Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
nije da imam empirijske dokaze, no iz iskustva definitivno imam dojam da su vjernici mnogo mnogo mnogo vise praznovjerni od ateista.

tj. ako npr vjerujes da si na misi doista pojeo meso isusa krista, te da se vino DOSLOVNO pretvorilo u njegovu krv, naravno da ces lakse povjerovati u azirine kasike, babe vracare i sl.
Korisnikov avatar
By antibiotic
ja mislim da ce pre poverovati u vracare, nego da su pojeli mesto isusa krista
Morali su ih u to ubijedit, kako bi im svecenici mogli izvlacit novac. Ne padaju nekretnine i dzipovi sa neba. :/

Nego, random: kad se ide u manastir Ostrog, pa kad se gore stigne pred glavnu kapiju, povremeno se zadesi jedan monah srednjih godina koji stoji i promatra one koji ulaze, a smatra se da je 'prozorljiv'. Povremeno pridje nekim osobama i vrati ih naglas kazujuci da su ili vracare ili da su iste posjecivali.
Interesantno da mene nije vratio, a ne zna se sto sve nisam ranije isprobao, a tu dodjem zbog obilaska i vrlo interesantnog ambijenta. Ne prisustvujem liturgiji, ne uzimam osvestano ulje i vodu. :waldorf:
Aleksandre, treba da pročitate, ako već niste Hazarski rečnik, pa će Vam biti možda malo jasnije zašto to ne vidi. Nemojte ovo shvatiti kao sugestiju, prirodno, već sam to više rekao suptilne šale i umeća razgovora radi.

Šalu na stranu, želeo sam da napišem jedan dugačak i lep post na temu par inspirativnih stvari koje su spomenute u poslednjih nekoliko postova, onako uzevši antropologiju poznog antičkog sveta sa svojom fenomenologijom u obzir, ali sada nemam volje.
Korisnikov avatar
By Markiza
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2798762#p2798762]Markiza napisao:[/url]Ne znam šta da kažem.
Ja nisam vernik, gadi mi se sve što je vezano za crkvu, a i šire.
Majka me pozvala telefonom pre jedno dve nedelje da mi kaže da je bila kod gatare koja joj je rekla da JA moram da idem u crkvu i zapalim 3 sveće za ovo, ono i još nešto, ludilo. Evo, ne ostavlja me na miru od tada. Bolest, bolest i bolest. Za Lazu spremna odavno.
Pre dosta godina mi je ispod kreveta stavljala escajg da me leči od sleep apnea-e, ja sam to slučajno našla.
Bratu i snaji je dovlačila raznorazne vudu egzorciste da ostanu trudni. Kad sam čula da su se vešali kao majmuni na nekom drveću kao deo rituala ja sam bila š o k i r a n a.
Moj otac mora da nosi u kapici kao privezak u autu krilo slepog miša kao zaštitu od auto nesreća. I evo nosi više od 20 godina.
I tako godinama posećuje gatare kojekuda po Srbijii, dođe i tek lupi neku ideju ili uputstvo dobijeno od sačuvajmebože gde i koga.
Znam za jedan slučaj kad je otišla na neku planinu u neko selo kolima pa pešaka se hodalo dva sata, naroda retardiranog, stoji u dvorištu i čeka tu neku gataru babu koja otišla po planini da skuplja seno. Ceo dan je moja zabludela majka bila na toj planini.
Komšinica preko puta naše kuće je veštica. Zašto stoji na raskrsnici? Zašto se zadržala za uvo kad nam je ušla u kuću? itd....
I uprkos tome ja sam se krstila onomad 2008.https://markizaodsadablog.wordpress.com ... e-krstila/" target="_blank
Korisnikov avatar
By voodoo
ja sam takodje krsten,krstili me bosanci-moji s tatine strane ,preko drine sto su.odbijao sam se krstiti ,zeleo sam da budem kao moj idol-legenda-car deda ,mamin tata,uz koga sam proveo jedan deo zivota,i koji se izjasnjavao kao Jugosloven,taj deda i ja bejasmo nerazdvojni,naucio me da-vezem pertle,citam,racunam,plivam na Dunavu,suocavam se sa strahovima,budem dzentlmen,itd itd..deda bio laf nevidjen,i kad je umro 1999.,a tada sam se zatekao,isao pola osnovne u Bosnu kod tatinih,nisu me pustili da mu odem na sahranu ,plakao sam dva dana za tim mojim deda Momom,zelja mu je bila da se kremira,a ujak,koji je vazda u nekoj drugoj fazi,nije to dopustio,jer boze moj treba spasitelj da prepozna dedu po krstaci kad bude dolazio...ne znam sta sam hteo,i sta mi je misao bila,al u te rituale sacinjene od ljudi bilo koje vrste,verske rituale,zarad tome da ce nekom biti bolje od toga i tih mantri,ne verujem ili da ce da padne kisa ako se molimo,volim Indijance,nek mi oproste,ali ne verujem...ovaj nik sam izabrao jer me seta ko kako hoce,pa sam jedno vreme zbilja mislio da negde ima moja voodoo lutkica i da to neko bocka i baca kad mu se /joj digne...haha))))uzivajte u vikendu!) :hvala: :smilegrin: :indijanac:
Korisnikov avatar
By voodoo
jos nesto,da se raskrinkam-nemam ama bas nikakvog iskustva sa supernaturalnim,ni kojekakvim cudesima...
p.s./ako vas zanima cenovnik vradzbina kontaktirajte me porukom u inbox,hvala/hahahhaha
By filipkum
Pokojna majka mi nije bila neki vernik, a nije ni otac, cak veoma malo i znaju o veri, samo ono glavni praznici i cinjenica da ne ukljucujes ves masinu kada vidis na kalendaru crveno slovo. Brat mi je u zadnje vreme pronasao neku veru, i ne smeta mi, zapravo mi se svidja to kod njega, kad je hteo da cita Bibliju, pitao me je kako se cita, rekao sam mu da to ne radi, jer ce mu mozda poremetiti tu veru koje je stekao, i poslusao me je. Sto se mene tice isao sam na veronauku u srednjoj, ali i dan danas su mi omiljene stvari iz religije zapravo one zaostale mitoloske i paganske stvari tipa hrana na grobljima, a volim i price o nekim svecima nasim kao o Vasiliju Ostroskom ili o manastiru Sveti Roman ili o onim doktorima Kozmi i Damjanu. Ne smatram sebe vernikom, uglavnom pravoslavlje, a i ostale religije, smatram skupom moralnih pravila i pricica koji su bili dobri za neko proslo vreme i neke drevne ljude, ali ne za danas. Doduse volim da idem u crkve i manastire, svidja mi se arhiektura i ikone i nacin na koji je svetlo ili mracno unutra.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!