Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Simor
Onaj sto prezire serije i domacice preporucuje molitvu, ti travuljine. Fenomenalno! Ulixe, duso, promasio si profesiju. U manastir il' na poljanu da beres travke.
Ja ne bih bila toliko opaka prema 'travuljinama', jer se i u savremenoj farmaciji koriste biljke, a proizvode mnogo manje stetnih efekata nego sintetika. Da ne zaboravimo da su se ljudi i razboljevali i lecili i pre ICN Galenike.
Kod nas zapravo ne postoji zakon po kome bi svaki preparat koji se prodaje morao da bude testiran od strane neke zdravstvene institucije koja bi odgovarala u slucaju da se ne postignu obecani rezultati ili se stanje pogorsa. Zato i imamo gospoju Bozen koja prodaje laksative sa fensi nazivom tubro shlank i zelene bombonice pod nazivom spirulina (inace zelena alga, veoma popularna u Kini, kod nas se ne gaji) za nekih 300-400 dinara. Da ce te se razboleti, malo je verovatno, a moze da pomogne. Moc podsvesti je cudo.
By Simor
Ne sporim ja ni znacaj biljaka, pa cak ni znacaj molitve, nego besmislena lupetanja o "leku protiv side" (to valjda znaci da leci samo poslednji stadijum HIV infekcije), ili o molitvi, koja mora biti iskrena (ne sme skriveni deo tvoje licnosti da prizeljkuje, na primer, Kaposijev sarkom, jer onda nema nista od izlecenja).
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by ...
Da, prezirem ljude koji prate serijale (a to su histericne domacice, kvazi-intelektualci, nazovi umetnici, i sve ostale kategorije ljudi kojima je svaka epizoda draza od romana Roberta Muzila i Hermana Broha, od muzike Baha i Janaceka...).
Prezrivost prema "histericnim domacicama" jeste mizoginija. A putem foruma tesko da mozes napraviti jasnu klasifikaciju i odrediti ko je histerican a ko ne.

Dakle, nije u pitanju mizoginija ili verska netrpeljivost, samo sam trazio da se coveku koji veruje da se izlecio pomocu vere u Boga dozvoli da to veruje (to sto vi njemu to ne dozvoljavate, pa to je totalitaristicki gest), i potencirao sam da citat agentice iz serije (sto sam ja kriv sto je gledaocima scenarista ponudio zenski a ne muski agent, podjednako bih se izrazio i da Scully ili Silly ili kako vec bese ima kurca) ne moze da promeni moje misljenje.
A sta je sa dozvolom da se izrazi sumnja u mogucnost da se HIV virus eliminise putem molitve? Nepristojno je od drugih traziti nesto sto im sam uskracujes. Boldovana rec ukazuje na tvoj lazni snobizam i licemerje.

Jako mi je zao sto niste to shvatili, ali razumem vas, potvrdjena je teorija da gledanje glupih serija zaglupljuje gledaoce. Usput, kad smo kod moje mizoginije, magistrirao sam na Gender Studies, imao sam tu cast da upoznam, izmedju ostalih, Dzudit Batler, da razmenjujem mailove sa Ricardom Rortijem i Elizabet Gros.
Sve to te ne cini ni mrvicu manje mizoginim. A ni dostojnijim postovanja.
Mina Harker, ona kvalifikacija "neznani junak" me bas obradovala... Junak nisam, a ponekad pozelim da budem i neznani.
Sto se tice "znanih junaka", preporucujem "New Maladies of the Soul" od Julije Kristeve. Malo starija knjiga ("znani junaci" trce za sve novijim serijama), ali vredi procitati...
Tri tackice znace nedorecenost i nepotpunost. Neznani Junak je bila cista ironija. Blago onima koji je ne razumeju.
By Ulix
Originally posted by gari
Eto, lek za sidu postoji, izmislio ga naš ?ovek-Todor Jovanovi?, lek se zove "Todoxin" a apoteka mu je na Trgu Nikole Paši?a, pa kome treba nek izvoli. Ulixe i Simore, ako ne verujete svratite tamo pa se informišite...
I ti sada preporucujes da ljudi koji nose HIV virus piju Todoxin i bice izleceni? Kliknes na Kaspersky Anti-Virus i budes virus free. Onaj sto prezire serije i domacice preporucuje molitvu, ti travuljine. Fenomenalno! Ulixe, duso, promasio si profesiju. U manastir il' na poljanu da beres travke. A ja odoh da pogledam snimljenu vecerasnju epizodu X-filesa.
Jesam, pogresio sam. To sam shvatio tek nakon sto sam cuo za todoxin (ne samo sto so leci sidu, vec deluje i kao prosvetljujuci agens). Lakse mi je da naberem neke travke tu u parku u Studenjaku, i da ih onda sasusim i prodajem kao Uliksoxin, nego da ucim tu neku fiziologiju i mikrobiologiju. :drama:
Cim pronadjem odgovarajucu kolicinu oka od dazdevnjaka, spravicu gariju lek za sizofreniju (bokvicu i zelenu salatu vec imam, samo jos maslacak i dazdevnjak....). :balon:
Korisnikov avatar
By gari
Ne bolujem od šizofrenije, mada mi se nešto priviða Drug Lenjin...Da li je on, ili nije? Ma jeste, izgleda da se najeo bokvice pa nije mogao sve da proguta ostao mu ceo bokor da visi iz usta. Pa proguni ve? jedared...neš se udaviš udavio te Staljin dabogda...Ulixe dete, samo ti u?i fiziologiju ali ne od daždevnjaka nego od ?oveka, pa kad položiš ti se javi na kratki kurs le?enja crknutim ma?kama, gašenjem od strave, bajanjem za dobar san, ?aj sa Rtnja za potenciju...Ima svega...Pa /ne daj Bože/ i za HIV, ali ti ipak koristi zaštitu kad radiš ONO, bolje da te ne le?i "Todoxin" ni "Ulixin"...Ko zna, možda i ti nešto otkriješ nekada u dalekoj, dalekoj budu?nosti kad se završi serija "Izgubljeni u svemiru"...
:fige:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Ulix
Jesam, pogresio sam. To sam shvatio tek nakon sto sam cuo za todoxin (ne samo sto so leci sidu, vec deluje i kao prosvetljujuci agens). Lakse mi je da naberem neke travke tu u parku u Studenjaku, i da ih onda sasusim i prodajem kao Uliksoxin, nego da ucim tu neku fiziologiju i mikrobiologiju. :drama:
Cim pronadjem odgovarajucu kolicinu oka od dazdevnjaka, spravicu gariju lek za sizofreniju (bokvicu i zelenu salatu vec imam, samo jos maslacak i dazdevnjak....). :balon:
i majchina dushica....
By Ulix
Uvek sa kondomom, gari :D (Lepo od tebe sto se brines; da te umirim, i PauLi i ja smo savrseno zdravi.)
... nemam ambicija da otkrivam lek za sidu, nikada nisam voleo SF.
Korisnikov avatar
By gari
Joj... :fuck: ...ubode me nešto...Seo sam na paklicu cigareta... :placko: ...a ja se ponadao nešto drugo...Ni HIV ne mogu da dobijem kao ?ovek /psi ne oboljevaju od toga/ imuna saaaaam...ne treba mi ni kondom...Ni lek...Eto ti...:cut:
By Ulix
A u tome je tvoj problem! Pa sto ne kazes! Za to ne treba nikakva trava i nikakva medicina: nadji si kurac da sednes na njega i bice sve u redu. :zeva: :njuska:
Korisnikov avatar
By Myself
Izlecio HIV molitvama... a onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...:nokti:
Korisnikov avatar
By KiWi
alo bre, kad ?ete da utuvite u te vaše glavudže da teorija ne može biti isto što i praxa!!! ... kao što su se svi smejali kosmodisku, sad ga svi kupuju na desetine komada!!! ... Todoxin (konkretno todoxin1) je lek poznat medicini i ako niste ?uli ništa o njemu, ne blatite ga!!! puno je uradio za moju porodicu, verovali vi ili ne! sad filozofirajte do prekosutra, ja više ne?u postovati na ovoj temi.. ali tvrdim da svako ko pri?a ostvarima o kojima ne zna dovoljno nije neinformisan ve? budala!

Svako ko ne veruje, neka ode na prvi sprat doma sindikata i neka se raspita u todoxin apoteci! ... ja tamo redovno kupujem potrebstine za moju baku ... kada vidite zenu u suzama koja sedi na stolici i zahvaljuje se ljudima sto su joj spasili zivot, lupite joj samar i recite da trave ne cine cuda!
Korisnikov avatar
By gari
Pa eto Kiwi, vidiš da Ulix ne veruje ni?emu što ne može da OPIPA...Ulixe, nemaš nimalo smisla za humor, gore sam se samo našalio, ali ne vredi, neinteligentni ljudi nemaju smisao za humor. Moj problem nije to što ti misliš ve? ljudi koji ne shvataju ništa ve? a priori odbacuju sve što im je nepoznato. Pa vidiš, Dom Sindikata nije daleko-idi pa se sam uveri u ono što sam ovde pisao...Neke ljude možeš varati neko vreme ali ne možeš varati sve ljude svo vreme...Zatvori malo te knjige pa pogledaj okolo, život i smrt se ne nalazi u knjigama...a ni HIV virus...I zapamti-TODOXIN...
:kuca:
Korisnikov avatar
By ...
Eto, lek za sidu postoji, izmislio ga naš ?ovek-Todor Jovanovi?, lek se zove "Todoxin" a apoteka mu je na Trgu Nikole Paši?a, pa kome treba nek izvoli. Ulixe i Simore, ako ne verujete svratite tamo pa se informišite...
I ti sada preporucujes da ljudi koji nose HIV virus piju Todoxin i bice izleceni? Kliknes na Kaspersky Anti-Virus i budes virus free. Onaj sto prezire serije i domacice preporucuje molitvu, ti travuljine. Fenomenalno! Ulixe, duso, promasio si profesiju. U manastir il' na poljanu da beres travke. A ja odoh da pogledam snimljenu vecerasnju epizodu X-filesa.
Meni je drago sto pretpostavljam sto ti nick nije po Salingerovom Seymor-u. Jer, Selindzer se molio i jos uvek se, pretpostavljam, moli u onom svom bunkeru u kojem asketski svakodnevno pise po 8 satio i onda sve napisano, saglasno svojim religioznim uverenjima, spali, a pije ne vodu od travica, vec vlastiti urin. Svako jutro. Jer, veruje u nesto. A njegov Simor, odavno nisam citao Selindzera, ali ako se dobro secam, i sam pevao mantre, ucio zen koane napamet (isto i svoje bliznje ubedio u to) pre nego sto je pao u bezdno besmisla (tamo gde mediokriteti, kojima su oni koji se mole i veruju u travice, samo za potsmeh, nikad nece pasti). A ako si ga citao, nisi ni izdaleka shvatio Selindzera, ni razloge za verovanje i padanje u besmisao, niti ista drugo sto je ovaj poklonik Ramakrisne hteo da kaze. Ne moze neko em da gleda serijale em da razume Selindzera, to izranja iz svakog retka ovog pisca (isto kaze Broh u par tekstova knjige "Pesnistvo i saznanje", posto je u pitanju esej, tamo je to eksplicitnije, pa bi mozda ljubitelji serijala bilo lakse da razume). Nekako, banana ribe i uvodi u Simora ne idu zajedno sa Scully. Ko shvatio - shvatio, ko ne shvatio - blazen je. Jer, blazeni su bedni duhom, a sebeopijeni skromni pamecu.
Korisnikov avatar
By gari
Eto šta biva kad se ne pije ?aj od maj?ine dušice i "Todoxin". Po?inju uvrede i samo da vam kažem da sam sada pro?itao izvod iz KZ Srbije koje je postavila Vivaldi i mogu da ti kažem Simore da si dužan...450 000. dinara za uvredu koju si sada naneo re?ima "skini mi se sa ...". Ina?e, ima jpš lekova za HIV osim "Todoxina", recimo homeopatska metoda le?enja...:grouphug:
Korisnikov avatar
By ...
Jeste, Simor je iz Perfektan dan za banana-ribe i jos odasvud. A sada mi se, molim te, skini sa k...a. Hvala ti unapred!
Nije bilo potrebe da korigujes poruku... Pre korekcije si napisao:
"A sada mi se, molim te, skini sa k...a zajedno sa svojim serijama"
Sto je bilo nekorektno, jer ja nisam onaj koji promovise serije po forumu. Sto se serija tice, meni ne smetaju, ja ih ne pratim, neka ih gleda ko god pozeli, samo citirati likove iz serija i te citate koristiti kao argumente u uvredama protiv nekih forumasa (koji veruju da molitva i napici od trava mogu pomoci) smatram da je neumesno. Osobito za nekog ko je procitao bar redak od Selindzera, koji vise decenija svako jutro pije svoj vlastiti urin (njegova licna, autorizovana izjava), i moli se indijskim bozanstvima...
Sto se tice tvoje zelje da se skinem s tvog kurca, ja se ne secam da sam se na njemu "popeo".
Korisnikov avatar
By ...
Jeste, Simor je iz Perfektan dan za banana-ribe i jos odasvud. A sada mi se, molim te, skini sa k...a. Hvala ti unapred!
Eh da je to tako lako... jednom kad se nasadi, ne moz' ga ni hirurskm putem odstraniti...

???????????
To sto je Simor rekao odnosi se na mene. Zaista i dalje mislis to sto si napisao?...
By Ulix
Originally posted by ...
Eh da je to tako lako... jednom kad se nasadi, ne moz' ga ni hirurskm putem odstraniti...

???????????
To sto je Simor rekao odnosi se na mene. Zaista i dalje mislis to sto si napisao?...
JA mislio da se odnosi na garija. Ne, to za tebe ne vazi, naravno. Sorry :blush:

... i sta se vi svadjate, garantujem da biste se super slagali kad biste se upoznali.
By Simor
... i sta se vi svadjate, garantujem da biste se super slagali kad biste se upoznali.
Posto je ... Ulixu drag, ja prekidam dalju svadju.

:predaja:
By Ulix
Tako. Peace on Earth. :love:
Korisnikov avatar
By spark
smesno mi je ovaj konkretan slucaj dovoditi u vezu sa pitanjem postojanja neke vise sile.
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Pa ti tetko i ne verujes u Boga. Uzhas.
Neko, cudno je sto se pederi oma stanu vredjati. Ulix i Simor, pa Gari... Ne znam zasto. Ako ne verujete to je ok, ali nema potrebe da Ulix Gariju govori da je sizofrenicar. Tema je bila sasvim drugacija cini mise. No, nema veze.
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by Franck Whitson
verujem u sveti kurac! to je sasvim dovoljno... :dvaprsta:
:kiss:

:beba:
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Originally posted by spark
Originally posted by Franck Whitson
verujem u sveti kurac! to je sasvim dovoljno... :dvaprsta:
:kiss:

:beba:
Pushachice.:machevi:
Korisnikov avatar
By gari
Ovako, Ulixu i Simoru prepisujem dva "O?e naš" na sat-24 sata, jedan "Todoxin" po jelu i ?aj od maj?ine dušice ujutro naštinu "per os" /nemoj neko da pogreši otvor/...Viša sila ipak postoji, definitivno i Ulix priznao, evo ?ak po?eo i da miri ljude /doduše gay/ i ima "mir u srcu". To je jedan dobar znak da postoji viša sila tj. Bog...Dakle, recept imate, pa na posao...Av!

:doktor:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by kal zakath

Nego zamislite dilemu onih crkvenih krugova koji tvrde, da je HIV/AIDS božja kazna za pedere, a sada imaju ovo "?udo".
?ekaj, zna li neko da li je taj Englez peder?

Ako jeste, crkva ?e to objasniti kao pokajanje.
Tek tad ?e da nam savetuje kakve molitve treba da koristimo.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by PauLi

Nisam primetio u nijednim novinama da je gay, ali sam ga video u intervjuvu na TV i ako moj gaydar nije sasvim u kurcu...
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by kal zakath
Originally posted by PauLi

Nisam primetio u nijednim novinama da je gay, ali sam ga video u intervjuvu na TV i ako moj gaydar nije sasvim u kurcu...
gay je, citao sam intervju sa njim na netu... ako se ne varam, news of the word.com.
Korisnikov avatar
By gari
Kakve li pa sad ima veze dal je peder jal nije? Bitno je da se ?ovek samoizle?io. Valjda ako je peder nije ni zaslužio da bude izle?en /samoizle?en/? Možda se pokajao /ako je peder/ pa postao hetero i Bog mu oprostio HIV...He, he...Naivni pederi...
:kissass:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Prosto ne mogu da verujem koliko vas je "palo" na Todorove priche(iz neprichave) :drama:
Ne osporavam neka dela prim.dr sci.(stomatologije!)Todora Jovanovicja ali sto se tiche HIV-a...no comment
Sem toga,on mnoge ljude dovodi u zabunu svojim prichama-najblaze recheno-one mogu da budu vrlo opasne!Po njemu HIV kao i da ne postoji,HIV+ ljudi nisu infektivni i sexualnim putem HIV se ne moze preneti,kondom isto nije zashtita jer je virus toliko mali da prolazi kroz shupljine na svim kondomima :puzzle: ...Ljudi misle da tako dobijaju HIV a shtos je zapravo u vakcinaciji protiv raznih bolesti gde su vakcine kontaminirane(Velika Svetska Zavera)a kod narkomana-droga je "kontaminirana"HIV virusom...Tako on pricha...Da ne spominjem npr. njegove testove '87 u Francuskoj na 3000 pacijenata obolelih od HIV-a,pola je bilo na placebu,pola na zanichnoj terapiji...Naravno,oni na placebu su preziveli,ostali poumirali ali su rezultati zamenjeni i ispalo je obrnuto...Zatim pricha kako je "izlechio" Medzik Dzonsona(kojem je samo pcr test bio nereaktivan,shto se postize zvanichnom anti hiv terapijom)shto mu opet ne priznaju-koliko se secjam bochice "Todoxina" razbijene su na putu do USA :roll: Razgovori sa Teslom,Pupinom i Tarabicjima-priche za sebe...
Njegovi biljni preparati,u svakom sluchaju,ne mogu da shkode ali da leche-vrlo vrlo diskutabilno...da ne kazem-nemogucje!
Interesantan je Todor,shmeker i sharmer sa lulom,pronicljivih lisicichijih ochiju ali i sharlatan(a tako kazem)koji lako navodi ljude u nevolji da poveruju u svemogucjnost "Todoxina"-za "sve stechene,neizlechive i dr. bolesti "... :doh:
Originally posted by Kiwi puno je uradio za moju porodicu, verovali vi ili ne!
... ja tamo redovno kupujem potrebstine za moju baku ...
Ja verujem dear,drago mi je shto je tako ali ovde prichamo o HIV/AIDS-u od kojeg tvoja baka,sigurno ne boluje...Postoji 5000 njegovih preparata(od kojih se kapsulira 20)za razlichite bolesti...
Zašto misliš i kakv dokaz imaš da kod nas ne postoji lek za sidu ve? deset godina? Imaš neki dokaz? Ja imam-adrese osoba koje su još žive a utvrðeno je da su oboleli od side još pre deset godina. Da li znaš koji je procenat preživelih u roku od godine dana? A tek deset godina? Šta misliš...
Zato shto lek ne postoji!!!Vecj 10 godina postoji anti hiv terapija koja samo "chauri" virus HIV-a(stopira ga)da se ne bi shirio po organizmu i doveo do krajnjeg stadijuma HIV-a,AIDS-a koji se manifestuje padom imuniteta i oboljevanjem od neke druge bolesti sa kojom organizam nije vishe u stanju da se izbori(pneumonija,herpes zoster,tuberkuloza plucja,jetre etc...).Zbog te anti hiv terapije imash ljude koji su preziveli toliko dugo,ne zbog "Todoxina"...Evo,mogu ja da budem primer-HIV+ vishe od 10 god i to bez "Todoxina"...
...nego ?ovek bio na TV-u, dovodio izle?ene ljude, jedan od njih se više puta pojavljivao i kod Vanje Buli?a, ima ?ovek i ženu i dete a razboleo se pre deset godina i bio otpisan. Sada je ?ovek zdrav...
Bio je Todor na TV-ju,ako to neshto znachi-"Biseri" i placjen termin za emisiju "Todoxin",so what...
Ako cjemo o tom choveku koji je "izlechen"-a moze biti samo jedan (Vanja Bulicj-chesto pojavljivanje u medijima/sa i bez Todora/-zena i dete...)zashto se on josh uvek vodi kao "chovek koji zivi sa HIV-om"???Prati malo bolje shta taj "izlecheni" pricha pa da vidimo da li je samo na "Todoxinu" ili i na zvanichnoj anti hiv terapiji(i zashto?)...
Sem toga,da ne bude kako ja pametujem-u njegovoj knjizici o HIV-u lepo pishe:"Svaki pacijent koji se odluchi za Todoxin terapiju mora da prihvati da biljni preparat "Todoxin"nije lek i ne koristi se za lechenje,vecj iskljuchivo kao sredstvo koje sluzi za jachanje imunobioloshkog sistema"
Originally posted by spliff
i majchina dushica....
i jedna zlichica "Vegete"... :lol:

:lukavi:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by gothrose
.
Sem toga,da ne bude kako ja pametujem-u njegovoj knjizici o HIV-u lepo pishe:"Svaki pacijent koji se odluchi za Todoxin terapiju mora da prihvati da biljni preparat "Todoxin"nije lek i ne koristi se za lechenje,vecj iskljuchivo kao sredstvo koje sluzi za jachanje imunobioloshkog sistema"
Navode o kondomu, drogi i ostale gluposti ne zelim ni da komentarisem.
Natpis koji se pojavio u knjizici treba i mora da stoji na ambalazi proizvoda, jer to nije lek. Ali zato sto nije lek ne znaci da ne moze da pomogne ljudima. Ljudski um je univerzum za sebe i snagom volje ljudi uspevaju da savladaju i hodanje po vatri, a i najrazlicitije bolesti. Ne mora da znaci da je izlecenje nastupilo bas zbog Todoxina ili kosmodiska ili necega takvog, ali ako jeste, onda je to sjajno.
Biljni preparati se koriste za lecenje i jacanje imunog sistema mnogo duze od savremenih farmakoloskih lekova i ne treba ih jednostavno gurnuti u stranu i proglasiti za babsko bajajanje. Niti treba od njih ocekivati da izlede AIDS, rak ili neku drugu tesku bolest.

Moram da bacim komentar na PR-a koji reklamira todoxin na jednom novosadskom lokalcu. Cura je fantasticno naucila naslove iz medicinske biohemije i misli da zbog slozenica tipa respiratorni lanac ili ciklus trikarboksilnih kiselina svi padamo u trans i pocinjemo da verujemo kako i nauka odobrava todoxin. Svaka cast na reklami, ali moze i bolje.....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!