Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Galateja

Ili se prvo udare temelji intimnosti kada se razgovor o polnim bolestima nekako uvrsti u diskusiju. Valjda. :shrug:
Volela bih da se javi jedna zena koja je pitala novu partnerku PRE nego sto su se jebale "jel si radila bris skoro?"

:cekam:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Orlando the Lady

Meni je ginekoloskinja rekla da hepatitis C hara medju lezbejkama u Beogradu.
Ovo je uzasna recenica, znam.
Pogledati kako se prenosi Hepatitis C....

To onda znaci da su beogradske lezbejke mnogo inovativnije u seksu no sto sam ja upoznata :novine:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Hys.

Ili se prvo udare temelji intimnosti kada se razgovor o polnim bolestima nekako uvrsti u diskusiju. Valjda. :shrug:
Volela bih da se javi jedna zena koja je pitala novu partnerku PRE nego sto su se jebale "jel si radila bris skoro?"

Javljam se po pozivu :pionir: NOT SEXY!

+... ili nisu bas potpuno i sasvim ,,lezbejke'', zar ne?
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Ajde da prenesem ceo tekst
http://www.gayhealth.com

Žene koje imaju seks sa ženama (Women having sex with women - WSW) su podjednako izložene polno prenosivim infekcijama (PPI) kao i heteroseksualne žene. Po nedavno sprovedenom istraživanju WSW su zabeležile značajno veći stepen bakterijske vaginoze (BV), hepatitisa C i HIV-rizičnog ponašanja u odnosu na žene koje ne spavaju sa ženama. „Pretpostavka da žene koje imaju seks sa drugim ženama nisu izložene riziku PPI je definitvno netačna,“ izjavila je Ketrin Feders, glavna autorka studije koju je sprovelo Odeljenje za seksualno zdravlje Bolnice Alice Springs iz Australije.

Brojka od 1.408 žena koje su navele da imaju seks sa ženama je upoređena sa brojem od 1.423 žene koje su navele da nikada nisu imale seks sa ženama. Sve ove žene su posećivale Sidnejski centar za seksualno zdravlje u periodu između 1991. i 1998. Svega 7% WSW ili 283 žena je navelo da nisu imale seks sa muškarcima u periodu od 12 meseci (isključivo WSW), a 25% ovih žena je navelo da nikada nisu imale seks sa muškarcima. Rezultati su objavljeni u oktobarskom broju žurnala o polno prenosivim infekcijama.

Dok su genitalne bradavice i gonoreja zabeležene u manjem obimu, bakterijska vaginoza je zabeležena u značajno većem procentu kod WSW (8% naspram 5%), kao i hepatitis C (5% naspram manje od 1%). BV je uobičajeno stanje koje označava promenu normalne vaginalne flore i dovodi se u vezu sa povišenom temperaturom, prekidom neželjene trudnoće i prenošenjem HIV-a seksualnim putem. Ne postoji jasno objašnjenje zašto su stope veće kod WSW ali istraživači/ce kao moguće faktore ističu veću stopu pušačica kod WSW i češće oralne seksualne prakse.

Žene ne bi trebalo da imaju pretpostavke u vezi rizika od seksualno prenosivih bolesti. Često, žene pretpostavljaju da ih seksualna aktivnost samo sa ženama štiti od PPI. „Ne treba ništa pretpostavljati. Deo ste velikog lanca seksualnog širenja infektivnih bolesti. Možda mislite da pažljivo birate partner/k/e, ali nikad se ne zna,“ kaže Džin M. Maraco, asistentkinja-profesorka medicine na Vašingtonskom univerzitetu u Sijetlu. „Žene koje su seksualno aktivne i sa muškarcima i sa ženama treba da znaju da su izložene istom riziku od herpesa i drugih infektivnih bolesti poput heteroseksualnih žena. Zabeleženi su mnogi slučajevi žena koje su zaražene seksualno prenosivim bolestima iako nikad nisu bile seksualno aktivne sa muškarcima,“ rekla je ona.

Rizično ponašanje je češće zabeleženo kod WSW, kao i isključivih WSW. „U australijskom istraživanju je pokazano da su WSW sklonije rizičnijem ponašanju, uključujući upotrebu droga i seks sa biseksualnim ili gej muškarcima, što je veoma važno,“ izjavila je Dr. Maraco. Kod WSW je zabeleženo više muških seksualnih partnera u poređenju sa kontrolnom grupom, i postoji značajno veća verovatnoća da su one tokom života imale više od 50 muških seksualnih partnera. Pripisivanje visokog stepena PPI i rizičnog ponašanja isključivo WSW bi značilo simplifikaciju ovog istraživanja. I WSW i isključive WSW su upoređene sa kontrolnom grupom. Došlo se do uznemirujućih podataka u vezi isključivih WSW, izjavila je Dr. Maraco. Najveći broj slučajeva BV je pronađen kod ove grupe (10%), a i stopa hepatitisa B je bila veća.

Ovo nije jedina studija koja upućuje na visoke rizike od polno prenosivih infekcija kod WSW. „Sledećeg meseca će biti objavljeni rezultati istraživanja Međunarodnog žurnala za AIDS i PPI i rezultati su slični australijskom istraživanju,“ rekla je i dodala da su „Analizirani podaci 20.000 žena koje su posećivale kliniku u Sijetlu.“

Osnovni je problem u tome što žene nisu svesne rizika i nemaju redovnu ginekološku negu. Dr. Maraco i dalje popisuje žene za još jedno veliko istraživanje koje se fokusira na humani papiloma virus (HPV) i zabeležene rezultate Papanikolau testova WSW u Sijetlu. Za sada, smatra se da BV dosledno dominira kod lezbejskih parova. Jedno od uznemiravajućih otkrića je da žene i dalje ne traže Papanikolau test kod ginekologa. „Najčešći razlog je taj što su im ginekolozi rekli da nema potrebe za tim jer nemaju seks sa muškarcima,“ rekla je.

I šta sada? Prema istraživačima, potrebna su dodatna istraživanja da bi se razumelo kako se PPI prenose između dve žene. Time će se omogućiti bolja zdravstvena zaštita, kao i prevencija i razvoj edukacije. O žensko-ženskoj seksualnoj transmisiji PPI i hepatitisa C se zna jako malo. „Potrebna su dodatna istraživanja kako bi se razjasnile okolnosti prenosa infekcija sa žene na ženu i ustanovile prakse sigurnijeg seksa čime bi biseksualne žene i lezbejke mogle bolje da zaštite svoje zdravlje,“ izjavila je Dr. Feders.

Lekari opšte prakse bi morali da se informišu o rizicima. „Svi lekari koji se bave seksualnim zdravljem bi trebalo da uzmu u obzir da su sve seksualno aktivne žene izložene riziku polno prenosivih infekcija, bez obzira na njihov ili rod njihovih partnera/ki. Lezbejke i biseksualne žene bi trebalo da imaju redovne Papanikolau testove zbog rizika od nepravilnih ili predkanceroznih ćelija cerviksa. Dr. Maraco dodaje da bi lekari morali da uzmu u obzir seksualnu istoriju i prikupljaju informacije o sadašnjem i ranijem seksualnom životu pacijenata.

Sigurniji seks za WSW

* Posećujte ginekologe radi redovnih Papanikolau testova
* Ako ste seksualno aktivni, razgovarajte sa vašim lekarom o testiranju na HIV i druge PPI
* Polno prenosive infekcije ne zavise od penetracije. Tokom seksa koristite zaštitu, naročito ako vaša partnerka ima SPB: koristite rukavice od lateksa ili dental dam prilikom oralnog (vaginalnog i analnog) seksa
* Ne zaboravite: dildoi i druge seksualne igračke mogu preneti PPI! Koristite kondome

Sara Albert
Prevod: Majda Puača

http://www.gayhealth.com
Korisnikov avatar
By Hys.
"O žensko-ženskoj seksualnoj transmisiji PPI i hepatitisa C se zna jako malo. "

Da, ali kako se virusi prenose, nije nikakva nedoumica. (as in krv, kapljicno, badilifluids...)

HEP C se prenosi putem krvi....A HEP B " Person to person exchange of bodily fluids: unprotected vaginal, oral, and anal sex;"
Btw, dosta ljudi ima hep b a da ni ne zna i da ga nikad ne oseti kada mu prodje kroz telo, dok drugi imaju komplikacije i svasta nesto.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Pa treba obratiti paznju na zanoktice, neke ranice na prstima.
Takodje ranice u ustima mogu da budu isto mesto prenosa...

Mada, svakako ne treba da odemo u paranoju, i zavrsimo u manastiru
(daleko bilo)
Korisnikov avatar
By IriS

:pickme:

:OCD::zvizdi:
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Andjelika

Pa treba obratiti paznju na zanoktice, neke ranice na prstima.
Takodje ranice u ustima mogu da budu isto mesto prenosa...

Mada, svakako ne treba da odemo u paranoju, i zavrsimo u manastiru
(daleko bilo)
just for the record, ja sam vakcinisana tako da ako poželite u manastir da idete jer ste se poplašile, ja sam vam zdrava :lol:

"O žensko-ženskoj seksualnoj transmisiji PPI i hepatitisa C se zna jako malo. "

Da, ali kako se virusi prenose, nije nikakva nedoumica. (as in krv, kapljicno, badilifluids...)

HEP C se prenosi putem krvi....A HEP B " Person to person exchange of bodily fluids: unprotected vaginal, oral, and anal sex;"
Btw, dosta ljudi ima hep b a da ni ne zna i da ga nikad ne oseti kada mu prodje kroz telo, dok drugi imaju komplikacije i svasta nesto.

lm, postoji jedna zanimljiva stvar što se HCV i lezbejki tiče. mnoge vole da se vaginalno heftaju dok imaju mecu. e sad, ako ih vaginalno hefta neka, koja recimo ima zanoktice do pola prsta, onako sočne i napupele, to je rizik i za jednu i za drugu :peace:

ja ne smem više u ovu temu da ulazim jer su razvijene teorije u mojoj glavi već dovoljno grozne da bih još i vaše teorije čitala. :sigh:
Korisnikov avatar
By Hys.
ali "heftaju"

:hypno:

Ja tada koristim kondom...
By J...
Originally posted by IriS

lm, postoji jedna zanimljiva stvar što se HCV i lezbejki tiče. mnoge vole da se vaginalno heftaju dok imaju mecu. e sad, ako ih vaginalno hefta neka, koja recimo ima zanoktice do pola prsta, onako sočne i napupele, to je rizik i za jednu i za drugu :peace:

Istina.
Kod mene zato meca i seks nikad zajedno ne mogu. :nono:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Heftanje, heftanje, e pa sta je!

Ako je heftanje nije lav!

Heftanje, heftanje, ma neka je!

Ne boji se ko je zdrav.

:podutiskomspremanjaispita:
Korisnikov avatar
By Oziris

Moi. :)

Dobro, doduse, ne bas na taj nacin. :lol:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Prodajem heftalicu, malo koriscenu, redovno servisiranu u odlicnom stanju,
atestiranu na B, C ... i ostale kategorije..

Ponude na U2U

:njanja:
Korisnikov avatar
By m..
Ranije nisam pazila, sad pazim. Valjda ti dodje pamet u glavu s godinama.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
I zene, sta radite po pitanju zastite?

Osim nekih par sitnica meni nista pametno ne pada na um. :nesiguran:
Ne drma me neka paranoja (a i kako bi kada nisam u vezi :kopanos: ), ali me zanima neka ta zastita.. :)
Korisnikov avatar
By heksagon123
Over the rainbow napisao:I zene, sta radite po pitanju zastite?

Ne drma me neka paranoja (a i kako bi kada nisam u vezi :kopanos: ), ali me zanima neka ta zastita.. :)

E pa, jbga, ne štitimo se baš , ali dobro , do sada niti za jednu nisam imala niti najmanju sumnju da nije zdrava, no ipak, bila sam što u ranijem što u kasnijem pubertetu pa hajde. Inače, kupi se set kondoma i razreže se po pola da se dobija ravna ploha i kod oralnog seksa se to nasloni na genitalije svoje drage, ali ima se to kupiti specijalno za lezbijke kondom jeli- internet prodaja, sve što lezbijka može poželjeti ima :) , neko i na nas misli ... i dalje se osjećam like i'll use that ali zlica u meni zna da u datom momentu neću imati to čudo kod sebe :(...i'll use that u budućnosti
....................................................
Koristite kondome, lezbijke! ( pogotovo vi kojima ljubav cvjeta na sve strane)
I dalje mislim da većina lezbijaka ne koristi apsolutnu nikakvu zaštitu .. Mislim da čak postoje i neke studije koje su to potvrdile, tj. činjenicu da ne znaju ni kako da se zaštite.
Zato je bitna iskrenost i povezanost i monogamija po mogućnosti i mirna Bosna. :)

Te izbor partnerica koje dijele stavove i životne navike.
By Bgd Lezbacha
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2797159#p2797159]heksagon123 napisao:[/url]

E pa, jbga, ne štitimo se baš , ali dobro , do sada niti za jednu nisam imala niti najmanju sumnju da nije zdrava, no ipak, bila sam što u ranijem što u kasnijem pubertetu pa hajde. Inače, kupi se set kondoma i razreže se po pola da se dobija ravna ploha i kod oralnog seksa se to nasloni na genitalije svoje drage, ali ima se to kupiti specijalno za lezbijke kondom jeli- internet prodaja, sve što lezbijka može poželjeti ima :) , neko i na nas misli ... i dalje se osjećam like i'll use that ali zlica u meni zna da u datom momentu neću imati to čudo kod sebe :(...i'll use that u budućnosti
I dalje mislim da većina lezbijaka ne koristi apsolutnu nikakvu zaštitu .. Mislim da čak postoje i neke studije koje su to potvrdile, tj. činjenicu da ne znaju ni kako da se zaštite.
Zato je bitna iskrenost i povezanost i monogamija po mogućnosti i mirna Bosna. :)

Bicu otvorena i direktna. Sve sto si napisala stoji, i potpuno si u pravu. Ali, ne bih mogla da joj lizem preko neke gume/plastike, nikako. Ne zelim da lizem tu gumu/plastiku, nego njenu picu :) Kada osetim da je zena vlazna dok joj lizem, zesce se napalim. A da ima gumu/plastiku dole, ne bih mogla da osetim ni njen miris, ni ukus, od te vestacke tvorevine, a ta mi se ideja ni malo ne svidja. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By heksagon123
Bgd Lezbacha napisao:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2797159#p2797159]heksagon123 napisao:[/url]

Bicu otvorena i direktna. Sve sto si napisala stoji, i potpuno si u pravu. Ali, ne bih mogla da joj lizem preko neke gume/plastike, nikako. Ne zelim da lizem tu gumu/plastiku, nego njenu picu :) Kada osetim da je zena vlazna dok joj lizem, zesce se napalim. A da ima gumu/plastiku dole, ne bih mogla da osetim ni njen miris, ni ukus, od te vestacke tvorevine, a ta mi se ideja ni malo ne svidja. :ozbiljan:
Ni meni se ne sviđa i isto mislim , baš zato i kažem da treba paziti sa kakvom djevojkom neka jest, jer mi se ,generalno, ne štitimo. Mada mislim da to jest potrebno , pogotovo djevojkama koje imaju susrete na jednu noć, puno partnerica itd.. Samo sam ovako okvirno navela kako bi se trebalo štiti . Od promiskuitetnih žena mi se diže kosa na glavi, ali hvala Bogu pa se brzo prepoznaju. Ima uvijek rizičnija skupina i manje rizična što se tiče raznih bolesti.
Sama tema je vrlo gadna.
Zato je potrebno puno druženja i uzajamnog poznavanja, prije samog sexa, možda čak i čekanja do braka, što da ne, to bi bilo romantično isčekivanje. :) hehe
:blush:
Pod uvjetom da je vjenčanje brzo heheh . Jest da mi nemamo još uvijek brak kao brak ali imamo životno partnerstvo u dijelu Balkana što je kao brak tako da je to jako lijepa jedna tradicija, po meni :).
Ali općenito, bitno je samo dobro poznavati osobu i sve bi trebalo biti oke...
Korisnikov avatar
By heksagon123
alexandermagic napisao:Slika
Gospode Bože, kakva žena. Neko joj mora reći da prestane sa operacijama.
:avalon: :avalon: :avalon:

( Hey look, that duck is making a duckface!"
-"Cool!"

-"Hey look, that girl is making a duckface!"
-"Ew." )
By Bgd Lezbacha
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2797385#p2797385]heksagon123 napisao:[/url]
Bgd Lezbacha napisao:

Ni meni se ne sviđa i isto mislim , baš zato i kažem da treba paziti sa kakvom djevojkom neka jest, jer mi se ,generalno, ne štitimo. Mada mislim da to jest potrebno , pogotovo djevojkama koje imaju susrete na jednu noć, puno partnerica itd.. Samo sam ovako okvirno navela kako bi se trebalo štiti . Od promiskuitetnih žena mi se diže kosa na glavi, ali hvala Bogu pa se brzo prepoznaju. Ima uvijek rizičnija skupina i manje rizična što se tiče raznih bolesti.
Sama tema je vrlo gadna.
Zato je potrebno puno druženja i uzajamnog poznavanja, prije samog sexa, možda čak i čekanja do braka, što da ne, to bi bilo romantično isčekivanje. :) hehe
:blush:
Pod uvjetom da je vjenčanje brzo heheh . Jest da mi nemamo još uvijek brak kao brak ali imamo životno partnerstvo u dijelu Balkana što je kao brak tako da je to jako lijepa jedna tradicija, po meni :).
Ali općenito, bitno je samo dobro poznavati osobu i sve bi trebalo biti oke...
:odlican:
Korisnikov avatar
By heksagon123
Ljudi, manite se debilane, ove "starlete" tj. paćenice su toliko zavedene suvremenom propagandom da je to strašno. Pogledajte, ona ne liči na ženu, ona je nešto između vanzemaljca sa nekim minornim odlikama ljudskog bića - ruke, noge, glava. Možda se jednoga dana probudi iz tog oblaka u kojem živi pa izvadi iz sebe tu sintetiku i možda se oporavi, uz Božju pomoć.
I ne treba glumiti kao da se nas to ne tiče, cijelo društvo globalno je krivo što je njoj na preneseni ili izravni način poslalo informaciju da ovako žena izgleda. Kvarni socijalni konstrukti koji će ionako pasti kad tad, uništili su ovu ženu, generalno. Može ovo nekome biti lijepo, to su isto zavedeni paćenici ko i ona. Ništa pametniji ni bolji.
By Sixto
a to je mimi oro...
Ko ce to sve povatat... one se menjaju brze nego sto mogu da ispratim. Juce neki clanak u sugestijama, Soraja nesto vamo tamo... ne mozes prepoznati zenu jebote. Ja je pamtim kao nosatu kljusinu sa dijastemom sad izgleda kao barbika.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!