Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By EYA
Zelja za poljupcem je biolosko-hemijska reakcija i psiholoska potreba. Ukoliko je ta zelja jaca, utoliko su izrazenije i hemijske reakcije u nasem organizmu. Poljubac obicno predstavlja izraz ljubavi, intimnosti, naklonosti i postovanja.

Dakle, po svom znacenju poljubac je prijateljski, nezan, zastitnicki, formalan, provokativan, ljubavni, strastven, takodje nastajte kao izraz postovanja ili potcinjenosti, ponekad on je intiman ili majcinski. Ujedno, poljubac je i sredstvo kojim ljudska vrsta izrazava mnogobrojna osecanja, na razlicite nacine i u raznim prilikama. Antropolozi naglasavaju, da je poljubac kakav mi danas poznajemo nastao od davnog poljupca izmedju majke i deteta. Poput ptica koje svoje mlade hrane kljunovima, majka je davala detetu sazvakanu hranu naslanjajuci svoja usta na njegova, sto je stvorilo osecaj zasticenosti, koji je duboko urezan u kolektivno secanje ljudske vrste.
U seksualnom cinu, verovatno da je nastao kao posledica tradicionalnog polozaja i gledanja oci u oci, sto budi zelju za poljupcima.

Najintrigantniji je svakako francuski - ljubavni poljubac. Pored toga sto pruza osecaj bliskosti, predavanja i pripadanja, on je i najpotpuniji culni stimulans. Ovaj poljubac je i odlicna gimnastika za srce i misice, budi sva cula, puls se podize do 150, a za sedam sekundi telo sagori 12 kalorija; usput se aktiviraju cak 34 facijalna misica i 40 misica vrata i glave.

Iako je poznat u svim kulturama i civilizacijama, poljubac ima svoje razlicite oblike i simboliku. Eskimi, Maori i Polinezani se dodiruju vrhom nosa. U arapskim zemljama, poljubac je gest postovanja. U Maroku mladja osoba uvek poljubi ruku starijoj, a zatim i vrh glave. Poljubac u ruku uvek predstavlja znak postovanja, a poljubac u koleno ili stopalo, poznat u nekim drustvima, odaje potpunu poniznost i potcinjenost. Za Kineze i Japance poljubac je vrlo intiman, gotovo seksualni cin i dozvoljen je samo daleko od javnosti i radoznalih ociju. Ni Indusi ne vole ljubljenje na javnim mestima; oni cak cenzurisu poljupce u filmovima. Evropski poljubac nepoznat je u indijanskim plemenima, izuzetak je pleme Hopi. Na ostrvu Hokaidu, uzivaju u medjusobnom ujedanju. Na Baliju, vrhunac intimnosti je priblizavanje lica i upijanje mirisa i topline pokretima i dodirima. Kod Papuanaca je tradicionalni poljubac nepoznat, ali oni poznaju mitataku - grickanje trepavica voljene osobe. Za africka plemena usta predstavljaju izlaz, te postoji strah da se prilikom ljubljenja ne izgubi dusa. Nigerijska plemena, poljubac dozivljavaju kao akt slican kanibalizmu i kaznjavaju ga bicevanjem.

Psiholozi naglasavaju, da poljubac ima vise svojih funkcija i znacenja, zatim da ponekad deluje lekovito, misticno ili fenomenoloski. Naime, poljubac moze intimno i duhovno da zblizi dvoje ljudi, vise nego seksualni cin. Uostalom, setimo se da poljubac budi lepotice iz stogodisnjeg sna, kao i da zapce pretvara u princeve. Mozda njegovu snagu, znacenje ili moc, jos uvek ne poznajemo dovoljno.
Korisnikov avatar
By *deni*
Ja volim kada poljupci idu u paketu od TRI !
Dakle, tri poljupca hocu ja.
:pilence:
Korisnikov avatar
By Val
Pogledaj moja 34 facijalna misica i 40 misica vrata i glave, pa ces znati koliko mi je poljubac bitan u zivotu.

Kao sto sam vec pisala u svojoj temi o poljupcima, oni me otkrivaju u potpunosti. Ako te stalno cackam i ljubim, znaces kolika je moja ljubav. Kad prestanem da te ljubim...e jbg onda... :lol:
Korisnikov avatar
By spark
verovatno vise volim da ga pusim, ali da, jako jako volim i da se ljubim... :mljac: :mljac: :mljac:
Korisnikov avatar
By unic0rn
e ovaj tekst nisam prochitao :)
ja toliko volim da se ljubim da ne mogu da 'slusham' neka predavanja o biohemijskim reakcijama u mozgu i donjoj pipi.
unishti mi osecaj :) ))
Korisnikov avatar
By 2kune
Osim ljubljenja volem i lizanje a po?esto i gricnem... :blush:
By mangas
potpuno lud i bez njih, sa njima....josh uvek nedefinisano
:kiss:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by waterlily
POTPUNO LUDA ZA POLJUPCIMA! :kiss:
Da "ljubis" ili da te "ljube" ? :P
Korisnikov avatar
By Bole
Ne mozes ni da zamislis koliko sam lud za time....

:kissing: :kissing: :kissing: :kissing: :kissing:

to mi je mozda najpresudnije o formiranju kompletnog misljenja o osobi posle price sa njime....

Korisnikov avatar
By IriS
moj nick govori sam za sebe :D
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
hm...zavisi kako sa kim...
tacnije, sad bih radije ispisao kako se ljubim...
ali tio je predugo...
ma obozavam da se ljubim, uglavno sa nepoznatima, nme zurkama:) :) :) :) :) :) :) :)
Korisnikov avatar
By Shmi
Extra volim...
Korisnikov avatar
By waterlily
Originally posted by Val
Originally posted by waterlily
POTPUNO LUDA ZA POLJUPCIMA! :kiss:
Da "ljubis" ili da te "ljube" ? :P
He he! Zla si! :tumble:
By Ulix
Volim da se ljubim sa deckom, do besvesti, to mi nikad ne moze dosaditi.

Ali one pozdravne poljupce sa prijateljima mrzim. :neznam: To mi je stvarno glupo.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Val
Pogledaj moja 34 facijalna misica i 40 misica vrata i glave

da se uplashish jel?
By littlejohn
Naravno da svi volimo! pa koja budala to ne voli? Nekad mi je poljubac dovoljan da dozivim vrhunac (ne mislim pri tom na preranu ejakulaciju) ! Ono cmakanje u obraz, tri puta sa prijateljima mi je bezveze, bilo bi normalnije da izrazis svoju naklonost jednim friendly kissom u usta (kao porucujes prijatelju, toliko te volim da cu prihvataiti rizik da me zarazis herpesom ili ticijim gripom). Samo u mom slucaju, i jezik trazi svoje, pa se sve izkomplikuje... Ma, POLJUPCI SU ZAKON! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Korisnikov avatar
By Dr. M
Obozavam da se ljubim....
Ja sam od onih kojima je poljubac intimniji od sexa....
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Dr. M
E svaka cast. Vec sam pomislila da sam jedina... :peva:
Korisnikov avatar
By m..
Me likey. Mogla bih ziveti na poljupcima i cokoladi (doduse cigarete i kafa su neophodni)
Korisnikov avatar
By Tot
Toliko lud da poneki misle da ja crkoh jadan samo za njegovim/ njenim poljupcima.

:nokti:
Korisnikov avatar
By spliff
obozzavam da se ljubim :blenta:

vishe od svega....
Korisnikov avatar
By radoznala
Mnogo...
Lepo je... sa nekim....ko je....
I.....
Korisnikov avatar
By EYA
ja zaboravila da se izjasnim :D

nije bas da sam luda, nije bas da volim, nije bas ni da ne volim... zavisi sa kim se ljubim... iskreno mislim da veoma malo ljudi ume lepo da se ljubi :(

al kad neko ume, e onda je to... :love:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by Val
Prikljuchujem se... :trep:

:lukavi:
By spf 3000
opaljena mokrom carapom :lood:
ponekad kad se setim s kim sam se sve ljubila dodje mi lepo sebi jezik da odsecem.
mada, samo sam s jednom osobom STVARNO volela da se ljubim.
Korisnikov avatar
By tramp
mnogo volim da se ljubim :tumble:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by gothrose
Originally posted by Val
Prikljuchujem se... :trep:

:lukavi:
Jos jedna? :klap:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!