Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738413#p2738413]_Hibiskus_ napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738411#p2738411]Aven napisao:[/url]^
Koja je tvoja definicija normalnog?
Po meni je normalno sve ono što ne ugrožava druge, pa samim tim mislim i na porodicu i rodbinu. Za mene je incest vrsta poremećaja i svakome kome je to prihvatljivo, trebalo bi da se zapita da li je baš ok sa sobom. No, kao što rekoh, ko hoće neka izvoli, nije me briga.

Ovim nemam nameru nikoga da uvredim, samo ističem onako kako jeste.
prije sto godina je onako kako jeste bilo da su žene automatski glupe i toliko emocionalne da nisu u stanju odlučiti za koga glasati na izborima. onako kako jeste je bilo i da se baš i ne možeš razvesti, nevažno što te muž mlati. onako kako jeste je bilo i da su ljudi tamnije boje kože manje vrijedni od ljudi svjetlije boje kože. itd fakin itd.

long story short, onako kako jeste je najgluplji argument svih vremena za slobodnomisleće ljude.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738426#p2738426]Srklet napisao:[/url]

prije sto godina je onako kako jeste bilo da su žene automatski glupe i toliko emocionalne da nisu u stanju odlučiti za koga glasati na izborima.
pa takvo mnenje je još uvek standardni način na koji se žene posmatraju u javnom prostoru: slika žena koje su emotivno nestabilne, nepredvidive, iracionalne i mogu samo da se bave frivolnostima poput mode, šminke itd

o ostalom za rase da i ne govorim da je još uvek tako, samo su mehanizmi socijalne kohezije rasizma, mizoginije i ostalog drukčiji.

Sasma je nebitno da li će neko naglas reći da su žene važne samo u odnosu na muškarce, a druge rase (sic) inferiorne na ovaj ili onaj način, a tako se ophoditi prema njima, ili će to biti rečeno naglas, dođe na isto.
Korisnikov avatar
By Madonna
Sta ti radi r o d b i n a? :pervert:
Rodbina je zaspala :pervert:
Tako rano zaspala? :pervert:

:pervert:
Korisnikov avatar
By Macan86
čisto da razjasnim,za sve koji se idalje kolju oko mog posta...
mišljenje o incestu neću da promenim...

a za ovo drugo: može neko i tek sa 40-50god da se pomiri sa tim da je gay,al opet taj je ceo život bio svetan toga da ga privlači isti pol...samo je iz nekog razloga to krijo i prvaio se da to ne oseća...ali da neko ne sumnja u svoj sexualitet ceo život,nedvosmisleno zna da ga ne privlače i jedno se jutro probudi tako i kaže "eee od danas se ložim i na muškarce" eee to je već malo teško da se poveruje...
Korisnikov avatar
By _Hibiskus_
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738431#p2738431]Macan86 napisao:[/url]čisto da razjasnim,za sve koji se idalje kolju oko mog posta...
mišljenje o incestu neću da promenim...

a za ovo drugo: može neko i tek sa 40-50god da se pomiri sa tim da je gay,al opet taj je ceo život bio svetan toga da ga privlači isti pol...samo je iz nekog razloga to krijo i prvaio se da to ne oseća...ali da neko ne sumnja u svoj sexualitet ceo život,nedvosmisleno zna da ga ne privlače i jedno se jutro probudi tako i kaže "eee od danas se ložim i na muškarce" eee to je već malo teško da se poveruje...
Zar ne zvuči lepše da 'sexualitet' zameniš sa 'seksualnošću'? #justsayin :P :)

Inače, slažem se sa tobom. Ja i dalje mislim da osoba koja je otvorila ovu temu troluje i to žešće.
Korisnikov avatar
By Macan86
a koja je tačno razlika izmeđ sekualiteta i sexualnosti?
Korisnikov avatar
By Hys.
Ali ali ali ali uopste nije poenta ovde da neko ovde "podrzava" incest ...znaci....ma...ne mogu.
Korisnikov avatar
By zozefin st
ljudi su izneli svoje misljenje, licni dozivljaj , ne vidim zasto bi necije misljenje bilo manje vazno ili vise vazno, niti razlog da se napada...
By Aven
_Hibiskus_ napisao:ali automatski te osobe ugrožavaju pre svega sebe, a potom njih kao srodnike
Kako "automatski" i na koji način se ugrožavaju?

Ostavimo se sad loze, babe i žabe.
Govorimo o dobrovoljnom odnosu između dvije osobe u krvnom srodstvu i zadržimo se na tome.
Loza je druga tema*.

Jedina ugroza koju vidim je stigmatizacija okoline.
Što opet vrlo logično vodi do povlačenja paralele s narušenim psihičkim zdravljem i kod LGBT osoba.

[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738410#p2738410]_Hibiskus_ napisao:[/url]
Sveto pismo ne mešaj u ovo, jer iskreno, niti verujem u boga, niti sam vernik. I sada mi još molim te reci da je u redu da dva muskarca ili dve zene imaju odnose i budu vezi i da je to sasvim normalno i prihvatljivo, pa da ti čestitam. Daleko od toga da osuđujem nekoga. Neka radi ko šta želi dokle god to nije ugrožavanje osobe(briga me), ali lično sam protiv homoseksualnosti i jednostavno ne mogu to da smatram normalnim. Homoseksualnost je jedna vrsta ugrožavanja, pa čak i da nije i da je obostrano, opasno je za lozu i uopšte rodbinu. Kome se to dopada, neka izvoli, nije moja stvar.
See?
Sa malo korigovanja i dobijes cist primer jednog homofoba. :shrug:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Kako je ugrožavanje bilo koga ako dva brata žele da se jebu? Ili budu (i) u romantičnoj vezi?
Kako to bilo koga ugrožava?
Kako to tebe ugrožava?
Zašto je to nenormalno, ko to kaže?

Kao osobe koje su deo stigmatizovane grupe, stvarno treba da se oslobodimo ne samo te stigme, nego i svih koje su izgrađene na isti način, po istom šablonu.

I onda dođeš do zaključka:

Osoba A želi seks i/ili vezu sa osobom B +
Osoba B želi seks i/ili vezu sa osobom A +
Obe osobe su na istom razvojnom nivou (ili šta god da je stručni termin)

Inače, 5+ za OTR :radosnice:
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
E PA NE DAM

LIFE IS NOT A WISH FULFILLING FACTORY

TAKE WHAT YOU CAN GET

DANAS SAM TE ZVAO DA IDEMO NA MERLINKU JER SAM DOBIO PROPUSNICE OD PAUCETIJA

ALI NISI SE JAVLJALA NA TELEFON

ETO TI SAD

ŠAME ON JU

:'(

/offtopic
By Kragi
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738474#p2738474]Aven napisao:[/url]
_Hibiskus_ napisao:ali automatski te osobe ugrožavaju pre svega sebe, a potom njih kao srodnike
Kako "automatski" i na koji način se ugrožavaju?

Ostavimo se sad loze, babe i žabe.
Govorimo o dobrovoljnom odnosu između dvije osobe u krvnom srodstvu i zadržimo se na tome.
Loza je druga tema*.

Jedina ugroza koju vidim je stigmatizacija okoline.
Što opet vrlo logično vodi do povlačenja paralele s narušenim psihičkim zdravljem i kod LGBT osoba.

'Ne mora' da bude druga tema (loza) ako lik misli na nasledjivanje identicnih losih gena ili kako vec. (nisam strucan).

Primer:
Znam bracni par koji ima neki problem vezan za potomstvo u smislu da njihov 'spoj', koji ni na koji nacin nije povezan sa incestom, za rezultat ima dete sa daunovim sindromom. Uprkos savetu lekara, cak i protivljenju, odlucuju se za jos jedno dete koje, nazalost, ima isti problem.
Stvar je, dakle, licne odgovornosti i promisljenosti jer hipoteticki mogu da znam brata i sestru koji za potomstvo imaju usvojenu decu i tako bivaju zdravorazumniji od gore pomenutih.

Hibiskus se do'vatio svoje definicije incesta koja po njemu, pored sexa sa krvnim srodnicima, obuhvata i silovanje u porodici, obavezno potomstvo i sl ;)
By Aven
Zanimalo me čisto što bi ostalo kad bi se ogolio taj temeljni problem koji 'žulja', bez utjecaja ostalih varijabli.

Stavila sam hyperlink na 'loza' koji vodi do ovoga što si i ti pisao, a što smo spominjali u drugoj temi. To je druga derivacija problematike. :D
Korisnikov avatar
By Anhedonie
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738476#p2738476]ZlatnaPtica napisao:[/url]Kako je ugrožavanje bilo koga ako dva brata žele da se jebu? Ili budu (i) u romantičnoj vezi?
Kako to tebe ugrožava?
ovo je u sustini kljucno pitanje koje hibiskus sebi treba da odgovori. apsolutno je isto kao kada homofobi pricaju kako dva muskarca koja se drze za ruke ugrozavaju porodocu. vrtis to ugrozavanje u krug. incest je los zato sto ugrozava jer je los zato sto ugrozava jer je los zato sto ugrozava itd itd. cim kazes da icenst sam po sebi nije losa stvar taj krug se razbija i viola, sad ako ti se braca jebu neces morati da im dramis i bivas cmizdrava beba oko toga.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738492#p2738492]Anhedonie napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738476#p2738476]ZlatnaPtica napisao:[/url]Kako je ugrožavanje bilo koga ako dva brata žele da se jebu? Ili budu (i) u romantičnoj vezi?
Kako to tebe ugrožava?
ovo je u sustini kljucno pitanje koje hibiskus sebi treba da odgovori. apsolutno je isto kao kada homofobi pricaju kako dva muskarca koja se drze za ruke ugrozavaju porodocu. vrtis to ugrozavanje u krug. incest je los zato sto ugrozava jer je los zato sto ugrozava jer je los zato sto ugrozava itd itd. cim kazes da icenst sam po sebi nije losa stvar taj krug se razbija i viola, sad ako ti se braca jebu neces morati da im dramis i bivas cmizdrava beba oko toga.
Kako je ugrožavanje bilo koga ako dva brata žele da se jebu? Ili budu (i) u romantičnoj vezi?

Ne ugrožava bilo koga. Ugrožava samo njih i njihovu porodicu/lozu.

Već sam ti odgovorio u prvom pitanju.

Kako to tebe ugrožava?

Mene ne ugrožava nikako. Kao što rekoh, ako je obostrano, neka radi ko šta želi. A to što je lično meni odbojno i neprihvatljivo je samo moja stvar. I niko i ništa neće promeniti moje mišljenje.

"apsolutno je isto kao kada homofobi pricaju kako dva muskarca koja se drze za ruke ugrozavaju porodocu. vrtis to ugrozavanje u krug."

Ne možeš da upoređuješ dva muškarca koja nisu u srodstvu sa dva muškarca koja jesu. Isto tako, nigde nisam pomenuo da osuđujem takve osobe i da su takve osobe manje ljudi od drugih. Samo sam rekao da je tako nešto, barem po meni neprihvatljivo i šteti toj porodici ili uopšte lozi. Kroz vaše postove pokušavate da 'nametnete' drugima na forumu kako je to stigma i kako to treba da bude totalno ok kao i homoseksualnost, a poređenje toga je kao da mešate babe i žabe. Evo ovako, vi koji mislite da je to prihvatljivo, držite se vašeg mišljenja, a mi koji mislimo suprotno od toga, držaćemo se našeg. Bez dalje rasprave...

Samo, nemojte posle da cmizdrite kada nas homofobi sa užitkom budu smatrali poremećenim i nenormalnim. Dajete im lepe argumente za to.
By Aven
_Hibiskus_ napisao:
Samo, nemojte posle da cmizdrite kada nas homofobi sa užitkom budu smatrali poremećenim i nenormalnim. Dajete im lepe argumente za to.
Možda bi ti bilo lakše napraviti par koraka i udaljiti se s te perspektive na kojoj si trenutno, čisto da vidiš kakav je pogled s neke druge, kad ne bi bio toliko u strahu što će homofobi misliti o tome. :)
Korisnikov avatar
By Blady
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738485#p2738485]Kragi napisao:[/url]

Primer:
Znam bracni par koji ima neki problem vezan za potomstvo u smislu da njihov 'spoj', koji ni na koji nacin nije povezan sa incestom, za rezultat ima dete sa daunovim sindromom. Uprkos savetu lekara, cak i protivljenju, odlucuju se za jos jedno dete koje, nazalost, ima isti problem.
Stvar je, dakle, licne odgovornosti i promisljenosti jer hipoteticki mogu da znam brata i sestru koji za potomstvo imaju usvojenu decu i tako bivaju zdravorazumniji od gore pomenutih.

Hibiskus se do'vatio svoje definicije incesta koja po njemu, pored sexa sa krvnim srodnicima, obuhvata i silovanje u porodici, obavezno potomstvo i sl ;)

Sto se tice te odgovornosti, i cele te price oko incestualnih odnosa, nadovezacu se samo da su posledice poznate, kada je u pitanju razmnozavanje.
Odnos, sam kao odnos nikoga ne ugrozava,
i to moze nekome da se svidja ili ne...

E sada, mene zanima taj slucaj, konkretno sto je Kragi naveo.
Da li svesno razmnozavanje (dakle znas da ces imati dete sa daunovim sindromom) ugrozava druge ljude? i zasto to dete ne bi imalo prilike za zivot?

No, otisla sam u off..
Korisnikov avatar
By Madonna
To je bilo hipoteticko dete. Nije bilo pitanje abortusa i izbora da li ubiti takav plod ili ne

Pa loza je rakija a rakija je vrlo bitna !
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738514#p2738514]Blady napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2738135#p2738135]svemirskimajmun napisao:[/url]"normalni ljudi razvijaju prirodnu sexualnu odbojnost prema osobama sa kojima odrastaju"

jeste sigurni da je to tacno

tacnije hocu da pitam..je l ima neki izvor (sem zivotnog iskustva) gde moze o tome lepo da se procita :) a da nije predugacko #lencuga
Apsolutno se ne slazem.
pa ni ja...
nije mi problem: vecina ljudi razvija odbojnost ...
ali *normalni* ljudi razvijaju odbojnost...
mi jeste problem da svarim
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!