Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Dark Walker
Na pamet nam povremeno padaju dobre ideje koje odmah uzmemo u razmatranje i na koje ne zaboravljamo čak i kad nemamo puno vremena/volje da ih pretvorimo u nešto konkretno.

Koje ideje možete da izdvojite kao najkvalitetnije, najzabavnije i najinovativnije?
Kako im pristupate ako imate mogućnosti da ih realizujete, a kako kad niste u mogućnosti da se pozabavite njima?
Da li ih razvijate sa drugima ili sami razmišljate o njima?
Korisnikov avatar
By Gayzer
Ne mogu da verujem da vec 10-ak minuta razmisljam ovde i ne pada mi na pamet nijedna ideja koju bih mogao da okarakterisem kao "genijalnu".
Evo ne znam bogami, ili sam zaboravan ili (verovatnije) jako glup pa takve ideje nisam ni imao.

Ali sam zato imao milion laznih prosvetljenja tzv. stoner epiphanies kada sam bio naduvan. Bukvalno svaki put kada se naduvam, dozivim takav snazan osecaj prosvetljenja, kao da sam shvatio nesto toliko vazno da ce mi se pogled na svet i zivot potpuno promeniti. Naravno, kasnije uvek skapiram da je to nesto besmisleno.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Jes, pa da mi neko ukrade ideje :P

Jednom sam bio u nekoj organizaciji (zaboravio tacno kakva) gde su ladno davali nesto oko 20 evra da im napises koje su ti 3 najbolje ideje za biznis. Naravno da nisam napisao svoje 3 najbolje ideje (u sebi sam rekao "jebi te se"), ali jedna koju sam napisao je bila: cola bar :lol:
Znaci, bar gde se piju samo cole, raznih vrsta i mikseva.
Eto, ovo je jedna "boza" ideja.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
Roze dildo koji peva I don't need a man.

Copyright by Leonardo Summers and svemirskimajmun
Korisnikov avatar
By Srklet
nekad u srednjoj školi sam imao ideju za priču o vampirima koji žive ("žive"?) na dalekom sjeveru, jer tamo mjesecima traje polarna noć.

30 Days of Night is a three-issue horror comic book miniseries written by Steve Niles, illustrated by Ben Templesmith, and published by American company IDW Publishing in 2002. All three parties co-own the property.

The series takes place in Barrow, Alaska, so far north that during the winter, the sun does not rise for 30 days. In the series, vampires, being vulnerable to sunlight, take advantage of the prolonged darkness to openly kill the townspeople and feed at will.
By Sixto
brisanje nekih ljudi iz imenika/naloga drustvenih mreza
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2798574#p2798574]Srklet napisao:[/url]nekad u srednjoj školi sam imao ideju za priču o vampirima koji žive ("žive"?) na dalekom sjeveru, jer tamo mjesecima traje polarna noć.

30 Days of Night is a three-issue horror comic book miniseries written by Steve Niles, illustrated by Ben Templesmith, and published by American company IDW Publishing in 2002. All three parties co-own the property.

The series takes place in Barrow, Alaska, so far north that during the winter, the sun does not rise for 30 days. In the series, vampires, being vulnerable to sunlight, take advantage of the prolonged darkness to openly kill the townspeople and feed at will.
Gledao. 'nako, nije nista posebno :/

Moja najgenijalnija ideja je bila da se u prodavnici pogrebne opreme fotkam u mrtvackom sanduku (oponasajuci mrtvaka) i to posaljem nekim ljudima u fazonu "Goran umro". :yes:
Doduse, nisam je jos realizovao ali bi i to sledece godine na sajmu pogrebne opreme u Nisu moglo da se desi.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Meni se nesto slicno desilo kao Srkletu, samo gore, i to - jutros.

Pre 4-5 god. sam napisao oko 100 stranica A4 formata jedne price o teen devojci koja zivi u post apokalipticnom svetu robota, koji su nekada pravljeni za 'entrtejment' i 'edvrtajzing', pa zbog toga izgledaju kao igracke za malu decu. Sve je otislo u Kurac, kada su, iz misterioznih razlogu, krenuli nemilosrdno da napadaju i ubijaju ljude.
Njen pratilac je mali, komicni robot, jedan od retkih modela koji su ljudima ostali verni prijatelji.
Prica je ostala nezavrsena i neuredjena do dana danasnjeg, da cami na hard disku.

I onda jutos naletim na OVO:
https://www.kickstarter.com/projects/11 ... -narrative" target="_blank

Ilustracije sa gomilom elemenata kao preslikanih iz moje knjige.
Kako je to moguce!?!? :shocked:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Znam, nije ni ova moja originalna, zadovoljan sam ako uspem da stvorim barem neke originalne elemente u prici koje privlace znatizelju.., ali ovakve situacije su da covek malo popizdii
Zasto da popizdi ?

Prije su tu da se spozna kako nitko nije ni toliko unikatan ni originalnih ideja.
Poanta je samo tko ce ih prvi javno plasirat, pa pokazat da je preduzimljiviji/a.
Korisnikov avatar
By antibiotic
To sam rekao vise u maniru dare bubamare, cisto da s necim zavrsim recenicu.. nije mi ovo prvi put, bilo je i gore.

sto se marketinga & co tice, tu svakom umetiku srcano preporucujem da nadje nekog ko ce raditi taj posao umesto njega, da se ne bi previse blamirao i isao od neuspeha do neuspehu. plus advokata.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Idelano: mecena, marketing i advokat u jednoj osobi sa velikim kurcem :gadafi:

Najbolje sto sada mogu uciniti je da ponudim saradnju i da nam se stope price :lol:
Bolje da sam tada postovao na nekom blogu, barem bi sada imao dokaza.
Korisnikov avatar
By bothways
Baš sam pričao malo pre sa Tebrom... Mi nismo idejni ljudi -- mi smo radni ljudi. Nismo toliko emotivni i kreativni, već više racionalni i logički orijentisani. Jave se ideje, ali ne bih rekao baš da su ekstra genijalne.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Imao sam gomilu situacija sličnih Antibiotikovoj, :D

Evo jedna takva (nazovimo) genijalna ideja za koju nisam bio ni svestan da je genijalna:

Bio je to period spremanja prijemnog ispita za stomatološki fakultet, naravno sa posebnom pažnjom na molekularnu biologiju i genetiku (koje i dan danas volim, a koje čine i najveći deo prijemnog ispita iz biologije).

Tad mi je u tako nekim random razmišljanjima palo na pamet sledeće:

Pošto HIV uspeva da zarazi ćeliju tako što se prikači na specifično mesto ćelijske membrane, te preko nje 'upumpa' svoj genetski materijal u ćeliju - zašto ne bi bilo moguće napraviti molekul koji imitira oblik/funkciju tog receptora, te tako praktično uništiti virus (HIV bi u kontaktu sa takvim molekulom 'pomislio' da se prikačio na ćeliju i izbacio svoj sadržaj u vanćelijski prostor). To ne bi u potpunosti sprečilo širenje HIV-a kroz organizam ali bi se takvim pristupom (potencijalno) viral load mogao konstantno održavati na vrlo niskom nivou.

Naravno, svestan toga da sam potpuni laik i svoje pozicije na Dunning-Krugerovoj krivoj, skontao sam da je takva ideja najverovatnije potpuno glupa ili nemoguća za izvođenje (iz nekog razloga koji ne mogu ni da zamislim); i kada bi to bilo moguće, verovatno bi se neki tim naučnika toga već setio.

Fast forward nekoliko meseci nakon toga:

Elem, davno beše, nemam pojma šta se do sad desilo sa ovim projektom, al eto :volinevoli:
Korisnikov avatar
By Markiza
Moje najgenijalnije ideje su kada sam svojim bivšim ukućanima predložila da ispumpani bazen iskoristimo za pokrivanje drva i kada sam na sobni bajs počela da kačim odeću. Svemu nađem sporednu primenu.
Korisnikov avatar
By mikeli
Hm, rece neko, ko ce ih se setiti ...

Recimo, nemam dlake na jeziku (doduse umem i da cutim, al tad okrenem se i odem), i kod mene je jezik genijalan. Verujem da ce se vecina vas sloziti, a i prepoznati.
Jezik je organ, koji je svima doneo mnogo vise losih genijalnih nego dobrih ideja.
Najvise volim da odgovorim likovima koji misle da su neko i nesto, imaju kapitala i misle da sve moze da se kupi i da su najvazniji ! U maloj sredini se svi znamo, nekad postovali, danas skoro nikako. A glumimo i jedni i drugi.

Sto se tice mojih nekih od najgenijalnih ideja, nekad sam mislio da svima oko mene trebam da popusim. Danas, to ne bih nikako !
Korisnikov avatar
By Zvonki
Imam ih 24 sata dnevno uglavnom su ideje o dizajnu nekog junaka nesto tako,neke scene itd,najgore je kada ih zapisujem negde papir,telefon itd i onda ih zaboravim
By quietboi
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2798774#p2798774]ZlatnaPtica napisao:[/url]Imao sam gomilu situacija sličnih Antibiotikovoj, :D

Evo jedna takva (nazovimo) genijalna ideja za koju nisam bio ni svestan da je genijalna:

Bio je to period spremanja prijemnog ispita za stomatološki fakultet, naravno sa posebnom pažnjom na molekularnu biologiju i genetiku (koje i dan danas volim, a koje čine i najveći deo prijemnog ispita iz biologije).

Tad mi je u tako nekim random razmišljanjima palo na pamet sledeće:

Pošto HIV uspeva da zarazi ćeliju tako što se prikači na specifično mesto ćelijske membrane, te preko nje 'upumpa' svoj genetski materijal u ćeliju - zašto ne bi bilo moguće napraviti molekul koji imitira oblik/funkciju tog receptora, te tako praktično uništiti virus (HIV bi u kontaktu sa takvim molekulom 'pomislio' da se prikačio na ćeliju i izbacio svoj sadržaj u vanćelijski prostor). To ne bi u potpunosti sprečilo širenje HIV-a kroz organizam ali bi se takvim pristupom (potencijalno) viral load mogao konstantno održavati na vrlo niskom nivou.

Naravno, svestan toga da sam potpuni laik i svoje pozicije na Dunning-Krugerovoj krivoj, skontao sam da je takva ideja najverovatnije potpuno glupa ili nemoguća za izvođenje (iz nekog razloga koji ne mogu ni da zamislim); i kada bi to bilo moguće, verovatno bi se neki tim naučnika toga već setio.

Fast forward nekoliko meseci nakon toga:

Elem, davno beše, nemam pojma šta se do sad desilo sa ovim projektom, al eto :volinevoli:

vrlo,ali vrlo zanimljiva ideja !
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!