Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
Pre dva dana mi je dosla tetka iz Francuske i prvo sto mi je , posle poljupca. rekla bilo je:
"Malo si se ugojio..."
S obzirom da se nismo videli od juna, ja u njene reci cvrsto verujem. :yes:
Od tada sam na rigoroznoj dijeti, koja je veoma jednostavna:
Nista ne jedem po ceo dan, samo pijem vodu.
Ova prosta receptura mi se i ranije pokazala kao delotvorna, ali ne verujem da je mnogo zdrava.
Napominjem sledece:
Persona sam koja je izrazito sklona debljanju i koja samo teskim mukama odrzava vitku liniju

Imate li vi neki zdraviji, ali opet nista manje efikasan recept za dijetu, koji ipak podrazumeva po neki zalogaj dnevno ?
:vegi:
Korisnikov avatar
By lost angel
Hmmm... s obzirom da imam ultra-brz metabolizam, meni je dovoljno da 48 sati ne uzimam hranu i da se steshem...

A ako imas problema sa viskom kilograma... najbolje je da sprovedes mali program regulacije ishrane... pracen umerenim fizickim aktivnostima (sex se podrazumeva, hehehe)

1. Dobar dorucak
2. Lagani rucak
3. Vrlo slaba vecera (ne uzimaj hranu posle 19.00)

Za dorucak klopaj sta god hoces - mleko, jaja, muesli, virslice... i obavezno neko voce.

Rucak - corbica, salatica, barena riba ili piletina, tanak komad crnog hleba, voce

Vecera - jogurt, vocni jogurt, vocna salata... komadic tosta

Ako si gladan izmedju, jedi voce ili spremi vecu kolicinu salate od svezeg kupusa zacinjene prelivom od nemasnog jogurta... ukusno i zdravo!

Izbaci sve slatkise, grickalice, zezalice... smanji kolicinu unosa ugljenih hidrata kako bi organizam iskoristio natalozene masnoce...

I vezbice, vezbice, vezbice, vezbice...

Ako gladujes, neces nista postici...

:angel:
Korisnikov avatar
By jukie
Potpisujem ovo od lost angela... prati šta ima u kojoj hrani i šta smeš da jedeš... posle nekog vremena ?eš i odoka umeti da raspoznaš hranu koju treba da uzimaš (ako vidiš neku desetu hranu zna?eš da li smeš da je jedeš)...
sem što kod mene ovaj raspored obroka nije nikad uspeo... ja ako sam gladan ne mogu da spavam, onda se prevr?em i gubim vreme, pa na kraju opet odem i jedem... tako da sam preskakao ru?ak a jeo obilnu ve?eru... tj kada sam bio na dijeti.
Korisnikov avatar
By *deni*
lost angel
A ako imas problema sa viskom kilograma...
Nemam ni najmanji problem sa viskom kilograma ( resio sam ga ranije, kao sto rekoh), nego imam problem sa tim da nisam vise vitak kao sto sam bio pre nekoliko meseci.
Zato drzim dijetu. :yes:

(Hvala na recepturi za dijetu.)
Korisnikov avatar
By lost angel
Eh... nisi vise kao nekad... pa... tu onda nema pomoci... bioloski sat kuca... jedino da ga razbijes!!!! hehehehe!

Sa godinama se polozaj masnih naslaga menja... u tom slucaju, brate... fitnes, trcanje, plivanje... a za par godinica i pod noz!

Salim se, naravno... ali ipak... presudno je da uspostavis pravilan ritam ishrane... to je proces koji traje nesto duze, ali je izuzetno dobar "na duge staze"...
Korisnikov avatar
By ciceron
Iako znam da nije bas zdravo, slazem se sa denijevom dijetom : ne jesti nista, samo piti vodu, jer je to najefikasniji nacin za skidanje kila. Znam da ce me sada mnogi napasti zbog ovakvog stava, ali bitan je cilj zar ne? A cilj je u ovom slucaju manje sala.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by ciceron
Iako znam da nije bas zdravo, slazem se sa denijevom dijetom : ne jesti nista, samo piti vodu, jer je to najefikasniji nacin za skidanje kila. Znam da ce me sada mnogi napasti zbog ovakvog stava, ali bitan je cilj zar ne? A cilj je u ovom slucaju manje sala.
Ma, kako si ti meni samo pametan ! :love: :love:
ljubi tebe tvoj deni u tu tvoju pametnu i lepu glavicu.
:kiss: :love:
Korisnikov avatar
By Mars
Samo malo manje hrane i samo malo vise fizicke aktivnosti, i .... desice se cudo.

"Marsovo dupe - jer Vi to zasluzujete"
http://www.modernman.com/
Korisnikov avatar
By 2kune
Prežderem se i onda držim djetu do sljede?eg prežderavanja. :kralj:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Dijeta, cemu to vodi?

Gladan sam, nervozan sam, nemam koncentraciju da bilo sta radim...

Mozda nemam liniju, ali sam zato udoban!
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Rado bih ti pomogao ali meni treba gojenje, pa ne znam nista o dijetama za mrsavljenje. Mada mi decko praktikuje tvoj recept i uvodnog posta + trcanje po Adi skoro svaki dan + svakodnevne vezbe :mljac:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by *deni*

Nista ne jedem po ceo dan, samo pijem vodu.
Ova prosta receptura mi se i ranije pokazala kao delotvorna, ali ne verujem da je mnogo zdrava.
Napominjem sledece:
Persona sam koja je izrazito sklona debljanju i koja samo teskim mukama odrzava vitku liniju

Imate li vi neki zdraviji, ali opet nista manje efikasan recept za dijetu, koji ipak podrazumeva po neki zalogaj dnevno ?
:vegi:

Princip je delotvoran na krace staze, odnosno, kad zelis da za kratko vreme skines veci broj kilograma, ali je izuzetno nezdrav i na duge staze los. Nase telo period gladovanja tumaci kao stres i kada ponovo pocnes da jedes (a moras ponovo poceti da jedes) talozi i vise materija nego sto bi inace, jer se priprema za novi stres u vidu novog gladovanja. Isto tako, usporavas metabolizam, jer kad nema materija koje ce taj metabolizam da razgradjuje, on se usporava, ne stvara enzime, i opet se desava da masa materija koje dospeju u tebe nakon ponovnog jela ostaju nesvarene ili odlaze u depoe. Da ne napominjem da telo lisavas nephodnih vitamina i menarala koji ulaze u sintezu enzima, akoji su neophodni i za normalno funkcionisanje organizma i lep izgled tela.
Mozes probati da stimulises metabolizam biljnim cajevima, namenjenim mrsavljenju, dobar je zeleni caj, ali je meni groznog ukusa, ali je super i za varenje i za kozu.
Ja sam jako nedisciplinovana sto se tice dijeta, jer bas onda kada ne bi smela, meni se jede sve. Samo mi onda nedostaju slane grickalice, inace ih ni ne spominjem. Zato sam navucena na fitness i aerobik pa odzravam koliko-toliko stalnu tezinu. Primetila sam takodje, da za svakoga postoji neka optimalna tezina, odnosno tu tezinu samo telo odrzava, ni gore ni dole, nezavisno sta i kad jedes. Moja je oko 70 kg, bilo bi dobro da imam manje, ali se uvek vracam. Prestala sam da se mucim i privikavam se da, eto, svi dolazimo na ovaj svet u razlicitim pakovanjima.
Korisnikov avatar
By Val
Narode, verovali ili ne...Ja jela sve sto mi se jelo i smrsala 18 kg. Mozak je cudo, kazem vam ja. Naravno sve ovo uz pomoc Weight Wachers-a. Ne znam, da li je WW svoje pipke pruzio do Srbije, ali pogledajte na netu. Sistem je sasvim jednostavan. Kalorije su preracunali u poene, a na tezinu od 90kg imas 26 poena. I smes bas sve da jedes, dok tu granicu ne dostignes. Ali svaki dan moras da pojedes sve "poene"!!! Dakle, ne cimaj organizam da skuplja zalihe, jer misli da sutra nista nece dobiti. Jedi svaki dan odredjene kalorije i to je to...
Uz to dnevno 3 l vode, kafu i caj izbegavati, jer sprecavaju mrsavljenje, 4-5 puta dnevno voce ili povrce (sta vise volite) i kilaza se sama od sebe smanjuje.
E sad, sto ja vise nemam volju da brojim svoje poene, ko mi kriv. :)
Korisnikov avatar
By 2kune
Tko ne jede - njemu se i ne diže... Dijeta je za žene... :cowboy:
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Ja sam za 3 meseca smrsala 9kg dijetom u kojoj se toliko jede da ti je muka:) Bitno je samo da se odvoje proteinski, ugljeno-hidratni, vocni i skrobni dani koji se non-stop vrte u krug, a ne zna se kojeg dana vise jedes:) Sa cifre od 57 dosla sam na cifru od 48kg, pa na 41kg. S dijetom sam prestala i ne gojim se vise, jer je cilj dijete bila, pored skidanja masnih naslaga, i promena metabolizma. Ako te zanima mogu detaljnije da napisem.
Korisnikov avatar
By Val
Zanima mene. Samo ti pisi. :D
Korisnikov avatar
By m..
Jao ja ne mogu te dijete (uglavnom moraju da se jedu neke ogavne stvari, pogotovu kupus, a i kolcina bude znatno veca nego sto inace jedem, pa se obeshrabrim u startu).. Ako bas ocu da smrsam, bacam se na anorexiju, posle par dana ni ne znam da li sam glana. Mada, ubucila sam se poprilicno. Poenta je da ne budes u stanu. Kad ceo dan ostanem gajbi jedem non stop. Inace, ako doruckujem, ceo dan budem gladnjikava, vise mi se isplati da jedem 1x dnevno.
Korisnikov avatar
By m..
Cuti, mi renoviramo gajbu, mogu samo da jedem instant koji se preliva vodom i random iz mikrotalasne (sport j u kutiji u dnevnoj sobi, frizider takodje). Daklem, pire krompir i topli sendvici goje.
Korisnikov avatar
By waterlily
Deni, ako si osoba sklona debljanju, a bitno ti je kako izgledas (izvosim zakljucak da jeste), moras se pomiriti sa tim da potpuno promenis nacin zivota. Dakle, izbaciti ugljene hidrate (ili unosenje istih svesti na najmanju meru) i obavezno se baviti nekom fizickom aktivnoscu koja ukljucuje aerobne treninge (plivanje je idealno, trcanje (bar 20 minuta ili voznja bajkom ne ispod pola sata).

Nemoj biti lud i piti samo vodu! Pogotovo ne u ovo doba godine kada te zbog pada imuniteta izazvanog nepravilnom ishranom (citaj, neishranom u tvom slucaju) neki virus moze skembati za cas!

Sa srecom!
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
pa ovako... dorucak je za svaki dan isti: voce u paru ( dve jabuke, 2 kruske.... ili saka sitnog voca ili 1 banana).
1 dan- proteinski: rucak:300grama mesa (kuvano, bareno, na teflonu)ili umesto mesa 3 barena jajeta, 50 g hleba, salata bez ulja u neogranicenim kolicinama, i na kraju 2dl supe bez rezanaca( obavezno popiti). vecera: pola rucka, samo bez supe
2 dan- Skrobni: rucak: 300 gr. kuvanog/ pecenog krompira, 50 g hleba, salata bez ulja u neogranicenim kolicinama. vecera: pola rucka
3 dan- Ugljeno-hidratni (moj omiljeni:)): rucak: testenina s kecapom(po zelji) i 300 grama peciva (zu-zu ili sl.) ili testo za vel. pizzu samo s kecapom. vecera: 3 kugle sladoleda ili 3-4 kolaca ili 2 parceta torte
4 dan- Vocni: rucak i vecera: mesano voce

e sad.... ovi dani se ponavljaju 3 meseca, s tim sto jednom mesecno se drzi dan samo na vodi i vocnim sokovima i sl. i on ide posle vocnog a pre proteinskog dana. I samo 2. dana moze se piti mleko i jesti sir, ali po principu; koliko sira/mleka dodas, toliko mesa/jaja manje mozes da pojedes. I to je to...

inace ja sam jela i vise nego sto je bilo potrebno... bar kolaca:) pa sam opet mrsavila... Nije rigorozna a daje rezultate:) enjoy
Korisnikov avatar
By Rei
Val

Narode, verovali ili ne...Ja jela sve sto mi se jelo i smrsala 18 kg. Mozak je cudo, kazem vam ja. Naravno sve ovo uz pomoc Weight Wachers-a. Ne znam, da li je WW svoje pipke pruzio do Srbije, ali pogledajte na netu. Sistem je sasvim jednostavan. Kalorije su preracunali u poene, a na tezinu od 90kg imas 26 poena. I smes bas sve da jedes, dok tu granicu ne dostignes. Ali svaki dan moras da pojedes sve "poene"!!! Dakle, ne cimaj organizam da skuplja zalihe, jer misli da sutra nista nece dobiti. Jedi svaki dan odredjene kalorije i to je to...
Uz to dnevno 3 l vode, kafu i caj izbegavati, jer sprecavaju mrsavljenje, 4-5 puta dnevno voce ili povrce (sta vise volite) i kilaza se sama od sebe smanjuje.
E sad, sto ja vise nemam volju da brojim svoje poene, ko mi kriv.
Nikada mi nije bio jasan taj sistem sa kalorijama. Recimo kad na nekom proizvodu pishe pod energetska vrednost 124 KJ / 60 KCal... Koliko tu onda ima kalorija? :)
By Thomas
Originally posted by At0s
Val

E sad, sto ja vise nemam volju da brojim svoje poene, ko mi kriv.
Nikada mi nije bio jasan taj sistem sa kalorijama. Recimo kad na nekom proizvodu pishe pod energetska vrednost 124 KJ / 60 KCal... Koliko tu onda ima kalorija? :)
:nerd:

1kCal ti je 4,2 kJ pa ti sad racunaj... a koliko kCal sadrzi taj jedan 1/2poen1/2 nemam pojma.

Inace prosecna energijska potreba za zdravog maldog mushkarca (Deni, mislim da odgovarash opisu) je cca. 2.500 kCal/dan.

Inace zdrava prehrana nek sadrzi:
60% ugljikovih hidrata
30% masti
10% belancevina

A znate onu "narodnu" (btw, neko ju je vec pominjao):
doruckuj kao kralj, rucaj kao gospodin i veceraj kao siromak...

BTW, kako napredujesh? Jesi povratio liniju?
By Thomas
Ah, opet zaboravio najbitnije...

...najbitnije su ti vezbe i ne jesti posle sedam sati i prestani pushiti.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Thomas

...i ne jesti posle sedam sati i prestani pushiti.
Gluposti. Zasto posle sedam sati da ne jede? Organizam i u snu preradjuje hranu. Sporije, ali je preradjuje u duzem vremenskom periodu. Sto se pusenja tice, ako prestane, tek onda od dijete nema nista, jer ce po ceo dan da trazi zamenu za cigare (pretezno u hrani).
:)
Kao sto vec rekoh, naprovereniji i delotvorniji metod za mrsavljenje, koja sam licno isprobala, je sa Weight Watchers. Ako nekoga zanima, po kom principu "radi", nek' se javi. :)
By Çâðê_DUP
Ja sam samo 1 u zivotu (pubertet!) kao drzala
te fore potpunog odricanja od hrane...
I tada nisam mogla da prestanem da
mislim o hrani, cak i o onoj koju
u normalnim okolnostima uopste ne
jedem.
Ovako, moji saveti su:
1. Po netu mozes da nadjes
tablice, kojima u zavisnosti od stepena
fizicke aktivnosti, mozes da izracunas
potrebnu dnevnu kolicinu kalorija.
Ja ti preporucujem da trazis nase sajtove,
i da zaista iskreno! popunis te ankete.
E sada, mi smo iz Higijene ucili da zdravo
mrsavljenje podrazumeva gubitak 5% telesne mase
za mesec dana. (dakle, neko sa 100 kg sme da
izgubi do 5kg mesecno- obrati paznju na ono
sto se reklamira po TV-u, sa gubitkom 20 kg
za 15 dana; dakle to jednostavno NIJE ZDRAVO!)
Posto 1 g masti sagorevanjem oslobodi
oko 9 kalorija, to znaci da za gubitak 1 kg mesecno
treba da izgubis 9000 kalorija, tj. oko 300 cal/dan.

2. Ono sto je zaista obavezno je da
se edukujes (ja polazim od toga da vec nisi) o
tome koliko koja hrana ima kalorija.
(Ne mislim u smislu manijakalnog iscitavanja
etiketa i trcanja u kupatilo sa guranjem
prsta u zdrelo). Zdrava ishrana podrazumeva
oko 60% ugljenih hidrata, oko 25% masti i oko
15% proteina.
I odmah da napisem: MOLIM TE zaboravi na sve
tzv. dijete poput "dijete po krvnim grupama",
Etkinsonove dijete, pa onda one fore razdvajanja
namirnica i unosenja samo 1 grupe na dan.

3. Menjaj navike postepeno. Ako veci deo
zivota ne doruckujes, a obilno veceras,
iluzorno je ocekivati da se tvoj organizam nece
pobuniti (i vrlo tesko podneti) promenu kojoj
treba da tezis (takodje vec napisanu u prethodnim
postovima), a to je da imas kvalitetan dorucak,
rucak i slabiju veceru. Nikako nemoj da jedes
u kasnim satima (ja sam npr navikla svoj
organizam da ne jedem posle 19h).
Takodje ako si navikao da svaki dan pojedes
npr 100g cokolade (znam takve ljude), nemoj
naglo da se odreknes, nego postepeno smanjuj "dozu".

4. Zaista nista od svega napisanog nece imati
koristi ako se ne pokrenes! To uopste ne znaci
da moras da ides u teretanu; evo, dosla je
odvratna zima, pa mozes da 3x nedeljno ides
u duge setnje (gde ce tvoje telo em sagorevati
kalorije hodanjem, em povecati nivo metabolizma
da se ne smrznes.)

5. Budi uporan. Uspeh nece doci preko noci.
Sustina zdrave ishrane je "raznovrsno i umereno".
Ja postovanjem svega ovoga sto napisah odrzavam
istu kilazu godinama.
(I ako ikako mogu, bice mi drago da ti
pomognem ako ima bilo sta sto ti je nejasno).
Originally posted by ciceron
Mina Harker je napisala savrsen post,
( :hail: ) pa ja sada necu da se ponavljam.
Samo cu da ti kazem da to sto si gubio je
tecnost (koja cini oko 60% ljudskog organizma.)
Time se i objasnjava cuveni "jo-jo" efekat brzog
gubitka kilograma i jos brzeg sticanja posle
tih "dijeta".
Korisnikov avatar
By spark
oduvek sam jeo kao svinja i nikad nisam drzao dijete...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by APACH
sta je to dijeta?

:odrasti:
Dijeta ti je, po definiciji, svaki iz nekih razloga posebno propisan rezim ishrane.
Dakle, dijeta ne mora nuzno da podrazumeva kuru za mrsavljenje, kao sto se u narodu misli, vec moze da znaci i unos vece kolicine hrane.
Dijeta ne mora cak ni da ima veze sa problemom telesne tezine.
Neko moze da bude na dijeti zbog problema sa holestorolom, ili sa zucnom kesom i da bude na dijeti u smislu da mora da unosi sadrzinski drugaciju hranu od one na koju je navikao.
Za dijetu je, dakle, bitno da je to poseban rezim ishrane.
:vatroslava:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!