Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
^ Btw, po tome smatram da sam nenormalna :D
By Aven
Ali, uopće je to korištenje termina 'prirodno' i 'normalno' sasvim besmisleno. Prirodno je sve ono što se događa u prirodi. Tako je za patološki profil osobe prirodno patološko ponašanje.

'Normalno' je isto jako rastezljiv pojam jer ovisi o okruženju u kojem osoba odrasta, pa ako se ne uklopi u to okruženje, 'normalno' joj postanu vlastite vrijednosti.

Moja definicija normalnog isto uključuje postupke koji ne ugrožavaju samu osobu ili druge ljude. Učestalo (precizniji edit : D) odstupanje od toga mi nije normalno.

I ako se već uzima u obzir taj argument o potomstvu, na koji onda način homoseksualni odnos između srodnika ugrožava buduće potomstvo? Ugrožavamo li mi našu (hipotetsku) 'lozu' time što joj iz našeg homoseksualnog odnosa ne možemo podariti potomke? Vjerojatno da, ako se držimo heteronormativnog imperativa da je temeljna svrha čovjekova života ploditi se i množiti.

Onda onaj argument da homo/bi ljudi mogu imati djecu. Naravno da mogu. Na isti način djecu mogu imati i heteroseksualne osobe koje su u odnosu sa srodnikom, samo s drugim ljudima s kojima nisu u krvnom srodstvu - ako im je već do djece bez straha od mogućih zdravstvenih komplikacija. Onda, što je sa trans ljudima koji postoperativno uopće ne mogu doprinijeti potomstvu? Mora da oni najviše ugrožavaju svoju lozu. I tako… Milijun pitanja i odgovora koja sva vode do zaključka da osobe koje dobrovoljno stupaju u neki odnos, time ne ugrožavaju nikoga. :D
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738530#p2738530]Aven napisao:[/url]

Moja definicija normalnog isto uključuje postupke koji ne ugrožavaju samu osobu ili druge ljude. Odstupanje od toga mi nije normalno.
definicija je ok, ali to manje-više znači da nema normalnih ljudi na svijetu. pitanje je kako definiramo ugrožavanje.
npr. otišao sam na prvi split pride. pretpostavljao sam da bi moglo biti nekih sranja. ispostavilo se da ih je bilo mnogo više nego pretpostavih ( ^^ ), ali sam svjesno donio odluku da se izložim ugrozi svoje fizičke sigurnosti iz nekih drugih razloga koji su mi bili važniji. je li onda moja odluka da idem na split pride normalna ili nenormalna? :nerd:
By Aven
To bi bila dobra tema. :)

I mislim da bismo joj teško mogli naći neki generalni i zadovoljavajući zaključak.

Ovo da u tom smislu nema normalnih ljudi na svijetu mi je također normalno. :D
Odstupanja su u redu kad se radi o iznimkama, a ne o pravilu. Nismo roboti, nego ljudi, a život se ne odvija svaki dan u istim okolnostima.

Kod mene bi 'ugrožavanje' značilo svjesno nanošenje psihičke i/ili fizičke boli* sebi ili drugoj osobi. Ili učestala potreba za tim. Samoobrana je nešto sasvim drugo. Tako i tvoj odlazak na ST Pride vidim u tom makro-kontekstu kao (samo)obranu vlastitih vrijednosti i prava da živiš život kakav želiš.

I sad bi se tu još mogao udariti argument da si svojim sudjelovanjem svjesno nanio psihičku bol homofobima. :D

Budući da sve ovo pišem iz vlastite perspektive i na temelju vlastitih vrijednosti, meni ovdje bitnu razliku čine psihološka istraživanja, koja uzastopno potvrđuju da homoseksualnost per se ni na koji način ne ugrožava niti čovjeka samog niti ljude oko njega. Dakle, homoseksualnost i homoseksualno ponašanje ne nanose psihičku ni fizičku bol nikome, dok je homofobija patološko i ugrožavajuće stanje/ponašanje i na individualnoj i na globalnoj razini. I normalno (mi) je da se protiv toga treba boriti. :D

Kako bi ti definirao normalno i ugrožavanje?

ne znam. za razliku od nekih drugih stvari, čini mi se da je za normalnost ključno to što uvijek postoji u odnosu na. uvijek je pitanje konteksta, nije nikakva univerzalna vrijednost ili slično. zapravo je u tom smislu normalnost drugorazredna tema. tj. razmišljam i u kategorijama što je normalno a što nije, ali mi to nije pretjerano važno.
normalnost ne nudi nikakav odgovor u vezi toga što je dobro a što loše, što je moralno a što nemoralno, što je ispravno a što pogrešno itd. normalnost je utjeha malograđaninu da je malograđanština ok jer je eto toliko ima da brojnošću stvara normu.

kada je riječ o ugrožavanju, to bih napravio značajnu razliku između ugrožavanja sebe i drugih. ne ugrožavati druge zapravo je prilično lagano. ugrožavati druge zahtijeva angažman, ne ugrožavati ih većinom samo znači ne petljati se u tuđi život. minding your own fucking business. dok je neugrožavanje sebe mnogo kompliciraniji i teži zadatak, nešto što traži skoro pa svakodnevni angažman.

no, evo čini mi se da sam skužio što je loza :srba:
U stvari, objasnio je Nedić u „Poslanici srpskoj omladini“, objavljenoj 10. septembra 1941. godine, poraz u aprilskom ratu bio je „jugoslovenska sramota, a ne srpska“. Srpski narod je i posle tog rata ostao ono što je uvek bio – „narod vitezova“ i nastavio da ide putem časti i junaštva, kojim ga, posle sloma Jugoslavije, vodi negov novi vođa i spasilac. Mladi srpski naraštaj neće skrenuti s tog puta dokle god se upravlja prema jedinom pouzdanom orijentiru – viteškom zavetu slavnih kosovskih predaka. „Ne gledaj ni levo ni desno, omladino srpska“, kaže Nedić u ovoj epistoli, „gledaj samo na velike svoje pretke… Neka u tvojim mladim srcima zakuca opet onaj herojski, viteški otkucaj kojim je kucalo srce srpskog naroda kroz vekove. Neka u tebi živi uvek samo duša naših praotaca i onda nikad nećeš skrenuti sa pravog narodnog puta“. Predsednik „vlade spasa“ mladima će pomoći da ostanu na ovom spasonosnom narodnom putu, jer je on medijum kroz koji se slavni preci danas oglašavaju Srbima, da im poruče da je saradnja s okupatorom nastavak njihovih slavnih junačkih dela: „Kroz moju dušu i moje srce“ – objasnio je Nedić mladima – „govore vam oni milioni iz grobova koji su slavno, požrtvovano, pali na bojnim poljima vas radi, vama da bude bolje“. Ako neka zabludela omladinska duša ipak skrene s ovog slavnog puta, čeka je predačka kletva: „Ko sa njega skrene, otpadnik je, izdajnik je svoga naroda“
http://pescanik.net/milan-nedic-i-srpsk ... -vidovdan/" target="_blank
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738532#p2738532]Srklet napisao:[/url]bilo bi super da neki otac pojede svoje tek rođeno dijete i onda kaže: 'to je prirodno. i lavovi znaju pojesti svoje mlade.' ^^
Kužim poantu, i nevezano uz to, mislim da lavovi ubijaju mladunčad drugih lavova da bi dominiralo njihovo sjeme tj. potomci.

Možda griješim, al' zasvijetlila mi je ta info od nekuda. :D
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Ne grešiš, u pravu si, znači ukoliko se žena preuda, novi muž mora da pojede njenu decu. Tako je prirodno.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
normalno oznacava u sustini statisticku vecinu

sto ne mora da bude ni razumno, ni dobro, ni lose... totalno je indiferentan termin. i bolje je koristiti "vecina" ili nesto drugo jer mnogo ljudi izjednacava normalno sa dobro i pozeljno i onda nastaju komplikacije.
give Hibiskus a break... dovezali ste se bezvezne loze kao pjan plota.....

@Over The Rainbow, nije uopšte u redu onako totalno izvrtati njegov post, to se nisam nadao od tebe. ono tvoje nije bilo korigovanje, već iživljavajuće bezumno izvrtanje samo izvrtanja radi.

ONT, dakle, najkraće i najkonkretnije što mogu, - u realnom stanju stvari na ovom svetu gde i obična ljudska homoseksualnost ili biseksualnost ili transrodnost ili svaka neheteronormativna queerness vrlo teško prolaze, ugrožavanje gej pokreta i gej teorije i prakse je šlepati incest, da ne pominjem druge stvarne parafilije...., uz sebe tj. uz nas GLBTIQA ljude . ne zbog homofoba njih ništa neće umiliti već zbog mnogih ljudi koji vagaju koji i kakav stav imati prema gejevima i koji nisu ni nužno homofobični ali ni još gej razumevajući. takve ljude bi šlepanje incesta i ostalih još gorih parafilija s gej pravima učinilo sigurno homofobnim tj. otuđilo bi ih od nas. a na kraju krajeva, činjenica je da su incest i ostale stvarne parafilije više zastupljene u hetero svetu nego našem nehetero svetu. dakle, još manje razloga za šlepanje ih nama....
GLBTIQA pokret mora biti i pragmatičan i jasno samoodređen jer je nažalost činjenica da nam treba više i više gej razumevajućih ljudi a ne otuđenih.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Vel, ne šlepanje, vec najiskreniji moguci pogled na ovu temu - koja ne mora direktno imati veze sa lgbt aktivizmom i necim za sta treba da se "borimo" i te price. Sad, to sto bi podiglo javnu diskusiju na najogavniji tabloidan nacin sa jos ogavnijim izjavama politicara i ostalih,,i to da nas ono sto nas mrze mrze jos vise... je sasvim druga prica.
Korisnikov avatar
By Srklet
možda bi najbolje bilo sastaviti popis tema o kojima ne smijemo razgovarati, da se ljudi ne bi zabunili oko toga što trebaju autocenzurirati. ok, incest je jedna, što još? o čemu to LGBT ljudi ne smijeu imati mišljenje tj. ne smiju ozražavati svoje mišljenje?
ono, da bude skroz jasno kako se sve u borbi za našu ravnopravnost trebamo sami činiti neravnopravnima. :party:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa jel moguce da vel i dalje drobi isto :lol:

posto ne pomaze ono "niko nista ne slepa" aj da probam drugo nesto

vel, slepamo incest uz homoseksualnost zato sto nam se moze i nastavicemo da slepamo dok ne dobijes bubuljicu od nerviranja
By Aven
NLC i ja kao Cesare i Lucrezia Borgia. :setnja:

Malo je reći kako sam dvije sezone navijala da napokon budu zajedno i prestanu se maltretirati s drugim ljudima. :'D
Sexy incest-miceki. <3
@Vel boj
Zapravo nisi ni shvatio poentu mog posta.
To nije izvrtanje zato sto mi je, eto, dunulo da izvrcem post. Poenta je bila u tome da nacin na koji je hibiskus napisao svoj post i nacin na koji razmislja nije ok.
Korisnikov avatar
By Madonna
Zamisljam otr kako bezumno sa ludilom i crvenilom u ocima udara po tastaturi dok izvrce i prevrce te reci pa se potom manijakalno smeje
@Antibiotic, onda bi bilo fer otvoriti zasebnu temu o incestu a ne u istom kontekstu s Da li strejt moze postati gej. a bilo je tema o incestu na forumu već i ostalim stvarnim parafilijama,pa ih slobodno osvežite ili neka se prebaci svo širenje priče o incestu u ovoj temi u off ....

nisam ja rekao da se ne sme pričati o tim stvarima, ali će biti neslaganja i moraju se poštovati i negodujuća mišljenja, a ne većinsko proparafiličarsko gušenje neparafiličarske manjine kao što radite.

@Anhe, i Over The Rainbow, složićemo se da se ne slažemo. Over The Rainbow ti si izjednačila homoseksualnost s incestom u onom tvom postu i to se nisam nadao od tebe.

edit, Hibiskusovo pisanje jeste malo možda zazvučalo normativno ali ipak ne heteronormativno, međutim vaše replike na njegovo su samo dodale umne zavrzlame i išli ste da ga izvrtanjem i preuveličavanjem njegovih nekih izraza diskreditujete a samo pokazujete malicioznost.
By Aven
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738799#p2738799]Vel boy napisao:[/url]ti si izjednačila homoseksualnost s incestom u onom tvom postu i to se nisam nadao od tebe
OTR je izjednačila društvenu stigmu prema trulim granama na obiteljskom stablu, a ne pojmove. Homoseksualnost je seksualna orijentacija, a incest seksualni odnos (između krvnih srodnika). U tom smislu homoseksualnost i transrodnost ne spadaju u isti koš jer je ovo potonje pak rodni identitet.

Što nam je svima zajedničko? Društvena stigmatizacija i tabuiziranost zbog-radi statističke nenormalnosti.

Postoji li homoseksualni incest? :lizalica:
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
^
^
I opet nisi razumeo svrhu posta.
Izjednacavanja, o kojem ti pricas, nije ni bilo.
Umesto homoseksualnosti sam mogla bilo sta drugo da ubacim. (Crnce, zene, Rome, you choose)
Sam nacin razmisljanja ('tako su me naucili roditelji i ja to slepo pratim', 'tako kazu u medijima' i slicno) bez ikakvog validnog naucnog osnova ili barem iskustva nije ok. A ako se na to doda kombinacija 'ali' - sve je to ok, ali neka rade to u svoja cetiri zida i slicno, onda se dobije ovakva reakcija ljudi.
I ovim ne kazem da ja njemu namecem da mora da prihvati incest, vec da razmisli o tome na koji nacin razmislja o tim stvarima i na koji nacin govori/prica.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738802#p2738802]Aven napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738799#p2738799]Vel boy napisao:[/url]ti si izjednačila homoseksualnost s incestom u onom tvom postu i to se nisam nadao od tebe
OTR je izjednačila društvenu stigmu prema trulim granama na obiteljskom stablu, a ne pojmove. Homoseksualnost je seksualna orijentacija, a incest seksualni odnos (između krvnih srodnika).

U tom smislu homoseksualnost i transrodnost ne spadaju u isti koš jer je ovo potonje pak rodni identitet. Što nam je svima zajedničko? Društvena stigmatizacija i tabuiziranost.

Postoji li homoseksualni incest? :lizalica:
meni to ne trebaš objašnjavati. ali, dobro, Hibiskus se izražavao malo nezrelo u vezi obiteljskih stabala, ali vašim zavrzlamama, koje tek sad klarificirate, niste mu pomogli da ga educirate već ste mu ogadili forum dotle da je mene pitao, neću reći kako,---- da li je stvarno moguće da ovoliko korisnika i korisnica podržavaju incest.

btw.ko je dovodio u pitanje definiciju transrodnosti??

ono što nam je svima zajedničko u kontekstu uključivanja incesta - ne mora značiti da je isto vrijedno, tako da kažem. incest ni u najprogresivnijim naučnim sredinama nije na stupnju gledanja kao što se gleda na seksualne odnose osoba koje nisu krvni srodnici bilo koje seksualne orijentacije. šlepati ga uz homoseksualnost ili biseksualnost samo zato što je društveno stigmatiziran je liability, valjda znaš što je liability, za gej pokret kojeg gej pokret ne može priuštiti!
da, postoji i homoseksualni incest i ako je između najbližih krvnih srodnika nije ista stvar što i homoseksualni odnos između osoba koji nisu krvni srodnici.

Over The Rainbow, ali homoseksualci, Crnci, zene, Romi.... nisu ista stvar što i incest kolikogod da nam je površinska zajednička stvar ono što je Aven rekla a ja potom objasnio da to nije dovoljno samo po sebi. pročitaj što rekoh Aven, ako hoćeš.
incest je liability tj. nepotrebni teret za gej pokret kojeg gej pokret ne može priuštiti da nam se šlepa.
to je mišljenje bazirano na realnosti stanja stvari na ovom svetu, možete se ne slagati i onda ćemo se složiti da se ne slažemo i dosta više!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!