Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By bgboyyy
Demijan. Mineralogija i kristalografija. Jedan udzbenik iz fizike. I neke bajke pre toga. Ne toliko poznate ili popularne.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Uh secam se osnovne skole,mislim da je bio drugi razred i nasao sam knjigu u biblioteci zvala se "svemocno oko",to je bio moj prvi sf roman :)
Bio sam fasciniran pricom,cak sam na likovnom crtao junake iz knjige,steta sto je nemam danas.A sledeca knjiga koja mi ostala u secanju je lektira u kojoj je bila prica o decaku koji je zurio da ode svmirskim brodom u zvezdano nebo i secam se da je izgubio pertle pa ih je trazio,ne mogu da se setim lektire i price ali zna da sma kao mali tu pricu jednom hiljadu puta procitao,doduse danas citam hororor a ne sf .
Korisnikov avatar
By Zvonki
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599997#p2599997]vila napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599754#p2599754]Torry napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2599453#p2599453]IriS napisao:[/url]joooj knjige Gradimira Stojkovića o Hajduku :love:
zaboravila sam koliko ih ima, mnogo nešto, ali sam ih sve sa velikom ljubavlju iščitala :love:

aha, imam ih sve :love:
pridruzujem se ljubiteljima! divne knjige.
Grada je meni predava OTO :)
Gargantua i Pantagruel
Vini Pu
Meri Popins
sve moguće bajke
grčka mitologija
biblija
narodna epska i lirska poezija
san letnje noći
poezija Roberta Luisa Stivensona
Luis Kerol
Drakula Brema Stokera
Orkanski visovi
Džejn Ejr
Prohujalo s vihorom
Ezop, Lafonten, Dositej
Gi de Mopasan
Gilgameš
Štefan Cvajg - Marija Antoaneta

sve iz biblioteke mog deke <3
sve knjige koje sam čitao kao dete i koje i dan danas mnogo volim. Zahvaljujući njima sam imao predivno detinjstvo.
Posle svega toga, Gospodar prstenova, Hari Ploper i slično su mi bile knjige za pičkice.
Jao Hajduk Gradimira Stojkovica. i Hari Poter i zatvorenik iz Askabana(to je prva koju sam procitao jer su iz nekog razloga u nasoj gradskoj biblioteci kupili tek od treceg dela), i Mac od Sanare od Bruksa zbog cega sam zavoleo fantastiku, izdanje u tri toma edicija Plava ptica (mozes misliti moj sok kad sam kasnije procitao Tolkina i video da ga je Bruks pokrao za medalju, bas sam se razocarao) i Orlovi rano lete, i Amfibija od Beljajeva........
Korisnikov avatar
By Waldorf
Pipi Duga Čarapa u vodama Južnog mora, bez konkurencije. Zaista ne znam koliko sa je puta pročitla. Isto Hajduci. A Hajduk je došao kasnije...
Korisnikov avatar
By castor
Od G. Stojkovica sam procitao cetiri knjige. Hajduk u Beogradu, Hajduk protiv vetrenjaca, Hajduk sa druge strane i jednu kojoj zaboravio ime radnja se desava u Lepenskom Viru. Lepe i bas tinejdzerske. Knjige Inid Blajton iz serijala Pet prijatelja sam citao kao lud, ostale njene mi se i nisu preterano dopadale. Sarat i Vipuli od Stevana Pesica, prva ozbiljnija knjiga koju sam procitao i zauvek ostao zaljubljen u nju.

Edit: Hajduk na Dunavu.
Korisnikov avatar
By Mars
Da li je pročitati opet ili je ostaviti u dečjoj uspomeni...

The Brothers Lionheart (Swedish: Bröderna Lejonhjärta) is a children's fantasy novel written by Astrid Lindgren. It was published in the autumn of 1973 and has been translated into 46 languages.[1] Many of its themes are unusually dark and heavy for the children's book genre. Disease, death, tyranny, betrayal and rebellion are some of the dark themes that permeate the story. The lighter themes of the book involve platonic love, loyalty, hope, courage and pacifism.

Fascinantna, u ono vreme.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
morala sam da isprepirem po kućnoj biblioteci da se setim knjiga, znam da sam čitala nacionalnu geografiju i zabavnik i te mini enciklopedije što su išle uz zabavnik

jedino što pamtim od knjiga je tajne piramida eto sad ne znam ni ko je napisao ali imam i dalje knjigu i zmajevo izdanje opasne životinje koja mi je tad bila UVAUOO KAKO JE KUL ILUSTROVANO SVE SVE BIH DA PIPNEM DA PREĐEM RUKOM non stop sam listala i gledala i upijala i sad znam šta se na kojoj strani nalazi. dakle bila sam opsednuta egiptom i životinjama.
imala sam i ilustrovanu bibliju za decu :lol: tad su nam još dolazili jehovini svedoci pa sam se družila i bila je slatka ta žena lana pa mi je bilo zanimljivo da je zapitkujem tako svašta.
dobro i 1001 zašto 1001 zato, kontam da nam je to svima bila obavezna literatura

i sećam se neka knjižica beše plava planeta ili tako nešto. to sam isto kao mala krenula da čitam, dobila u paketiću i već na prvoj drugoj strani bila scena o tome kako su ubili foku i onda sam i tu počela da plačem i ostavila sve knjige jer je ispalo da svuda ubiju neku životinju. JAKO SAM BILA LJUTA NA KNJIGE NEVALJALE.

I PREZIRALA SAM KOSOVSKI I PRETKOSOVSKI CIKLUS. PREZIRALA. ništa od toga nisam nalazila zanimljivim za čitanje i tu su prvi put počeli da se žale na mene u školi da ne učim. i dalje stojim do toga da je školska literatura govno.

a prva ozbiljna literatura bila mi je marli i ja (i dalje je trajala opsesija životinjama) pa sam je preplakala i onda reko jebeš emocije i prešla na selindžerovog lovca u žitu.
e i čitala sam onu narkomansku literaturu dnevnik jedne narkomanke i mi deca sa stanice zoo. i zoo su mi izgubile glupače iz osnovne, a zapravo mislim da mi je to prva knjiga koju sam dobila, samo je nisam odmah čitala jer sam i dalje bila ogorčena zbog ovog iznad

a baš baš iz ranog detinjstva, hm
- bela griva
- bajke braće grim
- andersenove bajke
- basne čije god sam imala (ŽIVOTINJEEEE <3333)
- alisa u zemlji čuda
- robinzon kruso
- guliverova putovanja
- knjiga o džungli

kad bih pogledala po babinoj biblioteci sigurno bih se setila bar još desetak

mada uvek sam više volela da slušam priče nego da ih čitam
Korisnikov avatar
By Mars
Ja basne nisam mogo da podnesem kao mali.
Upropastili ste Veliboru temu, stoko bezrepa. :ozbiljan:

---

Jedna tatina staaaara knjiga koja spada u domen stručne literature. Nije ju on napisao, samo ju je posjedovao, jelte.

Ne znam koliko sam ju samo puta iščitao, od korice do korice.

Upravo provjerih, i sad se može pronaći na Amazonu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2609054#p2609054]Katengl napisao:[/url]:lol:

http://www.kupindo.com/Enciklopedije/13 ... rija-sveta" target="_blank
:eureka: vidi se ko je inteligentan.

update- još pre 3 sedmice sam nabavio knjigu iz jednog bookstorea u Indiani. tako da... nabavih što sam hteo, sam i preko interneta, another action accomplished :) . jedino, pošto je tenth impression mada istog izdanja ima vrlo malenih, malobrojnih izmena u par slika i omotu u odnosu na original, ali skoro 99% je identična knjiga ovoj koju je Katengl odlično inteligentno identifikovao.
Korisnikov avatar
By Allkey
Slika

Hajduk na Dunavu <3 Mislim da sam bio zaljubljen u glavnog lika :)
Korisnikov avatar
By Gayzer
Devojcica sa sestog meseca - Muni Vicer :D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
obozavam koliko je trapavo vel napisao naslov :lol:
E sad da li je on planirao da tema bude slobodna i svako navodi svoje omiljene knjige iz djetinjstva ili je striktno htio postaviti pitanje gdje da nađe konkretno tu opisanu knjigu? :nerd:

Ako je ovo drugo onda je postavljač teme jedna jako sebična i bezobrazna persona! :lepeza:
Korisnikov avatar
By *deni*
Tek sam sad, posle skoro 4 godine, procitao ceo uvodni post i zapanjen sam podatkom da je Vela ostala bez omiljene knjige zato sto ju je njena mama bacila u djubre da bi sprecila Velu da zuri u nju. :hypno:
By alexandermagic
Odmalena partizan u dusi. :drama:

Sala.

Poucan roman(chic - ne zbog vrijednosti za djeciju knjizevnost, nego zbog broja stranica).
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!