Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Gothrose
Posto smo se ispricali o nervozi i sedativima,depresiji i antidepresantima bilo koje vrste evo jos jedne slicne teme...Patite li od nesanice?Ja imam malo problema pa visim na PC-ju cesto nocu ali vidim ,nisam jedina,nekad je spisak trenutnih korisnika poduzi...

So,imate li problema sa spavanjem tj nesanice i sta cinite po tom pitanju ako je imate?

:lukavi:
Korisnikov avatar
By Dina
U poslednje vreme - da! I ja sam pocela da primenjujem lek zvani forum... ali izgleda mi pogorsava stanje..... Moracu neki drugi da nadjem... ;)
Korisnikov avatar
By colorado
stalno je imam i za to NEMA LEKA!!! :(
Korisnikov avatar
By iJazz
Da ne patim ne bih bio sad ovde :trep: ...
Korisnikov avatar
By ReKiwi
a jel ima neki provereni lek za to? ... pored brojanja ovaca.. ovaj moj je skorz poremetio bioritam, leže u 6 izjutra.. žasu
Korisnikov avatar
By 2kune
Elem, forumašenje rastjeruje san ali ne umara tijelo na pravi na?in... :deda:
Tijelo valja umoriti da bi lijepo spavalo. Fizi?ki umorit... :fuck: Psihi?ki smo svi mi koji imamo komp odavno ve? umorni... :zid:
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by colorado
stalno je imam i za to NEMA LEKA!!! :(
Kako mislis da nema leka???
Ima...nitram(slabije dejstvo),flormidal(da se naspavas ceo dan).A ako ne koristis sedative dovoljan ti je i jedan bensedin(5 ili 10 mg).
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
povremeno patim od nesanice, doduše ne surfam po forumu nego se tripujem u krevetu raznim glupostima. onda ustanem da u?im, pa skontam da mi se ne u?i, pa šaltam kanale, ali mi ništa ne zadrži pažnju... na kraju skontam da bih spremao ku?u ili tako nešto fizi?ko, ali pošto moji svi spavaju i to otpadne. onda sednem na prozor od svoje sobe i posmatram zoru. to me smiri i zaspim kona?no oko 6. naravno, ovo sve ako je lep dan...
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by 2Q2Bstr8
povremeno patim od nesanice, doduše ne surfam po forumu nego se tripujem u krevetu raznim glupostima. onda ustanem da u?im, pa skontam da mi se ne u?i, pa šaltam kanale, ali mi ništa ne zadrži pažnju... na kraju skontam da bih spremao ku?u ili tako nešto fizi?ko, ali pošto moji svi spavaju i to otpadne. onda sednem na prozor od svoje sobe i posmatram zoru. to me smiri i zaspim kona?no oko 6. naravno, ovo sve ako je lep dan...
Joj,meni je ovo tako poznato...Posle svih tih okretanja i prevrtanja po krevetu,razmisljajuci o proslosti,sadasnjosti i misterioznoj buducnosti meni je puk'o film pa sam se opredelila za gore navedene lekice...Iako neko rece da fizicki rad pomaze tj umara ja sam skroz bez ideje sta da radim tako zamorno tako da ta 'therapy'kod mene ne pali...
Korisnikov avatar
By Mars
Lek je pravilan dnevni ritam, u duzem vremenskom periodu.

To sam dugo odbijao da priznam, ali je tako.
Ja ne znam da li vise volim noc, budem budan, radim nocu-sa jedne strane, ILI da ustajem rano, uzivam u jutru, i dugackom danu ispred sebe. Nista kontradiktornije mi ne pada na pamet.

Najgore je totalno poremetiti ritam, ja sam imao periode kada sam po 2 meseca svake noci bio budan, a spavao preko dana, nocnim snom. Bilo-ne ponovilo se.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by gothrose
Iako neko rece da fizicki rad pomaze tj umara ja sam skroz bez ideje sta da radim tako zamorno tako da ta 'therapy'kod mene ne pali...
mislim da se baš o tome i radi, jer naj?eš?e ne mogu da spavam ako sam ceo dan bio posve?en intelektualnim naporima. uveo sam neke fizikalije kod sebe tipa vežbanje pola sata dnevno ili spremanje ku?e ili spremanje dvorišta ili samo šetnja. i pomaže. osim ako nisam pod velikim stresom, onda jedino mogu da ujedam...
Korisnikov avatar
By Dr. M
Originally posted by Eledhwan
Da ne patim ne bih bio sad ovde :trep: ...

Mada je u mom slucaju ona cesto izazvana :tea: ...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
sino? opet nisam mogao da zaspim do 4 iako sam se tog jutra probudio u 8 i ceo dan radio i fizi?ki i intelektualno... sad me više to ni ne nervira.
By tomborn
ja vec tjedan ne mogu spavati, rezultat je to mojih razmisljanja o mnogocemu...
:nunchake:
:cut:
By Swanheart
Nesanica,ma neee...a koliko je sada sati:shok2:
By fazza
Imam nesanicu, ne mogu nikako da zaspim pre 4 ujutru. :(
Chak i kada legnem oko 1-2 vrtim se do 4 i tek onda zaspim... Vec oko 3 me
uhvati nervoza shto ne mogu da zaspim a moram da ustanem rano i onda
nema shanse...
Korisnikov avatar
By Galateja
Ufff... Ne staj mi na zulj! :(
Otkad znam za sebe znam da PREZIREM spavanje. Ja tako ne volim da spavam da je to strasno, bas strasno.
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Pa, ja vise imam problem da sam nocni tip nego da patim od nesanice... Vrhunac aktivnosti mi je kasno uvece, recimo posle 22h, i ako spremam neki ispit obicno krenem tek tad pa do nesto malo pre svitanja. Ali najcesce nemam problem da zaspim nakon odredjenog broja budnih sati. Vise mi je problem da ustanem :)

A mozda sve to ima veze sa mojim ustaljenim ritualom - citanjem neke laganeze sci fi literature pred spavanje. Ako nemam sta da citam, e, onda vec imam problem...
Korisnikov avatar
By zboO
patim i pizdim....vec mesec dana ne mogu da spavam kao svaki normalan chovek....(to tako ide kada chovek nema obaveze).....danju dzonjam....nocima lumpujem....i nema mi pomoci....spavam po 3h u nadi da cu se komirati jednog dana u 22h uveche, ali nikako, krizzziram legnem da spavam....a ochi mi se otvore i pretvore u tegle....tuga :placko: treba mi saaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnn.....ALI od ponedeljka ce se sve promeniti i to na silu (ustajacu u 7h....visha sila)....ali mora se :nazalost: tako da predpostavljam da cu se komirati vec oko 17h,i onda cu se postepeno vracati u normalu....
Korisnikov avatar
By rothmans
Flormidal, izdaje se na recept,sem ako ne poznajete nekog u apoteci

dovoljno je pola tablete,spavanje zagarantovano

Patila sam se dugo sa nesanicama ali sam sa ovim resila svoje "spavacke probleme"

Jednu kutija flormidala sam koristila okruglo godinu dana [ 30 tabletica]

Ili "sleep now" herbalife proizvod na bazi bilja pojavio se i kod nas kod distributera
Korisnikov avatar
By spliff
flormidal je veoam adiktivan...
preporuchujem litar piva umesto hemije....
Korisnikov avatar
By rothmans
Originally posted by spliff
flormidal je veoam adiktivan...
preporuchujem litar piva umesto hemije....
jeste ali pomaze,kod mene nije stvorio naviku

a sto se piva tice mnogo je kabasto,a i goji,mada.......
Korisnikov avatar
By Mars
Kombinacija iscrpljujuceg fizickog i iscrpljujuceg umnog rada. Nebitan redosled.

I nema nesanice.

Sila iz Brasila - Marsovo dupe !!!"
By argentum_inf
pokusavala sam sve i svasta,ali ne ide..spavam u proseku 2-3 sata dnevno..nadam se,proci ce,iako znam da je zapravo sve to na nervnoj bazi..
By Çâðê_DUP
Mars je vec napisao moj recept.
Pravilan ritam, uz kombinaciju
psihickog i fizickog zamora i rezultat
u obliku osmocasovnog sna ne izostaje.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Cuj, Mars je dao 2 recepta koja mi pomazu.

Ostao je samo jos ovaj:
5 cl dzina
1 cl Curacao Blue
3 cl Triple Sec likera
1 cl Gorkog lista
kocka leda
dopuniti tonikom
ako ne pomogne iz prvog pokusaja, ponoviti.
Korisnikov avatar
By EYA
Mnoge mu?e teške, iscrpljuju?e nesanice kojih uglavnom pokušavaju da se reše pomo?u raznoraznih sredstava za spavanje. Poneki tako postaju pravi tabletomani. Nesanica meðutim ima svoje uzroke koji se ne mogu ukloniti tabletama, pilulama i ostalim spoljašnjim sredstvima. Ti uzroci su duboko u nama, oni su deo našeg odnosa prema životu.

Nesanica je posledica straha od tonjenja u san i prepuštanja snu. U osnovi je to strah od gubitka kontrole nad sobom i svetom oko sebe.

San je gubitak voljne i racionalne kontrole nad sobom, što zastrašuje mnoge ljude. Naro?ito one koji su ponosni na svoju samokontrolu.

Otkuda tako velika potreba za samokontrolom? ?ega se to boje ljudi koje užasava pomisao na gubljenje vlasti nad sobom, pa makar to bilo i samo u snu? Boje se da na površinu ne ispliva nešto što sa mukom potiskuju. Nešto što ?u?i negde u njihovoj unutrašnjosti i vreba priliku da isko?i. Nešto što ne žele da priznaju ni samima sebi. Želje, ose?anja, misli koje se bitno razlikuju od svesnog i racionalnog stava koji su zauzeli, kao i od predstave koju su o sebi stvorili.

To je nešto što preti da ih raznese u parampar?ad, da potpuno uništi s krajnjom mukom održavano jedinstvo njihove li?nosti. Samokontrola je na?in da se na silu, pomo?u pomnog nadzora, uspostavi kakvo-takvo unutrašnje jedinstvo i time prevlada duboka emocionalna pometenost.

Gubitak samokontrole predstavlja ogromnu opasnost po unutrašnje jedinstvo. Otuda tako veliki strah od svega onoga što izmi?e kontroli, uklju?uju?i tu i san.

Drugi su pak ljudi opsednuti potrebom da kontrolišu i nadziru svet oko sebe, podsvesno uvereni da tako obuzdavaju opasnosti koje odasvud prete. Upinju?i se da uvek ostanu budni, oni li?e na vojnike koji su neprekidno na straži.

Prepustiti se snu za te ljude zna?i ostaviti svet bez nadzora. I time otvoriti mogu?nost da se dogodi nešto strašno ili bar krajnje neprijatno.

Za te ljude je san krajnja neopreznost. Nesanica je izraz njihovog odbijanja da se, makar privremeno, odreknu nadzora nad prete?im i neprijateljskim svetom.

Nema lakih i brzih rešenja za neprilike koje nas mu?e. Sve je u nama duboko povezano. Ukoliko želimo da prevaziðemo nevolje, moramo se temeljno pozabaviti sobom. Ko želi da se reši nesanica, mora se suo?iti sa svojom potrebom za kontrolom i samokontrolom.

Sve drugo je tek privremeno gašenje požara koji može uvek iznova buknuti.
Korisnikov avatar
By Burak
Ja svima preporučujem lijek SANVAL, nema neželjenih efekata, a djelotvoran je.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!