Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Njuskalo
Ja mislim da istorijsko pravo Albanaca na teritorije vuce korene jos iz 5. veka nove ere kada su se nasi preci bespravno naselili na teritorije Carstva i potisli Ilire i Grke koji su do tada ziveli u tim oblastima.

P.S. Albanci su prilikom iseljavanja Srba u 17. veku dali besu da ce cuvati srpske crkve i hramove. I jesu cuvali dok nije buknuo sukob krajem 19. veka prilikom nasilnog iseljavanja Albanaca iz oblasti prikljucenih Srbiji 1878.
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by Njuskalo
Ja mislim da istorijsko pravo Albanaca na teritorije vuce korene jos iz 5. veka nove ere kada su se nasi preci bespravno naselili na teritorije Carstva i potisli Ilire i Grke koji su do tada ziveli u tim oblastima.

P.S. Albanci su prilikom iseljavanja Srba u 17. veku dali besu da ce cuvati srpske crkve i hramove. I jesu cuvali dok nije buknuo sukob krajem 19. veka prilikom nasilnog iseljavanja Albanaca iz oblasti prikljucenih Srbiji 1878.
:offtopic: :offtopic: :offtopic:
Korisnikov avatar
By Stripi
Možda je offtopic ali je takoðer i ?injenica.
Korisnikov avatar
By spark
Originally posted by Stripi
to vec ne znam, ali sklon sam da mislim da jeste. opet, od koje je vrednosti ta cinjenica i kakve sve posledice takvo gledanje na stvari moze proizvesti, vodi u jos gori offtopic. otvorimo novu temu onda...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Ja:

Dakako da je cinjenica, ali takve cinjenice vrede i za sve evropske, pa i svetske drzave. Jer, cinjenice o tome ko je ziveo na prostorima danasnjih evropskih drzava pre Seobe Naroda u najranijem srednjem veku, otvaraju Pandorinu kutiju za sve evropske drzave, ukljucujuci i Hrvatsku!

Inace, u ovoj temi u nacelu se najvise slazem sa vivaldi i spark-om!
Korisnikov avatar
By AngraMaina

...ali istorijsko pravo je naravno samo izgovor za ratove. Mada, mogli bi Srbi da polože pravo na Zakarpatje, ?ujem da tamo ima nekih rudnika dijamanata?
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Predlažem ovako: da Srbi i Hrvati odu u stepe južne Rusije gde im je i mesto, da se Italija vrati Etrurcima, Mala Azija ode Hetitima a Bliski Istok Asircima, ako ih navatamo. Grci bi morali da se vrate u centralnu Aziju i prepuste arhipelag Pelazgima, Balkan kako je re?eno ide Ilirima, Tra?anima i Agatirsima. Arape vratiti natrag u Arabiju, Egipat dati Koptima a severnoafri?ke zemlje Hamitima. Ukinuti SAD, Kanadu, Meksiko, Brazil i dr. kao ilegalne tvorevine, vaspostaviti države Inka, Maja, Acteka, i dovesti mirovne snage dok se ne završe sudski procesi za 800.000.000 ilegalnih ameri?kih imigranata.

Pa bog da nas vidi.

:hvala:
Korisnikov avatar
By Vel boy
AngraMaina:
Ukinuti SAD, Kanadu, Meksiko, Brazil i dr. kao ilegalne tvorevine, vaspostaviti države Inka, Maja, Acteka, i dovesti mirovne snage dok se ne završe sudski procesi za 800.000.000 ilegalnih ameri?kih imigranata."

Ja:

Vrlo duhovit post!
:shake:

SAD i Kanadu treba dati nazad Algonkinskim, Irokeskim, Sijukskim, Athabaskanskim i inim Indijancima (ja ovo po etno-lingvistickim grupacijama)!

:up:
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by Vel boy
Ja:

Dakako da je cinjenica, ali takve cinjenice vrede i za sve evropske, pa i svetske drzave. Jer, cinjenice o tome ko je ziveo na prostorima danasnjih evropskih drzava pre Seobe Naroda u najranijem srednjem veku, otvaraju Pandorinu kutiju za sve evropske drzave, ukljucujuci i Hrvatsku!

Inace, u ovoj temi u nacelu se najvise slazem sa vivaldi i spark-om!

Izvinjavam se Vel boyu sto sam i njegov post zahvatila premestanjem, procenila sam da zbog veceg dela posta treba da ide u novu temu.

Tema u kojoj se u nacelu Vel boy slaze sa vivaldi i sparkom je "Urbanisti u Prishtini napravili plan", te postove mozete procitati na linku
http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... ?tid=16548

:shake:
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by AngraMaina

...ali istorijsko pravo je naravno samo izgovor za ratove. Mada, mogli bi Srbi da polože pravo na Zakarpatje, ?ujem da tamo ima nekih rudnika dijamanata?
Istorijsko, crkveno, drzavno,... sva ta prava su samo izgovor za ratove. Kao sto bi nam bivsi predsednik rekao "Ako ne umemo da radimo, makar umemo da se bijemo."

To je poenta i moj komentar na orihinalni post.

E, sad ja imam problem sa moderatorima koji nisu shvatili da ovo sto sam napisao uopste nije offtopic... I sta sad ja da radim!?

Frrrrrrrrrrr Grrrrrrrrrrrr
Korisnikov avatar
By Goran Smith
mali Balkan ... a toliko razl?itih naroda sa "istoriskim" pravom na teritoriju :drama:
Korisnikov avatar
By spliff
josh uvek (neki) albanci sa kosova chuvaju (neke) pravoslavne crkve i manastire
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by AngraMaina
Predlažem ovako: da Srbi i Hrvati odu u stepe južne Rusije gde im je i mesto
Perdona me, ali u zadnjih desetak godina vele da smo mi došli iz Irana (ja nisam, ja sam iz Vojvodine :blush: ) što ?e re? da mi moramo u Iran a za Srbe ne znam :nono:
Pa bog da nas vidi.

:hvala:
Pa Hrvatima bi bilo grdo. Sad ?e Bush okrivit Iran da su krivi za uragan Katrinu pa ?e ih smlavit sa zemljomk u trenutku dok pristižu konvoji autobusa sa rvackim povratnicima :drama:
By Ulix
Pa Hrvatima bi bilo grdo. Sad ?e Bush okrivit Iran da su krivi za uragan Katrinu pa ?e ih smlavit sa zemljomk u trenutku dok pristižu konvoji autobusa sa rvackim povratnicima :drama:
:smeh: :smeh:

Istorijsko pravo na teritorije, bilo gde i bilo cije, je cista izmisljotina. Ako bismo na taj nacin razmisljali, pola Evrope bi danas ratovalo da promeni granice.

Kosovo treba da bude nezavisno iz drugih razloga.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by Goraan
mali Balkan ... a toliko razl?itih naroda sa "istoriskim" pravom na teritoriju :drama:
oooo trenutak prosvetljenja kod goraana ::hail:
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Originally posted by bojandjo
Originally posted by Goraan
oooo trenutak prosvetljenja kod goraana : :hail:
:zen: :astral: :zen:
Korisnikov avatar
By 2kune
Mislim kako je jedino pošteni rješenje da se sve preda neandertalcima a da se homo sapiens povu?e u isto?nu Afriku odakle je ispuzao u svoj genocidni osvaja?ki pohod. I drago mi je što vidim kako se na Balkanu na tome uveliko radi...
:hyper:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by 2kune
Mislim kako je jedino pošteni rješenje da se sve preda neandertalcima a da se homo sapiens povu?e u isto?nu Afriku odakle je ispuzao u svoj genocidni osvaja?ki pohod. I drago mi je što vidim kako se na Balkanu na tome uveliko radi...
:hyper:
Tacno sam znao, da oni koji zagovaraju teoriju da smo Slovenci u stvari Veneti, nisu otisli dovoljno daleko u proslost.
Korisnikov avatar
By * NajS *
Drzave koje su na vreme mislile, danaske nemaju probleme sa granicama.

Da su srpski vladari proterali sve Arnaute u 19. veku (pre Ujedinjenih Nacija, Hashkog suda i nevladinih organizacija) sa teritorije danasnje Srbije, ne bi bilo problema...ko shto nema npr u Bugarskoj.
I Grci su proterali silne Makedonce sa teritorija danasnje Grchke, i tu sada nema problema.

E, a mi (Srbi) smo nashli da proterujemo narode u 21. veku!
Ne ide to tako....

:sarana: :sarana: :sarana: :sarana: :sarana:
Korisnikov avatar
By gaylove
Originally posted by operativni kadar
Slika
Koliko ja vidim izgleda da su samo Grci uspeli da svoje teritorijalne aspiracije ostvare u vecem delu.
Korisnikov avatar
By Pipin
Pa vise-manje su svi uspeli.
Jedino sto Srbi svoje nisu uspeli sacuvati.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Originally posted by * NajS *
I Grci su proterali silne Makedonce sa teritorija danasnje Grchke, i tu sada nema problema.
Mislim da je stvar komplikovanija, Grci imaju neko razlikovanje helenofonih/slavofonih Romeja tj. Veliko-Grka, i ove Makedonce iz BJRM neki meðu njima smatraju skoro pa separatistima. Drugim re?ima nisu ih toliko terali koliko su ih asimilovali. Oni su nas sve zaj*bali s pretenzijama (severni Epir tj. južna Albanija, cela Makedonija tj. BJRM, cela Trakija tj. ?etvrt Bugarske, Vlaška, Carigrad, Mala Azija, Kipar, Pont) ali su ih se na svoju sre?u na vreme odrekli, tamo negde posle '74.

Ako me ne bude mrzelo iskopa?u odnekud kartu Balkana prema nacrtima Filiki Eteria, pa da vidiš šta su pretenzije.
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Originally posted by * NajS *
Drzave koje su na vreme mislile, danaske nemaju probleme sa granicama.

Da su srpski vladari proterali sve Arnaute u 19. veku (pre Ujedinjenih Nacija, Hashkog suda i nevladinih organizacija) sa teritorije danasnje Srbije, ne bi bilo problema...ko shto nema npr u Bugarskoj.

E, a mi (Srbi) smo nashli da proterujemo narode u 21. veku!
Ne ide to tako....

:sarana: :sarana: :sarana: :sarana: :sarana:
Mislili su i Srbi, pa proterali Albance iz oblasti pripojenih 1878. i time pokrenuli (ili makar dodali na intezitetu) srpsko-albanski sukob.
Korisnikov avatar
By 2kune
I kako danas ide to sa narodima i terirorijama... :peca:
Korisnikov avatar
By blabla54380
kakva bre istorijska prava na teritoriju :smeh: od kad postoji to pravo?
Korisnikov avatar
By blabla54380
sad kad budu iskrojili istoriju, pa ispadne da je kosovo njihova teritorija jos za vreme dinosaursa, pa onda budu ucili kako njihova zemlja ima tradiciju i kulturu. aajoj :smeh:
By J...
Originally posted by 2kune
I kako danas ide to sa narodima i terirorijama... :peca:
Ja mislim da ljudi uopste ne bi smeli da imaju pravo na teritoriju jer su na Zemlji mnogo krace vreme nego neki drugi zivi organizmi. :zakljucano:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!