Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By IriS
izvor Blic, 02.08.2005.

Višegodišnja upotreba nesteroidnih *antireumatskih lekova, tipa "brufen" i "ibuprofen", štetno uti?u na srce, pokazale su dve meðunarodne studije uraðene u Engleskoj. Zbog toga, na svakoj kutijici ovog leka bi trebalo da stoji upozorenje da mogu izazvati infarkt i moždani udar. Na pakovanjima lekova proizvedenih u Srbiji, meðutim, to nije slu?aj.

*ispravka, antiinflamatorni ... jer Brufen spada u nesteroidne antiinflamatorike

Koliko ?esto koristite ove manje ili ve?e roze dražeje? Ja to jedino koristim, brotivu glavobolje i tokom menstrualnih bolova... sad ?u se verovatno malo zamisliti ?im na mali znak glavobolje capim jedan Brufen... ali ne planiram da ga se odreknem :no:
Korisnikov avatar
By jukie
Ja ponekad koristim Rapten (diklofenak kalijum) kada me baš razvaljuju sinusi... to je mala crvena dražeja. Pomoglo mi je kada sam imao jake zubobolje pa sada znam kada mi je potreban a kada su mi dovoljni praški?i (sasvim druga?iji tip bola u glavi).
Sad ja znam da su neki silni lešinari pougibali jer su jeli goveda le?ena diklofenom (koja su ipak uginula), ali ne nameravam da mojim truplom hrane lešinare tako da mi je svejedno...
:ptica:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja uzimam brufen takodje tokom menstrualnih bolova i za glavobolju. Ali vec sam pre cula da je stetan i cak da povecava krvarenje, tako da izbegavam da ga pijem koliko god mogu. Medjutim, kad me mnogo boli a imam nesto vazno da obavim, nista mi drugo ne deluje sem brufena, pa sta cu...
Korisnikov avatar
By Gothrose
Joj,ja sam to gutala cim me nesto zaboli i to par kom.od 600 mg :uplasen:

A onda sam 'otkrila' Nimulid-iskreno ga preporucujem :)

:lukavi:
Korisnikov avatar
By zboO
brufem koristim bash retko, i to za glavobolje......vise pijem diklofen DUO koji je takodje stetan, ali eb ga...nesto mora da se pije!!! ja sam za glavoblju otkrila Eferalgan sa dodatkom KODEINA....WOW, radosti nije bilo kraja....a onda nestale zalihe i sada me 'vata panika!!

:purple_pils:
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by Hipatija
Ja uzimam brufen takodje tokom menstrualnih bolova i za glavobolju. Ali vec sam pre cula da je stetan i cak da povecava krvarenje, tako da izbegavam da ga pijem koliko god mogu.
da nazalost....svi lekovi za stomachne tegobe tako deluju.....ne boli te stomak, ali iskrvarish, ja ih i pored toga pijem, u suprotnom bih umrla od bolova!!
Korisnikov avatar
By EYA
e zato ja ne pijem lekove, niti ih deci dajem... koristim sopstvenu volju za prevazilazenje bolova... ako je neki konkretniji problem tipa ozlede od udarca ili posekotine, kao i prehlada ili upala grla (ovo se odnosi i na moju decu) onda je tu cepterova lampa u kombinaciji sa malo moje bioenergije i puno osmeha :grin:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by gothrose
Joj,ja sam to gutala cim me nesto zaboli i to par kom.od 600 mg :uplasen:

A onda sam 'otkrila' Nimulid-iskreno ga preporucujem :)

Ja bas i ne... prejak je... Nisam ga koristila sama, ali znam da su ga uzimali ljudi sa prelomima, i ljudi na hemoterapijama.

Takodje koristim Rapten, Brufen nikad, a za manje bolove dovoljan mi je Aspirin, odlican je onaj u vidu sumecih tableta.
Korisnikov avatar
By Gothrose
Hemoterapijama!!! :doh:
Ja bash omanjujem sto se tice ovih analgetika.
Ali-meni bolje 1-2 nimulida no shaka Brufena...

Bdw,koja je razlika izmedju Raptena i Rapten-K?Meni su ovaj 2. dali kao nesto idealno za mesecne bolove u stomaku :hand: ali ja se vratila Nimulidu(dok ne oguglam i na to...)

A Trodon(tj Tramadol tj Sintradon)? :D

@ super av. Visas Marr :up: ,but who's that girl???
Korisnikov avatar
By Goran Smith
Originally posted by EYA
e zato ja ne pijem lekove,
reci to kada ti umnjaci krenu :P

...ne pijem brufen ina?e, ali kada umnjaci krenuli .. pijem, jes da malo preteram, ali zato, koliko toliko deluje ... :eya:
Korisnikov avatar
By jukie
Bdw,koja je razlika izmedju Raptena i Rapten-K?
Nemam obi?an Rapten kod sebe, ali ovo K je od kalijuma, tako da je verovatno u obi?nom Raptenu neka druga so diklofenaka.
Ina?e, baš ju?e sam gledao emisiju o bolni?aru koji je ubijao babe i dede u bolnici pored stara?kog doma daju?i im injekcije kalijuma (potassium kako su oni rekli), tako da pažljivo...
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by jukie
Bdw,koja je razlika izmedju Raptena i Rapten-K?
Nemam obi?an Rapten kod sebe, ali ovo K je od kalijuma, tako da je verovatno u obi?nom Raptenu neka druga so diklofenaka.
Ina?e, baš ju?e sam gledao emisiju o bolni?aru koji je ubijao babe i dede u bolnici pored stara?kog doma daju?i im injekcije kalijuma (potassium kako su oni rekli), tako da pažljivo...
Thanx Jukie.... :)

Korisnikov avatar
By operativni kadar
Samo brufen i koristim u zadnje vreme za glavobolju, onaj maji od 200 mg. I ne sviða mise što kreteni nisu napisali da je toliko štetan. Sad ?u da preðem na Aspirin. Ali šta ?u za ja?e bolove? ebiga :roni:
Korisnikov avatar
By zimizamizum
Originally posted by zbunjena
Originally posted by Hipatija
Ja uzimam brufen takodje tokom menstrualnih bolova i za glavobolju. Ali vec sam pre cula da je stetan i cak da povecava krvarenje, tako da izbegavam da ga pijem koliko god mogu.
da nazalost....svi lekovi za stomachne tegobe tako deluju.....ne boli te stomak, ali iskrvarish, ja ih i pored toga pijem, u suprotnom bih umrla od bolova!!
Ja mislim da ne... Mislim da Rapten-K deluje suprotno. Kalijum utice na grcenje zidova materice, sto dovodi do privremenog smanjenja krvarenja. Ko se bavio sportom a imao menstruaciju pri tom zna da ona stane ako osoba krene da se fizicki... angazuje. A ovo je slicno - prosto, zgrci misice. Ima tu jos toga, nije samo kalijum u pitanju. Ja obozavam Rapten-K jer mi podize raspolozenje :-)

Ovo sve zakljucujem na osnovu bits and pieces of knowledge koje imam, potpuno nepovezanih, i moguce je da pravim neku gresku u zakljucivanju.
By Çâðê_DUP
Brufen i slicnu grupu lekova
uzimam samo kada imam visoku
temperaturu, znaci negde preko 38 C.
Ne uzimam ga uopste kao analgetik,
trudim se da istrpim bol manjeg
intenziteta kao sto je menstrualni.
Sto se tice tog clanka, nista novo.
Svaki lek ima svoje nezeljeno dejstvo,
tako i NSAIL gde spada i ibuprofen; da
ne sirim pricu, al' gadni su oni, deluju
na sluzokozu zeluca, te mali savet-
ne uzimajte lekove k'o da su bombonice.
By Swanheart
Posto sam na Andol alergicna,onda pijem samo Brufen i Rapten-K.
Korisnikov avatar
By Mars
A jednom je izasao clanak o tome kako je Natreen poguban po srcani misic na sta su dijetasi iz moje okoline prisli lavabou i sasuli sadrzaj onih slatkih klik-klak kutijica u slivnik.

"Iznenadjeni smo. Mislili smo da je to prosto nemoguce, ali-posle odmora Marsovo dupe jos bolje izgleda."
(dr. Slavoljub Dimitrijevic, direktor Zavoda za mere i dragocenosti)

http://www.burj-al-arab.com
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!