Dr. M
Zasto se gostima na forumu ne prikazuju avatari i potpisi clanova, a omoguceno im je da pogledaju profil bilo kog clana?
Evo sad sam prvi put chuo za to, vrlo verovatno se to tako postavilo kad smo postavili opciju korisnicima u profilu da ne prikazuju avatare i potpise.
Posecujem dosta razlicitih sajtova i jos nisam sreo ni jedan koji omogucava ljudima koji nisu uclanjeni da slobodno pregledaju profile korisnika...
A ovde im je to omoguceno,cime korisnici foruma prakticno nemaju osiguranu nikakvu diskreciju!
Ako su u svoj profil postavili yahoo ID,link za svoj profil to je vidljivo bukvalno svima...
Zasto je to tako ???
Aplikacija za forum i za chat nije pisana od strane bilo koga ko ima veze sa sajtom za razliku od ostatka sajta chiji je autor komplet Nikola the owner.
Elem, dakle softver je takav kakav je a nama je ostavljena mogucnost da ga menjamo prema potrebama.
U svim forumskim aplikacijama (phpBB, BBulliten, XMB, ...) je po defaultu nameshteno da gosti mogu videti sve a gledanje profila se podrazumeva.
Zashto?
Zato shto nekoga odvaja dva klika, pola minuta posla do registracije na forumu i dakle punopravnog chlanstva gde bi svako mogao da chita tudje profile (mada ja ovo shto je vezano za forum ne bih nazvao profilima nego izgovorima za profil al to paket dolazi s njima i kakvi su takvi su - ja sam ih neshto malchice modifikovao da liche na neshto) i onda se chovek zapita chemu?
Da li cemo da idemo do te mere da se zatvaramo u sebe pa da krenemo od jednog po jednog foruma i sakrivamo ih, pa profile, pa avatare (ja cu sad pogledati zashto se ne prikazuju gostima to tako ne bi trebalo da bude).. logo smo odavno sklonili jer realno moze da izazove probleme u nekim sluchajevima mada lichno ni sa tim nisam nachisto jer sajt bi ipak trebao da ima misiju da prikazuje postojanje populacije a ne sakrivanje iste.
Da li cemo se stvarno osecati sigurnije ukoliko gosti ne budu mogli da gledaju profile i forume a svi znamo da im je laganica da se registruju i haraju svim tim opet?
Trenutka kada objavite bilo koji podatak o sebi ili neshto shto vash virtuelni identitet moze dovesti u vezu s vama u real lifeu to postaje vasha odgovornost i tu niko vishe ne moze uchiniti nishta. Da, rizik je skoro pa napisati bilo shta, rizik je pojaviti se u krugu od 200 metara od gay deshavanja, ... I hocemo da se uchaurimo?
Mozemo da prodiskutujemo o tome, naravno, meni ce to biti malo posla koji ipak volem i bavim se istim, i ukoliko se slozimo svi da je tako neshto potrebno ce da bude sredjeno.
I hocemo li da spustimo ton?
Niti sam ja chiji rob niti je ko moj robovlasnik, niti me ko ovde placa za neshto a i da me placa posle ovakvog naloga bi dobio ostavku bez razmisljanja.
Ako je nekome bash do sponzorisanja, ide mi se u Australiju ili na Kubu za Novu godinu, znate gde je u2u i super.
Il cemo da prichamo ko ljudi il necemo da prichamo uopste.
Vrlo dobro svi znate ko je chlan famozne redakcije zaduzen za forum i znate ko se bavi takvim stvarima tako da meshanje drugih ljudi samo radi napadanja istih nije okej
@ Zvrk
Shta si zgreshio pa pokushavash da mi napravish ego tripove?