Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By IriS
:perezube:
Koliko vodite računa o svojim zubima? Koliko često idete kod zubara? Imate li strahove od poseta i zašto? Da li idete redovno na kontrole i kad vas ništa ne boli...?
Hajde da vas čujem...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne, ne bojim se zubara i obicno i idem kod zubara pre nego sto me zub zaboli. Tada su popravke manje i nije mi potrebna anestezija zbog popravke. Hvata me strah samo od neprofesionalnih zubara kakvi rade u skolskim ambulantama, tako da radije idem kod privatnika kome placam nego kod ovih koljaca :vudu:
U proseku, idem kod zubara na tri meseca, ako nemam nikakvih problema, mada i sama umem da pregledam svoje zube, pa ako mi se nesto ucini sumnjivo, odem na pregled sto pre.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by kiss addict
Koliko vodite ra?una o svojim zubima? Koliko ?esto idete kod zubara? Imate li strahove od poseta i zašto? Da li idete redovno na kontrole i kad vas ništa ne boli...?
Hajde da vas ?ujem...
:roll:
Sad je kasno kada su mi zubi ve? povadjeni... bar donje šestice i gornje petice... mislim u suštini da mi je vilica bila previše mala za sve te zube, pa je dolazilo do preteranog trenja i guranja, a i bilo je puno stresa... tamo gde sam išao kod zubara zakazivali su mi slede?u "seansu" za kroz mesec dana, i taj lek stavljali i vadili, u smislu "šteta da ovako dobar zub propadne", na kraju su od zuba ostali krateri, koji bi blagoizvoleli popucati celom dužinom u situacijama "jedem kokice i zagrizem neispucano zrno", pa je dolazilo do ispadanja plombi i ogromnih upala, mu?kanja desni svim i sva?im i tamanjenja tableta protiv bolova, jedenja isklju?ivo kašaste hrane i dolaženja do vrlo lepog mršavog struka jer me je bolelo dok jedem, a strahove od poseta sam imao dok nisam više mogao da zamislim da bi me više bolela operacija zuba od onoga što sada trpim, i jednostavno jednom otišao i dao da mi se sve te oivi?ene šupljine povade. Sada na ove preostale zube fino žva?em.
Korisnikov avatar
By Marble
Ne plasim se. Uvek rado sedam u onu stolicu. Srtalno pitam nesto i pricam pa mi ispadaju tupferi iz usta. To ih nervira. Uvek kazem - budite nezni, ovo mije prvi put. Stalno polizem pola paste za poliranje sa zuba. I to ih nervira. Zabavno je ici kod zubara.
Ah da, kad imam intervenciju, i kad boli, udarim ga po kolenima... nekad malo vislje.... :lol:
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by Marble

Ah da, kad imam intervenciju, i kad boli, udarim ga po kolenima... nekad malo vislje.... :lol:
A , ako je zena doktor, gde ona dobije udarac , ccc :bouncy:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
našao sam nedavno jednu jako OK zubarku koja ne dere baš ?im uðeš u ambulantu. :smilegrin: radila mi je neke sitne intervencije (i jednu malko ve?u), prezadovoljan sam. dalje planiram da kod nje radim redovne kontrole, dva puta godišnje. ina?e su mi zubi jaki i zdravi, tako da mi je poseta zubaru pravo zadovoljstvo. :D
Korisnikov avatar
By Mars
Prisiljavam se da idem.

Nemam nijedan vadjen zub, osim donjih osmica koje su morale hirurski napolje. Ostalo je sve na mestu, ali krpljeno, bogato.

Od kad je neznani junak izmislio anesteziju-skoro pa da mi i nije problem da idem na opravke. Vise ne trpim da mi ista rade bez nje, i to ne 2, nego 4mg.
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by Mars

Ostalo je sve na mestu, ali krpljeno, bogato.

skoro pa da mi i nije problem da idem na opravke.
ajde malo strucnije terminologije, ipak govorimo o zubima, a ne o cipelama...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mrzim zumbara...
Ustvari mrzim lekare sve, ali ove posebno!
Korisnikov avatar
By Mars
Ja odbijam strucnu terminologiju - nisam strucnjak!

Inace sam uspesno izdresirao jednog kretena da na svako moje "zubar" on zalaje "nije zubar nego stomatolog!".

Mozda bi i bio sladak bio da nije tako glup.
Korisnikov avatar
By vivaldi

Inace sam uspesno izdresirao jednog kretena da na svako moje "zubar" on zalaje "nije zubar nego stomatolog!".

KAd je zdravlje u pitanju trebalo bi da svako bude dovoljno strucan da razume osnovne pojmove zdravlja, bolesti, terapije i preventive, :cita: a ne da tvrdoglavo :durenje: odbija da zna bilo sta o tome. Pride, da ljude koji su se debelo namucili da postanu stomatolozi jos naziva i zubarima, u inat...
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by vivaldi

KAd je zdravlje u pitanju trebalo bi da svako bude dovoljno strucan da razume osnovne pojmove zdravlja, bolesti, terapije i preventive, :cita: a ne da tvrdoglavo :durenje: odbija da zna bilo sta o tome. Pride, da ljude koji su se debelo namucili da postanu stomatolozi jos naziva i zubarima, u inat...

Mislim da bi na sve ovo moj svaki komentar sem da se slažem, bio izlišan.

Kad bi ljudi malo češće išli na kontrole, pa čak i kod privatnika (jer su besplatne), ako se plaše da idu po Domovima zdravlja, stanje po pitanju zuba u našoj zemlji bi bilo mnogo bolje. Ja iskreno jedva čekam da nam se nešto drastično promeni po pitanju zdravstvenog osiguranja, da se po tom pitanju malo približimo zapadu... da vidite kako bi vam onda komentari na ovu temu bili malo bolji, sa pomenom reči INAT u kontekstu koji bi otprilike mogao da bude ovakav "e iz inata ću da idem na kontrolu, neću stomatolozima da dozvolim da me onoliko oderu kao prošli put". A inače, sve je krenulo ka tome... polako i zdravstvo kreće ka privatizaciji, zato držite se dobro... i moj topli savet...iskoristite neki naredni period od godinu-dve da rešite sve probleme vezane za vaše zube... posle će biti veoma zanimljivo po dubinu vašeg dzepa... :bye:
Korisnikov avatar
By Mars
...a ne da tvrdoglavo :durenje: odbija da zna bilo sta o tome
Setices se da smo diskutovali na par zubarskih tema u kojima si mogla da se uveris kako se itekako informisem o svim pitnjima svog zdravlja.
i da ljude koji su se debelo namucili da postanu stomatolozi jos naziva i zubarima, u inat...
Ne sve ljude. Samo one kojima to ide na nerve.

:)
Korisnikov avatar
By Zibro
obozavam zubare na sve moguce nacine ... sta vise delim krevet sa jednim ...... :wink:
Korisnikov avatar
By SouthSide
Ne podnosim zubara, jezim se na pomisao zubara,
gadan mi je i onaj miris karakteristican kad osetim,
a joooj ona stolica za mucenje kad je vidim!!! :uplasen:
Korisnikov avatar
By Mars
Sad cu ja da solim pamet. Opet.

Najgore je uci u zonu neodlaska kod zubara. Sto duzi taj period to se i nakupi vise toga za regulisati (strucni ovde neka ulete sa strucnim terminima), i sto je isto strasno - od samog odlaska covek tada sebi u glavi napravi dramu vecu od realne.

Na 3 meseca lepo, i - em nema nekih frapantnih otkrica, kukica, lomilica i slicnih burgijica...em ti je ok i normalno sto si tamo.

Naravno, izbor pravog, mladog, lepog zgodnog zubara je od nezanemarljivog znacaja.

By Çâðê_DUP
Idem na kontrole redovno, na svaka 3 meseca.
Uopste se ne bojim odlazaka stomatologu,
volim miris stomatoloskih ordinacija, a moja
dr ima neku fantasticno udobnu stolicu.
Jedine intervencije, koje su mi uradjene u poslednjih
7 godina su bile vadjenje umnjaka (nije bilo dovoljno
mesta u vilici) i 1 plomba.
Korisnikov avatar
By Mars
Svoja dva umnjaka cuvam u teglici.

Ogromni su!
A izrasli su bili potpuno, do pune velicine, i to - horizontalno!
Krunicama u sedmice.
Korisnikov avatar
By Dina
Ne plasim se, ja dobro inace podnosim bol. Nije da volim ali odem na jedno 6 meseci, otprilike mi tako i zubarka kaze da dodjem. I eventualno imam samo neke kvarice. Nemam bas neki kvalitet zuba ali zahvaljujuci tome sto idem redovno jos su moji (nadam se i na dalje ;) ). Jedino cega se plasim je da ce moja zubarka prestati da radi jer je dosta stara. Ne znam kako cu se naviknuti na drugog zubara...
Korisnikov avatar
By vivaldi
Originally posted by Hipatija
Jedino cega se plasim je da ce moja zubarka prestati da radi jer je dosta stara. Ne znam kako cu se naviknuti na drugog zubara...
A ti zamisli onda mladu, zgodnu zubarku koja je uz to u fazonu, mozda ti bude lakse :gatara:

:B
Korisnikov avatar
By jukie
Moji donji umnjaci su prili?no lepo izrasli, ali zato mi šestice odoše... ne možeš i jare i pare...
Korisnikov avatar
By IriS
Najgore je uci u zonu neodlaska kod zubara. Sto duzi taj period to se i nakupi vise toga za regulisati (strucni ovde neka ulete sa strucnim terminima), i sto je isto strasno - od samog odlaska covek tada sebi u glavi napravi dramu vecu od realne.
Na 3 meseca lepo, i - em nema nekih frapantnih otkrica, kukica, lomilica i slicnih burgijica...em ti je ok i normalno sto si tamo.

:up: :klap: Redovna kontrola ?e ubrzo dovesti do toga da se ose?ate normalno u ordinaciji, a i ljudi, pa svaki iole normalan stomatolog ?e tu vašu brigu o sopstvenim zubima pozdraviti i ko zna šta dodatno u?initi za vas. Postoje ljudi sa lošijim kvalitetom zuba koji jako puno brinu o svojim zubima i redovni su na kontrolama (kao što je Hipatija rekla za sebe). Svi stomatolozi vole takve pacijente!
Kakvo god da vam je stanje u ustima, što pre odete, pre ?ete da rešite sve svoje probleme :trep: :bye:
Korisnikov avatar
By Savitar
joj, pa ja se ne bojim, ali nisu mi bash ni dragi.. bio sam bash ovih dana i konstatovano je da su mi dve sedmice za opravku... Naravno, ko shto kaze Mars, nishta bez igle...
Korisnikov avatar
By Mars
Igla rules!

Barem u ovom slucaju... A pre iglice neki povrsinski anestetik.
I nikako ne gledati/videti iglu!!! Skretati pogled!

Na moje panicno pitanje Zastooooo toliiika iglaaaa?!?!?, moja crnohumorna drugarica-zubarka kaze Zato sto je to najmanja, he he... :)

Ili, dok mi radi, onako sva unesena i koncentrisana, tek izvali E, a ovo ce stvarno da boli...

Inace je radila istrazivanje medju tinejdzerima bas na temu straha od zubara, u formi ankete. Svi se slazu da bi jako pomoglo prisustvo mlade i zgodne med. sestre.

Zato kazem-naci stimulativnog stomatologa, i jedva cekati da dodje vreme za kontrolu!
By Çâðê_DUP
Svoja dva umnjaka cuvam u teglici.

Ogromni su!
A izrasli su bili potpuno, do pune velicine, i to - horizontalno!
Krunicama u sedmice.
Meni su sva cetiri krenula da rastu
horizontalno, pa da ne bi bio narusen
pravilan raspored mojih zubica, divni
dr Bojan ih na vreme povadi; no na zalost,
nisu mi dali umnjake za uspomenu.
(mama i dalje cuva moje mlecne zube.)
Al' zato imam rendgenski snimak vilice,
za utehu... ha ha.
Korisnikov avatar
By IriS
Igla rules!

Barem u ovom slucaju... A pre iglice neki povrsinski anestetik.
I nikako ne gledati/videti iglu!!! Skretati pogled!

Zato kazem-naci stimulativnog stomatologa, i jedva cekati da dodje vreme za kontrolu!
Slazem se za anesteziju...nista bez toga... Meni su ranije popravljali zube bez, jer se ja plasim doticne igle, ali avaj, prvom prilikom kad sam videla kakav je divan osecaj sa anestezijom...sa vrata je trazim :doktor:

A i ovo za stimulativnog stomatologa je dobra ideja...samo, da vas ne uplasim, nekad izgled ume da zavara i da sakrije "pravu strucnost" :evilgrin: :saint2:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by pcelicaAl' zato imam rendgenski snimak vilice, za utehu... ha ha.
He. Ja necu da zaboravim svoju zbunjenost dok sam ispred ordinacije cekao sa svojim ortopanom...

Gledam, brojim.... pa opet brojim. Na snimku ima neceg, a ja znam da nema...Pipam jezikom...

A oni svi vec izrasli, pa bi jos, i guraju li guraju jedinice, do krivljenja.

Ona drugarica zubarka (he he) mi kaze da ne daju zube zbog AIDSa.
Ne znam kakve to veze ima, a nisam je pitao da mi pojasni.
Korisnikov avatar
By vivaldi

Ona drugarica zubarka (he he) mi kaze da ne daju zube zbog AIDSa.
Ne znam kakve to veze ima, a nisam je pitao da mi pojasni.
Svasta !!! Pa niko nece ekstrahovan zub da stavlja drugome na ranu... Ili mozda hoce :lol:

A i, kao sto svi znamo, sam virus je vrlo neotporan u spoljasnjoj sredini pa sigurno nece preziveti dugorocni boravak u nekoj teglici na polici
:smilegrin:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!