- 28 Avg 2005, 00:30
Originally posted by gothrosePa, stvar sa legalizacijom upravo jeste u tome da bi se jako mnogo novca ustedelo (onog koji ide na borbu protiv kriminala, ali mislim na onaj kriminal kad neko nekom ne isporuci veliku kolicinu robe ili nesto tog tipa, pa onda osteceni, umesto da nazove policiju da to sredi, plati nekog da kokne onog ko ga je ostetio, a onda ogroman novac ide u ta odeljenja za ubistva). Uh, rekoh sve u jednom dahu :-) Elem, da se dvadeseti deo novca koji ide za tu vrstu policijskih poslova usmeri na programe protiv narkomanije - a da droga istovremeno bude legalna, bilo bi vise rezultata, ja verujem, nego ovako, kad je droga i dalje dostupna ali malo sredstava ide u borbu protiv nje. Mislim da je legalizacija cisto ekonomski potez, zapravo, tamo gde je na putu da se sprovede.
3.Kod tih koji su odluchili da nastave sa drogiranjem-ne mislim da sve treba ozakoniti,narochito ne opijate!Kako god tim ljudima treba(mora)se ponuditi adekvatna lekarska pomoc jer je narkomanija isto bolest.Isto tako nisu losi(stavise)tzv.Harm Reduction programi koji iv zavisnicima dele sterilan pribor za fixanje,condome i sl. u cilju prevencije hepatitisa C i hiv-a.
![]()