Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
The Eye of Cybele, Daniel Chavarria :up:
By Garbo
Priče s ovog i s onog sveta - Žoze Saramago
Korisnikov avatar
By Hys.
Procitala sam nekoliko intervjua sa Elfriede Jelinek i mogu opisati osecaj samo kao insufferable. Toliko organske odbojnosti prema potpuno nepoznatoj osobi koja nije fasista (naprotiv) to jest onome sto govori i kako govori veoma retko osetim.
By poli
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2754141#p2754141]Hys. napisao:[/url]Procitala sam nekoliko intervjua sa Elfriede Jelinek i mogu opisati osecaj samo kao insufferable. Toliko organske odbojnosti prema potpuno nepoznatoj osobi koja nije fasista (naprotiv) to jest onome sto govori i kako govori veoma retko osetim.
U pravu si, ima u njoj nečeg neodoljivo antipatičnog. Gledam joj sad slike iz mladosti: tu i tamo podseća na Hannu Schygullu, takođe mladu. Ni ona mi se nikad nije dopadala, valjda delom i otud što je očajna glumica. Ali verovatno ima nečega i u crtama licama. Posle, moguće je da nas odbijaju ljudi, obično žene, kojima se na licu ocrtava nepokolebljivost stavova, što je baš čest slučaj kad je neko antifašista.
Korisnikov avatar
By Markiza
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2754308#p2754308]poli napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2754141#p2754141]Hys. napisao:[/url]Procitala sam nekoliko intervjua sa Elfriede Jelinek i mogu opisati osecaj samo kao insufferable. Toliko organske odbojnosti prema potpuno nepoznatoj osobi koja nije fasista (naprotiv) to jest onome sto govori i kako govori veoma retko osetim.
U pravu si, ima u njoj nečeg neodoljivo antipatičnog. Gledam joj sad slike iz mladosti: tu i tamo podseća na Hannu Schygullu, takođe mladu. Ni ona mi se nikad nije dopadala, valjda delom i otud što je očajna glumica. Ali verovatno ima nečega i u crtama licama. Posle, moguće je da nas odbijaju ljudi, obično žene, kojima se na licu ocrtava nepokolebljivost stavova, što je baš čest slučaj kad je neko antifašista.
Ali je roman napisan stilom koji je tako nekako catchy, ne nije to prava rec, nego kao kad jedem omiljeni kolac i hocu jos i jos i jos. Tako mi je bilo dok sam citala ovaj roman, i bila iznenadjena kako je Haneke uspeo da sve to maestralno pretoci u filmsku pricu.
Jelinek - citala sam jedan njen intervju u Politici.
http://www.politika.rs/scc/clanak/10800 ... jevandelje" target="_blank
"Mozda bih postala ubica da nisam svoju agresivnost kanalisala pisanjem." rece E.J u tom intervjuu. Meni se cini da preteruje, i da nije bas toliko poremecena koliko to ona tvrdi, i da je ovaj roman donekle fora,hipersenzacionalizam. Mislim, "demonska moc majke...". Moja majka je podjednako takva kao i njena, u romanu, u stvarnom zivotu. Mozda i gora (ali dobro, sad sam mozda subjektivna). Sad citam Izgnanike, ali nikako da dovrsim roman od obaveza.
Poli, a propo Hane Sigule, koju sam prvi put gledala u seriji Berlin Alexanderplatz, Suze Petre Von Kant, Lili Marlen, Brak Marije Braun, i u jos nekim starijim filmovima kojih sad ne mogu da se setim, i u jednom novijem, ciini mi se tursko-nemackom filmu, u kojem lici na Hilari Klinton. I u Faustu Aleksandra Sokurova - e tu je podnosljiva.Inace, gledala sam je samo zato sto sam htela da odgledam Fasbinderov rediteljski opus. Ne znam je l' to do Fasbinderovog stila, ali ta teatralnost u glumi, posebno njenoj mi je jako isla na nerve.
By poli
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2754431#p2754431]Markiza napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2754308#p2754308]poli napisao:[/url]
Ali je roman napisan stilom koji je tako nekako catchy, ne nije to prava rec, nego kao kad jedem omiljeni kolac i hocu jos i jos i jos. Tako mi je bilo dok sam citala ovaj roman, i bila iznenadjena kako je Haneke uspeo da sve to maestralno pretoci u filmsku pricu.
Jelinek - citala sam jedan njen intervju u Politici.
http://www.politika.rs/scc/clanak/10800 ... jevandelje" target="_blank
"Mozda bih postala ubica da nisam svoju agresivnost kanalisala pisanjem." rece E.J u tom intervjuu. Meni se cini da preteruje, i da nije bas toliko poremecena koliko to ona tvrdi, i da je ovaj roman donekle fora,hipersenzacionalizam. Mislim, "demonska moc majke...". Moja majka je podjednako takva kao i njena, u romanu, u stvarnom zivotu. Mozda i gora (ali dobro, sad sam mozda subjektivna). Sad citam Izgnanike, ali nikako da dovrsim roman od obaveza.
Poli, a propo Hane Sigule, koju sam prvi put gledala u seriji Berlin Alexanderplatz, Suze Petre Von Kant, Lili Marlen, Brak Marije Braun, i u jos nekim starijim filmovima kojih sad ne mogu da se setim, i u jednom novijem, ciini mi se tursko-nemackom filmu, u kojem lici na Hilari Klinton. I u Faustu Aleksandra Sokurova - e tu je podnosljiva.Inace, gledala sam je samo zato sto sam htela da odgledam Fasbinderov rediteljski opus. Ne znam je l' to do Fasbinderovog stila, ali ta teatralnost u glumi, posebno njenoj mi je jako isla na nerve.
Kiš je negde rekao da se pisac rađa sa defektnim hromozomom i da od svoje sudbine pisca može da pobegne taman koliko i serijski ubica. Ali je ta njegova izjava miljama daleko od Elfridine, za koju ti verujem da je hipersenzacionalistička. A film, taj tursko-nemački, zove se Auf der anderen Seite, pod dirigentskom palicom Fatiha Akina - mislim da je to prvi njegov film, koji sam gledao, a posle toga sve i svja, čega se domognem. Hana je tu podnošljiva, verovatno zato što je nisam prepoznao, držeći u glavi sliku Marije Braun, vesele udovice :) Ali zato Berlin Alexanderplatz... Čitala Doeblinov roman? Imam ga kompjuterski, na nemačkom i na engleskom, ako hoćeš, šaljem.
Fasbinder da, ali meni draži Schloendorf i Wenders. Ali ovo nije mesto za filmske teme...
Kad već pominješ "demonsku moć majke", tu skoro (skoro, iz gledišta večnosti) je Dubravka Ugrešić objavila jednu daleko pitkiju piktiju na tu temu, ali se naslova, naravno, ne mogu setiti. Znam samo da je bilo zabavno dok je trajalo...
By filipkum
Labudoliki paunovi moraju umreti - Miki Neverovatni, procitao sam dosta sf romana i ova je u samom vrhu stvarno sjajna knjiga, steta sto vise ljudi ne zna za nju, i bas mi je drago sto je neko nas, uopste pisac sa Balkana, napisao ovako dobar sf roman. Nisam znao dal da se smejem ili da placem, a s obzirom da su Dveri usli u vladu ovakva buducnost nam je moguca
By poli
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2754504#p2754504]filipkum napisao:[/url]Labudoliki paunovi moraju umreti - Miki Neverovatni, procitao sam dosta sf romana i ova je u samom vrhu stvarno sjajna knjiga, steta sto vise ljudi ne zna za nju, i bas mi je drago sto je neko nas, uopste pisac sa Balkana, napisao ovako dobar sf roman. Nisam znao dal da se smejem ili da placem, a s obzirom da su Dveri usli u vladu ovakva buducnost nam je moguca
Dobro, Dveri nisu još ušli u vladu, ali ovaj što je zicer pravi nije od njih ništa bolji. Nisam čuo za ovog Mikija, ali me sineopsis :alien: neodoljivo podseća na Moskvu 2042 od Vladimira Vojnoviča. U post-socijalističkoj Moskvi, oriđinal komunizmu, o kome smo mi nazadni (!) mogli samo da sanjam, jedna od prominentnijih figura je Patrijarh Zvezdonije. Pišijada, što bi rekle babe :tamoamo: (Jedva sam stigao ovog smajlija, slao mi je slajs-dropšot po levoj paraleli)
Korisnikov avatar
By Markiza
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2754473#p2754473]poli napisao:[/url]Bože, koliki post, a samo sam hteo sa vama da podelim jednu malu radost. Naime, da sam kupio danas Novi Magazin, samo zato što su u njemu, povodom svog jubileja, poklanjali ovu knjigu:

Nju sad, dakle, čitam, neobično srećan, te vam svima toplo preporučujem da makar bacite pogled.
Meni se link ne otvara.
Dubravka Ugrešić - jedino sto znam o njoj: U raljama zivota.
Uzela sam danas od Jelinek romane Ljubavnice i Rehnic. :) Ne odustajem od nje.
By poli
Ne radi linak? Evo ova je knjiga u pitanju: "Srpska narodna jela i pića, uredio D-r Jovan Erdeljanović", a objavila Srpska Kraljevska Akademija 1908. godine. Evo nasumičnog odlomka, da ne kažem recepta: "Preko zime prže na vatri u gvozdenom rešetu ili situ zrna od zrelog kukuruza (naročito onog sitnog, koji se zove "morsko žito") i tako prave jaglice ili kokice. Kokice mogu da se prže još i u vrelom pepelu, mešajući kukuruzna zrna u pepelu neprestano zgodnim drvcetom".
Da sam nešto mlađi, osnovao bih bend, makar prateći ili za splavove, pa ga nazvao "Neprestano Zgodno Drvce" :) (gde je ovde smajli sa đitrom...)
"Kovrljak. On se gradi ovako: Razmuti se u kalenici jedna dobra pregroš prosejanog brašna, u koje se metne dva ili tri jajeta i jedna dobra ložnica masti. Kad se sve to dobro izmeša i posoli, meće se pod tepsiju i pod sačem ispeče. Zimi deca isitne sir, pa ga u pesnici izgnječe sa vrućim hlebom i to se zove šara ili šarka". Ne mogu ni približno da ti opišem koliko mene ovakve stvari i starudije raduju. Mogao bih nad njima sate i sate da izdangubim.

http://www.poreklo.rs/2013/05/21/srpska ... ovi%C4%87/" target="_blank

A Dubravkina se knjiga zove "Baba Jaga je snijela jaje". Znao sam da su neka jaja u igri, ali baba mi nije bila ni na kraj pameti :)
By filipkum
Vorska igra - Loiz Mekmaster Bizol, to je cetvrta knjiga u sf serijalu Vorkosigan, nadam se da ce Laguna nastaviti da ih prevodi jer mi bas prija Majls, to je bas ona stara naucna fantastika, svemirske bitke i tako ta cuda, mada kako Laguna cesto odustaje od serijala, mozda cu morati da nadjem hrvatska izdanja oni su ih preveli vise

Usppon crvenog - Pirs Braun, kupio celu trilogiju i danas zavrsio citanje ove prve knjige, radnja se desava na Marsu, kaste vladajucih i robova, podseca malo na Igre gladi, ali je svet mnogo zanimljiviji, bar meni, i prepuno je akcije i pametno napisano, svidja mi se, a i ne secam se da mi je skoro neki pisac bio tako seksi kao ovaj Braun, pre toga mi najzgodniji pisac bio Cajna Mjevil iako znatno drugacija vrsta seksipila od ovog
  • 1
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!