Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Nocturnal
Zapoceo bih ovu temu sa jednim citatom:
bojandjo
izgleda da je samo u pitanju druga?ije shvatanje intime... sa tim kojeg hipoteti?ki pokupim/š/mo sa ulice ne mora se razmeniti ni jedna re?, ni ime, ali ako razmenite te?nosti (?ak samo pljuva?ku) to je intimni odnos pa ma kako kratko trajao (i u kojim uslovima) ... eto, tako ja na to gledam...
Ovaj post me inspirisao za ovu temu. Ja imam prilicno razlicito glediste od ovde navedenog. Mogu ja da se poljubim, zezam, razmenim telesne tecnosti sa strancem, ali to po meni NIJE INTIMA. Slucajni susreti sa nekim koga najverovatnije nikada vise necu videti...
Intima je nesto do cega se dolazi vremenom, postepeno. Ne mogu biti intiman sa nekim koga ne poznajem. Mogu da se ludiram, glupiram, ljubim, zezam eksperimentisem, ali ne i da se intimisem. Da bih bio intiman moram da POZNAJEM tu osobu. Neko sa kime bih mogao da podelim ono sto je samo MOJE i nije za svacije oci :) . Naravno postoje i razliciti vidovi intime: izmedju drugara, ljubavnika itd.
Kako vi gledate na ovo pitanje? Da li se vise slazete sa bojandjo-om ili sa mnom? Ili mozda imate neko 3. glediste :) ?
:sesir:
NOX
Korisnikov avatar
By unic0rn
Pa definitivno je pitanje kako gledas na stvar.

Sa nekog 'telesnog' tumachenja je u pravu bojandjo, a sa 'mentalnog' bi bio u pravu ti.

Po prvom bi bilo logicno da pokazivanjem i razmenjivanjem intimnih delova vi delite i intimu i samim tim je i taj odnos intiman.

Po drugom ukoliko nema osecaja kod tebe da je to intima to i nije intima, intimu shvatas dublje nego kao nesto telesno.

Da li je odgovor negde izmedju i sta je ustvari intima? :)

Tehnicki, po meni, to jeste intiman odnos, ali ako ga ja ne percipiram kao intiman i ne osecam nesto dublje, tu nema nikakve intime. [kontradiktornost, ha? :D ]
Korisnikov avatar
By *deni*
Sto rece unicorn, zavisi kako gledamo na stvari.
Potrebno je prvo definisati intimu.( Ne nameravam da sad ovde dajem razlicite definicije tog pojma).

U narodu kad se kaze "Stupili su u intimne ( Slavujka bi rekla "entimne") odnose", to obicno znaci "Imali su sex".
Dakle, po toj definiciji, ako se s nekim povalimo - stupili smo s njim u "intimne odnose", pa makar se posle ne videli nikada u zivotu.
Ako se definicija intimnosti vezuje samo za emocije i poznavanje, onda intimni mozemo biti samo sa prijateljima, rodjacima, voljenom osobom...

U svakom slucaju, budite intimni, jer bolje je da budete intimni nego neintimni.
Korisnikov avatar
By reveal
Originally posted by unic0rn
Sa nekog 'telesnog' tumachenja je u pravu bojandjo, a sa 'mentalnog' bi bio u pravu ti.
sa ovim se u startu slazem.

ocigledno da ljudi gledaju drugacije na intimu, sto je normalno i super je sto si postavio ovu temu.

recimo, za mene je intima: mentalno (poznavanje licnosti i osobenosti nekoga) i fizicki (razmenjivanje tecnosti :lol: ). i to se sve nekako uklapa u potpuno predavanje osobi. stvarno nisam tip osebe koji moze da ima bilo kakav fizicki kontakt sa potpunim strancem, neko koga nikada u zivotu necu videti. mozda bih i mogla ali mi to ne bi nista znacilo, i tu sam cin gubi smisao. ali opet, potrebno mi je da prvo upoznam tog nekoga, da virnem u njegovu privatnost, da upoznam njegovu unutrasnjost da bih mogla da kazem da ce ta neka fizicka intima imati smisla....
Korisnikov avatar
By zboO
joj sjaj super temica.....ne znam iz kog ugla da posmatram sve to....slazem se sa tobom.....

ja sam kao ti, mogu da se ljubim (ne bash sa bilo kim),zezam, ali da mi to nista ne znachi, ako tu osobu ne znam, ili mi nista (ali bash nista) ne znachi.... to ne mogu nazvati INTIMOM, ali opet kako kaze bojandjo, samom razmenom technosti dolazi do intime, ali u kom stepenu?! Za mene je taj stepen mnogo nizak i skroz ne bitan! Mnogo za'ebano priznajem...

za "intimu" je potrebno vreme, postepeno upoznavanje osobe (PLENA) :lol: (zezzzzzam se), uzajamno poverenje.....zelja za dodirom.....u tom sluchaju svaka razmena technosti, postaje i intima, i svaki dodir koji ide uz to postaje sve jachi i jachi....

ma ne znam ni ja.....ali mi se ova tvoja svidja.....
Da bih bio intiman moram da POZNAJEM tu osobu. Neko sa kime bih mogao da podelim ono sto je samo MOJE i nije za svacije oci
samo MOJE, i nichije VISHE!!!! ne volim da delim....a neke stvari i nisu za deljenje!!!
Korisnikov avatar
By djo
evo ovako... vrlo mi se dopadaju sva razmišljanja na ovu temu, ali ja recimo mislim ovako, da 'telesna' (sad se služim radnim definicijama kolege unija) intima nužno otvara polje i za 'mentalnu' intimu... recimo...
a obrnuto je druga?ije... ja imam puno ljudi sa kojima sam intiman (drugarice, drugari itd....) ali sa njima nikada ne bih stupio u 'telesnu' intimu...
ovo ?isto malo da zakomplikujemo stvari :D
Korisnikov avatar
By Draco
Kod mene je intima mentalne prirode i potpuno izolovana od bilo kakvog telesnog komuniciranja.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Prisnost nije vezana za mesto kao ni za ljude ako gledamo sa ugla socijalnih krugova, ona je subjektivna i pre svega deskriminantna.
Samim time ona je potstaknuta zeljom za posedovanjem, a to je animalni instinkt koji svoju negativnu stranu ispoljava preko prisnosti.
Naravno bez istog, prisnost i ne bi postojala na nachin na koji je vi ovde opisujete.
Zatim tu je i chinjenica da prisni, odnosno intimni odnos ne moze da postoji pod sbvim uslovima, i na svim mestima, jer ljubljenje na ulici prelazi okvire prisnosti i pochinje spada u elementarnu zelju za pokazivanjem.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Morgan Le Faye

Zatim tu je i chinjenica da prisni, odnosno intimni odnos ne moze da postoji pod sbvim uslovima, i na svim mestima, jer ljubljenje na ulici prelazi okvire prisnosti i pochinje spada u elementarnu zelju za pokazivanjem.
Druga strana medalje je, iako se ljubljeni exponiraju, opet je sam taj chin chin intime jer nece to raditi sa svakim na ulici, a? ;)
Korisnikov avatar
By HARP
Postoje ljudi koji vole sex u javnosti,to ih pali,vole da se ljube i dodiruju.To ih uzbuðuje .Iz ovog se vidi da je to i dalje intima samo realizovana na eksponiran na?in...

Eh,da mene neki zgodan,sladak de?ko pita da se ljubimo u centar centra grada pristao bih bez razmišljanja :D :
Mislite da ne bih,pa neka pokuša neko ako sme.Btw i ako postoji takav de?ko :)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by unic0rn
Originally posted by Morgan Le Faye

Druga strana medalje je, iako se ljubljeni exponiraju, opet je sam taj chin chin intime jer nece to raditi sa svakim na ulici, a? ;)
Mozda sam staromodan shto se tiche ove tematike, ali ako su u intimi odnos umeshani i pogledi drugih ljudi, on sam po sebi postaje ekspresionistichki, odnosno javan.
Javna intima, ako uzmemo da ih niko nece gledati, tj. da ce svoj postupak voditi zbog zajednichkog stanja prisnosti, a ne da se pokazu, mogli bi takav postupak intimom nazvati.
Ali evo dole gox-a koji ima svesu zelju da se pokaze drugima s dechkom na ulici u "intimnim" odnosima, i bash zbog toga shto njemu intima nije primarna zelja, vec njeno pokazivanje, ona gubi pravo na svoje ime.
Korisnikov avatar
By waterlily
Intima tj. sam pojam bliskosti kod mene nije skopcan sa dugim poznavanjem nekog, niti sa zeljom da ga ni sa kim ne delim, niti sa seksom. Shvatim da nekog dozivljavam kao sebi bliskog kada pozelim sa njim / njom da delim nesto sto je sasvim moje, kad primetim da sam nesvesno spustila gard, a da me to nije ni najmanje zabolelo.
By argentum_inf
ja sam odavno spustila gard,pa ti sad vidi sta ces..:uplasen:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
INtimno....unutra..ono shto je moje i shto dajem josh nekome da vidi ako zelim.
Ogoliti sebe u smislu da ono IN bude uvek na izvolte..ne prija mi.
Ako se igramo, igramo se....mogu da me posmatraju, da se pridruze.....onda sam ogolila svoje telo pred njima.....dok ono u glavi ostaje samo moje...misli mogu da delim samo sa jednom osobom i to je moja intima (ortodoksna), jer samo sa tom osobom osecam mir i dozvoljavam da mi chita iz ochiju SVE.
Korisnikov avatar
By bigirl
Intimna sam samo sa osobom sa kojom sam u vezi u datom trenutku. Bože me sa?uvaj od tih mogu-da-se-ljubim-sa-svima užasima. Poljubac je nešto jako intimno (bar za mene) i zato je rezervisan samo za odreðenu osobu, osobu meni jedinstvenu tada.
By Shoplifter
Originally posted by Franck Whitson
There is no such thing as intima.
Exactly.

But INTIMACY sure as hell exists. :murkan: :evilwait:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Shoplifter
Originally posted by Franck Whitson
There is no such thing as intima.
Exactly.

But INTIMACY sure as hell exists. :murkan: :evilwait:
:roll:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Jest, zato sam ja imala, tj delila intimu samo jednom. Delim, hocu reci.
Nije da sam to htelka (a jesam) nego je jedino tako i moguce, ako vec ovako definisemo intimu. Jest.
Korisnikov avatar
By Val
Intima je jedan obican poljubac. Jer, ne mogu da ljubim bilo koga. Teze mi je poljubiti nekoga, nego s tom "nekom" osobom imati sex.
Ljubim samo zenu koju "osecam" ! Dakle, poljubac dolazi odmah posle "psihicke intime"...one kad joj dozvolim da se uvuce u mene i da mi rovari po dusi...da je osetim pod kozom.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Nocturnal
Zapoceo bih ovu temu sa jednim citatom:
bojandjo
izgleda da je samo u pitanju druga?ije shvatanje intime... sa tim kojeg hipoteti?ki pokupim/š/mo sa ulice ne mora se razmeniti ni jedna re?, ni ime, ali ako razmenite te?nosti (?ak samo pljuva?ku) to je intimni odnos pa ma kako kratko trajao (i u kojim uslovima) ... eto, tako ja na to gledam...
Ovaj post me inspirisao za ovu temu. Ja imam prilicno razlicito glediste od ovde navedenog. Mogu ja da se poljubim, zezam, razmenim telesne tecnosti sa strancem, ali to po meni NIJE INTIMA. Slucajni susreti sa nekim koga najverovatnije nikada vise necu videti...
Intima je nesto do cega se dolazi vremenom, postepeno. Ne mogu biti intiman sa nekim koga ne poznajem. Mogu da se ludiram, glupiram, ljubim, zezam eksperimentisem, ali ne i da se intimisem. Da bih bio intiman moram da POZNAJEM tu osobu. Neko sa kime bih mogao da podelim ono sto je samo MOJE i nije za svacije oci :) . Naravno postoje i razliciti vidovi intime: izmedju drugara, ljubavnika itd.
Kako vi gledate na ovo pitanje? Da li se vise slazete sa bojandjo-om ili sa mnom? Ili mozda imate neko 3. glediste :) ?
:sesir:
NOX
Lepa tema o intimi. S tim što ja mislim da se ne treba intimizirati(uveli smo novi pojam) sa svakim. Recimo dobrom delu tetaka ne treba dozvoliti da uðu u našu intimu. One se nakako hrane od tuðe intime kada misle da su je ukrale od nekoga.

Izbegavam intimizacije sa ljudima koje ne poznajem. U principu sam formalista i uvek mora postojati izvesna distanca. Manja ili ve?a. Nikada ne želim da "provalim" u tuða ose?anja niti volim da neko "provali" u moja. Distanca je neophodna kao stvar poštovanja. Ako se bez rezerve inztimizirate sa nekim taj ?e ste?i utisak da je u vašem odnosu sve dozvoljeno.A ni u jednom odnosu nije sve dozvoljeno. I u svakom odnosu mora postojati poštovanje.

Postoji celokupna skala intimnosti. Teško je to pojednostaviti. U najkra?em sa svakom osobom koju poznajem znam dokle mogu da idem.
Ukoliko neko zeli da prekora?i granice moje intime, ja mu/joj to stavim do znanja.

Intimu vezujem za ljude koje poznajem izvesno vreme, s kojim imam dodirnih ta?aka, ako sam na primer živeo s nekim, podelio neke teške trenutke itd.
Korisnikov avatar
By EYA
meni sex, sam po sebi, nije nesto posebno intiman...nije mi ni prica o sexu, o nekim mojim zivotnim iskustvima, problemima... ali svaki trenutak romantike, onaj pogled koji nosi razumevanje bez reci, koji podelim sa nekim jeste, veoma mi je intiman!
tek kad se otvorim pred nekim, dopustim mu da me dozivi bez oklopa koji svakodnevno nosim, tek tada i samo tada osecam da delimo nesto posebno i pozelim te momente zadrzati samo za nas, bez prepricavanja ili hvalisanja... a to se retko desava :marinac:
Korisnikov avatar
By Kittrie
intima je kad cutim dok ti pricam bajku koju znas pre no sto je pomislim.

????????????????????????
:wtf:
Korisnikov avatar
By EYA
sad ti znas koji cu ja smajli upotrebiti pre nego sto ga uopste smisle...
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by EYA
meni sex, sam po sebi, nije nesto posebno intiman...nije mi ni prica o sexu, o nekim mojim zivotnim iskustvima, problemima... ali svaki trenutak romantike, onaj pogled koji nosi razumevanje bez reci, koji podelim sa nekim jeste, veoma mi je intiman!
tek kad se otvorim pred nekim, dopustim mu da me dozivi bez oklopa koji svakodnevno nosim, tek tada i samo tada osecam da delimo nesto posebno i pozelim te momente zadrzati samo za nas, bez prepricavanja ili hvalisanja... a to se retko desava :marinac:
:klap:
Korisnikov avatar
By Nestao
intimu mozes dozivljavati samo sa osobom koja je tvoje drugo ja.....kada sedis pored drugog sebe!Kada ne moras da progovoris rec.....Samo tako....

sve ovo ostalo je......bla!
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by Val
Intima je jedan obican poljubac. Jer, ne mogu da ljubim bilo koga. Teze mi je poljubiti nekoga, nego s tom "nekom" osobom imati sex.
Ljubim samo zenu koju "osecam" ! Dakle, poljubac dolazi odmah posle "psihicke intime"...one kad joj dozvolim da se uvuce u mene i da mi rovari po dusi...da je osetim pod kozom.
@Hefaistion- ovako otprilike? :)
Korisnikov avatar
By Nestao
Originally posted by Val
Originally posted by Val
@Hefaistion- ovako otprilike? :)
:trep:kaao i uveek
By Kragi
Ne znam.
Nesto kao najvisi stepen bliskosti u odnosu koji je lisen kalkulacija.
To bi bila bas intima.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!