Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Vel boy
@deni, primenjuju se, opisao sam kako, ne na one načine po kojima su prikazani u nekim horor ili tako nešto filmovima....

@s c a.k.a. dante, je li to slučajno ili namerno pokušavaš nešto da aludiraš u nečijem pravcu ili mi se samo čini...? :trep:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2779999#p2779999]Speculum Columbae napisao:[/url]mene čudi deni da vi niste znali da je šok terapija i te kako važna.

to objašnjava što neki korisnici imaju frizuru kao morska veštica ursula

ali ne i što imaju temperament i kilažy
Znam da je šok terapija i te kako važna, sama je i primam i dajem redovno, no, međutim, Vela prima ELEKTROšok terapiju, to mi zvuči mnogo kompleksnije i kao da ne može baš svako da je prepiše i daje. :elektro:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Vela ne prima već je primaO ili primaLA elektrokonvulzivnu terapiju u maju prošle godine.
nije mi nijedan lek bio pomagao pa mi je doktorica predložila elektrokonvulzivnu ili elektrošok terapiju. opisao sam na predhodnoj stranici prilično detaljno kako se daje. sem toga, možeš guglati.
ne gnjavi više, deni!
Korisnikov avatar
By *deni*
Evo, sad sam proverio, biće da se terapija elektrošokovima danas primenjuje, kako na googlu piše - '' kod malog broja najtežih psihijatrijskih poremećaja '', tako da, Vela, imaš moje najiskrenije izvinjenje za to što sam te zezao prethodnih godina ovde. :( Jednostavno, nisam znao da patiš od toliko ozbiljnog poremećaja. :) Nadam se da stvari idu na bolje i da će sve biti ok. :)
Korisnikov avatar
By Vel boy
trebao si dati link gde to baš tako piše!
"najteži psihijatrijski poremećaj" je vrlo VRLO širok pojam, a u mom slučaju je bila ekstremna ocd anksioznost i napadi ocd panike, kada mi nijedan lek nije pomagao, o čem sam takođe pisao. očito je bilo došlo do nekog znatnog biohemijskog nereda u mom mozgu, čemu su samo mogli pomoći elektrošokovi.
a sva kriza je bila počela mojim najpažljivijim prelaskom s jednog leka za kojeg se ispostavilo, što sam i znao, da mi usporava metabolizam i deblja, na drugi koji navodno to ne bi činio.

p.s. inače, ECT se zapravo najčešće daje kod najtežih oblika depresije, što nije moj slučaj. nikad se ne daje kod psihoza, što takođe nije moj slučaj uopšte.
Korisnikov avatar
By Vel boy
i, gde tu piše "kod malog broja najtežih psihijatrijskih poremećaja"??
piše "Elektrokonvulzivna terapija (EKT) je način lečenja malog broja ozbiljnih psihijatrijskih poremećaja. ...".
mali broj --- medikamentozno rezistentna depresija i isto takva ocd anksioznost i panika.
ozbiljni psihijatrijski poremećaj ---- svaki onaj koji remeti dnevnu svakodnevnicu, od umerene do teže depresije preko ocd-a i anksioznosti do paničnog poremećaja tj. teže neuroze.
a tvoje "mali broj najtežih psihijatrijskih poremećaja" se može odnositi samo na psihoze, psihopatske i sociopatske poremećaje ličnosti tj. EKT-om nelečive i neizlečive poremećaje.

uči neuropsihijatriju, deni, kako treba. :)
Korisnikov avatar
By *deni*
Hm... Ne znam da li se u Srbiji negde prepisuju i daju ti elektrošokovi, toliko se tupo, mizerno i beznadežno osećam već duže vreme, istinska, kvalitetna, učinkovita psihoterapija kod nas ne postoji, obična šok terapija daje samo kratkoročni rezultat, pa sve nešto mislim da bi mi možda ti elektrošokovi pomogli... :elektro: Ne znam, eto, nisam pametna..
Korisnikov avatar
By Markiza
"Kada neko daje savete kažu mu „nisi ti psiholog i psihijatar pa da znaš pravi odgovor“. Iz ovog šablona proisteklo je mnogo predrasuda i nevolja. Stvar je u tome da psiholozi mogu da nam prepričaju istoriju i teoriju psihologije, a psihijatri da daju lekove za određena stanja. I to je to. Sve ostalo je precenjivanje. Vračanje i horoskop. A psiholozi i psihijatri baš vole, kao vračare koje ti uvek vide bačene čini i crnu magiju, da „nađu“ problem i da čeprkaju oko glave i po njoj, čak i tamo gde problema nema. A čak i kad ga ima pogrešno ga lociraju."

https://glasoviprozora.wordpress.com/20 ... o-glavama/" target="_blank
Korisnikov avatar
By 李香兰
krajnje smešan članak. toliko nepotrebnih silaženja sa teme, hvatanja za neke detalje iz istorije medicine i psihijatrije tipa elektroškovi iz četrdesetih su razlog zašto psihijatri danas ne valjaju nikom?? etc.

i ovo.. i mean, when did modern psychiatry become literal nazism?
"Kao zaista nevidljiv, ali neprobojniji od svih drugih zidova, oni guraju latinski između sebe i svojih žrtava odmah na početku lečenja, a njihove metode, kao što znamo, u svakom slučaju mogu biti samo neljudske, zlikovačke i smrtonosne. Psihijatar je najnesposobniji od svih lekara i uvek je bliži ubici iz strasti nego svojoj nauci. (…) U našem današnjem društvu psihijatri se u potpunosti drže zajedno i poseduju neku vrstu imuniteta. (…) Psihijatri su autentični demoni našeg vremena. Na najbesramniji način, kakav se ne može ni zamisliti, protiv zakona i bez imalo svesti, oni svoj zaštićeni posao odrađuju u pravom smislu te reči.„
really? autorka se slaže sa ovim kvotom? :shrug:
Korisnikov avatar
By Markiza
Koliko ja znam, slaže se u potpunosti, imala je mnogo ličnog iskustva sa njima. Većina joj nije donela apsolutno ništa dobro. Zapravo, više su joj zla naneli nego što su joj pomogli, ali za neko podrobnije objašnjenje bi morala njoj da se obratiš jer ne mogu u njeno ime da detaljišem.
To je samo primer kako je varljiva istorija psihijatrije i kako nešto u šta su nekad bili sto posto uvereni danas ne važi, što implicira da nešto što važi danas neće važiti sutra, i na kraju krajeva sve je relativno pa i ovaj članak. Sve zavisi od percepcije kako će ga neko shvatiti. To su posledice iskustva autorke, neko drugi pak može da ima i drugačija iskustva.
Korisnikov avatar
By scout_finch
meni je to sto sam usvojila psa jako pomoglo. periodi kada se osecam lose izgledaju skroz drugacije kad imas bice koje te toliko voli, koje toliko volis i prema kome osecas samo najcistije emocije. njegove potrebe te nateraju da nekog drugog stavis ispred sebe svakog dana, tako da kad osetim poriv da se samo okrenem ka zidu i samo nastavim da lezim, jbg to vise nije opcija jer se maloj bitangi piski a ima previse lepu njuskicu da bih ga odjebala. i tako.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2799437#p2799437]scout_finch napisao:[/url]meni je to sto sam usvojila psa jako pomoglo. periodi kada se osecam lose izgledaju skroz drugacije kad imas bice koje te toliko voli, koje toliko volis i prema kome osecas samo najcistije emocije. njegove potrebe te nateraju da nekog drugog stavis ispred sebe svakog dana, tako da kad osetim poriv da se samo okrenem ka zidu i samo nastavim da lezim, jbg to vise nije opcija jer se maloj bitangi piski a ima previse lepu njuskicu da bih ga odjebala. i tako.
:love:
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2799437#p2799437]scout_finch napisao:[/url]meni je to sto sam usvojila psa jako pomoglo. periodi kada se osecam lose izgledaju skroz drugacije kad imas bice koje te toliko voli, koje toliko volis i prema kome osecas samo najcistije emocije. njegove potrebe te nateraju da nekog drugog stavis ispred sebe svakog dana, tako da kad osetim poriv da se samo okrenem ka zidu i samo nastavim da lezim, jbg to vise nije opcija jer se maloj bitangi piski a ima previse lepu njuskicu da bih ga odjebala. i tako.
Iskreno i predivno si ovo napisala. :sunce:
Korisnikov avatar
By Hys.
Nikada ranije nisam bila depresivna, iako sam imala prosle godine anksiozni poremecaj izazvan eksternim situacijama i bila na terapiji.

Sada prvi put osecam sta je depresija (a uz nju imam i anksioznost, mada manje, jer je monstrum depresije gusi). Bila sam u vezi sa depresivnom osobom i empatisala i razumela to stanje. Sada kada sam sama u njemu, vidim sve znake i osecaje koji je karakterisu kao i koliko je tesko izboriti se sa tim osecajem. Realno, bez lekova, tesko.

Imam konkretne probleme u zivotu, te je moja depresija, kao i anksionznost, eksterno uzrokovana. Tek danas sam se suocila sa tim da sam definitivno u depresiji, da je to-to. Nista nema smisla, nista mi ne donosi radost, ne vidim svrhu i ne vidim izlaz iz konkretnih problema koje imam (vrlo su konkretni i ne, nisu produkt depresivnog razmisljanja, depresija je produkt problema).

Prvi put se osecam kao da je moj kompletan zivot promasen.

Naravno, cim budem imala prilike icicu kod psihijatra, Interesantno, kad sam bila anksiozna, mnogo lakse sam otisla kod terapeuta i verovala da ce mi pomoci. Sada ne. Depresija je stvarno uzasno zlo. Isisava svu energiju iz coveka. Obaska sto i akutno patim iz emocionalnih razloga, tako da nije bar ni depresija gde nista ne osecam, nego ako nesto osecam - osecam patnju, osecaj napustenosti i anksioznost zbog pomenutih konkretnih prakticnih problema koji bukvalno prete egzistenciji.
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
Hej Hys. Jako od tebe da imas hrabrosti pisati o tome za pocetak. Mozda da pogledas ovaj test ako uopce imas volje za to i provjeris svoje trenutno stanje!?
https://depression.org.nz/is-it-depress ... sion-test/" target="_blank iznad 20 je teska depresija.
Ti si vec na putu da se suocis sa tim stanjem,samim tim i da se izdignes.

I ja san prolazila kroz depresiju kroz jedan period i shvatan tu tezinu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Samo nemoj nikad da verujes da se neces osecati bolje. Veruj u buducnost, iracionalno ako treba, samo veruj. Takvo verovanje je obaveza.
By Maximus_
Hys. je divna osoba, vidi se po njenim brojnim postovima.. Hys, potrazi strucnu pomoc, pokusaj da se okruzis ljudima koji te razumeju i koji ce ti biti podrska.

Nakon svega sto sam citao o klinickoj depresiji, misilm da je nisam imao, mada mi psihijatri jesu pisali tu dijagnozu, i anksioznost, i granicni poremecaj.. i prepisivali antidepresive i anksiolitike.

Ali imao sam epizode ocajanja, ili sto bi se reklo laicki nervni slom.

Nekako kad dodjem do dna nekog mraka, i autodestruktivnosti, terao sam se da uzmem kao aksiom: pomozi sebi, voli sebe, bori se.

Dakle, to je aksiom. Da za to ne trazim razlog, da to ne preispitujem. Jer uvek sam mogao naci razloge, zapravo osecao razloge, da pomoci nema, da ne zasluzujem ljubav, i da vise ne vredi boriti se. Ali ne treba uvek verovati emocijama da su realnost, jer nisu.

I ako postoji ista sto je u mojim rukama, da pokusam da to ucinim za svoje dobro. A sve sto nije u njima, to jeste nekakva sudbina, i onda bar znas da si dao sve od sebe, i da neke stvari nisu do tebe, to ume da donese nekad mir.

Ali za depresiju su cesto neophodni lekovi, i sama psihoterapija nije dovoljna.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Depresija nastaje kad ne možemo da menjamo stvari koje našu srž čine nepromenljivom tj. postojanom i trajnom.
Depresiju često izazivaju zaostali sadržaji koji nisu obrađeni i iživljeni do kraja, a prošlost je završena i ne možemo joj ništa i to stvara vrlo nezgodan osećaj zbunjenosti i zapetljanosti.
Depresivni ljudi treba puno da spavaju da bi obradili iracionalna uverenja. Kvalitetan san vrlo lepo utiče na mirenje sa neispunjenim željama.
Korisnikov avatar
By Hys.
Kako ne bih znala za test - znam i skalu i sve. Zivela sam godinama sa osobom koja ima problem sa depresijom, ja sam joj i nasla i psihijatra, edukovala sam se na tu temu vrlo, vrlo iscrpno. Znam sve moguce podtipove, oblike sto govornih sto farmakoterapija, istrazivala sam tu temu godinama.

Ja sam inace skroz za lekove kada je u pitanju depresija. Nekad treba vremena naci adekvatnu kombinaciju lekova. Imam odlicnog psihijatra koji mi je prosle godine pomogao sa anksioznoscu.

Kao i kada je bila anksioznost u pitanju, rekoh, kod mene je izazvano eksternim okidacima. Da nemam prakticne probleme koji godinama ar tejking deir tol znam da ne bih bila u ovakvom stanju.

Sa druge strane, ne mogu da se pomirim da na neke stvari ne mogu da uticem (anksioznost) i zivim u konstantnom nemiru jer mi je u pitanju egzistencija. Juce na primer sam cula jos jednu vest koja je van mojih moci, iskljucivo je vezana za drzavu u kojoj zivim i odluke koje nisam donela ni ja ni moj suprug a za koje mi sada ispastamo. Bukvalno, nikad kraja losim vestima i stresovima.

Tako da je sasvim realno i ocekivano da se osecam lose jer u nekom trenutku psiha vise nema nacina da se izbori.

Inace nikad nisam verovala, a ni sada, da ne zasluzujem ljubav.

I ranije sam se zajebavala, a susta je istina - imam anksioznost jer nemam novac (sada i depresiju) a treba da odem kod psihijatra i dam mu pare da mi pomogne sto nemam para.

Prvom mogucom prilikom cu otici da mi propise terapiju i da porazgovaramo. A realno, da drzava kao u Hrvatskoj naredi bankama da donesu neke odluke, ne bi bilo potrebe.
Bila bih tuzna zbog nekih stvari, ali sigurno ne bih bila u ovom stanju.
Korisnikov avatar
By gossip
Drugarica koja se leci 10 godina od depresije,je pre pola godine pocela da pije Flunisan,kaze da je noviji lek i da ona nema nikakve nuspojave i da ga mnogo hvale,pa ako je neko nezadovoljan svojom terapijom,porazgovarajte sa svojim psihijatrom o tom leku. :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Flunisan je prozak, standard u lecenju depresije :) Ne prija svakome, naravno.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!