Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Çâðê_DUP
Drage i drage,

imam ozbiljno pitanje za sve vas --

koje knjige sa gej/lez tematikom, odnosno knjige koje su pisali gej/lez autori/ke biste rado pro?itali? Nije vazno da li su objavljene na srpskom ili ne -- samo navedite sta vas intrigira!

Zelja Vasa -- objava nasa! :)

Pustite masti na volju -- sve sto je u postavljenom okviru dobrodo�lo je!

Sad da Vas cujem!:mag:
Korisnikov avatar
By tramp
sedi kraj mene i ceka me da je citam:
Speaking in Queer Tongues Ed. William L.Leap i Tom Boellstorff ... knjiga se bavi "gay jezikom" i globalizacijom odnosno sirenjem zapadne gay kulture kroz upotrebu engleske terminologije i interakcijom sa lokalnim kulturama ...

pa se nadam da cu ovih dana imati vremena da je procitam :)

a wish listu nemam jer ono sto sam htela sam procitala mada bi mi ovih dana neki lezbejski pulp tako super seo :)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Dušan Maljkovi?
Koje knjige sa gej/lez tematikom, odnosno knjige koje su pisali gej/lez autori/ke biste rado pro?itali? Nije vazno da li su objavljene na srpskom ili ne -- samo navedite sta vas intrigira!
Uf, teško pitanje... Pojma nemam ko je od ljudi koje ne poznajem gej/lez...

Recimo, primetio sam da kreativni centar ima nekoliko knjiga romana namenjenim petacima/šestacima u kojima se svi de?aci zaljubljuju u devoj?ice... a ?itao sam i Avena i jazopsa u zemlji vauka, i bilo mi je prosto krivo što je na kraju ostao strejt... dakle, mislim da bi trebalo da postoje neke knjige u kojoj se de?ak zaljubljuje u de?aka i tako to... Mislim ne da ja sad to ?itam nego da takve knjige budu available klincima u tom životnom dobu...

Ja ina?e kad god nešto ?itam nalazim skrivene pro-gej poruke. Recimo Vetar u vrbaku, ona krtica i voluharica su mi jaako sumnjivi. Mislim, da sam ja na mestu te krtice, nazvao bih onu voluharicu svojim de?kom, žive zajedno u onoj rupi u zemlji i stalno idu na neke fensi piknike na obali reke itd.
Onda Duh Ljana Estakada od Karla Maja; prakti?no mi bodu o?i ti nerazdvojni tandemi ma?o revolveraša koji se grle i ljube sa istim takvim tandemima kad se nadju negde u sred prerije (sem Džagl Freda, on nije imao partnera).
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA!

(naravno prevod sa JAPANSKOG!!!)
Korisnikov avatar
By hunter
Konacno je objavljena na srpskom "Bazenska Biblioteka" ("Swimming-Pool Library") Alana Holinghersta u izdanju Lagune. Ne znam kada se to dogodilo jer nisam bio u zemlji ali mislim da je vrlo skoro. Knjiga je (samo) ove nedelje na popustu (341,00 din a redovna cena je 454,00) u knjižari Akademija, u Knez Mihailovoj.

"Prvi veliki britanski roman koji gej ?ivot sme?ta na moderno mesto i u moderan kontekst... Istorijski roman i istorijski debi."
GUARDIAN

Ovo ne pisem jer imam deal sa Lagunom, knjiga je odlicna uostalom kao sve Holingherstove "The Folding Star"; "The Spell" (koje sam procitao) i "The Line of Beauty" za koju je dobio Booker-ovu nagradu 2004 a koju bi trebalo da objavi (opet) Laguna ove jeseni.

U svakom slucaju nemojte propustiti ovaj gej-knjizevni dogadjaj godine!

Toliko od mene! Pozdrav!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
sve knjige ovog sveta, i zbog toga koliko sam zahvalan bogovima shto su mi dali dar vidjenja i mogucnost chitanja, a prokleli shto sve knjige objavljene i ne objavljene necu uspeti da prochitam...
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
Bret Easton Ellis-ovu "Glamorama" i "Less than zero"
i od Patricie Highsmith-"Carol"

to je ono što mi trenutno pada na pamet...
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by 2Q2Bstr8
YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA! YUKIO MISHIMA!
Eh,i njega se konachno neko setio... :up: :up: :up:

:lukavi:
Korisnikov avatar
By ...
Severo Sarduj je autor cije knjige se ne mogu naci na Balkanu. Kubanac, umro od side u Parizu 1993. Julio Cortazar ga je zvao "najmanje citan od najboljih pisaca". Kroz knjige mu setaju drag queens, sado mazo tipovi i ostali zanimljivi pretstavnici ljudskog roda. Tako bih rado procitao na srpskom njegove romane "Kolibri", "Kobra", "Odakle dolaze pevaci", od knjiga eseja (pisao pod uticajem Barta i Lakana - obojica su ga strasno uvazavala) - "Barok" i "Pisuci po telu". Za pocetak. Ako ima ko da me cuje od izdavaca, neka objavi kompletna dela Sarduja na srpskom (ja cu naci najbolju prevoditeljicu!!!!).
By Storm
Originally posted by hunter
Konacno je objavljena na srpskom "Bazenska Biblioteka" ("Swimming-Pool Library") Alana Holinghersta u izdanju Lagune.
...
"The Line of Beauty" za koju je dobio Booker-ovu nagradu 2004 a koju bi trebalo da objavi (opet) Laguna ove jeseni.
Line of Beauty je neopisivo dosadan, a Spell i Swimming pool library su ok.

A sada da se vratim na temu.
Ono što NE bi trebalo objavljivati su knjige iz perioda istorijske emancipacije pedera, zna?i ništa Džejms Boldvin i sl, ništa starije od 1990-e.
Mislim da bih voleo da pro?itam neke "petpara?ke" romane sa isklju?ivo gej likovima - zna?i gay krimi?, ljubavni roman, vestern...
:cowboy: :indijanac:
:pirat:
By Ulix
Angels in America!!
Naci nekog pametnog da prevede Kushnerove divne reci, izdati, i postaviti predstavu u JDP-u... :B
By APACH
uopste me ne zanimaju knige sa gay lez tematikom a kamoli knjige gay pisaca.

ovde ionako pola ljudi nije ni skolsku lektiru procitalo i nepismeno je a nasi uvazeni aktivisti i tpk-ovi toliko insistiraju na gay `umetnosti` i kulturi da je to necuveno, gotovo heterofobichno.

dakle, treba krenuti od bukvara. Ko god da ga je pisao....

:indijanac:
By Ulix
Originally posted by APACH
uopste me ne zanimaju knige sa gay lez tematikom a kamoli knjige gay pisaca.

ovde ionako pola ljudi nije ni skolsku lektiru procitalo i nepismeno je a nasi uvazeni aktivisti i tpk-ovi toliko insistiraju na gay `umetnosti` i kulturi da je to necuveno, gotovo heterofobichno.

dakle, treba krenuti od bukvara. Ko god da ga je pisao....

:indijanac:
:offtopic:
@ Apach:
Gej umetnost je nepostojeci termin. Nesto je ili umetnost ili nije, treceg nema. Postoje umetnicka dela sa gej tematikom.

Ne zanimaju te knjige koje su pisali gej pisci? Znaci ne citas Vajlda, Zida, Prusta? Hm... Nisam heterofobican, moji omiljeni pisci su svi str8, cisto da se zna. Ali broj pisaca pedera je veoma velik, ne treba generalizovati tek tako.
Korisnikov avatar
By ...
Originally posted by APACH

ovde ionako pola ljudi nije ni skolsku lektiru procitalo i nepismeno je

Zar to nije dovoljan razlog da s vremena na vreme pomislis kako je najbolje ne posecivati forum, a tek pisanje poruka :nope: :nazalost:
By APACH
Originally posted by Ulix

:offtopic:
@ Apach:
Gej umetnost je nepostojeci termin. Nesto je ili umetnost ili nije, treceg nema. Postoje umetnicka dela sa gej tematikom.

Ne zanimaju te knjige koje su pisali gej pisci? Znaci ne citas Vajlda, Zida, Prusta? Hm... Nisam heterofobican, moji omiljeni pisci su svi str8, cisto da se zna. Ali broj pisaca pedera je veoma velik, ne treba generalizovati tek tako.
well, reci to postavljacu teme a ne meni.

@ ...:

ima par izuzetaka, ne spadas u njih.
By Ulix
@ Apach

Nisam primetio da je upotrebljen termin gej umetnost. To si ti napisao.
Originally posted by Dušan Maljkovi?
koje knjige sa gej/lez tematikom, odnosno knjige koje su pisali gej/lez autori/ke biste rado pro?itali?
By APACH
knige sa gay lez tematikom odnosno knjige koje su pisali gay/lez..........
verovatno ima veze sa pizzom.
By Ulix
Eh, kamo srece da ima veze sa picom. :njami:

:wtf: Knjiga koju je pisao peder ili knjiga sa gej tematikom nije isto sto i gej umetnost, for the love of god.
Korisnikov avatar
By ...
Pretvori se dobra tema u tesko sranje... Pardon...
By Simor
I ja bih voleo da procitam 'Angels in America'. Imam HBO serijal na divxu, ali zelim da procitam Kusnera.

Voleo bih i prevode ostalih knjiga Dzenet Vinterson. Koliko znam kod nas su samo dve njene knjige prevedene - 'Strast' i 'Pomorandze nisu jedino voce' (ova druga je fenomenalna).
By Çâðê_DUP
Originally posted by Kulturni Jelen
Bret Easton Ellis-ovu "Glamorama" i "Less than zero"
:up:
Korisnikov avatar
By Myself
Ne dopadaju mi se knjige Jeanette Winterson...

"Povest o Sonjecki" M.Cvetajeva i
"U traganju za izgubljenim vremenom" M. Prust

Preporuka svima....
By Simor
Originally posted by Myself
"Povest o Sonjecki" M.Cvetajeva i
"U traganju za izgubljenim vremenom" M. Prust
Ali, to je vec prevedeno na srpski:
Marina Cvetajeva "Povest o Sonjecki": Bratstvo-jedinstvo, Novi Sad (1990.)
Marsel Prust "U traganju za izgubljenim vremenom": Matica Srpska, Novi Sad i Nolit, Beograd (1983.)
Korisnikov avatar
By Myself
Koliko vidim, gore pise da nije bitno da li je objavljeno na srpskom ili ne ...
By Simor
Originally posted by Myself
Koliko vidim, gore pise da nije bitno da li je objavljeno na srpskom ili ne ...
U pravu si, izvini. Mislio sam da su u pitanju samo knjige koje nisu prevedene na srpski, a voleli bi da jesu. Moj previd...
Korisnikov avatar
By gari
Nema potrebe mnogo lutati, knjige su ve? odavno napisane, te mislim da ne?e skoro biti prevaziðene, bar ne od pisaca koji sada pokušavaju da nekim škrabotinama šokiraju javnost i time ?ine medveðu uslugu gay populaciji. Umetnost je doživljaj koji nas ?ini boljim a ne gorim od onoga što jesmo. U tom smislu ja sam za Hermana Hesea koji je gay život opisivao bez ikakvih šokantnih detalja a ipak je pisao o tome, pa Tomas Man i, najzad, ali ne i poslednji Jukio Mišima. Dakle, sve je ve? prevedeno i napisano, samo treba ?itati.:uljenavatru:
Korisnikov avatar
By one of the people
evo i mojih nekoliko predloga (i ne znam sta je prevedeno a sta ne)

Jean Genet:
"Notre-Dame des Fleurs"

Andrew Holleran
"Dancer from the Dance"

William S. Burroughs
"The Wild Boys"

i na kraju knjiga pricica koja je jako popularna ovde u zandje vreme je
Annie Proulx
"Brokeback Mountain"
po kojoj je snimljen prvi gay western film i treba da pocne da igra u bioskopima 9tog decembra
http://www.brokebackmountainmovie.com/

sve su knjige sa jakom gay tematikom i pisci su gay osim Annie Proulx
Korisnikov avatar
By Zooey
Anja Mulenbelt - Gotovo je sa stidom
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!