Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By superfly
želja koju godinama imam je kona?no na pragu ispunjenja- svi brojevi omiljenog mi ?asopisa Zabavnika na jednom mestu!!! :peva: da pojasnim: radi se o najavi objavljivanja arhive svih brojeva najboljeg ?asopisa još od 1939. godine, a sve na sajtu www.politikin-zabavnik.co.yu.
za po?etak postojanja ovog tek stasalog sajta tu su nekoliko poslednjih brojeva, gde se može na?i dosta toga.

živeo nam Zabavnik!!!!!!!
:vijaca:

Slika
Korisnikov avatar
By greenwich
divno! :)
ja sam jako volela pz kad sam bila mala, a i sad ga prelistam kad mi dodje pod ruku.

btw, mene je skoro ubedjivala drugarica kako oni "izmisljaju" one stvari u "da li ste znali da..." ili kako se vecj zove ona rubrichica, sa neverovatnim cinjenicama, na pocetku...
svasta :)

kad malo razmislim, skroz su super tako neke stvari uz koje smo odrastali... a gledam juce na tv-u grand za decu! eeee! mala polugola debeljuca vrcka dupetom i 'vata se, dok imitira indiru radicj... ima 5-6 godina ne vise :shok:
zass
Korisnikov avatar
By Vega
Jupiii! Sad i mi u inozemstvu da mozemo da ga "listamo" :) ))
Korisnikov avatar
By djo
obozaaaaavao sam politikin zabavnik. to me je potpuno determinisalo na neki nacin, smatram... medjutim ne kupujem ga vec godinama, samo prelistam kad stignem kod jednog decka... ali puno su poceli da se proseravaju u poslednje vreme..... no....
svakako jedva cekam da postave arhivu :bouncy:
Korisnikov avatar
By colorado
YESSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!:sunce:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by greenwich
btw, mene je skoro ubedjivala drugarica kako oni "izmisljaju" one stvari u "da li ste znali da..." ili kako se vecj zove ona rubrichica, sa neverovatnim cinjenicama, na pocetku...
Valjda su bile dve rubri?ice kad sam ja to ?itao, "Jeste li ve? ?uli da" i "Verovali ili ne"... meni su obe izgledale kao obi?an skup pojmova, (kao kad sada pogledaš yahoo vesti), ništa za ne verovati, ?ak su mi stvari u Verovali ili ne izgledale logi?nije (najmanji patuljak na svetu je visok x centimetara, na nekoj peruanskoj visoravni zamislite ne stavljaju malter na kuce nego samo naslažu kamene kocke itd)
Korisnikov avatar
By tramp
:yay: to znaci da mogu da nadjem sve one stare brojeve koje nisam nikad ni videla (bojandjo slazem se da nesto u zadnjih par godina :down: mada koliko cesto dolazim ta 2-3 broja su mi uvek nekako nostalgicni koliko god da je kvalitet opao)
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Sad vise necu da pisem po forumu neko vreme...
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
:vijaca: :opacupa: :vijaca: :opacupa: :vijaca:

Da, i meni je PZ obeležio (veliki) deo odrastanja, ?ak sam povremeno i pisala, mislim da se rubrika zvala ''Pisma ?italaca'' ili tako nekako (nalazila se na poslednje dve unutrašnje strane, ne znam da li je i danas tako).
Kasnije ''to više nije bilo to'' (?ak ako se dobro se?am jedno vreme nije ni izlazio), a ja sam se pitala da li je to do mog odrastanja ili do (ne)kvaliteta... danas, ve? dugo, više ga uopšte ne uzimam u ruke, mislim da neke mirise detinjstva ne treba dirati...
ali bi?e zanimljivo otvoriti arhivu.
Korisnikov avatar
By *deni*
Sto se POLITIKINOG ZABAVNIKA tice, kupovao sam ga samo zbog rubrike "Obucite...." . Najvise sam voleo "Obucite Lu...po modi iz 18. veka...po modi iz 19. veka" itd. :klap:
Imam i cuvenu Lepu Brenu iz ZABAVNIKA iz 1983. godine. To je, kazu, danas pravi biser za svakog kolekcionara.

Redovno sam pazario MIKIJEV ZABAVNIK i MIKIJEV ALMANAH.
Korisnikov avatar
By gari
Divno, ponovo mogu da pogledam one stare, dobre brojeve "Politikinog zabavnika" i da se podsetim onoga što sam nekada ?itao. Recimo "Princ Valijant". Jedva ?ekam.
:vogue:
Korisnikov avatar
By Dina
Super! Ja sam ga obozavala kad sam bila dete... Videh pre neki dan u centru da se prodaje neki stari broj Politikinog zabavnika, pa sam za trenutak mislila da kupim ali ipak nisam...
Korisnikov avatar
By Kupper
I ja. Pocev od Riplija, pa 'verovali ili ne'.....Ustvari citao sam samo Zabavnik i Stripoteku:yay:
Korisnikov avatar
By EYA
ja jos imam stotinak politikinih zabavnika na tavanu, lepo upakovanih u najlon, nadam se jos uvek citavih... moracu da proverim ovih dana sta se sa tim desilo... obozavala sam ga i jedva cekala petak, jel petkom izlazio? :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Imaju stvarno jako dobre ilustracije ... nisam siguran da li su doma?e ili otkupljene, ali da su dobre, dobre su! ... stvarno svaka ?ast ... ?itao sam ga redovno kao klinac.. sada više ne
Korisnikov avatar
By Tot
Evo me sada na tom sajtu i baš mi je milo da mogu da se zabavljam i na taj na?in.

:)
Korisnikov avatar
By gari
"Politikin zabavnik" je bio Internet za ono vreme. Deca su se tada u nedostatku TV-a i drugih zanimacija koje sada imaju edukovala preko nekih rubrika u "Zabavniku". Mislim da je tada mašta obavljala ovo što nam sada serviraju "na gotovo" i da se postavlja veoma ozbiljno pitanje, umeju li deca sada da maštaju, pored ovoliko filmova, komjutera itd. Mislim da su tu sada dosta uskra?ena.
:angel:
Korisnikov avatar
By Kittrie
hip hip hurejjjjjjjjjjjjjjjjjjj
:cheer: :cheer: :cheer:
By SUNNY B
hmmmmm. sad cu da ispadnem fasista. s obzirom na to da sam zagrizeni kolekcionar PZ-a i da ga citam od najranijeg detinjstva pa sve do danas (doduse, danasnji broj jos nisam kupila) - redovno gledam oca kako se vraca sa pijace i onaj zembilj stavlja na kuhinjski sto a na vrhu vec 15 godina isto - pol.zab. presavijen na pola sto me je uvek ljutilo- nisam bas odusevljena idejom da cu ga naci i na internetu. jer sto ga ja mukotrpno skupljam, kolekciram, prebrojavam, slazem po policama (mama je poludela jer nema vise mesta u mojoj sobi a police se savijaju na sredini pod teretom) citavu deceniju i 7 godina a sada je dovoljno da kliknes par puta misem i eto ti ga. ovo se odnosi na sve vidove internetisanja - enciklopedije, atlase i ostale stvari koje zelim da osetim pod rukom a ne na ekranu. nekako mi deluje kao nasilno oduzimanje "duse" ali nema veze,ako mora i ako nekome znaci - neka izvoli. uzgred, mislim da pad kvaliteta ne zelim da komentarisem. sve je puno clanaka o najsavremenijoj tehnologiji, robotima, telefonima i ostalim imperijalistickim produktima a sve manje prica iz istorije, naucne fantastike, arheologije, astronomije ...i da ne pominjem reklame kojima su pretrpali stranice - antivirus programi, radio - stanice, turbo slankovi i ostale baljezgarije...ali nema veze ja ga i dalje kupujem redovno.

pozdrav svim ljubiteljima najboljeg prijatelja mog detinjstva!!!

p.s. ako neko ima neke brojeve viska ili zeli da ih se otarasi neka me kontaktira preko u2u posto sam zainteresovana.
Korisnikov avatar
By gari
Ništa ne može da zameni onaj MIRIS tek odštampanih brojeva. Još uvek ose?am...Ja sam prvo mirisao Politikin Zabavnik, pa sam gledao sli?ice /stripove/ pa ga tek onda ?itao. Žao mi je što nisam bio toliko pametan da ga sakupljam. Po?eo sam, ali baka mi je sve upalila jer nije imala druge novine za potpalu našeg starog "Smederevca". Proklet bio...
:grom:
Korisnikov avatar
By KiWi
da... miris sveže štampe .... uh.. to mi je jedan od najslaðih mirisa iz detinjstva... obožavao sam jednostavnost idejnih rešenja naslovica ovog magazina.... stvarno predivne ilustracije... a kada se ?ovek nagleda, krene da lista od po?etka... prvo ''Verovali ili ne'' pa onda i sve po redu... se?am se da sam dugo pod krevetom držao onaj broj u kojem su na sredini bile ?udne poštanske marke iz svih krajeva sveta... novina koja je obojila moje detinjstvo .... a onda se pojavila SegaMegaDrive... i Zabavnik je pao u zaborav :( ... ponekad ga kupim... svaki 10. broj...
Korisnikov avatar
By gari
Na žalost, toliko sam zauzet obavezama da "Politikin Zabavnik" nisam kupio ve? ne znam od kada. Ipak, više su mi se dopadale naslovna stranica od ranije a i stripovi su bili bolji. Kako Kiwi re?e, došli su drugi mediji i druge zanimacije. Mislim da su deca sada uskra?ena za mnogo što-šta a naro?ito im nedostaje ono maštanje. Kada sam nekada ?itao stripove iz Zabavnika, na osnovu jednog nastavka stripa "pravio" sam u mašti cele filmove o tome šta ?e se desiti i jedva ?ekao slede?i nastavak. Šteta...
:love:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Joj ne verujem, svaka im cast :hail2:

Ja sam imao ogroooooomnu, ali ogrooomnu kolekciju zabavnika koju je moj ludi otac za BACIO komplet za svoje alkoholicarske faze....

Tad sam i prestao da ga redovno kupujem, bash bejah doziveo shok...

Skoro sam posle duzeg vremena kupio jedan broj i shvatio da sam krele jer propustam gomilu zanimljivih stvari...

E sad idem da nadjem svoje ime i prezime u starijim brojevima :P :cool:

edit: a, josh nisu okachili arhivu starijih brojeva :D
Korisnikov avatar
By gari
Ja nikako ne mogu da otvorim taj sajt koji je gore dat? Da li mi kompjuter nije u redu ili adresa nije pravilno napisana? Baš bih voleo da pogledam neke brojeve "Poltikinog zabavnika". Ako neko ima ta?nu adresu neka je napiše.:kopanos:
Korisnikov avatar
By gari
Pa koji onda andrak da gledam? Ako nema stripova nema ni "Politikinog zabavnika"? Što su onda to uopšte postavljali na Internet? Ne?u valjda da ?itam Ršumove po?etni?ke pesmice...
:ccn:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!