- 08 Sep 2005, 18:42
iako ne mislim da sam nesto hiper zavistan od izlazaka i bla bla bla, ne mogu da kazem da bas nigde ne izlazim i da se bas ni sa kim ne druzim... opet, ni na jednom mestu (zurke, kafici, nvo i sl.) do sada nisam nabasao na slicne brosurice, pa mislim da je jako korisno da, oni koje interesuje, vide sta sve tu o kojim stvarima pise... mislim da je jako korisno, bar sam ja saznao dosta...
u pitanju su brosurice koje su izdali lekari sveta - francuska, u okviru programa smanjenja rizika... a mene nije mrzelo da prekucavam dokumenta o ekstaziju, speedu, lsd-u, kokainu i heroinu, pa evo, koga interesuje, moze da procita nesto, da komentar ili sta vec...
--------------------
LSD
esid, trip
zabranjen proizvod
koriscenje i posedovanje ovog produkta je zakonom zabranjeno
cilj ovog dokumenta je da informise korisnike o rizicima koji su povezani sa upotrebom proizvoda
jak halucinogen, sinteticna vrsta toksina iz razi
nacin upotrebe
oralno, ponekad mazanjem na kozu
oblik
kartoncic, tecnost, mikrodot
paznja! produkt je veoma aktivan cak i u malim dozama (od 25 mg)
doza je nejednaka: jedan trip sadrzi izmedju 50 i 400 mikrograma
efekti
deluju od 5 do 12 sati, a pocetak delovanja je obicno od 1/2 sata do 2 sata posle uzimanja
efekti su culni i mentalni: osecanje da si u svom svetu, s posebnom vezom sa svetom oko sebe i samim sobom.
culni poremecaj: vizuelna i culna ostrina, ponekad su moguce vizuelne i culne iluzije, poremecaj veze s vremenom i prostorom, ponekad su moguce i halucinacije
unutrasnji trip, neopisivo iskustvo i osecanje, ponekad mentalni preokret
haoticne misli, sanjarenje, depersonalizacija
gubitak mogucnosti prosudjivanja, usporene reakcije
rizici
u slucaju da je osoba koja uzima LSD psihicki nestabilna, to moze dovesti do ozbiljnih mentalnih poremecaja (psihoza, sizofrenija)
moze prouzrokovati i napetost, stres, psiholosku nestabilnost, prolazni ili trajni "bad trip": jako osecanje nemira, panican strah, paranoja, ozbiljno stanje depresije
neki "fles" moze da se dogodi kasnije zbog stresa, neke druge psihoaktivne droge ili cak zbog fizickih vezbi
tolerancija na drogu (ovisnost) se javlja veoma brzo
dentalni problemi, osecanje umora, gubitak tezine
saveti
podelite LSD dozu kad je uzimate. prvi put uzmite samo 1/4. ne uzimajte drugu dozu prebrzo (jer joj je potrebno mozda i 5 do 6 sati da pocne delovati!)
LSD je proizvod koji se tesko kontrolise, a osecanje "kontrole" moze uvek da se dovede u sumnju: konzumirajte je samo ako se osecate spremni za to i ne dajte to nikome bez upozorenja.
pazite da ne dozivite mentalne blokade: bolje je da te opusti nego da te ponese
ne vozite auto nakon uzimanja LSD-a
lekari sveta - francuska
program smanjenja rizika
info telefon
+ 381 11 658 701, 26 56 581
mdmhrbg@eunet.yu
u pitanju su brosurice koje su izdali lekari sveta - francuska, u okviru programa smanjenja rizika... a mene nije mrzelo da prekucavam dokumenta o ekstaziju, speedu, lsd-u, kokainu i heroinu, pa evo, koga interesuje, moze da procita nesto, da komentar ili sta vec...
--------------------
LSD
esid, trip
zabranjen proizvod
koriscenje i posedovanje ovog produkta je zakonom zabranjeno
cilj ovog dokumenta je da informise korisnike o rizicima koji su povezani sa upotrebom proizvoda
jak halucinogen, sinteticna vrsta toksina iz razi
nacin upotrebe
oralno, ponekad mazanjem na kozu
oblik
kartoncic, tecnost, mikrodot
paznja! produkt je veoma aktivan cak i u malim dozama (od 25 mg)
doza je nejednaka: jedan trip sadrzi izmedju 50 i 400 mikrograma
efekti
deluju od 5 do 12 sati, a pocetak delovanja je obicno od 1/2 sata do 2 sata posle uzimanja
efekti su culni i mentalni: osecanje da si u svom svetu, s posebnom vezom sa svetom oko sebe i samim sobom.
culni poremecaj: vizuelna i culna ostrina, ponekad su moguce vizuelne i culne iluzije, poremecaj veze s vremenom i prostorom, ponekad su moguce i halucinacije
unutrasnji trip, neopisivo iskustvo i osecanje, ponekad mentalni preokret
haoticne misli, sanjarenje, depersonalizacija
gubitak mogucnosti prosudjivanja, usporene reakcije
rizici
u slucaju da je osoba koja uzima LSD psihicki nestabilna, to moze dovesti do ozbiljnih mentalnih poremecaja (psihoza, sizofrenija)
moze prouzrokovati i napetost, stres, psiholosku nestabilnost, prolazni ili trajni "bad trip": jako osecanje nemira, panican strah, paranoja, ozbiljno stanje depresije
neki "fles" moze da se dogodi kasnije zbog stresa, neke druge psihoaktivne droge ili cak zbog fizickih vezbi
tolerancija na drogu (ovisnost) se javlja veoma brzo
dentalni problemi, osecanje umora, gubitak tezine
saveti
podelite LSD dozu kad je uzimate. prvi put uzmite samo 1/4. ne uzimajte drugu dozu prebrzo (jer joj je potrebno mozda i 5 do 6 sati da pocne delovati!)
LSD je proizvod koji se tesko kontrolise, a osecanje "kontrole" moze uvek da se dovede u sumnju: konzumirajte je samo ako se osecate spremni za to i ne dajte to nikome bez upozorenja.
pazite da ne dozivite mentalne blokade: bolje je da te opusti nego da te ponese
ne vozite auto nakon uzimanja LSD-a
lekari sveta - francuska
program smanjenja rizika
info telefon
+ 381 11 658 701, 26 56 581
mdmhrbg@eunet.yu