[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2768423#p2768423]Srklet napisao:[/url]hm... super da nije bilo nikakvog nasilja, to je napredak... 
Ja sam danas bio u BG zbog privatnih stvari, da se vidim sa dragim ljudima po poslednji put za neki verovatno dug period i imao sam priliku iskusiti Prajd sa one strane kordona.
Nisam preterano upucen kako to u Cro funkcionise, ali danas mi je ovo iskustvo dalo priliku da se zapitam... koliko je ovo pobeda u stvari. Da, setaju ljudi, Prajd je miran, proslo je sve u najboljem redu.
Izasli smo iz stana kod zgrade Politike. krenuli na jednu stranu prema Terazijama ne moze, krenuli prema Trgu ne moze,... reko ajde idemo dole do Dzordza Vasingtona pa cemo levo, ka Dorcolu i izbiti negde na neku ulicu da skrenemo i krenemo ka centru, eventualno Kalemegdanu da gosca vidi centar malo. Apsolutno nigde maknuti. Centar grada je bio u sirokom pojasu blokiran kordonima policije. Ili setaj, zderi oko Bajlonijeve pijace ili se vrati u stan.
I sad razmisljas. Ta da kazemo opsta populacija, koja u neku ruku treba da bude edukovana, da vidi da to nije bauk, skarednost i kako sve ne nazivaju Prajd... to nije mogla ni videti. Osim ako ne zivis u strogom gradskom jezgru pa gledas sa balkona. Koliko je uspeh ako hiljadu ljudi seta u duplom pojasu kordona, prakticno u zici po pustim ulicama. Kakav odnos mozemo ocekivati od ostalih zitelja tog grada koji taj dan prakticno ne mogu nikud do poslepodnevnih sati.
Nekako mi je to sve danas izgledalo kao vic "sine nemoj da nas brukas, salje cale kes za tramvaj da imas cime ici na fakultet".