Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Moj najbolji ortak mi se upravo poverio. On je Jula 2003 godine imao 3 bareback analna sexa sa jednim likom ... testirao se od tad dva puta, u Januaru 2004 i u Avgustu 2004 godine.. na oba testa rezultati su bili negativni... u strahu je da ode na tre?i test ovih dana ... lik sa kojim se kresao je pre nekog vremena umro od HIVa (tako se bar pri?a...)

Kolike su šanse da moj ortak ima HIV?
Korisnikov avatar
By Stripi
Mislim da nema šanse da ima HIV ali neka zbog sebe i drugih ode na još jedan test, iako su se ovi u razmaku od godinu od zadnjeg nezaštii?enog seksa pokazali negativnima. Elem, Hiv se pokazuje nakon koliko-pola godine?
Mislim da nema straha ali radi sebe i ostalih neka ode na testiranje. Jer ako je netko HIV pozitivan netestiranje mu ne sprje?ava razvijanje bolesti, zar ne?
Osim tgoa, ovo neka mu bude dobra pouka za ubudu?e.
Korisnikov avatar
By KiWi
Pitaj operativni kadar preko u2u ... on možda zna
Korisnikov avatar
By Mars
Pitaj pa nam javi.

Koliko ja znam, ako su standardni testovi posle toliko vremena dali negativne rezlultate, sva je prilika da HIVa u krvi nema.
By RACABG
neko od lekara rece da je verovatnoca da se zarazite 1:1000 malo je i pojasnio to rece covek da bi sto posto bili sigurni da ste hiv pozitivni potrebno je da hiljadu puta imate odnos sa hiv +osobom ali je isto tako i dodao da je nekada dovoljan jedan put
testirao sam se na hiv pa iz toga znam nesto ako je rezultat u avgustu 2004 godine negativan ortak se nije zarazio i moze mirno da spava jer da bi se otkrilo prisustvo virusa u krvi potrebno je da prodje minimum tri a maksimum 6 meseci
Korisnikov avatar
By Nameless
Sad sam zbunjen.. zar nije minimum dva meseca, a ne tri? .. ja sam mislio 60 dana.. i to mi je glavni argument kojim ga smirujem...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ovako, ja sam bio pochetkom godine..

Ona je rekla da je tzv windows period 3 meseca, dakle 3 meseca posle poslednjeg (rizicnog) odnosa treba da odes na testiranje prvi put.

dobijes negativno, posle toga opet za 3 meseca treba da ides da se to potvrdi jer se kod nekih razvije kasnije.. al ako si na ta dva chist chist s i skroz...
Korisnikov avatar
By zboO
granica je 6 meseci, tako da ti je ortak OK....ali neka ode i treci put na testiranje, skinuce veliki kamen sa srca i mirno ce spavati!!!

I PAMET U GLAVU!!!!!
Korisnikov avatar
By operativni kadar
Tvoj ortak treba sigurno da ode i to bez straha. Ako je bio vec dva puta, nije mu nista novo, znaci nema mesta panici. Ne mogu da ti kazem kolike su sanse da je HIV+. To samo test moze da kaze. Da bi bio 100% siguran da je cist, mora da uradi dva testa u razmaku od 6 meseci tokom kojih ne sme da ima NIKAKAV sexualni kontakt. Znaci bez orala i bez anala. Radi se o sledecem. Kad se neko zarazi HIV-om, potrebno je da prodje do 6 meseci kako bi organizam stvorio antitela. Neko kaze i do tri, mene su ovako ucili. Zbog ovog tzv "window" perioda (period prozora) postoji mogucnost da ti test bude negativan, i kao cist si, a u stvari organizam nije imao dovoljno vremena da stvori antitela i u stvari si pozitivan. Zato se i radi drugi test kao potvrda prvog. Skapirao?

Jako vazna stvar. Ne umire se ni od HIV-a niti os AIDS-a. Ova bolest napada imuni sistem (bela krvna zrnca) i vremenom toliko oslabi organizam da covek umire od bilo koje druge, pa i najmanje zaraze, infekcije i sl., mada se tu uglavnom radi o jako teskim, bolnim i dugotrajnim bolestima, koje se smenjuju i na taj nacin sprecavaju coveka da godinama ustane iz kreveta.

Postoji tzv. asimptomatski period kod HIV+ osoba. Period bez simptoma. Taj period moze trajati jako dugo, cak i do 10, u ekstremnim slucajevima i do 20 godina. U tom periodu, HIV+ osoba nema nikakve pokazatelje da je zarazena. Funkcionise potpuno normalno. Ne postoji nacin da se prepozna HIV+ osoba samo gledajuci u istu, dok se nalazi u ovom periodu. Zato sto je bez simptoma. Logicno. Tek kasnije, prelazi se u stadijum AIDS-a i tada stvari krecu nizbrdo. doalze bolesti, pada se u krevet i na kraju umire.

To sto je RACA rekao je u principu tacno, ne moras da se zarazis ako imas sex sa HIV+ osobom bez zastite, ali ja taj loto ne bih igrao.

Negde sam ovo vec napisao: Kad kupujete kondome, obavezno moraju imati oznaku "elektronski testirani", jer to znaci da ne propustaju elektrone (cestice velicine elektrona, najmanje moguce velicine na planeti, a iste velicine je i HIV, bravo, pogodili ste). Bez te oznake kondomi samo stite od trudnoce, a to ti dodje kao ni luk jeo ni luk mirisao, dzabe si ga nosio.

Poruka jeste malo duza. ali sto vise znas sigurniji si. posalji druga na test i obojica pamet u glavu i bez zezanja sa zivotom. Uvek koristite kondom, cak i kad se zaljubite i "verujete" decku, neka vas niko ne nagovori na barebacking. Ok?

Uzivajte zmajevi

JAZAS
Korisnikov avatar
By Gothrose
Well,Nameless hajde da ti i ja potvrdim isto da budes sto vise miran...
Ako je decko radio test (elisa i western blot) 6 meseci nakon poslednjeg kontakta i bio HIV negativan takav ce mu biti i ovaj rezultat...posto je taj "window" period tj period inkubacije HIV virusa 6 meseci...
Da se ne ponavljam,pisala vec zilion puta...

ps.procitaj jos jednom post by operativni kadar,sve je lepo i tacno napisano...

pps.to sto su RACABG i operativni napisali u vezi mogucnosti ne-prenosenja virusa iako si sa HIV+ osobom je tacno...Ali ja vas sve MOLIM da se pridrzavate onog da je sex bez kondoma rizican i da ga koristite(nemojte kupovati kondome misteroznih firmi po trafikama gde temperatura stalno varira,proveravajte rok trajanja i materijal od kojeg su pravljeni..)

:lukavi:

Gothrose
/ kompetentna /
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!