Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By antibiotic
Da li nekad imate utisak da vas neko mrzi, da vam zavidi, a vi nemate pojma cime ste to zasluzili?

Onda pomislis da se mozda ipak previse tripujes, pa preispitujes sebe zbog cega ti takve ruzne stvari padaju napamet i sta to, ustvari, govori o tebi kao osobi...

I sve tako u ciklusima.
Kako se nosite sa tim kad vas neko mrzi i da li to uopste postoji?
Korisnikov avatar
By Madonna
Koja srednjoskolska tema. Nemam utisak vec provereno znam a razlozi su sujeta, ljubomora, kad ih odbijem, kad se samo druzim a oni gaje nadu da ce nesto biti pa ne bude, kad im skinem decka ili potencijalnog... Ali je bitno razumeti da nisi special snowflake koga svi mrze vec da su neki ljudi retardirani a neki te hejtuju s razlogom, bilo da si im naudio namerno ili slucajno. I da svi imaju takve situacije, ne samo ti :tos:
By alexandermagic
1. ne mrze svi HiĆu, budimo realni.
2. cuj, da li to postoji ?

---

OnT: Posljednje dvije-tri godine se treniram da me to uopce ne dotice niti da razmisljam o tom. Radilo se o ljubomori, obicnom nepodnosenju, mrznji, cemu god negativnom. Ionako nitko nikad nece ugodit niti valjat svima, ma sto da cini. Osobno cinim malo sto sto bi moglo bit opceprihvaceno i milo vecini, a i ozbiljno 'lajem' gdje i kad ne treba. Sve to povlaci odredjene posljedice.

Na srecu, takve pojave me vise ozbiljno ne ugrozavaju, tkd ...
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Mržnja je neograničena i obuzima celog čoveka, što sa ljubavlju nije slučaj.
U naletu sopstvene mržnje čovek postaje potpuno okupiran istom i nekad ne može da je drži pod kontrolom.
To ne važi za tuđu mržnju koju uvek možeš preokrenuti u svoju korist i naterati osobu koja te mrzi da mržnju drži u svom manevarskom prostoru da bi je ta mržnja potpuno pojela iznutra.
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2801662#p2801662]Dark Walker napisao:[/url]
To ne važi za tuđu mržnju koju uvek možeš preokrenuti u svoju korist i naterati osobu koja te mrzi da mržnju drži u svom manevarskom prostoru da bi je ta mržnja potpuno pojela iznutra.
iH, kada bi svako znao kako neciju mrznju da stavi u karantin, jer mrznja ima cilj da zdraci i da te inficira (direktno, a najcesce indirektno, pipcima). Nije lako celu situaciju ne prozivljavati emotivno ako si redovno okruzen tim ljudima np. na poslu ili u sirem krugu prijatelja.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
nula misli dajem tome tako da ili ne primecujem ili niko ni ni za sta nije ljubomoran na mene. niko ne zeli da bude ja, razumljivo :lol:
By Summer_time
Desavalo mi slicno i iritiralo me.

Onda sam se zapisao dobro zasto mi je bilo vazno da im se svidim.
Zapetljano pitanje, ali svaki centimetar razmrsenja mi je donosio spokoj.

imam jos strune dok ne dodjem do srca laviranta :/

na osnovu toga sto sam vidjao da pises, cini mi se da ti se spoljasni i unutrasnji jezik razlikuju.
Zapisi ono sto mislis o sebi ili to sto si rekao, i onda idi do nekog da ti kazu sta vide ili sta su culi - iskren trezven prijatelj ili neko profi, nesto tako

Nagadjam nisam ekspert. :psiholog:
By Sixto
Da i naravno da precizno znam zbog cega imam tu cast biti omrazen. Na kraju krajeva mora trud da mi se isplati.
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2801670#p2801670]Summer_time napisao:[/url]Desavalo mi slicno i iritiralo me.

Onda sam se zapisao dobro zasto mi je bilo vazno da im se svidim.
Zapetljano pitanje, ali svaki centimetar razmrsenja mi je donosio spokoj.

imam jos strune dok ne dodjem do srca laviranta :/

na osnovu toga sto sam vidjao da pises, cini mi se da ti se spoljasni i unutrasnji jezik razlikuju.
Zapisi ono sto mislis o sebi ili to sto si rekao, i onda idi do nekog da ti kazu sta vide ili sta su culi - iskren trezven prijatelj ili neko profi, nesto tako

Nagadjam nisam ekspert. :psiholog:
Imas poentu. Mislim da pomaze razgovor sa prijateljima, da takve 'mucne' stvari ne zadrzavas za samo sebe, ako je moguce. Detinjstvo i adolescentnost sam proveo u mehuru manje sredine i nisam imao prilike da upoznam pravo ljudsko zlo, sve dok nisam dosao u milionski grad. Ne pricam ovo samo o sebi, jer nisam bas toliko osetljiv, vec da generalno ta tranzicija moze da bude traumaticna za coveka, samo sto se o tome ne prica dovoljno.
By alexandermagic
'Ljudsko zlo' nema veze sa sredinom, nego sa konkretnim pojedincima - bilo da su u provinciji bilo da su u metropoli.
Ne pomaze razgovor sa prijateljima, osim ako nece preduzet neku konkretnu akciju, razgovor sa samim sobom i razlucivanje bitnog od nebitnog da.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2801664#p2801664]antibiotic napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2801662#p2801662]Dark Walker napisao:[/url]
iH, kada bi svako znao kako neciju mrznju da stavi u karantin, jer mrznja ima cilj da zdraci i da te inficira (direktno, a najcesce indirektno, pipcima). Nije lako celu situaciju ne prozivljavati emotivno ako si redovno okruzen tim ljudima np. na poslu ili u sirem krugu prijatelja.
Ljudi koji opravdano ili neopravdano mrze konkretnu osobu, društvenu pojavu, sebe ili bilo šta drugo, često ne umeju da zaustave neželjena dejstva koja mržnja ume da stvori, a stvara ih tako što individua sklona mržnji progresivno gubi veliki deo zadovoljstva koje treba da nastupi nakon podviga koji je motivisan mržnjom.
Drugim rečima, proces koji osoba zadojena mržnjom započinje ne može da prođe bez iracionalnog ulaganja svega što stoji na raspolaganju, tj. određeni ljudi ne umeju da pravilno i ravnomerno rasporede materijal koji treba da usmere ka ostvarenju takvih namera.
Ta ulaganja prevazilaze vrednost krajnjeg ishoda i to je najvidljivije kad su u pitanju homofobi ili nacionalisti koji su spremni da stave na kocku sve što kao pojedinci imaju zbog nekih potpuno nebuloznih pobuda. Mržnja stvara impuls koji može dobro da se iskoristi samo ako treba da dovede do nestanka iste.
Korisnikov avatar
By antibiotic
@darl walker Mrznja izvlaci iz coveka mnogo energije i obicno ima vise patnje, nego zadovojstva, cak i ako dolazi od vece skupine ljudi ( homofobi, ksenofobi...), ali kada mrzimo u grupi onda se sporije trosimo nego kao individualci, pa tako i ne primetimo koliko nam od zivota guta ta mrznja.
Mozda su zato oni najagresivniji u svojoj mrznji uvek u nekim grupama, jer su kao individue brzo potrosna roba.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2801712#p2801712]alexandermagic napisao:[/url]'Ljudsko zlo' nema veze sa sredinom, nego sa konkretnim pojedincima - bilo da su u provinciji bilo da su u metropoli.
Ne pomaze razgovor sa prijateljima, osim ako nece preduzet neku konkretnu akciju, razgovor sa samim sobom i razlucivanje bitnog od nebitnog da.
Ali razgovor sa samim sobom je ono sto stvara nedoumice. Mislim da je dobro porazgovarati sa nekim ko stvari posmatra "sa strane", bez obzira koliko moze biti objektivan, jer time problem malo izvlacis iz sebe i stavljas na "pozornicu".
Korisnikov avatar
By Zvonki
Iskreno,meni se jebe za osobe koje me ne vole ili mrze,cak izbegavam da se bavim takvim mislima ili tripovima takvim,ne zelim da svoje vreme trosim na takva sranja,nije produktivno
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Neki muškarci me mrze zato što ignorišem njihovo muvanje.
Mrze me i kad počnem da parodiram njihov siromašni unutrašnji sadržaj, kad na lukav način uspešno uradim ono što oni misle da mogu da izvedu (a ne mogu), itd...
Sve te stvari obavljam lako i to ih posebno nervira! :snob:
By Kragi
Meni je ta mrznja nekako mnogo teska rec. :neznam:
Elem, nesto ne verujem da sam predmet bilo cije mrznje ili bar nisam toliko egocentrican da to mislim.
A i da jesam, briga me.
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Što se same mržnje tiče, nije moguće izbeći nepravedno ponašanje pojedinaca koji žele da izjednače različite ljude koji ne poseduju zajedničke osobine, sposobnosti, karakterne crte i afinitete.
Primetio sam da mrzitelji žele da preoblikuju ljude koji se trude da se izdignu iznad utvrđenih normi, da bi im uručili proveren (ali loš) model ponašanja koji nije održiv zato što je napravljen za sve, a ne odgovara nikome.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ne obraćam baš toliko pažnju na ljude da bih tako nešto primetio.
Verovatno bi me boleo đoka i da primećujem.
U suštini ne verujem da ima tih koji mene mrze, al sad baš ne mogu da budem ni 100% siguran, ko zna šta se sve mota po tuđim glavama :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!