jukie reche:
otkud znaš da ne?e? Imali smo slu?ajeve da se ljudi ovde na forumu žale zbog takvih izjava svojih nastavnika
Nikad nisam napisao da necje, samo sam izrazio nadu, da ako bi se uveo predmet i specifikovao profesor, da bi bilo lepo, ako bi takav neko, mogao da se distancira od svoje sopstvene autohomofobne paranoje.
Dodushe, kad se setim shta su profesori radili u mojoj srednjoj i kako je njihov profesionalizam bio jednak nuli...
Koliko ja znam, u zemljama koje su chlanice EU se koncizno pricha o seksualnoj orijentaciji, ali mi, poshto zhivimo u zemlji sa poremecjenim sistemom vrednosti (cool je biti u fazonu "batice", cool je ubijati i spaliti verske i politichke neistomishljenike, cool je biti deo stada itd) sumnjam da cje se napraviti neki vecji, radikalniji pomak - na bolje.
Sad tu treba da se osvrnemo na "a šta u stvari taj "kurs" uklju?uje?" O ?emu se ta?no sada pri?a na tim ?asovima? Sede recimo sedmaci, pola njih još nije imalo growth spurt pa izgledaju kao deca, migolje se i kiko?u... Šta im sada pri?aš? Hmmm... deco, nemojte da imate seksualne odnose jer ste još mali.
Neka se kikocju, neka se cerekaju. Jel ti mislish da im ova tema necje drzhati pazhnju?

Sve cje oni da chuju i veoma dobro da upiju, ali cje proraditi osecjaj stida (jerbo se u 90% porodica ne pricha o seksu), pa cje to i mozhda delovati kao da oni odbijaju da polemishu o tome. Zato je i potrebno da se gradivo na neki nachin vishe priblizhi deci. Ne znam, nashi udzbenici izgledaju veoma sterilno i to je ono shto me je uvek odbijalo od njih. Opet ja uporedjujem babe i zhabe, ali u, npr, americhkim udzbenicima je sve coushty i shareno i prosto osoba ima zhelju da chita i chita i chita
[quote[?ekajte dok ne doðe vreme, a to ne može da se odredi kada je jer je individualno. A kada jednom budete imali seksualne odnose, obavezno koristite kontracepciju. To se radi na taj, taj i taj na?in. A zašto? Da a) ne bi došlo do trudno?e, jer je ona nešto loše (nemam novu knjigu iz biologije za 8 razred, ali stara otvoreno zagovara što ve?i broj dece po porodici; dakle sukob interesa) i b) da ne biste dobili polne bolesti i umrli u najgorim mukama. Mala simulacija prenošenja zaraznih polnih bolesti sa onim papiri?ima sa pegom; sve u svemu recimo da su dva ?asa popunjena celom ovom pri?om. Šta radiš sa njima do kraja školske godine?[/quote]
Err... E ovde vecj ne znam shta da napishem...
Mislim da smo baš za Mari?a tu negde pisali da je lupetao neke antigay stvari? Ili je to bio neko drugi?
Ma, Jovana Maricja sam spomenuo onako po randomu