Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Je li?
Dajte si na maštu ukoliko želite, svi imamo neku predodžbu o kompleksima.
Najviše me zanimaju kompleksi vezani uz lgbt populaciju. Kompleksi heteroseksualno vs. homoseksualni ljudi. Čini se ponekad u nekim slučajevima da obje grupe imaju komplekse jedni od drugih ukoliko se radi o krajnjim slučajevima u obje ove skupine - homofoba i otvoreno gay ljudi itd, stereotipi svake skupine. Obojeimaju na neki način dozu mržnje jedni prema drugima iz vlastitih kompleksa, gay ljudi bi u tom slučaju imali nešto kao kompleks manje vrijednosti a homofobi već neku svoju muku.
Zatim kompleks između žena i muškaraca. Nebitno da li su gay ili straight. Zašto su toliko iskompleksirani jedni u odnosu na druge. Taj kompleks se toliko osjeti da je to strašno.
Da ne duljim, podsjeća me na kastracijski kompleks i kod žena i kod muškaraca u prenesenom značenju, koliko god to jadno i šugavo zvučalo.

. Pišem ovo pod dojmom što se jedna muška kukavica danas ponijela kao da se želi pobit samnom doslovno jer se ne osjeća dovoljno maskulino u odnosu na mene, znači pretpostavlja da sam lezba, zna čime se bavim u slobodno vrijeme, itd, itd i krene provocirat i na neki način se natjecat samnom kao da smo "ravnopravni u fizičkoj snazi" te zatim pozivati se na neke kategorizacije žena itd.. Jel to tipičan strah od kastracije a kod mene ovo drugo pošto se ja ko muva na lijepak uvatim za to.

Vrlo mi je neugodno vidjeti otvoreni kompleks i na neki način čak i mržnju pošto se prijezir te kukavice vidi na faci dok govori. Isto to postoji i kod žena kad vide nekog femini dečka, uglavnom se druže, ali ima i onih koje ga ne podnose ali nikako. Moram priznati, i ja spadam u tu grupu da stvar bude gora. Ne volim te krajnosti,a kad vidim lika koji je više femi od mene same, to mi nije nešto naročito drago, nekako to doživim kao izdaju. Isto tako ne volim vidjeti niti premaskuline muškarce u odnosu na mene u svom krugu prijatelja, jer onda imam ja potrebu dokazati svoju "maskulinost" na neki način. Prije je bilo intenzivnije, sada slabije, ali sada se uglavnom i družim sa lezz i straight ženama tako da, sa njima se nikada tako ne posmatram niti imam neke koplekse, ali recimo da sam u društvu butch žena opet bi imala potrebu za dokazivanjem.... i tako ispada da smo svi iskompleksirani u krug :shok:. Vrijedi za bilo koje područje, hoćeš nacionalne svađe, bilo šta, sve se svodi na iskompleksiranost. Ko prizna, pola mu se prašta .
:serlok:
Korisnikov avatar
By 李香兰
baš je ironično što ti otvaraš temu o predrasudama, i mržnji prema lgbt populaciji i pitanje odakle to dolazi, s obzirom na one postove od pre neki dan.

jesi to razmislila malo kako ti je macan rekao i shvatila da si se baš istovarila neprijatno ili je ovo neki self-redeeming thread?
kompleksi su neizbežan deo svačije ličnosti, ne postoji pojedinac ili grupa koja više ili manje pati od istih, ili koja ih uz to može izbeći

termin toliko puta korišćen za besmislene uvrede i uvek bez razumevanja, kako to biva

u ovom slučaju utoliko besmislenije jer su odraz neke negovane i čemerne autohomofobije

koja de fakto jeste problem

za razliku od kompleksa

odrasti
李香兰 napisao:baš je ironično što ti otvaraš temu o predrasudama, i mržnji prema lgbt populaciji i pitanje odakle to dolazi, s obzirom na one postove od pre neki dan.

jesi to razmislila malo kako ti je macan rekao i shvatila da si se baš istovarila neprijatno ili je ovo neki self-redeeming thread?
A jesam se istovarila.. Još na kraju pošalje Macan privatnu poruku gdje se ispričava meni ako me je možda uvrijedio- o jbte. Definitivno glasajte za njega kao dobru dušu ovog foruma... Je li moguće da takvi ljudi uopće postoje danas.
Moja tema nije toliko o predrasudama, jer predrasude ko predrasude u biti nužne su da bi se bolje snalazili i proizvod su nažeg pogleda na svijet,a loše su tek onda kada drugoga uništavaju... Ovo je baš kompleksaška tema.
Nije se ovdje radilo o uvredama, moja poanta je zašto na neke stvari reagiramo tako kako reairamo i što nas nagoni na to.... Nema kod mene autohomofobije, ovo je samo dugo posmatranje drugih ljudi,a i sebe u raznim situacijama i dokaz da smo toliko slični pa makar bili i najveći neprijatelji.

Moj temperament je takav nagao, genetika ne laže jbg-a, takvi smo skoro svi u obitelji. Naglo planemo ali se i gasimo, hvala Bogu.
Moje neshvaćanje onoga što sam pisala i dalje stoji iz dva razloga: 1. ne shvaćam zašto komplikacije u životu onda kada ih ne treba i pod 2. to nadilazi moju zonu komfora, vjerovanja, odgoja i svega, možda mi je pomalo psihodelično eto... ali ako je to nečija sreća, neka , ja uvijek vježim od kaosa, pa kako bilo.
By Sixto
Jedan paragraf i tema se pretvori u "Ljudi mrze mene i moje male fasizme" :lol:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2805948#p2805948]heksagon123 napisao:[/url]Moje neshvaćanje onoga što sam pisala i dalje stoji iz dva razloga: 1. ne shvaćam zašto komplikacije u životu onda kada ih ne treba i pod 2. to nadilazi moju zonu komfora, vjerovanja, odgoja i svega, možda mi je pomalo psihodelično eto... ali ako je to nečija sreća, neka , ja uvijek vježim od kaosa, pa kako bilo.
A šta konkretno tebe navodi da napišeš pet paragrafa o tome kako ti se ne sviđa i kako ti je neprijatno što trans muškarci žele biološku decu? Samo to što tu nadilazi tvoj komfor?

Pogledaj ovaj svoj uvodni post i tu neprijatnost koju si imala sa tim dečkom kome je bilo nelagodno jer si ti lezbejka pa te zapitkivao i provocirao, dovodio u pitanje tvoju fizičku snagu i sl.

možeš li povući neku sličnost u postovima u kojim si govorila andreu da ti nije jasno kako se smatra muškarcem i da rađati dijete je nešto najženstvenije što je mogao uraditi? razmisli malo o tome.
李香兰 napisao:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2805948#p2805948]heksagon123 napisao:[/url]Moje neshvaćanje onoga što sam pisala i dalje stoji iz dva razloga: 1. ne shvaćam zašto komplikacije u životu onda kada ih ne treba i pod 2. to nadilazi moju zonu komfora, vjerovanja, odgoja i svega, možda mi je pomalo psihodelično eto... ali ako je to nečija sreća, neka , ja uvijek vježim od kaosa, pa kako bilo.
A šta konkretno tebe navodi da napišeš pet paragrafa o tome kako ti se ne sviđa i kako ti je neprijatno što trans muškarci žele biološku decu? Samo to što tu nadilazi tvoj komfor?

Pogledaj ovaj svoj uvodni post i tu neprijatnost koju si imala sa tim dečkom kome je bilo nelagodno jer si ti lezbejka pa te zapitkivao i provocirao, dovodio u pitanje tvoju fizičku snagu i sl.

možeš li povući neku sličnost u postovima u kojim si govorila andreu da ti nije jasno kako se smatra muškarcem i da rađati dijete je nešto najženstvenije što je mogao uraditi? razmisli malo o tome.
.......
Ma iskustvo sa ovom kukavicom iz primjera je bilo da se on samo krenuo uspoređivat samnom u nekim područjim i ispao čak i lošiji od mene, što ga je povrijedilo, faca sve izdaje.. Dakle, kako ne bi ispao "pička", onda je počeo navoditi razultate "tipične ženske" i ne znam od kuda mu ti podaci te se veselio kako je on onda ipak bolji , na šta sam ja rekla- badava ti kad od mene nisi i nastavila i ja psihički ga jebavat , našta je pizda pobijelila skroz i počela dalje omalovažavati, naravno, suptilno jer treba imat muda da se izravno nešto kaže pa da se moraju snositi posljedice...Meni su to izgledali kao kompleksi. .. Ono kako se onaj Vel kritički odnosio prema svim straight ljudima jer je imao negativno iskustvo mi je tkođer nalikovalo kao kompleks a možda i fobija zbog negativnih iskustava, i ne kažem, mislim da smo svi koji smo u nekoj manjini podložni tome, mada, mislim da nije zdravo jer vodi ravno u čistu mržnju.
---
Shvaćam to sa Androm šta si htjela reći, da Što me je navelo? - pa negativno iskustvo sa transrodnim ljudima i "transrodnom pričom" zbog kojega sam skeptik u vezi svega toga, ali iskreno uvijek ću poštovati nečiji rod ma šta god ja mislila o tome , dakle ja ću te ispoštovati i zvati te rodom koji želiš i kako izgledaš, jer je to logično i ljudski........
, mislim da je trudnoća vrlo neugodna i za žene koje to žele sebi priuštiti, a kamo za muškarce, pa mi nije bilo jasno zašto se upuštao u to sve kad mu to stvarno nije bilo toliko nužno. Nije mi bilo jasno zašto pati dodatno, a niko ga na to ne sili. A cijeli smisao tranzicije je da im se ublaže patnje, dakle nelogično mi je djelovalo, ali dobro. Isto tako, takav čin mu vjerovatno nije donio neke bodove kod ostalog muškog čopora u prihvaćanju itd. Samo to. :dm:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2805967#p2805967]heksagon123 napisao:[/url]Shvaćam to sa Androm šta si htjela reći, da Što me je navelo? - pa negativno iskustvo sa transrodnim ljudima i "transrodnom pričom" zbog kojega sam skeptik u vezi svega toga, ali iskreno uvijek ću poštovati nečiji rod ma šta god ja mislila o tome , dakle ja ću te ispoštovati i zvati te rodom koji želiš i kako izgledaš, jer je to logično i ljudski........
, mislim da je trudnoća vrlo neugodna i za žene koje to žele sebi priuštiti, a kamo za muškarce, pa mi nije bilo jasno zašto se upuštao u to sve kad mu to stvarno nije bilo toliko nužno. Nije mi bilo jasno zašto pati dodatno, a niko ga na to ne sili. A cijeli smisao tranzicije je da im se ublaže patnje, dakle nelogično mi je djelovalo, ali dobro.
Ne leži mi nikako ta priča da se ophodiš prema trans ljudima naj tal način jer imaš loša iskustva sa nekim trans individualcima. Npr. ako bih uzela i isekla tvoje i Kiborgove postove i izgenerizovala celu gay i lesbian populaciju prema istima baš ne bi bila lepa slika.

Što se tiče transseksualaca, potpuno je nelogično razmišljanje to koje imaš. Samo zato što smo trans, ne vrti nam se ceo život oko tranzicije niti nam to mora biti ultimate goal.

Svi smo mi individue, i imamo različite želje u životu.
Nekome akademski, poslovni, ili bilo kakav drugi "uspeh" može biti nešto vrednije nego tranzcija.
Nekim trans ljudima, not necessarily Andreju, imati dete je u određenom dobu može veoma lako biti veći prioritet od tranzicije. Takođe, to što je imao trenutak u kome je bio trudan ne mora obavezno biti užasno iskustvo.
Da li ti je ikada palo na pamet da kad je već odlučio da prođe kroz taj komplikovan proces, možda je to nešto što ga je zaista učinilo srećnim a nije mu stvaralo neprijatnost? Kažeš da ti nije jasno kako i zašto "sam sebe muči" .. ne mora ti biti jasno. To ne postoji za tebe da bi ti to razumela i da bi ti imalo smisla.

Iz njegovih postova na tu temu ono osnovno i najjednostavnije što svako može zaključiti je da je to nešto što je on hteo i što je mnogo želeo.
Jedina ti tu vidiš patnju i muku.

Baš imaš pogrešno razmišljanje o prioritetima i tranziciji.. Interesuje me šta ti misliš da nakon uspešne tranzicije transseksualcima ostaje da urade u životu? Ništa? To je to i to je sve zašto smo ovde?
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2805967#p2805967]heksagon123 napisao:[/url]Isto tako, takav čin mu vjerovatno nije donio neke bodove kod ostalog muškog čopora u prihvaćanju itd. Samo to. :dm:
Ovog momenta u razmišljanju bi isto trebalo da se otarasiš što pre. Ne sedimo mi i tranziciramo da bismo dobijali poene i bodove kod cis ljudi. Tranzicija je fizički a ne psihički proces.

Postavljaš stvari manje više kao da mi sve ovo prolazimo da bismo jedan dan mogli da uploadujemo YouTube video My transition: Before and After da bismo se "dokazali" ostatku društva.

Uz to, niko ne započinje tranziciju jedan dan ostavljanjem iza sebe sve stvari koje je voleo da radi samo zato što su možda te radnje u društvu stereotipične za suprotan rod od onog kojim se identifikuje.
Korisnikov avatar
By 李香兰
Moram reći, heksagon, ti si mi nešto previše opterećena rodom kao pojmom. Stalno pišeš o tome kako si muževna, priznaješ da osećaš potrebu da tu muževnost dokazuješ i pokazuješ, naglašavaš razliku između ostalih lezbejki i sebe u rodnom izražaju.. ne znam.

Ne znam i nikad neću znati ko si ali all that doesn't sound very cis to me, sis. Js
Komplexi, moderna bolest u Srbiji !
Narod se doveo do stadijuma ludila...
Sve vise poremecenih, besvesnih likova i likusa !
Uspeh se neprasta. Srbija puna pevaca i politicara.
Ostali rade za minimalac. Kako nece biti kompleksa !
mikeli napisao:Komplexi, moderna bolest u Srbiji !
Narod se doveo do stadijuma ludila...
Sve vise poremecenih, besvesnih likova i likusa !
Uspeh se neprasta. Srbija puna pevaca i politicara.
Ostali rade za minimalac. Kako nece biti kompleksa !
hahah, tako je izgleda svuda na Balkanu....Slažem se, nažalost.
李香兰 napisao:Tranzicija je fizički a ne psihički proces.
Sad tek vidim vaš post, da ne kopiram sve, uzet ću samo ovaj dio. Što to znači, konkretno, da vi fizički postanete suprotan spol, ali psihički ostanete ono što ste bili. Ne bi baš rekla jer da bi i dobili uopće tranziciju morali ste dokazati da psihički pripadat suprotnom rodu... bojim se da se sa takvim egzibicijama, kao što su rađanje i ne znam ni ja šta, u očima društva vidite samo kao " evo rađa, tipična žena." Moraš stavit ruku na srce i priznat da je stvarno tako u ostatku društva, em mnoge transrodne osobe također upravo osuđuju ovakav čin, ne debatiraju o tom, ali osuđuju... Moje mišljenje o trans ljudima nije steknuto na temelju nekih foruma, ja ih poznam uživo nekolicinu, uglavnom ftm još od prije. Dva od njih imaju moju punu potporu, ostala tri kao da su istraumatizirani + još neki psihički problemi. To je bilo prije par godina , sada ih ne znam više i nismo u kontaktu.
--- Stvar je što je to vrlo delikatno i krhko za prepoznat i ponašat se prema tome uopće. Po meni pravo muško ide u vojsku, ponaša se tipično,a posebno kada se rodi u krivom spolu pa se ima još veću potrebu dokazati i biti jednostavno dio gomile kojoj pripada..Pa zato i ima toliko ftm-ova na misijama u Afganistanu i sličnim ratištima, da konačno mogu biti muškarci bez da ih iko kudi ili zlostavlja zbog toga, da budu heroji kao što svaki dječak mašta, jel tako? Tako je to, garant. Kakvo rađanje :lol:.. Ode ti žena na umjetnu i evo ti djeteta ako baš oćeš ili platiš nekoj prijateljici koja voli djecu, platiš joj da ti nosi dijete i sve - ali muškarac sam sa djetetom, to je loše. Djetetu trebaju dva roditelja, po mogućnosti muško i žensko ili ti maskulini i femi karakteri čisto da vidi dijete i bolje se upozna sa svijetom još od kuće.
李香兰 napisao:Moram reći, heksagon, ti si mi nešto previše opterećena rodom kao pojmom. Stalno pišeš o tome kako si muževna, priznaješ da osećaš potrebu da tu muževnost dokazuješ i pokazuješ, naglašavaš razliku između ostalih lezbejki i sebe u rodnom izražaju.. ne znam.

Ne znam i nikad neću znati ko si ali all that doesn't sound very cis to me, sis. Js
A tko će znati ikad ko sam :-)... po meni nije lijepo samo zato što je žena muževna, pa makar i da nosi onu svu mušku odjeću, nije lijepo da se izražava ikako drugačije osim žene iz razloga što (ovo nije generalno, ovo je moje osobno razmišljanje,znam da vi tako ne mislite) mi to nalikuje kao da se "neko rodio kao crnac i sad postaje bijelac" - ne doslovno ovo shvaćati... Hoću reći ja kad kažem ponosim se ženstvenošću svojom- ja uopće ne mislim na ono što drugi misle, dakle ja se ponosim što sam u toj grupaciji koja se u određenom razdoblju povijesti morala dokazat, što se svakodnevno dokazuju i što sve mogu. Eto. I mislim da je lijepo biti u ovom rodu, pa makar se ne poistovjećivati se bilo kakvim sterotipom niti imati ikakve ambicije kao žene, jednostavno, mislim da je lijepo predstavljat tu raznolikost i zato se veselim svim muževnim ženama koje žive i koje će se još roditi, i našim ženama -herojima koje se također upućuju na misije u Afganistan ili izaberu vojno zvanje što zbog adrenalina što zbog ekonomskih razloga. Mislim da je to vrlo časno.i. Muški rod nema toliko razloga za ponos kao ženski, i zato ja volim svoj ženski rod i on je za mene nadmoćan u svakom pogledu.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
mozes poznavati sve transrodne osobe ovog sveta a da i dalje budes kreten prema njima.

rod nije vise samo muski i zenski vec citav spektar, gde muskost i zenskost ne moraju ni da budu ekstremi. a ti si jako patrijarhalna.
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2805938#p2805938]heksagon123 napisao:[/url]Pišem ovo pod dojmom što se jedna muška kukavica danas ponijela kao da se želi pobit samnom doslovno jer se ne osjeća dovoljno maskulino u odnosu na mene, znači pretpostavlja da sam lezba, zna čime se bavim u slobodno vrijeme, itd, itd i krene provocirat i na neki način se natjecat samnom kao da smo "ravnopravni u fizičkoj snazi" te zatim pozivati se na neke kategorizacije žena itd..
Samo si mu trebala dobaciti da prave lezbejke nisu muskarci, pobogu!

ON: Mislim da sama pitas i odgovaras. U uvodnom postu si postavila pitanje, a zatim konstatovala da imas isti problem. Dakle, rjesenje se nalazi negdje u tvojoj glavi. Isceprkaj ga.
Korisnikov avatar
By Macan86
Da,heksagon,promena je samo fizička,mi već jesmo to što jesmo i zato i imamo problem sa tim što nam anatomija ne odgovara rodnom identitetu.Da nemamo ne bi smo bili trans i ne bi imali potrebu da se fizički prilagođavamo. Mi ne idemo kod psihijatra da se prilagođavamo psihički već zato što je takva procedura.Većina nas i bez psihijatra i psihologa znaju ko su i šta su.
To nisu egzibicije što je neko rešio da rodi dete već potreba za potomstvom i to nema veze sa rodom.I muškarci žele da budu roditelji...I lekari koji se bave rodnim identiteom su jako dopbro upućeni u to i znaju da rodni stereotipi nisu isto što i rodni identitet.
Evo ja na primer,nisam ni blizu muževnog stereotipa.Kvam,znam da radim rućne radove,operisan sam od sporta...da ne pričam o tome što me 90% privlače muškarci...i ništa od toga ne menja činjenicu da ja sebe od uvek doživljavam kao muško i imam muški rodni identitet.
Moj mail ovdje je mail izmišljen samo za ovu priliku, imam ih valjda šest.. i od tih šest samo jedan sa svojim imenom i prezimenom koji koristim za fax ili prijatelje/ obitelj.
Ne znam što te muči konkretno kod toga .
Kao neko kojega su outali tako što su upali u mail i privatne poruke na društvenim mrežavam , znam da je bitno dobrano se pazit i redovno sve brisat.
Nema tu ništa zanimljivoga, ni najmanje.
Ja ovdje nemam niti sam ikada imala duple naloge, ako aludiraš na to. Bgd lezbacha itekako postoji, tema o lezbačama i pravima i nepravima je konkretno ono što nju jest mučilo tada, mene ne muči to toliko iako smo se složile u nekim stvarima.
šteta šta ne znaš priču iza tog imena :D, onda bi se tek smijala.
Trebala sam si stavit old60smachine - imam i neki na tu foru :D
najsmješnija je nova poruka koja mi je stigla od Macana - Macane moj odgovor je - ma kakvi, nije to to. :D ..kod mene je samo komedija i komedija, ponekad i sprdačina.
----
Ček Urbana, jel si ti zato na početku mislila da sam ja muško? ili si jednostavno užvala hebavat bezveze.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!