Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Lez? Bi? Hetero? Trans?

LEZ
79
53%
BI
59
39%
HETERO
7
5%
TRANS
5
3%
By Gost
Originally posted by SUNNY GIRL

mama oce kaki nece kaki.... :cita: :zvizdi:
A evo i soundtrack-a uz koji sam, sasvim slu?ajno, pro?itala ovu tvoju mudrost:

Lete muveee, letee avioooniiii
pritislo me, na veliku me goniiii
Ne mogu više, mislim da je kraaaaaj
borova šumo, utjehu mi daaaaaaj

Eto kako se život i umjetnost ponekad spoje u najneo?ekivanijim trenucima!
:skorpija:
By Bombina
ijuu cat claw no no otvaraj ti oci da ti ne zabolis od ekrane
luda si
i to neces da proglasis c c c :evil: :nope:
Korisnikov avatar
By Azdaja
"Lezbejka sam S tim se dicim,svako jutro na pijacu S cegerom picim.." hehe

Salu na stranu,lez 100%

:hvala:
Korisnikov avatar
By Galateja
Angelina777- - - - - - - - - -ponekad se zaljubi u devojke,a muskarci je ne privlace (L)

Atlona- - - - - - - - - - - - - -str8 (H)

Bigirl- - - - - - - - - - - - - - - bi bi bi bi bi (B)

bombica- - - - - - - - - - - - imala je devojke (L)

Cat Claw- - - - - - - - - - - glasace kad budu registarski brojevi za svaku opciju (?)

^Divlja^- - - - - - - - - - - - bi (B)

Draco- - - - - - - - - - - - - -100% okrenuta devojkama (L)

EYA- - - - - - - - - - - - - - - ulaze kviska (?)

faijnfa- - - - - - - - - - - - - lezbejka je i sa tim se dici (L)

Freya- - - - - - - - - - - - - -istrazuje,pretpostavlja da je bi (B)

Galateja- - - - - - - - - - - -srecno biseksualna (B)

gea- - - - - - - - - - - - - - - bi (B)

gothrose- - - - - - - - - - - latentni bi (B)

gynarchy- - - - - - - - - - - -u strejt drustvu i zvanicnim situacijama se izjasnjava kao lez,inace je dyke (L)

hush- - - - - - - - - - - - - - -lez (L)

Inner-Smile- - - - - - - - - - muskarce ne moze da trpi,zene moze da voli (L)

Kulturni jelen- - - - - - - - - What's in a name? (?)

m..- - - - - - - - - - - - - - - -lez i latentno bi(mrzi je da objasnjava ovu kontradiktornost) (L)

^mary^- - - - - - - - - - - - lez (L)

ParisH.- - - - - - - - - - - - - trenutno lez (L)

sanjalica- - - - - - - - - - - -poli (?)

SUNNY GIRL- - - - - - - - - -100%lez (drugarica iz klupe joj otvorila oci) (L)

Swanheart- - - - - - - - - - -opcija broj 2 (B)

TCoB- - - - - - - - - - - - - - -lez (L)

the1whowished- - - - - - - 100% lezbejka (L)

Tiyana- - - - - - - - - - - - - -latentna lez (L)

tramp- - - - - - - - - - - - - - queer lezbejka (L)

Val- - - - - - - - - - - - - - - - 100% lez (L)

Visas Marr- - - - - - - - - - -bisex (L)

xgirlx_bg- - - - - - - - - - - -lez (u usponu-prim.aut.liste!) (L)

L - 18
B - 7
H - 1
? - 4

Ovako su se izjasnile neke forumasice.Pozeljno bi bilo da 'cujemo' i ostale!

:serlok:

:redaljka: :redaljka: :redaljka: :redaljka:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by galateja

L - 18
B - 7
H - 1
? - 4

Ovako su se izjasnile neke forumasice.Pozeljno bi bilo da 'cujemo' i ostale :serlok:
nesto ti se ne slaze ovo sa rezultatima ankete :serlok:
Korisnikov avatar
By Kulturni Jelen
namešta rezultate u korist pure-blooded lezbejki:puzzle:
Korisnikov avatar
By Goran Smith
galateja, a gde sam ja tu?

Šta , ovde nema mesta za m.lezbejke??? :protest:

diskriminacija i to na queer sajtu c c c
Korisnikov avatar
By tramp
:offtopic:
me niko nece maltretirati zbog toga nego u grupi ljudi (kao recimo na jednom partiju na kom sam bia pre par dana) koja prica da nas sve treba pomlatiti ...

Ho?eš li prepri?ati, molim te, ovaj deo malo opširnije. Možda je izvan teme, ali nema veze, pri?aj, pri?aj, pri?aj,.... tj. piši, piši, piši...

P.S. Propustila sam da prokomentarišem deo tvog pretposlednjeg posta u kome spominješ fizi?ke nasrtaje na gay ljude. prvo sam mislila da misliš na naše ulice, ali, evo, spominješ i NY u negativnom kontekstu. Ali, kako se moje skitanje ograni?ava, na žalost, na ove prve, zaklju?ila sam da je situacija kod nas zaista o?ajna. Masa, prolaznici (slu?ajni ili ne) ?e reagovati nasilni?ki, pardon, zaštitni?ki u odbranu javnog morala (ma šta on bio), ali se ne?e mešati u tuðu privatnost kada bi videli silovanje, tu?u ili, ne daj, Bože, zlostavljanje deteta. Živim u gradu za koji sam mislila da je tolerantan i prosve?en, ali ima izuzetaka koji ?e prerasti u pravilo, a pravilo ?e postati izuzetak. Tako da bismo i mi, populacija levog boka, bili maltretirani pitanjima: Ko vas pla?a? Idite u Holandiju, pa spavajte na levom boku, bolesnici jedni! :D
malo mi je trebalo vremena da na ovo odgovorim ...

U 2000 u USA je bilo 2,475 incidenata protiv gay muskaraca, lezbejki, bisexualaca, and transrodnih osoba. 64% zrtava su bili muskarci a 77% ih se identifikuje ka gay muskarac ili lezbejka (Moore, 2001).
1999 je ukupni broj bio 1,317
problem sa ovim brojem je zato sto su neki ljudi napadnuti iz vise razloga (i rasa i sex. orijentacija recimo) i onda se obicno vodi rasa jer se na taj nacin zrtva manje stigmatizuje.
vise o toj statistici
http://www.nycagainstrape.org/survivors ... et_31.html

porast od 1999 do 2000 je 8% a u tezini ozleda je 41%
cifra od 2000 raste
2004-te je u NYC bilo 810 prijavljenih zrtava nasilja zbog sexualne orijentacije od toga 9 ubistava, od 810 napada 102 je bilo na transrodne osobe, 15 na bisexualne
za detalje za 2004 idi na
http://www.avp.org/publications/reports ... NOPSIS.pdf
za detalje za ostale godine na
http://www.avp.org/publications/reports ... m#Rep_bias

posto je ny grad sa nekih skoro 10 miliona stanovnika i najvecim brojem lgbtiq osoba u usa (procena je da nas ima bar pola miliona a ako se uracunaju i sve bi osobe koje zive u hetero vezama broj se penje) kao i zbog cinjenice da se u ny stalno desavaju razne vrste nasilja nad raznim osobama ta statistika sa nasiljem mada je alarmantna ne privlaci paznju javnosti pogotovo kad se uzme u obzir da stopa kriminala u ny vec godinama opada ...

a sto se tice partija ... nista posebno ja sedela a iza mene tip krenuo onako pijano da prica kako su mu homosexualci odvratni kako ih treba pomlatiti i sad sto se ja mozda i ne bih rasporavljala sa pijanim bilo mi je grozno jer je do mene sedeo tip koji je gay kome je ocito bilo neprijatno i eto ja kazem pijanom da sam tu ako mu trebam :pickme: i on se zbuni i onda ga jedan moj (str8) prijatelj iznapada i bilo mi je drago sto je u toj grupi ustao str8 tip da nas brani (jos onako povelik pa sam zakljucila da imamo sanse :) ) ...
eto dosta off topikanja ako nekog zanima vise na ovu temu javite pa da otvaram novu temu
Korisnikov avatar
By Val
Ma otvaraj temu o tvojim lezbejskim iskustvima. Naravno u Golicljivim. :sladoled:
Korisnikov avatar
By Veverica
Ej! A gde su intersex ljudi?
DISKRIMINACIJA!!!
:whatever:

Ja sam pod lez.
Korisnikov avatar
By tinkerbell

xgirlx_bg- - - - - - - - - - - -lez (u usponu-prim.aut.liste!) (L)

:wtf:
Korisnikov avatar
By tramp
Originally posted by Val
Ma otvaraj temu o tvojim lezbejskim iskustvima. Naravno u Golicljivim. :sladoled:
pa da me optuze za samoreklamu :nokti:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by tramp
pa da me optuze za samoreklamu :nokti:
Ma ko bre? Ima da ti ljube noge za tvoje romane. :P
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by EYA

L - 18
B - 7
H - 1
? - 4

Ovako su se izjasnile neke forumasice.Pozeljno bi bilo da 'cujemo' i ostale :serlok:
nesto ti se ne slaze ovo sa rezultatima ankete :serlok:
Eh,pa kako da se slaze kad ima 'javno' i 'tajno' glasanje? :pucaodsmeha:
:serlok:
:galatejaholms:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by goranD
galateja, a gde sam ja tu?

Šta , ovde nema mesta za m.lezbejke??? :protest:

diskriminacija i to na queer sajtu c c c
Zao mi je,ali u obzir dolaze samo osobe koje imaju vaginu.:cheer:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by faijnfa
"Lezbejka sam S tim se dicim,svako jutro na pijacu S cegerom picim.." hehe

Salu na stranu,lez 100%

:hvala:
:lol: :lol: :lol: :up:
Korisnikov avatar
By tramp
a sta ti sad mesas rodnost sa sexualnoscu?
ako je neko transzena i lezbejka moze da kucne na lezbejka
ako je transzena i str8 ima i to
a mozda je bi?

jedini je problem sto opcija trans ne dozvoljava da se stavi transzenalezbejka itd.

a trans muskarci na ovom forumu ili ne postoje ili se ne javljaju?
By Bombina
svasta!ja to nemogu da zamislim
Korisnikov avatar
By tramp
ja inace ne znam za situaciju tu ali vecina mojih poznanika/ca ovde vise vole izraz transrodna osoba (transgendered) nego transsexualna jer transeksualac ima jako puno negativnih konotacija ...

a inace ti si u pravu rodna identifikacija nije isto sto i sexualnost
e da postoji i kategorija poliseksualnih osoba koja ukljucuje ljubav prema svima ukljucujuci intersex osobe i "gender queers" ili ti osobe koje nemaju rodnu identifikaciju ...
Korisnikov avatar
By Val
E ovo je cak i za mene previse u ove sitne sate. U pola 5 ujutro citam ovako komplikovano stivo. :nono:

Zar je uopste bitno ko je sta i ko sta voli? Zar nije bitnije, da je taj neko srecan?
Korisnikov avatar
By tramp
pa vidi na kojoj temi smo :lezkiss: :venchanje: :grouphug:
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by tramp
pa vidi na kojoj temi smo :lezkiss: :venchanje: :grouphug:
Cek bre, jel' to ti mene ljubis i grlis ili je to naziv teme?
:ledeni:
Korisnikov avatar
By tramp
slikovit opis teme
Korisnikov avatar
By Veverica
Pa ja videla gore trans pa razumela da se samo izjasnimo gde smo...
A kad pita za trans (pretpiostavila sam da misli na transsex, transgender i transvestit) onda moze i za intersex.
E sad, malo razmisljam a malo vise sam zbunjena jer mi sam pojam seksualnost sad malo drugacije izgleda... :hypno: :puzzle:
Nedavno sam cula da i interseksualci imaju "posebne potrebe" i neki sebi svojstven odnos prema seksualnosti... sto nisam dobro razumela jer je tema pomenuta samo usput... :(
Uglavnom osoba koja je intersex i koja je bila i sa muskarcima i sa zenama postala je istinski srecna i zadovoljna tek od kad je u vezi sa osobom koja je, takodje, intersex... Drugacije poimaju seksualnost... sve...
Volela bih da nam se intersex osobe jave i kazu nesto o sebi, o tome kako oni dozivljavaju odnose, seksualnost... sta god.
Mozda sad ovo zvuci senzacionalisticki, kao, u mojoj glavi su ti ljudi kao homoseksualci u glavama prosecnih heteroseksualaca... Ne bas. Nedavno sam saznala da postoje intersex osobe i saznala da im je mnogo tesko... i zelim da saznam vise, kao sto zelim da saznam vise i o homoseksualnosti, i o gomili drugih stvari...
Zelim, silno zelim!, da upoznam intersex osobu... ALI!, ne u smislu da zelim da upoznam neko cudo (sta li vec)! Neee! Isto onako kao sto sam nekad zelela da upoznam lezbejke i gay momke isto tao zelim da upoznam iztersex ljude. Ne posmatram ih kao neku egzoticnu bubu! Ne bih da me neko pogresno shvati... Samo zelim da ih poznajem kao sto poznajem sve druge koje poznajem. Prosto.
A znam da ih ima i ovde, samo ne znam zasto se ne javljaju??? :puzzle:
Mozda ih je blam? :neznam:
Ne bi trebalo :cvetduga:

Ej Sanjalice, sad si me i ti malo zbunila, kako mislis da su homoseksualci oni koje privlaci isti rod? Ja sam mislila da je pol ono sto je relevantno???
Mislim, lezbejka ce se zaljubiti u zenu, ili biti privucena drugom zenom a ne tipom koji se identifikuje da je zena. Kad kazem "tipom" mislim na osobu koja je u muskom telu, koja je bioloski muskarac.
Ili gresim negde???
:predaja:
Ej, a da otvorimo novu temu? :misli: Odoh :nokti:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Val

Zar je uopste bitno ko je sta i ko sta voli? Zar nije bitnije, da je taj neko srecan?
Ko je srecan?:misli:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by sanjalica
Ovako ja shvatam... ljudi koje vole isti rod su homoseksualni, ljudi koji vole razlicit su heteroseksualni, a oni koji vole oba, biseksualni. Pitanje koji rod nam je razlicit a koji isti je pitanje naseg licnog dozivljaja, i meni to ne zvuci kao seksualnost. Dalje mi iz toga nije jasno na sta se u anketi odnosi "trans" niti kako time diskriminisemo "interseks" kad su to sve ljudi koji imaju licne dozivljaje svojih rodova i polova (a o seksualnosti mogu da se izjasne u nasoj anketi) ....
Sanjalice,tacno je da mozda nije trebalo da u anketi stavim pojam 'trans',ali to sam uradila iz postovanja prema takvim devojkama.Posto neke trans cure sebe oslovljavaju u muskom rodu smatrala sam da one nekako ne mogu da se svrstaju u lezbejke.One su onda 'muskarci sa vaginom',a moja anketa obuhvata sve osobe sa vaginom.I onda anketa podrazumeva sledeca pitanja:
1.LEZ(Da li si zenska osoba koja se zaljubljuje u druge zenske osobe?)
2.BI(Da li si zenska osoba koja se zaljubljuje i u zenske i u muske osobe?)
3.HETERO(Da li si zenska osoba koja se zaljubljuje u muske osobe?)
4.TRANS(Da li si zenska osoba koja se oseca kao muskarac i pati sto nema penis,a zaljubljuje se u osobe sa vaginom?(mislim da nema trans zena koje se zaljubljuju u muskarce))

Nadam se da sam bar malo razjasnila tvoje nedoumice,kao i nedoumice ostalih forumasica.

Ove cetiri podele su za mene bazicne,sve ostalo su nijanse i podgrupe.

:nerd:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by sanjalica
I sad pojma nemam da li sam mozda postavila uvredljivo pitanje, nije mi to bila namera, ali bih volela kad bi neko umeo/la da objasni... A volela bih i da kazem da to uopste ne mora da mi bude jasno da bih sve ljude volela ili ne, na osnovu njihovih ljudskih, a ne polnih ili rodnih identiteta, i strasno me nervira kad primetim takvu diskriminaciju...
U potpunosti se slazem sa tobom!
:mazi:
Korisnikov avatar
By TheCurseofBlondie
4.TRANS(Da li si zenska osoba koja se oseca kao muskarac i pati sto nema penis,a zaljubljuje se u osobe sa vaginom?(mislim da nema trans zena koje se zaljubljuju u muskarce)

ja znam jednu devojku koja je trans.
vec par godina je operisana, znaci sad je musko.
zaljubljuje se u muskarce i zene...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!