Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Ljubicasta_Suza
:kopanos:

:protest:
a mesta u anketi za parapsihologe?
Jok vala!
Pricalo se za jednu zenu da je vidovita i da sve pogadja. Otisla ja da vidim i to cudo. Kao stavi lupu na zenicu i sve pogodi. I tako pricala ona meni svasta i pricala, a onda je ja prekinuh:
- Ja sam zaljubljena u jednu devojku
- Nije tacno! Nisi!
- Valjda ja znam u koga sam zaljubljena.
- Nisi ti zaljubljena u nju, jer lezbejke ne postoje.

Mislim, stvarno...:smeh:
By argentum_inf
Originally posted by bona
Originally posted by argentum_inf
idem povremeno,kad mi ponestanu neophodne pilulice..ne ocekujem i ne nadam se da me saslusa,jer u sustini mislim da ga zabole za moje probleme..primetila sam da je i njemu lakse da mu samo kazem sta da mi prepise,pa se moje posete,na obostrano zadovoljstvo zavrsavaju jako brzo..
a zar ne mislis da je to pomalo bezze?
time apsolutno nista ne postizes, osim trenutnog mira... u onom bitnijem smislu ti je sve to dzaba.
ok su tablete, ali ako ih kombinujes sa pricom... ovako si stalno u mjestu.
ako vec imas utisak da vam prica 'ne ide' tj. da njega zabole i da te ne slusa - promijeni ga. fala bogu, nije jedini.
znam da nije jednostavno, ali ovako nista neces rijesiti. a moras rijesiti da bi krenula dalje.
nije bezveze,radim u bolnici i odlicno poznajem taj profil med.radnika.dakle,ne vredi ih menjati,svi su isti..a ja i ne trazim nista sem trenutnog mira-za sada..i,idem dalje.. :kiss: i thanx na savetu..
Korisnikov avatar
By Ljubicasta_Suza
Originally posted by GALATEJA
Jok vala!
Pricalo se za jednu zenu da je vidovita i da sve pogadja. Otisla ja da vidim i to cudo. Kao stavi lupu na zenicu i sve pogodi. I tako pricala ona meni svasta i pricala, a onda je ja prekinuh:
- Ja sam zaljubljena u jednu devojku
- Nije tacno! Nisi!
- Valjda ja znam u koga sam zaljubljena.
- Nisi ti zaljubljena u nju, jer lezbejke ne postoje.

Mislim, stvarno... :smeh:
'el si ti to zalutala kod neke kvaziiridologicarke?
mis;im pazi sestro kome poveravas svoje ljubavne jade, ce da ispadne da 10% coecanstva upalo zbog vas u crnu rupu vasih dubokih zenica...
Originally posted by GALATEJA
Odlasci kod psihijatra i psihologa
Da li ste nekad isli kod psihologa ili psihijatra (ne racuna se ono za vozacku i sl. )? Sta mislite o takvim odlascima? Da li podrzavate odlaske na psihoterapije? Sta, uopste, mislite o svemu tome?
Sad ozbiljno: imala sam svoje momente sa psihijatrima, sto posredno sto neposredno, i pre ratova i posle. Kao sto je neko vec rekao, lekar kao i svaki drugi, jedino nije lose izabrati da se ode kod onog dr. za kog unapred imate "preporuke".
Sasvim je nesto drugo sto ljudi i dalje oko toga prave tabu temu i famu i robuju predrasudama i balkanskim sablonima u zastarevanju (tipa taj kad tamo ide automatski je lud, "sadio sam lukac beli u padinskoj skeli" i to).
Istina je da smo svi u mentalnom problemu, ko vise ko manje, priznali ili ne. Posle svega sto je naciju pregazilo poslednjih decenija, nista se ljudi ne desava nekom drugom, sve se to desava i nama.
I ako netje da saradjuju, mislim da to samo znaci da niste bili dovoljno motivisani da ih "naterate" na saradnju.
:mini:
Korisnikov avatar
By Skyen
ja kod psihijatra ne bih otisla ni u ludilu :lol:
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by ZvezdasBG
Celog zivota zivim sa jednim. Neka fala.
slaba vajda :P :smeh: :smeh: :smeh: :friends:
Korisnikov avatar
By spark
zar nije zabrinjavajuce sto od trenutno 24 ucesnika u anketi niko ne ide redovno na terapije??? jel bi to znacilo da smo svi savrseno zdravi?... ali to nije normalno... verovatno je problem sto redje imamo pare da sebi priustimo servis i odrzavanje mozga i duse, a cesce da sebi priustimo servis i odrzavanje ociju, zuba, srca, sreva, zglobova, kicme ili neceg stotridesetosmog...
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Bezi bre, pa oni su najveci ludaci! Oni bre zive u nekoj svojoj dimenziji.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Kad smo kod psihologa i psihijatara, znam za jedno misljenje da se mnogi ljudi opredele za ta zanimanja sa motivom da sebi nadju resenje za probleme.

I uvek se setim jedne priljateljice mojih roditalja koja je psihic i koja je prezivljavala najstrashnije traume da li ce upropastiti svoje dete ili nece. Ali, mislim, ono najcrnje - pa ja sam se manje traumirao kada sam se spermao da se prvi put seksam sa muskarcem! :lol:
Korisnikov avatar
By switchon1234
Nisam bila kod psihologa/psihijatra. Interesantno mi je da priznata astroloska skola , ako se dobro secam, iz Londona, obavezuje svoje studente da bar godinu dana idu kod psihologa.
Originally posted by Skyen
-Gestalt - nije usmerena toliko na konkretne probleme, vise je usmerena ka rastu i razvoju licnosti, kada osoba zeli da sto vise razvija svoje kapacitete
O ovome ces mi pricati tj. preporuciti neku knjigu i sl. :)
Gestalt - potpuno me asocira na Gestapo.
Korisnikov avatar
By Skyen
:bic:

ej ogresila sam se o gestapovski gestalt. imaju oni jako puno tehnika koje ferceraju kod konkretnih problema, samo ja to uvek nekako zaboravim, dozivljavam ih previse humanisticko-filozofski nastrojene, my mistake

@freya - no frks, cim se i ja updateujem :)
Korisnikov avatar
By bigirl
Bila sam nekada davno... Školska doktorka mi je rekla da kašljem na nervnoj bazi i poslala me kod psihijatra. E onda me je ta guska od žene nešto iznervirala, pa sam popizdela i po?ela da se derem na nju i eventually se rasplakala. Mislim da je zaklju?ila da mi je potrebno dalje le?enje i dala mi neko papir?e kao dokaz za to (mislim, stvarno)... Ja sam samo bila u frci oko prijemnog (za srednju).

Sada... pa ne znam. Planiram stalno da odem, ali nikako da naðem vreme. Nije kao da imam nekih problema, ve?... volela bih da pri?am o nekim stvarima sa nekom starijom (iskusnijom, stru?nijom, objektivnijom) osobom... Ali opet bih pre izabrala neke profesore iz srednje (ili osnovne) koji su mi par puta i bili na usluzi u tom smislu, nego što bih se obratila nekom psihologu ili psihijatru.
Korisnikov avatar
By Escobar
O da ishao za vreme srednje shkole....Posle nekoliko seansi, poshto zena nije uspela da provali da sam gay, a ja to nisam zeleo da joj kazem face to face, ali da me ne bi smarala o mojim bivshim devojkama i njihovom uticeju na moju psihu (koji je, jelte, beznachajan)....Ja joj prospem prichu kako mi se svidja taj i taj dechko bla bla i shta ona meni kaze na to: "Mozda cu prichom sa tobom uspeti da te vratim na staro, da opet budesh str8"
Sledeca scena- ja ustajem "Ne hvala" i zalupim vrata....:tetka:
Korisnikov avatar
By Mars
Samo obratiti paznju na izbor.

Moj drug bio kod nekog idiota, rekao mu sta ima, ovaj ga saslusao i dao dijagnozu:
Ijaooo.... I sta cete sada da radite?!?!

"A kako ja da znam da li mi racunar ima Internet?
http://www.ehow.com/
Korisnikov avatar
By reveal
bila sam par puta kod jednog (jedne) psihologa.

mislim da u sustini ne postoji stvar koju mi moze jedan psiholog ili psihijatar reci, a da ja to vec ne znam, ili bar nazirem.... to je jedna losa strana.
sa druge, pak, strane... zanima me da cujem neciju procenu moje licnosti, na osnovu razgovora od sat vremena.

:pas:
Korisnikov avatar
By Skyen
pa nisu shrinkovi gatare, mislim, nece ti niko reci nesto novo, a da ti to majne-vise ne znas. fora je u tome da bi trebalo da ti pomognu da ono sto znas i primenis, a ne da se zadrzi na tom saznajnom nivou. mi smo nekad u tripu da ako nesto znamo, eto resenja problema. ma kakvi, uvid je samo polazna tacka, a do promene ima da se pomuchis i da radis i radis i radis, a posle da radis jos tri puta vishe, pa opet da radis i radis...i sta ono htedoh reci...a da...da radis i radis i radis...
Korisnikov avatar
By EYA
joooooj, jel sme da mi radi radio dok budem radio ?

tezak ovaj zivot, aaaaah :yay:
Korisnikov avatar
By Oziris
Nisam, sto ne znaci da ne bih kad bih imala neki problem koji nisam u stanju sama da resim... Imala sam jedan problemcic u junu, ali mi je moja drugaricica skyen svesrdno pomogla ;)

@ skyen :kiss: :hail:
By Bombina
u sustini sam bila kod psihologa jednom treuntku sam imala neki problemi i neko je meni napravio problem:nope:
sustini sam vremenom sam shvatila o cemu se radi,vremenom ko zna sta ce biti vremenom i sa mnom sta ste uradile
nisam bila stanju i da idem
hvala bogu pomogla mi je jedna prijateljica iz foruma ,sve sam shvatila :tepih:
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by Skyen
... uvid je samo polazna tacka, a do promene ima da se pomuchis i da radis i radis i radis, a posle da radis jos tri puta vishe, pa opet da radis i radis...i sta ono htedoh reci...a da...da radis i radis i radis...
u jeeeeeeee, jel ovo napisano da PODIZE narodne mase?? :cheer:
Korisnikov avatar
By Skyen
give me R :cheer:
give me A :cheer:
give me D :cheer:
By Çâðê_DUP
Nisam bila nikada.
A trebalo je, ako ni zbog cega
drugoga- bilo bi jednostavnije da
sam otisla. I daleko bezbolnije.
Ovako sam se sama (iz)borila
sa situacijom " mrzim sebe do podne, a
ceo svet od podne" (ok, lazem, narcis sam
pa ne mogu sebe da mrzim.)
No imajuci u vidu da imam crnogorsko-
bosanske i dalmatinsko-hercegovacke krvi,
naviknuta sam da sama sve u sebi istrpim.
Ne opterecujem prijatelje i ne namecem im
ulogu terapeuta.
Korisnikov avatar
By Dina
Necete verovati sta mi se dogodilo... Dolazio je lekar kod jednog clana moje porodice, rekli su mi da je prosli put preporucio porodicnu terapiju ZBOG tog clana porodice. I hajde ja budem danas, RADI pomoci tom clanu... Kad u jednom trenutku lekar pocne da prica o meni, kao da ja imam probleme!!!! Ja gledam belo, pa onako pocnem nesto da pricam, covek pocne da me ispituje o mom privatnom zivotu, svi ostali pobegnu negde - UZAS! Pretpostavljam da su oni prosli put doktoru rekli da sam ja problematicna jer nisam udata i nemam decu i da mi treba psihijatar. Kako je razgovor tekao mozda je on pomislio i da sam lezbejka, ili je iz nekog drugog razloga dosao na pricu o homoseksualcima. Pa pocne da mi objasnjava kako mnogi homoseksualci imaju porodicu kao masku i da je to bolje jer kad tako zive oni imaju manje problema sa okolinom, sto je po njemu bolje za srecniji zivot... Ja sam rekla da se uopste ne slazem, da mislim da je taj covek nesrecan sam sa sobom jer tu okolinu gleda povremeno a u braku je stalno. Na kraju se nekako lekar i ja slozismo da to ipak zavisi od coveka i da on ipak sam odredjuje sta mu je vaznije! Medjutim kod mene se ne slozismo, njegovo misljenje je da bi trebalo da se javim tom psihijatru ciji mi je telefon ostavio, a moje da ne osecam u ovom trenutku zelju da mu se obracam!
Korisnikov avatar
By bisex-I-guess
da odgovorim na temu..

u principu se slazem sa ciceronom i mislim da je odlazak kod psihologa/psihijatra normalna stvar ako to neko hoce da uradi i misli da ce mu pomoci...

ja licno nisam nikad bila (osim za vozacku, a to smo zavrsili za 5 sekundi..) ali moguce je da u buducnosti nekad podjem. Ne bih volela da idem jer bi to znacilo da imam neke bas velike probleme i da mi drugi ljudi ne mogu pomoci dovoljno.. sto do sada nije bio slucaj (thank God). Vise volim sama da resavam probleme i da se izborim sa tim jer dosta toga mogu da podnesem.. (sto rece pcelica, mozda je stvarno do porekla.. imam i crnogorskog i hercegovackog...) a i vrlo realno i objektivno analiziram situacije.

enivej, odlazak kod psihica je totaly ok ako osobi to odgovara i vidi to kao najbolji nacin. Za mene ta opcija do sada nije bila na dnevnom redu...
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by spark
zar nije zabrinjavajuce sto od trenutno 24 ucesnika u anketi niko ne ide redovno na terapije??? jel bi to znacilo da smo svi savrseno zdravi?... ali to nije normalno... verovatno je problem sto redje imamo pare da sebi priustimo servis i odrzavanje mozga i duse, a cesce da sebi priustimo servis i odrzavanje ociju, zuba, srca, sreva, zglobova, kicme ili neceg stotridesetosmog...
Sparkili, slažemo se ljudi su nahvatali strah i psihijatru da kazu da su gay, u toliko slobodnom drustvu zivimo. Ma ima i u drzavnim ustanocvama dobrih psihijatra i psihologa samo ih treba naci.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by bisex-I-guess
da odgovorim na temu..

Ne bih volela da idem jer bi to znacilo da imam neke bas velike probleme i da mi drugi ljudi ne mogu pomoci dovoljno.. sto do sada nije bio slucaj (thank God). Vise volim sama da resavam probleme i da se izborim sa tim jer dosta toga mogu da podnesem..
Prvi tvoja teza nije tacna. Psihijatri su tu i da preveniraju ozbiljnije probleme.

A izmedju "drugih ljudi" i psihijatra u najvecem broju slucajeva biram psihijatra. Kada se radi naravno o stvarima koje se ticu psihijatra a ne drugih ljudi. Naime dobro je ako imas nekog narocito bliskog da mu poveris problem; ako ne veruj mi bolji je psihijatar.

I konacno psihijatar, ako je dobar, pomoci ce ti da sama resavas probleme.
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Dina
Necete verovati sta mi se dogodilo... Dolazio je lekar kod jednog clana moje porodice, rekli su mi da je prosli put preporucio porodicnu terapiju ZBOG tog clana porodice. I hajde ja budem danas, RADI pomoci tom clanu... Kad u jednom trenutku lekar pocne da prica o meni, kao da ja imam probleme!!!! Ja gledam belo, pa onako pocnem nesto da pricam, covek pocne da me ispituje o mom privatnom zivotu, svi ostali pobegnu negde - UZAS! Pretpostavljam da su oni prosli put doktoru rekli da sam ja problematicna jer nisam udata i nemam decu i da mi treba psihijatar. Kako je razgovor tekao mozda je on pomislio i da sam lezbejka, ili je iz nekog drugog razloga dosao na pricu o homoseksualcima. Pa pocne da mi objasnjava kako mnogi homoseksualci imaju porodicu kao masku i da je to bolje jer kad tako zive oni imaju manje problema sa okolinom, sto je po njemu bolje za srecniji zivot... Ja sam rekla da se uopste ne slazem, da mislim da je taj covek nesrecan sam sa sobom jer tu okolinu gleda povremeno a u braku je stalno. Na kraju se nekako lekar i ja slozismo da to ipak zavisi od coveka i da on ipak sam odredjuje sta mu je vaznije! Medjutim kod mene se ne slozismo, njegovo misljenje je da bi trebalo da se javim tom psihijatru ciji mi je telefon ostavio, a moje da ne osecam u ovom trenutku zelju da mu se obracam!
Da, radi se o instrumentalizaciji lekarske profesije. Sad bi neko hteo tebe da prevaspitava jer ne vodis zivot kakav se ocekuje!!! . E i ja sam imao takav problem a ne znam koji peder nije ali je bas tuzno kada roditelji potpadnu pod stereotip gledanja svoje dece kroz drustvene klisee. Drustvena opresija se veoma reflektuje kroz porodicu. I onda dodjes u situiaciju da vidis sta je jace: ti ili druustvene predrasude. Tuzno je da cak i u porodici gde roditelji treba da nas podrze pobedjuje cesto drustvo i mejnstrim a ne pojedinac.

Tako ti imas problem: ocekuju od tebe da se udas i pokusavaju da te prevaspitaju kroz sugestije drugih. Udaces se kad budes htela i nadjes za shodnoo a eventualni decko ili muz se tice samo tebe i nikoga drugog

Ja sam pak imao problem jer je neko u mojoj porodicci imao problem sto sam ja homoseksualac.

Zivimo u svetu gde se od nas nesto ocekuje, ali intima bi stvarno trebalo da nam bude ostavljena na miru i dozivljavam kao narusavanje svog integriteta i elementarne slobode da se neko mesa u moje licne i intimne stvari. . A to rade svi, od popa do predsednika.

Na kraju naravno, dobro je rekao da pojedinac sam treba odluci sta mu je bolje ako mu dozvole da misli svojom a ne njihovom glavom.

Grrrrrrrrrr........................bas sam se razljutio.
Korisnikov avatar
By Dina
Tot :kiss:
Mene posebno nervira nacin na koji je to uradjeno... Vec sam pisala da sam se ja kao tinejdzerka obracala psihologu jer sam smatrala da mi je to u tom trenutku bilo potrebno. Ne vidim da sad to ne bih mogla da uradim pa da mi trebaju neki posrednici... Namamljivati me na razgovor sa lekarom i dalje psihijatrom na taj nacin - pod izgovorom pomoci nekom drugom je krajnje jadno. Mada moji roditelji kao tvrde da je taj lekar to na svoju ruku, nisu oni, ali nesto mi to ne deluje tako... Bas su me razocarali! :no:
Korisnikov avatar
By Seaman
Dina, kad si mi rekla da dolazi taj doktor i da se brines, mislio sam da umisljas i da nepotrebno brines.Medjutim, kad si mi javila kako je prosao razgovor, ja sam bio sokiran.Ne mogu da vjerujem da su ti to priredili i to na takav nacin.Kao da si tinejdzerka, a ne odrasla osoba.
Da su meni to uradili, dobro bi me zapamtili. :rambo:
Sto se tice odlaska kod psihijatrice, ja bih rado to sebi priustio.Zasto da ne? Mozda i organizujem odlazak.:D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!