Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
U biblioteci kongresa Sjedinjenih Ameri?kih Država u Vašingtonu, sve knjige na hrvatskoj latinici su preba?ene u sekciju hrvatskog jezika. Tako sada Desanka Maksimovi?, Momo Kapor i Njegoš podpadaju pod hrvatske pisce, dok su oni koji imaju izdanja i na ?irilici i na latinici zastupljeni i u srpskoj i u hrvatskoj sekciji... Da li ste još uvek protiv oživljavanja ?irilice? ..
Korisnikov avatar
By 2kune
Latinica nije hrvatska.

OT: Jebiga, amerikanci su po obi?aju nedovoljno informirani. Što njihovi kriteriji imaju veze sa oživljavanjem ?irilice (što podržavam)? Mislim da treba biti sretan što sve na ?irilici nisu metnuli meðu ruse a sve na latinici meðu poljake... :odbij:
By Ulix
Ako. Kapora svejedno treba proterati iz srpske knjizevnosti :D Nazalost, ne verujem da je i Cosic stampan latinicom :(
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Ulix
Ako. Kapora svejedno treba proterati iz srpske knjizevnosti :D Nazalost, ne verujem da je i Cosic stampan latinicom :(
:lol: :) :lol: :smeh:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Kiwi
Da li ste još uvek protiv oživljavanja ?irilice? ..
nisam nikad ni bio... ja chak koristim ccirilicu kada pishem (za razliku od nekih)

:)
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Pa ne znam, pri?ala mi je jedna žena kako je u centralnoj biblioteci u Illinoisu imala zadatak da organizuje prepisivanje naslova sa srpske ?irilice na latinicu da bi se uneli u katalog. Nije mi pominjala da su ih zavodili kao hrvatske... :?:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by spliff
nisam nikad ni bio... ja chak koristim ccirilicu kada pishem (za razliku od nekih)

:)
Prozivke, a? ... ako aludiraš na onu razglednicu sa mora, namerno sam ti pisao latinicom, jer si ti poznati englofil... na žalost motiv sam pobrkao pa je Greeatings from Montenegro stila kod sparka a ne kod tebe... pripit sam pisao razglednice...

P.S. Mom udruženju sam razglednicu poslao na ?irilici...

Originally posted by 2kune
Latinica nije hrvatska.

OT: Jebiga, amerikanci su po obi?aju nedovoljno informirani. Što njihovi kriteriji imaju veze sa oživljavanjem ?irilice (što podržavam)? Mislim da treba biti sretan što sve na ?irilici nisu metnuli meðu ruse a sve na latinici meðu poljake... :odbij:
Pile moje, znam o ?emu govorim. Postoji engleska latinica, španska, nema?ka... pa i hrvatska. Ljudevit Gaj je preradio englesku latinicu za potrebe hrvata. Tako reformisana, naziva se hrvatska latinica.
Korisnikov avatar
By spliff
nije samo raglednica.... :)

pamtim k'o slon
By Mudolog
Ko radi taj i greshi. Radije me brine stanje u nashim bibliotekama.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja sam u svega 50 sekundi promenio stav od Jao, strasno, mamu li im... do Bas me briga, nemam nista ni od jednog ni od drugog.... Iskreno.

Deca vole krompirice i sladoled, a odrasli - Marsovo dupe!
http://men.style.com/
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by dEIVVAN
Ocu dokaz!
Konkretan dokaz nemam.. jedino što mogu je da ti pošaljem kopiju pisma koje je stiglo nama u NVO od jednog ?lana iz diaspore.
Korisnikov avatar
By Mars
Cekeaj, cekaj... Sad si me podsetio na jednu zanimljivu vest od nocas....

By Thomas
Nisam nikad ni bio...

OFF:
Totalno poludim, kad na embalaži raznih proizvoda vidim napisana uputstva u deset... i više jezika a medju njima nema srpskog... a i kad naletim na srpski, uvek bude napian latinicom....

A još više me iznervira kad vidim spojeno CRO i BIH...
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Mars
Cekeaj, cekaj... Sad si me podsetio na jednu zanimljivu vest od nocas....

a koja je to vest ??
Korisnikov avatar
By 2kune
Pile moje, znam o ?emu govorim. Postoji engleska latinica, španska, nema?ka... pa i hrvatska. Ljudevit Gaj je preradio englesku latinicu za potrebe hrvata. Tako reformisana, naziva se hrvatska latinica.
Neeee... :odbij: To su ti kodne stranice dušo :lol:
Postoje razne redakcije latinice. Ona kojom se piše hrvatski jezik ima dugu povijest i na njenoj izradi nisu radili samo hrvati nego i srbi, npr. Ðura Dani?i?. Stoga bi je bilo najto?nije nazvati srpskohrvatska latinica ako ve? kratimo po nazivima jezika koje koriste odreðenu redakciju latini?kog pisma. Engleska latinica nema veze sa nastankom ove naše latinice, jer da ima onda bi imala u sebi i slovo w. Uostalom, što bi i imala kada se latinica u ovim krajevima u kontinuitetu piše od vremena prije nego je uop?e i došla do Engleske. Ima li što logi?nije nego razvoj hr. verzije latinice iz rimske latinice kada je hrvatska dala toliko latinaša i kada je službeni jezik Hr. sabora i administracije do iliraca bio latinski...
Korisnikov avatar
By KiWi
podse?aš me na beogradske latini?are koji tvrde da je ?irilica zaobljena latinica... što se ti?e termina srpskohrvatska latinica, tu si u pravu! Bilo kako bilo ''hrvatska latinica'' je opšteprihva?en termin.
Korisnikov avatar
By 2kune
Da, kao kodna stranica :lol:
:kiss:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!