- 28 Jun 2005, 10:01
Pre par dana sam komentarisala sa drugaricama o nasilju u skolama. Iako smo se najvise zadrzale oko slucaja ubistva decaka na velikom odmoru, neka je pomenula da se zapravo svako od nas ponekad sreo sa nasiljem u skoli, kao direktna zrtva ili posmatrac. Ili cak i onaj koji napada. Pomenula je i slucaj devojke kojoj su na casu fizickog polomili saku, pokazace se namerno, a kasnije je ceo razred ignorisao zato sto je od razrednog trazila da joj isplate osiguranje i kazne i nastavnika, koji nije adekvatno reagovao (ispostavilo se da joj nije ni dozvolio da ode sa casa, iako se zalila da joj ruka otice) i momka koji je zalupio vratima, znajuci da ima nekoga iza njega. Da li zbog straha ili neceg drugog, ostatak odeljenja se postavlja na stranu naslinika.
Zanimaju me vasa iskustva po ovom pitanju. Jeste li bili nekada zrtva verbalnog ili fizickog nasilja u skoli i zbog cega? Kako su se u odnosu na vas postavljali profesori, ostali ucenici, roditelji? Smatrate li da je situacija u skolama postala vrlo alarmantna, glede sigurnosti ucenika, jednih od drugih?
Zanimaju me vasa iskustva po ovom pitanju. Jeste li bili nekada zrtva verbalnog ili fizickog nasilja u skoli i zbog cega? Kako su se u odnosu na vas postavljali profesori, ostali ucenici, roditelji? Smatrate li da je situacija u skolama postala vrlo alarmantna, glede sigurnosti ucenika, jednih od drugih?