Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By Swanheart
Originally posted by Ljubicasta_Suza
. . . . .
Al' onda,
. . . . .
Jedanput svako, samo jedanput.
Jedanput zauvek.
Pa i mi takoðe, jedanput,
nikad više.
Al' ovo -
jedanput da si bio,
pa ako i samo jedanput,
zemaljski da si bio,
to izgleda neopozivo.

R. M. Rilke

Dva tasa jedne iste vage, zapitanost vs. život.
Naše je da biramo, ili da izaberemo ravnotežu.
Ja kažem Sada i Ovde,
ali i sve u svoje vreme.
:cvetduga:

"A covek je fenomen,no kakav-ne zna niko,
i cudesan van svake mere za poimanje.
I steta je u svetu,prefinjen toliko,
sto uzivanje greh je,greh nekad uzivanje.
I sta je cilj covekov,retko da znade iko,
al`bilo da je slava,moc,ljubav,il`imanje,
put vodi te kroz zbrke i zabune,i kada
do samog cilja stignes,smrt ceka te-i tada?"

Dzordz Bajron

:peace:
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Gle, ide lijepa ko noc kraja
Zvjezdanog neba, vedrih klima,
Sve najljepse od mraka i sjaja
U liku svom i oku ima,
Umeksanom svjetlom raja,
Sto öd neba na dan ne prima.

Tek sjena jaca, manja zraka -
I slabi slast neiskazana
U valu njenih uvojaka,
Il' blaga svjetlost, licu dana,
Gdje kaze slatka miso svaka
Svu draz, cistocu svoga stana.

S tog obraza i cela snjezna
- Sto tiho je, a rijec ne gubi -
Smijesci zbore i boja njezna
Da njemu proslost blagost rubi,
Da ne zna duh njen zemnih ceznja,
A srce njeno cisto ljubi.

(isti taj Bajron)

I, da ne propustim i ovu priliku, veoma sa zakasnjenjem ali ipak, srecan rodjendan.
By Swanheart
Originally posted by Ljubicasta_Suza
(isti taj Bajron)

I, da ne propustim i ovu priliku, veoma sa zakasnjenjem ali ipak, srecan rodjendan.
Hvala

"Da,mi necemo lutati vise"

Da,mi necemo lutati vise
u kasnoj noci ti i ja,
i zalud srce ljubavlju dise
i mesecina jos uvek sja.

Jer dusa krece vec iz grudi
uz mac sto hrli sad u boj,
za predahom mi srce zudi,
i ljubav trazi kraj vec svoj.

I zalud noc sva voljenjem dise
i zalud njoj ce uskoro kraj,
nas dvoje necemo lutati vise
uz mesecine blistav sjaj.

Dzordz Bajron
By argentum_inf
tacno je.gledaj to ovako,najbolja je prostacko-seljacka varijanta-u se,na se i poda se..:srbin:
Korisnikov avatar
By 2kune
Nije uzaludno ve? je nekorisno. Baš kao i svaka zabava i igra... Da proðe vrijeme... :tumble:
By argentum_inf
taman posla,nista nije uzalud..vecina nas je tu da nekome zasere zivot..:kafa:
Korisnikov avatar
By zboO
ehhh....kako tuzno, a koliko istinito...tuga....
Korisnikov avatar
By *deni*
Zivimo uzalud
Pa sad, kako ko....Zaista ima persona koje, da ih pitas, ne bi znale da odgovore na pitanje kakva je korist od njihovog postojanja....
Korisnikov avatar
By 2kune
Fala bogu da živimo uzalud... Jerbo da živimo sa svrhom ja bi to sigurno nekako zajebo... :blush:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Nemoj o Ducicevoj prozi, Swanheart, vec ti rekoh nesto o sofizmima...
Eto- ti nista o Ducicu, ja nista o Vajldu.
By Swanheart
Originally posted by the1whowished
Nemoj o Ducicevoj prozi, Swanheart, vec ti rekoh nesto o sofizmima...
Eto- ti nista o Ducicu, ja nista o Vajldu.
Bolje ovako-ja samo o Ducicu i Andricu,ti nista o Vajldu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Mislis da moze tako?
Slusaj, ja citam. I priznajem da je moj omiljeni pisac sofista.
'Ajde se malo spusti medju nas jadne smrtnike, pa priznaj i ti, i prekini vise o njima. :protest:
necu da pravim offtopic, ovo se moze resiti i uz Sprajt na Moravi, ali, do tada--- prestani,

:tushe: :cool2:
By argentum_inf
to je sve vrlo prosto-prelazak iz jednog u drugo agregatno stanje..
By Swanheart
Mislis da moze tako?
ovo se moze resiti i uz Sprajt na Moravi, ali, do tada--- prestani,

Opet postavljam pitanje,ko kaze da ja mislim?
Ako se secas Sprite mi se zgadio na moru.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Swanheart
Mislis da moze tako?
ovo se moze resiti i uz Sprajt na Moravi, ali, do tada--- prestani,

Opet postavljam pitanje,ko kaze da ja mislim?
Ako se secas Sprite mi se zgadio na moru.
Sad sam pukla, sad je gotovo!!! :bundeva:
JA ZNAM DA TI MISLIS, I NEMOJ SE VISE IZVLACITI NA TU NEJEBICU SVEGA OKOLNOG!!!
NE PROLAZI!!!
Mirna sam ja. Ma jesam. :cigareta:
Korisnikov avatar
By gari
Ja znam da nista ne znam...Da li smo sujetni, tasti, gubimo li ovde vreme...Ipak mislim da ne gubimo. Ovde smo sa nekom svrhom i zadatkom. Neko je ovde da ispuni karmicki krug, neko da plati ono sto je ucinio u proslim zivotima, neko da se uzvisi a neko da se unizi. Neka svako ko ima slobodu da to ucini nadje svoju svrhu postojanja...Cudni su putevi Bozji i svi vode izgleda samo na jedno mesto...Na groblje.
Korisnikov avatar
By gari
Živimo sa vezom i sa nekim ciljem. I ono najmanje živo bi?e ima neku svrhu, makar da nekoga usmrti. Virus je na granici živog i neživog, može hiljadama godina da ostane živ u najekstremnijim uslovima, pa ipak, kad oživi može da ubije bi?e kao što smo mi. Dakle, i taj virus ima neku svoju svrhu. Koga ?e zaka?iti to mi ne znamo, i to je svrha, da ne znaš koja ti je svrha.:durenje:
By Ulix
Zivimo uzalud i zato je tako lepo ziveti. Uostalom, kako rece 2kune, da kojim slucajem zivot ima neki cilj, nesto bih zajebao bez sumnje.
:doh:

@Gari: to da je svrha zivota da ne znamo koja je svrha ne stoji. NE vidis li logicku gresku u svemu tome? :elektro:
Korisnikov avatar
By gari
Ne vidim nikakvu grešku. U ?emu bi bila greška? Onda je greška i "Ja znam da ništa ne znam"! Zašto bi bila greška da neko zna da ne zna koja mu je svrha života? I zašto bi bila greška da neko ko mnogo zna /da ne kažem SVE ZNA za ono vreme/ kaže da tek kada je sve saznao što se moglo saznati shvata "da ništa ne zna". Ne vidim nikakvu grešku ni u jednom ni u drugom slu?aju.:cita:
By Ulix
Originally posted by gari
Ne vidim nikakvu grešku. U ?emu bi bila greška? Onda je greška i "Ja znam da ništa ne znam"! Zašto bi bila greška da neko zna da ne zna koja mu je svrha života?I zašto bi bila greška da neko ko mnogo zna /da ne kažem SVE ZNA za ono vreme/ kaže da tek kada je sve saznao što se moglo saznati shvata "da ništa ne zna". Ne vidim nikakvu grešku ni u jednom ni u drugom slu?aju. :cita:
Za nekog ko tako cesto citira Sokrata, zapanjuje me da nisi shvatio paradoksalnost te recenice. Mis'im, sta reci, to se radi u trecem gimnazije. :drama:
Korisnikov avatar
By gari
Misao uopšte nije paradoksalna, ta?no je da se "radi" u tre?em gimnazije, no neko nije nau?io pa mora da ponavlja. Mislim da niko nije postavio pitanje niti pokušao da tu misao proglasi za paradoks. Jednostavna misao, filosof je toliko toga nau?io i saznao da je tek potom shvatio da tek sada ništa ne zna /tj. da ne postoje granice saznavanja/. I Šekspir je to potvrdio re?enicom "...toliko toga ima na nebu i na zemlji nepoznatog..."Možda nisam citirao baš ta?no, ali smisao je taj da nikada ne?emo sve znati. Paradoks je da oni koji malo znaju misle da sve znaju a da tek sa saznavanjem shvataš koliko toga ne znaš.
:okret:
Korisnikov avatar
By StarTrek
Naravno da zivimo uzalud.Boga nema,nema ni zivota posle smrti.Dopustam postojanje proslih i buducih zivota,mada mi je i to na tankom ledu.U svakom slucaju kada umru svi oni koji nas se secaju kakva je onda svrha zivota?Bicemo zaboravljeni kao i milijarde ljudi pre nas;a jednom,kada i covecanstva nestane,i oni poznati ce zauvek nesyati iz secanja.
U principu to vam je ono iz Sabirnog Centra;posto neznam napamet parafraziracu:
"Nedeljama nam dolaze na groblje,donose nam svece,karanfile,blede ruze,kutije ratluka....sada razmisljaju i oni o nama,i mi o njima;gledaju nase pozutele fotografije,dodiruju nase stvari i krisom placu;cuvaju nam tople zimske kapute,kao da cemo se mi nekada vratiti....a onda prolazi prva nedelja,dve nedelje,deset nedelja,prva godina,treca godina,decenija,dve,tri...a onda pocinjemo da umiremo i po drugi put-u secanjima".
Korisnikov avatar
By gari
Niko nije zaboravljen i ne može biti. Sve duše se nalaze u neprolaznom i neuništivom, sve je sa?uvano zauvek, pa i kada ovaj svemir nestane mi ?emo ponovo biti tu. Ništa se ne može uništiti, samo prelazi iz jednog oblika u drugi. A oni koji misle da je život samo ovo:jedenje, spavanje i sranje su u velikoj zabludi. Zaboravih jebanje /što re?e Isidora/.
:skorpija:
By Swanheart
Originally posted by Swanheart
Posto sam citajuci ``Seobe``videla ovu recenicu:
``Jer uzaludno je sve,prah,smert,sueta suetstva...prazdne reci...``
Da li mislite da je ovo tacno?

eh...doslo vreme da iskopavam svoje stare teme...
kako covek nekad moze da pogresi...ipak ovaj forum ima neku dobru svrhu...sad shvatam koliko se covek menja svakim danom sve vise...

a sad da negiram ono sto sam pisala pre...nista nije uzaludno...zivimo i odlazimo sa ovog sveta bogatiji za neopisiva iskustva...iako gresimo...pa sta je tu je... i greske su nacin postupanja ipak smo mi samo ljudi...
Korisnikov avatar
By Hys.
tako je Swan.
ali bas je tako. :mazi:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by ciceron
Na zalost, meni kao ateisti je ovo jako realno i zao mi je sto cu jednog dana umreti i vise me nece biti. A sto se tice uzaludnosti, najbolje je da o tome ne razmisljam jer cu poludeti. Ponekad je dobro iskljuciti mozak i prepustiti se...
da... razumem te u potpunosti. I mene to često boli... gledam ovaj svet i bude mi žao: ljudi su toliko halapljivi, isfolirani, egocentrični, puni sebe i prepametni (pogotovo vernici i ateisti). Ali sve je to maska... unutra su uplašeni, nesigurni, povređeni i to pokušavaju da sakriju i pred sobom i pred drugima kojekakvim "feel good" životnim filozofijama, religijom ili tobož nezainteresovanosti.

svi smo mi za žaljenje, samo to ne želimo da shvatimo...
Korisnikov avatar
By blabla54380
naravno da nije uzalud. smisao zivota je hedonizam u svakom obliku. vi koji se proseravate o tajni zivota, religijom, zagrobnim zivotom i slicnim glupostima, vama zivot i moze da bude uzaludan jer dragoceno vreme tracite na trazenje odgovora na pitanja koje se uzgred budi receno uopste vas i ne ticu :smeh: zapravo, vi od tih gluposti realno nemate nista. i onda cete kad dodjete u 50-70 godine zivota da se pitate gde mi ode zivot jebeni i da padate u depresije, a ja cu da vam se smejem :smeh:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ili mozda "oni-mi" tebi?Jer obichno se kaze da ljudi sto vishe stare,sve im je veca zelja za zivotom,a uz to idu i pokajanja i "back on the road",te postaju religiozniji u onolikoj meri u kolikoj su bili blasfemni.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Sprinter
naravno da nije uzalud. smisao zivota je hedonizam u svakom obliku. vi koji se proseravate o tajni zivota, religijom, zagrobnim zivotom i slicnim glupostima, vama zivot i moze da bude uzaludan jer dragoceno vreme tracite na trazenje odgovora na pitanja koje se uzgred budi receno uopste vas i ne ticu :smeh: zapravo, vi od tih gluposti realno nemate nista. i onda cete kad dodjete u 50-70 godine zivota da se pitate gde mi ode zivot jebeni i da padate u depresije, a ja cu da vam se smejem :smeh:
baš si odvratan i netolerantan... pusti ljude da veruju u šta hoće. Nisi ni ti popio svu pamet sveta pa da svima možeš da govoriš šta je "istina" a šta "laž".

i to što kažeš uopšte nije smešno... ko kada bi se smejao invalidu... i ti sutra možeš završiti kao ti ljudi.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!