Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By vivaldi
Doajen srpskog glumišta Ljuba Tadi?, koji je posle kra?e bolesti umro u Beogradu u 77. godini. Zapo?eo je karijeru još kao gimnazijalac 1944. u Kragujeva?kom pozorištu, a zatim gotovo šest decenija nizao upe?atljive uloge u teatru, na televiziji i filmu.

Igrao je naslovne uloge u klasi?nim komadima 'Otelo', 'Kralj Lir', 'Edip', bio je Raskoljnikov u 'Zlo?inu i kazni', Rogožin u 'Idiotu', Stavrogin u 'Zlim dusima'. Visoke ocene kritike i publike dobile su i njegove uloge u predstavama 'Prljave ruke', 'Kavkaski krug kredom', 'Na rubu pameti', 'Sumrak', 'Garderober'... Izuzetne kreacije ostvario je u mnogo puta izvoðenim monodramama 'Odbrana Sokratova i smrt' i 'Memoari prote Matije Nenadovi?a'

U igranim filmova, Ljubu Tadi? pamtimo po likovima iz 'Marša na Drinu', 'Vuka sa Prokletija', 'Sutjeske', kao i iz filmova 'Veliki i mali', 'Sibirska ledi Magbet', 'Pre istine', 'Strah', 'Kiklop', 'Kvar', 'Poseban tretman', 'Bure baruta'... Na televiziji je skrenuo pažnju široke publike ulogom Amazonca u seriji 'Ogledalo graðanina pokornog' Radivoja Lole Ðuki?a 60-ih godina i u seriji 'Pesma' Oskara Davi?a 70-ih godina 20. veka.

Poslednju pozorišnu ulogu odigrao je u prole?e ove godine, kao Šekspirov 'Kralj Lir' u modernoj postavci Tomija Janeži?a, i to na sceni Ateljea 212, gde je pre gotovo pola veka igrao u kultnoj postavci Beketove drame '?ekaju?i Godoa', kojom je i pokrenut rad Ateljea.

Slava velikanu
Korisnikov avatar
By 2kune
Zbilja je bio velik. Jedan od meni najdražiš glumaca... :placko:
Njegova uloga u Kiklopu je nenadjebiva!
Korisnikov avatar
By Tot
Pamti?u ga po svim ulogama u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Kada sam bio klinac bio sam oduševljen što sam se upoznao s njim nakon jednog Kralja Lira kada me je moj stariji prijatelj i veliki pozorišni fan odveo da vidim kako to izgleda iza scene. Viðao sam ga u Maderi gde bi nas redovno pozdravio naklonom glave.

Ušao je u istoriju srpskog pozorišta. Oni doživljaji koje mi je podario teatar ne bi bili tako intenzivni i trajali do danas da nije bilo Ljube Tadi?a.

Neka mu je slava.
Korisnikov avatar
By Kupper
Neka mu je slava.

Ne znam sta vise pametno reci.

Moj licni utisak je 'Cekajuci Godoa' sa Snezanom Niksic, tamo negde '80-tih kad su zajedno drzali scenu u Knez Mihajlovoj. Tresle su mi se noge kad je prosao pored mene.
Korisnikov avatar
By *deni*
A i bio je mator...
Neka mu je vecna slava i neka mladi glumci dobiju mesto da igraju uloge, konacno.....
:vijaca:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by 2kune
Zbilja je bio velik. Jedan od meni najdražiš glumaca... :placko:
Njegova uloga u Kiklopu je nenadjebiva!
NIN, 1989, maj - 'Jesam zadovoljan ulogom, ne komadom, ponajmanje partnerom' Zato se necu secati s radoscu toga sto sam, u tako velikom delu, dao jako malo'.

'Znate, ja nisam filmski glumac. 'Poseban tretman' je posebnost u mojoj karijeri'.
By Ulix
Fenomenalan glumac. Bas sam se rastuzio kad sam danas, prolazeci kroz grad u trafici ugledao kako na naslovnoj strani jednih novina pise: UMRO LJUBA TADIC.

RIP
Korisnikov avatar
By Mars
Jednom sam ga video kao mali, i nekako je ostavio jeziv utisak na mene. To kad je bio mladji, kasnije je starost ublazila taj utisak.

Vest o njegovoj smrti me nije zacnula kao recimo Bate Stojkovica nekad.

Deca vole krompirice i sladoled, a odrasli - Marsovo dupe!
http://men.style.com/
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by *deni*
A i bio je mator...
Neka mu je vecna slava i neka mladi glumci dobiju mesto da igraju uloge, konacno.....
Kratko i jasno: Deni NE SERI!
Zaista nekad ne znas gde treba da zacepis.

Covek je bio jedan od najboljih glumaca na Balkanu. To je bio dosta dugo. Pozorisna scena Srbije (koja je takva kakva je) je izgubila jednog velikana.
A mladi glumci koji su barem upola talentovani koliko je bio Ljuba Tadic sigurno nemaju problema da dobiju uloge.
Problem je valjda sto ih mnogo vise onih onih netalentovanih koji uloge ne dobijaju. Srecom, smrt Ljube Tadica im nece pomoci da do uloga i dodju...
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by M M and I
Originally posted by *deni*
A i bio je mator...
Kratko i jasno: Deni NE SERI!
Zaista nekad ne znas gde treba da zacepis.

Covek je bio jedan od najboljih glumaca na Balkanu. To je bio dosta dugo. Pozorisna scena Srbije (koja je takva kakva je) je izgubila jednog velikana.
A mladi glumci koji su barem upola talentovani koliko je bio Ljuba Tadic sigurno nemaju problema da dobiju uloge.
Problem je valjda sto ih mnogo vise onih onih netalentovanih koji uloge ne dobijaju. Srecom, smrt Ljube Tadica im nece pomoci da do uloga i dodju...
Pa dobro... :durenje:
Hteo sam da kazem da bi veca tragedija bila da je umro mlad, a toliko mladih ljudi danas umire...
Doziveo je lepe godine i umro u 77- oj.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Kupper
NIN, 1989, maj - 'Jesam zadovoljan ulogom, ne komadom, ponajmanje partnerom' Zato se necu secati s radoscu toga sto sam, u tako velikom delu, dao jako malo'.

'Znate, ja nisam filmski glumac. 'Poseban tretman' je posebnost u mojoj karijeri'.
Pravi umjetnici su uvijek previše kriti?ni prema sebi... Izmeðu ostalog, i to ih ?ini velikima...
By Ulix
"Drino, jebem ti."
Korisnikov avatar
By waterlily
Originally posted by Ulix
"Drino, jebem ti."

Evo, najezih se!

Slava mu! Zaista me je razalostilo kada sam cula... da li je neko gledao Budjenje iz mrtvih. To mu je, valjda, poslednji film...
By Ulix
Originally posted by waterlily
Originally posted by Ulix
"Drino, jebem ti."

Evo, najezih se!

Slava mu! Zaista me je razalostilo kada sam cula... da li je neko gledao Budjenje iz mrtvih. To mu je, valjda, poslednji film...
Ne ali planiramo cim ga nadjemo na DivX, posto sumnjam da jos uvek igra u bioskopima. Svetozar Cvetkovic + Ljuba Tadic + Misa Radivojevic... How bad can it be? :whatever:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!