Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Moa
Razlog zasto ne treba nista braniti zakonom je taj sto ponekad izleti i nesto fantasticno kao sto je ova pesma recimo koja se meni jako svidja,sam text:

Saban Saulic
Dva galeba bela

dva galeba bela u crnoj noci
leteli morem a bura je bila
vetar ih baci na jednu stenu
a on tu osta slomljenih krila

a ona ode, ostavi njega
da ceka svoju poslednju zoru
jedino malo naso je snage
da se pozali voljenom moru

reci joj more da nju jos volim
za zlu je sudbu svoju ne krivim
ah zar se tako sad ljubav deli
ja da umirem, a ona da zivi

on nije hteo zoru da ceka
on nije hteo sunce da sine
s visoke stene baci se galeb
voljenom moru u plave dubine

a zivot ovaj i dalje tece
nova se zora nad morem budi
jedino istina ostaje samo
i ptice vole kao i ljudi
Korisnikov avatar
By jukie
Rosu je ina?e glumila ista koja je glumila i Marijanu u I bogati pla?u.
Originally posted by * NajS *
Rosa Salvaje (Ruza Divljakusha) iako najvishe voli da igra klikere sa dechacima iz njenog komshiluka (chovek bi pomislio da je ratardirana), i pretpostavljam da nema nikakvo obrazovanja, ipak svojom dobrotom i nevinoshcu osvaja srce bogatog mladica!
Mislim da je taj bogati mladi? jako glup kada može da ga privu?e tako nešto...
Na svakih 2 minuta nakon neke napete scene ishao je dzingl sa prepoznatljivom melodijom i stihom ''Rosa Salvahe ooo''
Mislim da je glasilo "Rosa Salvahe so ðo" što sam ja preveo sa "divlja ruža sam ja"
Korisnikov avatar
By IriS
Isto mislim kao i Tangi (tetka Eya) <@tangi> samo laka hrana za mozak... ali ne bih bila tako surova. Slažem se sa Ducom da svako treba da ima pravo na svoj izbor, živi i pusti druge da žive!
Ti imaš jednu veliku sre?u, a to je da možeš na takav na?in (malo blaži, toplo preporu?ujem) uticati na svoju decu... ne možeš promeniti ve?inu i ne treba se tangirati oko toga, ?ak ni tvoje uku?ane koji su stariji i dokoniji, ali na decu se može uticati na pravi na?in... go for it! :up:

Ne možeš promeniti svet, ali možeš promeniti sebe u odnosu prema tom svetu, to je mnogo mudrije i nema trošenja uludo energije na druge ljude, za koje energiju ne vredi trošiti!

Ali ako ?emo da filozofiramo, mouže i tako...

:kiss: za nadimak i onog ko ti ga je dao :B
By Bombina
jooj
ja sam gledala kasandru-cirkusna igracica
ciganke
lusinda
esmeralda
secam se esmeraldu koju sam nekad davno gledala
stvarno meni nerviralo esmeraldin otac nije hteo kcerku o onda je hteo sina
i njegova zena izrodila kcer esmeraldu i jer je gazda zelio sina nasledstva,uzela neka druga dadilja i mozda ciganka secam se na malo ..i odnela je devojcicu pa je zamenila je sina koji nije gazdin sin
secas li se tvrdoglavog gazde
i da li se secate prelepe slepe esmeralde i zgodnog dokotora
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Dušica
Razlog zasto ne treba nista braniti zakonom je taj sto ponekad izleti i nesto fantasticno kao sto je ova pesma recimo koja se meni jako svidja,sam text:

Saban Saulic
Dva galeba bela

dva galeba bela u crnoj noci
leteli morem a bura je bila
vetar ih baci na jednu stenu
a on tu osta slomljenih krila

a ona ode, ostavi njega
da ceka svoju poslednju zoru
jedino malo naso je snage
da se pozali voljenom moru

reci joj more da nju jos volim
za zlu je sudbu svoju ne krivim
ah zar se tako sad ljubav deli
ja da umirem, a ona da zivi

on nije hteo zoru da ceka
on nije hteo sunce da sine
s visoke stene baci se galeb
voljenom moru u plave dubine

a zivot ovaj i dalje tece
nova se zora nad morem budi
jedino istina ostaje samo
i ptice vole kao i ljudi
Meni su ovi stihovi skroz van pameti !
Poruka pesme je "I ptice vole kao i ljudi"....Mislim, stvaaarno...

Od aktuelnih sapunica, izuzetno mi se svidja "Nevina", koja se emituje na PINKU. Obozavam glumicu koja tumaci lik zloceste Rebeke.
Dobra stara koka!
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by bombica
jooj
ja sam gledala kasandru-cirkusna igracica
ciganke
lusinda
esmeralda
secam se esmeraldu koju sam nekad davno gledala
stvarno meni nerviralo esmeraldin otac nije hteo kcerku o onda je hteo sina
i njegova zena izrodila kcer esmeraldu i jer je gazda zelio sina nasledstva,uzela neka druga dadilja i mozda ciganka secam se na malo ..i odnela je devojcicu pa je zamenila je sina koji nije gazdin sin
secas li se tvrdoglavog gazde
i da li se secate prelepe slepe esmeralde i zgodnog dokotora
Ma, u tim serijama svi su kao nesto do zla boga bogobojazljivi i smerni, a ne zna se ko se s kim nije prndachio, ni ko koliko napustene dece broji.
I samo se bacaju pred Ikonu Svete Bogorodice od Gvadelupe, a majke nezakonitu decu posecuju krisom, dok su ova u nesvesnom stanju posle kakve saobracajne nesrece i liju gorke suze nad njihovom bolesnickom posteljom, jednako vicuci "Perdona me, perdona me!"
Dobri i pitomi bice nagradjeni, gordi, oholi i zli bice kaznjeni ili ce se pokajati i vikati "Perdona me!", kupajuci se u suzama, a glavna junakinja ce u poslednjoj epizodi zavrsiti u vencanici sa svojim princom, okruzena tetkama, gatarama i drugaricama koje je vole.
Korisnikov avatar
By EYA
@deni, ljubavi... sta da ti kazem vec :smeh: :rotflmao: itd.

@duco sabana saulica, ljubu alicica (svirajte mi za zeljanu...) i jos neke , ne bih ni pipnula... zna se ko tu peva a ko zavija i o cemu !
i priznajem da si u pravu za neke stvari :eyovca:

@kiss addict skontala sam i sama sve cim sam se bacila u horizontalu... al uhvati me nekad trip , posebno pred zoru kad 'nako neispavana pocnem da lebdim, da imam snage sve da menjam i svima da objasnim... inace ne traje dugo, i odavno sam prestala da smaram druge savetima koje ne zele da cuju... ipak dovoljno sam ovca da bar lajem !
i... hvala za nik, mnougo mi se svidja, 'nako energetski je bas gotivan :kiss:
By argentum_inf
izgleda da se nikad necemo osloboditi toga,karamba!! :lol:
By Gost
Originally posted by deni

Ma, u tim serijama svi su kao nesto do zla boga bogobojazljivi i smerni, a ne zna se ko se s kim nije prndachio, ni ko koliko napustene dece broji.
Ne znam kakve su ostale, ali ova koju sam ja pogledavala zbog glavne glumice je bila ExTrA u tom pogledu. Jedan lik se kresao sa roðenom tetkom, nekim tipom, i njegovom cimerkom at the same time :lol: Ina?e, ono malo što sam gledala, stvarno je bilo megasick, i bez ovih incestuozno-stanarskosluttish detalja...
By Shoplifter
NIKAD!!!! :sw: :machevi: :kosach: :giljotina:

bice ih samo sve vise i vise, na srpskom, hrvatskom, ceskom, portugalskom, francuskom, spanskom, engleskom, i svim ostalim jezicima na kojima se vec snimaju sve "spanske serije" koje se do sada kod nas prikazuju.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Shoplifter
bice ih samo sve vise i vise, na srpskom, hrvatskom, ceskom, portugalskom, francuskom, spanskom, engleskom, i svim ostalim jezicima na kojima se vec snimaju sve "spanske serije" koje se do sada kod nas prikazuju.
Meni se ?ini da OBN prikazuje i neku seriju na turskom...
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by unic0rn
Originally posted by Tot
Originally posted by unic0rn
Mislim da ovo vise nije normalno, po ceo dan na 70% televizija...
Ogadio mi se spanski jezik, kad ga cujem bezim ko djavo od krsta..

Hoce li se raja vishe zasititi ili cemo doveka da se patimo sa ovim kicherajem?
Tako ti je to Unikorne kad si navu?en na TV. Kod mene TV uklju?uju ponekad samo prijatelji koji mi doðu u posetu.

Ima samo jedna španska serija koju sam odgledao u kontinuitetu i to nije bilo tako skoro. Da, zvala se Marisol. Priznajem, priznajem, priznajem da sam ovu seriju gledao svaki dan mesecima.

A onda sam se zasitio. Postoje i neki intimni razlozi zašto sam je gledao ali sad ne?u o tome.

Elem, saznao sam od tebe da su na 70% televizija španske serije. Mislim da to nije loše ako budeš odlu?io u?iti španski jezik. Baš mi je jedan prijatelj koji dobro zna španski rekao da su mu španske serije bile velika pomo? u u?enju ovog jezika.
A znas sta je najgore?
Sto palim TV triput nedeljno na 15 minuta.
I sta god da okrenem samo plakanje kukanje grebanje i chupanje za kosu...
Slažem se da koli?ina cmizdrenja u 15 minuta latinoameri?ke sapunice nadmašuje koli?inu pišanja u mesec dana.

:rida: :rida: :rida: :rida:
:piski: :piski: :piski: :piski:

:) )
Korisnikov avatar
By HARP
Napad Latino Ameri?kih serija je samo dokaz koliko 7. umetnost može nisko da padne.To je ustvari preraslo u industriju,to nije ni umetnost...Ajde Španski jezik,ali onaj Meksi?ki naglasak fujjj...

Znate šta bih ja radio sa probranim frajerima iz tih serija koji se prenemažu i naivno glume u zanosu ljubavi sa buketima cve?a na šta se pale samo klimakteri?ne babe i tetke...Ja bi sve to potrpao na jednu gomilu i tako iseksovao i kraj... :D
p.s.Mada nema baš nešto i nekih frajera,mislim latino zavodnici...ipak ja volim Srpski profil muškarca,Slovenska lepota je zakon...
By Storm
Originally posted by GOX
Znate šta bih ja radio sa probranim frajerima iz tih serija koji se prenemažu i naivno glume u zanosu ljubavi sa buketima cve?a na šta se pale samo klimakteri?ne babe i tetke...Ja bi sve to potrpao na jednu gomilu i tako iseksovao i kraj... :D
Najzad, suština stvari.
:grouphug:
Korisnikov avatar
By Mars
I jedan lep avatar.
Mog druga Storma.
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by GOX
Španski jezik,ali onaj Meksi?ki naglasak fujjj...
meksi?ki dijalekt mnogo više volim nego kontinentalni španski, venecuelanski on the other hand ne podnosim... argentinski ima diiiivnu melodiju.. ali kao i sa svakim jezikom, bitno je ko govori :D
By Storm
Originally posted by Mars
I jedan lep avatar.
Mog druga Storma.
To je u stvari detalj mog probnog snimka za špansku telenovelu "El derecho de follar".
U toj sceni ja savatavam jednog od glavnih glumaca.
:lol:
By Markky
KOd mene nema latinoamerickih sapunica :alexis:
By Bombina
jooj kako ste zaboravljene
da li ste tacno gledali neakd pravo na ljubav
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja to ne gledam :bljak: a i inace TV ne gledam previse........
Samo neke dobre dokumentarne emisije na stranim kanalima i poneki dobar film.....
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by Tot
Ima samo jedna �panska serija koju sam odgledao u kontinuitetu i to nije bilo tako skoro. Da, zvala se Marisol.
haha, sjećam se te Marisol, ona i Rosa Salvaje su jedine dvije sapunice koje sam pogledao od početka do kraja. Tad je HRT tek počeo prikazivat španjolske sapunice i tako da su u početku bile čak i zanimljive, danas ih ne mogu smislit :nope: Sve su na isti kalup, bogata majka ima sina koji se želi oženit za siromašnu djevojku, no njoj se to naravno ne sviđa onda smišlja podvale kako je udaljiti od sina, da bi na kraju sluškinja otkrila da su to zapravo brat i sestra bla bla bla :luda:

Ali kao što netko reče ispred mene, ima puno domaćica, umirovljenika i ljudi kojima se još uvijek sviđaju te serije. Na HRT1 već 15-tak godina sapunica ima povlašteni termin od 12:30 do 13:15 i znam dosta starijih osoba koji su ludi za time. Moji kumovi npr., koji su inače u mirovini, nikada ne propuštaju tu seriju u 12:30, čak u to vrijeme isključuju telefon i zaključavaju kuću da mogu u miru odgledati tih 45 minuta. I onda kad dođu kod mog starog prepričavaju što se desilo u toj epizodi, a moj stari isto ne može smislit sapunice :luda: . Isto tako i moja baka je luda za tim sapunicama, kod nje je upaljen TV samo od 12:30 do 13:15, i po ljeti gleda onu vražju "Čaroliju". Ako je itko smeta u to vrijeme, bude ljuta ko ris. Ona sve svoje poslove već godinama ravna upravo po toj seriji u 12:30 :lol: ... uglavnom, puno starijih osoba gleda te sapunice, a sad što se nama to ne sviđa to je već druga stvar... :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!