivizam sto se i odrazava u brzini jednakosti izmedju hetero i gej/bi ljudi u tim drustvima!
Ne zaboravi, da je u USA sve i svasta podredjeno novcanoj moci, a ne progresivnoj solidarnosti i principima negovanja ljudskih prava, stoga i gej aktivizam nije imun u USA na materijalisticku pohlepu odredjenih aktivista, a sve, na zalost, na ustrb stvarne jednakosti u drustvu OBICNIH I NEBOGATIH gej/bi ljudi USA!
Korisnikov avatar
By tramp
ne zaboravljam ja kako usa funkcionise - veruj mi podsete me bill collectors kad zaboravim no ne vidim kako dostojanstveno sedenje kod kuce pomaze poboljsanju icijih prava

naravno neke se stvari mogu raditi jedna po jedna osoba ali koliko je to efikasno ako to ne radi svaka gay osoba ne znam - ta vrsta individualnog aktivizma bi bila sasvim dovoljna da svaka LGBTIQ osoba uzme sebi u zadatak da razgovara sa 10 ljudi i "objasni" im neke stvari (ako cemo se voditi da smo 1/10 populacije) ali posto od stotina miliona LGBTIQ vecina brine svoju brigu i ne zali se dok ih se ne lupi po glavi i uglavnom (i logicno) izbegavaju konfrontacije tesko da ce se taj metod moze nazvati efikasnim
Korisnikov avatar
By Vel boy
Samo jos da dodam, da tebi, tramp, iz perspektive New York City-ja, USA izgleda stvarno u velikom progresu u odnosu na zemlje ex-Yu, sto je i tacno, ali samo sa aspekta New England-a (severoiostocna atlantska obala Amerike) te pacificka obala Zapadne obale. A, sta je i kako je u drugim delovima USA-a?
Ja poredim USA sa ostatkom Zapadnog sveta, a ne sa zemljama ex-Yu!
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne zaboravljam ja kako usa funkcionise - veruj mi podsete me bill collectors kad zaboravim no ne vidim kako dostojanstveno sedenje kod kuce pomaze poboljsanju icijih prava

naravno neke se stvari mogu raditi jedna po jedna osoba ali koliko je to efikasno ako to ne radi svaka gay osoba ne znam - ta vrsta individualnog aktivizma bi bila sasvim dovoljna da svaka LGBTIQ osoba uzme sebi u zadatak da razgovara sa 10 ljudi i "objasni" im neke stvari (ako cemo se voditi da smo 1/10 populacije) ali posto od stotina miliona LGBTIQ vecina brine svoju brigu i ne zali se dok ih se ne lupi po glavi i uglavnom (i logicno) izbegavaju konfrontacije tesko da ce se taj metod moze nazvati efikasnim
Pa, svakako da nije ista moc uticaja jedne po jedne gej osobe sa gej aktivistima koji javnije i slobodnije mogu da kazu i istaknu za sta se gej/bi ljudi u drustvu bore! Medjutim, kako to da u odredjenim zemljama, ti gej aktivisti su stvarno uspesniji i brzi u efikasnosti, a u nekim drugim "lands of free", polovicno uspesni ili uspesni samo u odredjenim delovima te zemlje, dok su drugi delovi tih "lands of free"- kontrastni prvima?
Da li je to stvarno zbog toga sto americki, pa i srpski gej/bi ljudi navodno "samo dostojanstveno sede kod kuce", ili je pak efikasnost onih koji su u javnom gej aktivizmu manjkav iz nekih drugih razloga? Licna promocija, novac..., dok im je mantra ljudska prava gej/bi ljudi, manje vise, samo mantra? Ja ne tvrdim ni jedno ni drugo, ne znam...
Korisnikov avatar
By Nbegi
Veoma zanimljiva tema o (ne)anonimnom doniranju i (ne)anonimnom roditeljstvu. Uglavnom je sve re?eno.

Samo mi je tu promakla jedna klju?na stvar, a možda sam neobavešten, ispravi?ete me.

Gde pa to u Srbiji postoji banka sperme uopšte?
By Ulix
Najbliža je u Skoplju. Tamo je vešta?ka oplodnja ?ak i besplatna.

P.S: Ovo piše PauLi, ali iz Ulixove sobe, pa me mrzi da se izlogujem iz njega.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Od kada je Skopje u Srbiji? :sunce:
By Simor
Sada smo otkrili da je PauLi podrzavatelj ideje Velike Srbije, i da Makedoniju dozivljava kao juznu Srbiju. Pa ne govorim ja dzabe da Gradjanski savez Srbije, nije vise ni s od stranke kakva je bila za vreme ratnih godina.
Korisnikov avatar
By tramp
@Vel boy - dodaj tu i Pacific North West (5 godina tamo - mislim da je bilo dovoljno za "upoznavanje" ), naravno da znam da u drugim delovima nije isto ali mi ne pada na pamet ni da idealizujem "progresivnu" Evropu koja samo "mete pod tepih" svoje probleme dok ne eruptiraju kao sto smo videli u Parizu

efikasnost licnog i aktivistickog aktivizma ne mora da se poredi - dakle da se svaka LGBTIQ osoba ukljuci u sirenje licnog aktivizma licni aktivizam bi bio efikasniji ... da javni aktivisti promene strategiju bili bi efikasniji --- ove dve teze niti jedna drugu podrzavaju niti se pobijaju niti imaju veze jedna sa drugom

a zaludnost ove teme je upravo u pitanju koje je postavio Nbegi
mislim da bi bilo pametnije osnovati mrezu pedera i lezbejki i bi osoba (kao i onih koji su str8 ali ne zele biti deo "normative") koji zele imati decu i stvarati mogucnosti za one koji bi da nadju matericu/spermu i odgajaju dete zajedno sa osobom koja je nosila dete/donirala spermu a oplodnja se moze obaviti manualno i bez ucesca klinike/drustvenih limitacija
Korisnikov avatar
By Vel boy
@Vel boy - dodaj tu i Pacific North West (5 godina tamo - mislim da je bilo dovoljno za "upoznavanje" ), naravno da znam da u drugim delovima nije isto ali mi ne pada na pamet ni da idealizujem "progresivnu" Evropu koja samo "mete pod tepih" svoje probleme dok ne eruptiraju kao sto smo videli u Parizu

efikasnost licnog i aktivistickog aktivizma ne mora da se poredi - dakle da se svaka LGBTIQ osoba ukljuci u sirenje licnog aktivizma licni aktivizam bi bio efikasniji ... da javni aktivisti promene strategiju bili bi efikasniji --- ove dve teze niti jedna drugu podrzavaju niti se pobijaju niti imaju veze jedna sa drugom

a zaludnost ove teme je upravo u pitanju koje je postavio Nbegi
mislim da bi bilo pametnije osnovati mrezu pedera i lezbejki i bi osoba (kao i onih koji su str8 ali ne zele biti deo "normative") koji zele imati decu i stvarati mogucnosti za one koji bi da nadju matericu/spermu i odgajaju dete zajedno sa osobom koja je nosila dete/donirala spermu a oplodnja se moze obaviti manualno i bez ucesca klinike/drustvenih limitacija
Pacific North West sam podrazumevao pod pacificka obala Zapadne obale! Pa, i u drzavi Washington, Seattle se razlikuje od, recimo, Spokane-a (seti se onog mayora Spokane-a!) Gde sam ja "idealizovao" progresivnu Evropu, niije mi jasno, samo sam rekao da je cinjenica da gej/bi ljudi u vecini zapadne polovine Evrope imaju vecu jednakost u drustvu nego sto je prosek americke jednakosti gej/bi ljudi sa heterosima u drustvu!
Nadalje, smatram da postoji krucijalna razlika izmedju individualnog aktivizma i aktivistickog tj. javnog aktivizma te da se mogu i ne mogu porediti! Jer, kako da gej ljudi stihijski individualno ubedjuju prolaznike na ulicama, strance, nepoznance... o tome za sta se borimo u drustvu? To je nepodesno, u vecini slucajeva! Smatram da su javni gej aktivisti prvi odgovorni da to koordinisano istaknu drustvu, gej aktivistima je prilicnije da to rade, nego na nama gej individuama!
Samo jedna molba:
izbegavaj nonsalantnu upotrebu reci "peder", bar kada se u tvom postu nadju moji citati! Ni ja ne upotrebljavam nonsalantno povredljive reci za lezbejke. Ovo kazem, mada, potpuno znam da nisi rec "peder" bila upotrebila u malicioznom smislu i mada se sasvim slazem sa tvojim iznesenim predlogom o nacinu stvaranja dece i roditeljstva! :wink:
Korisnikov avatar
By Loni
Ko je rekao da je Skoplje u Srbiji?
Samo kažem da je najbliže i najjeftinije za vešta?ku oplodnju.

Ina?e ideja Tramp je super.
Podržavam.
Bi?u jedan od osniva?a udruženja za pomo? GLBT populaciji u ostvarivanju roditeljstva.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Hehehehe pa rekao si implictno, što je i Simor primetio da se zalažeš za Veliku Srbiju :predaja:

Tako je ispalo. Na pitanje "Gde pa to u Srbiji postoji banka sperme uopšte?", odgovorio si da je najbliža u Skopju :)

A možda je bliža u Budimpešti, ako postoji tamo?
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
PauLi should have pasted link to the topic on B92 site.

Ovako, em se nalupetao, em izvukao iz konteksta, em svi seruckate o necemu o cemu nemate blage veze.
By APACH
sta je tu skandal? covek ima pravo na svoje misljenje i to treba respektovati. btw, potpuno se slazem sa njim.
Korisnikov avatar
By Loni
Nemam ništa protiv sva?ijeg mišljenja,
ali mislim da je protivno interesu gejeva, koji bi želeli da postanu roditelji.
By Ulix
Skandalozno je to sto jedan gej aktivista zastupa stanoviste da pederi ne bi trebali da postanu roditelji. U tome je stvar. Da li on licno zeli da ima decu ili ne se ne tice nikog, jer je on aktivista, ne istupa u svoje ime vec u ime gej populacije, a medju pederima ima dosta onih koji zele da budu roditelji.
Korisnikov avatar
By Loni
Naravno da jeste skandalozno.

Ja privatno protiv Queerije nemam ništa, ali njegovi pojedini stavovi su optuno indebilizni i kontra gej interesima.

Recimo on postavlja temu za homoseksualnost:
Izbor ili Bolest?

Naravno da nije ni izbor (što ?e Ulix s medicine, najbolje znati da objasni jer je homoseksualnost uroðena),
ali to nije ni bolest nego varijanta prirode.

I na kraju Queeria objašnjava da je to izbor, zato što je on izabrao da prizna sebi šta je u stvari.
(A o tome ,,šta je koren toga što je on u stvari'' nema ni traga)
Meni je ovo strašno površno za jednog gej aktivistu.

Da ne govorim o tome što se Kvirija javno zalaže protiv Evropske Unije i protiv Zapada.
On je poznatiji kao borac protiv kapitalizma nego kao gej aktivista.
Sve je to u redu, i on na to ima pravo, ali ja se jednostavno ograðujem od toga da me on predstavlja u medijima.

Možda je dobar politi?ar i dobar ?ovek ali po meni nije dobar gej aktivista jer mu je više stalo do ženskih prava i do komunizma nego do naših prava.
I ne može ga Simore, spasiti to što je autovan sa imenom i prezimenom. Za mene nije dobar aktivista pa nije.
By Simor
Homoseksualnost je fenomen na koji nije lako dati jednoznacan odgovor, ma kako mi zeleli da ga damo, da svoj gej/lezbejski identitet svedemo na jednu ravan i ne bakcemo se vise time. Ja, npr., takodje, verujem da je homoseksualnost urodjena, mada o uzrocima homoseksualnosti ne znamo bas puno, kao ni o uzrocima heteroseksualnosti.

Malo je tesko da jedan covek obuhvati svu raznolikost gej populacije, pa bi tebi, stoga, da si ti gej aktivisti, neki mogli prigovoriti da se zalazes za procese globalizacije i kapitalizam, sto ne predstavlja njihove ideje.
Korisnikov avatar
By Loni
I ne traži se da neko obuhvati raznolikosti cele gej populacije, ali se zna koji interesi su priroritet.

Dakle, gej aktivista je dobar aktivista ako se bori protiv homofobije, a to što se paralelno bori za neki kemp fazon je nešto dodatno i poptuno neobavezuju?e i ?esto nepotrebno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!