Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Da li vam je drago zato sto ste gay?

Drago mi je zato sto sam gay!
54
63%
Moglo je biti i drugacije...
32
37%
Zlatna Ptica, :lol: :smeh: ćuti ja sam s 14 godina tj. 1990e, pre izbijanja rata još bilo gde u bivšoj Jugi, bio žestoki glupi naivni antikomunista u onoj antikomunističkoj euforiji prvih "demokratskih" izbora, išao sam (niko mi iz porodice nije bio toliko nacionalistički nastrojen), doduše samo jednom, na miting rkaradžićevog SDSa, razočarao se već seljaklukom toga, pa, očekivao miting SPOa u Mostaru, očekivao da se Drašković (uh što me on palio kao Isus u čovečjem obliku) i Šešelj (koji mi je bio uvek i ostao neseksi) ujedine pa onaj Mirko Jović Srpska Narodna Obnova i Bokan beli orlovi mi bili idoli muškaraca ali da im služim kao pička, divio se republikancima i christian rightu u Americi i stalno išao u pravoslavnu, a koju drugu, crkvu...... maštao da me četnici, golobradi ili bradati, gangbangaju i da četnicima pušim kurac.
no, čim sam video kuda to vodi :facepalm: , da su to nepopravljivi antigeji i genocidne i urbicidne ubice (izuzev Draškovića koji se na vreme umerio), vrlo brzo sam doživeo sve te katarze i epifanije i sa već 15 16 godina postao spontani antiratni progresivno levičarski mačak, ni ne poznajući teoriju progresivne levice, dakle, spontano iz moje glave i logike sam postao ono što i dalje jesam skoro sve suprotno od 14e godine.

mada, i dalje ako bi svojom seksualnošću mogao da preobratim srbende da se umere i uljude da budu opušteni i nehomofobični i gej inkluzivni ponekad žudim da im pušim kurčeve i da im dam rupicu. :lol:

edit, dakle u mene u onoj fazi se moja homoseksualnost uopšte nije isključivala s nacionalizmom i pravoslavljem, već sam stalno očekivao neku sintezu toga. no, pošto srpski nacionalisti i religijaši mi ne dadoše sintezu, kakva donekle postoji među npr. Jevrejima u Izraelu, to odbacih rano nacionalizam i religijaško klirofaši sranje!

a, ONT na temu sam već odgovorio još 2009e tj. pre 6 godina i opet podvlačim da mi je najveća milina u životu upravo to što sam gej! :)
Korisnikov avatar
By milidecilitar
Jedina stvar koja mi manjka je toplota. Nekako imam osecaj da su emocije svima u drugom planu... no nisam siguran da bi bilo nesto drugacije ni da sam strejtxD
Korisnikov avatar
By Madonna
Drago mi je vrlo
Svrsim ti u grlo
:kursadzije:
Jeste, ali opet imam par pitanja vezano za to i voleo bih da otvorim novu temu, ali ne znam kako se to radi s obzirom da sam nov na forumu. Voleo bih ako može neko da mi se javi privatno i objasni mi kako to funkcioniše, s obzirom da ne mogu da se snađem ovde. :upomoc:
uopće se ne mogu sjetiti kad mi je zadnji put netko rekao nešto tako. jel to ljudi doista govore? :nesiguran:

pretpostavljam da bih rekao da me ne opterećuje svojim predrasudama i homofobijom, te da me boli kurac šta je mislio/la ili znao/la. i da su takve izjave zapravo nepristojne.
odbijam igrati tu igru po kojoj ja kao peder trebam glupom strejteru nešto objašnjavati oko svojeg pederluka, s obzirom da ne tražim da meni on išta objašnjava oko svoje heteroseksualnosti. veliki je problem što mnogi LGBT ljudi, pa i oni koji su aut, jednostavno ne znaju kako biti ravnopravni i što to znači.
moja homoseksualnost je u socijalnom i poslovnom okruženju non-issue, jer zauzimam takav stav. issue može biti nečija homofobija, na koju uvijek reagiram, ali moja homoseksualnost ne, ne i ne.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
cesto cujem to od kako sam krenuo da se socijalizujem opet. odgovorim im smth along the lines
"to je zato sto ne postoji poseban izgled pedera"
"pederi su ljudi i tako i izgledaju"
"tvoji stereotipi nisu tacni"
"ko zna koliko ih znas a da ne znas jesu pederi il nisu"

e al najgore od svega mi je kad se peder odusevljava kako decko i ja "ne izgledamo ko pederi" :radosnice:
By Ulix
Pre nekih šest meseci sam se autovao u nekom društvu da bi jedna koleginica prestala da priča o pederskom lobiju u američkoj psihijatriji i onda mi je dotična rekla: "ne seri, pa ti uopšte ne ličiš na pedera" i bilo je nečeg tako odvratnog u tom njenom iznenađenom tonu da nisam mogao da budem pristojan pa sam joj rekao da ni ona ne liči na idiota, ali kad otvori usta ipak se ispostavi da jeste.

I moram priznati da sam sasvim brzo postigao cilj - ona je ućutala (besno, ali je ipak ućutala), a razgovor je nastavljen dalje u znatno zanimljivijem pravcu. :D
Cudna tema...mislim da ne postoji pravi zivot ili onaj lazni zivot,ili pravi put....da mogu da biram,svaki drugi zivot bi bio jednako dobar ili los kao i ovaj,citiram "Every path is the right path. Everything could've been anything else. And it would have just as much meaning."
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2731924#p2731924]deran napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2730219#p2730219]alexandermagic napisao:
---

Ni drago ni krivo. To sam sto sam.

prepisaću ove mudre reči...

nego podpitanje za autovane-kako se ponašate kad vam vele "pa ne izgledaš kao peder" ili "znao/la sam da si peder"
kazem: nije ni chudo, jer sam lezbejka
Бирао нисам, просто јесам то што јесам, па сходно томе не могу рећи да ми је сад драго, односно да ми није драго. Тако ме запало, па ваља живјети. Е, друго је питање да ли бих волио да су ми додијељене неке друге карте. Да сам могао бирати, вјероватно бих изабрао нешто друго, а цијеним и да бих био испуњенији и задовољнији. Притом, не мислим ту на читаву проблематику у вези са прихватањем хомосексуалности на Балкану. Све то умногоме компликује живот једног људског бића другачије сексуалне оријентације, истина, али то мени представља мањи проблем од неких других чињеница. Рецимо да ЛГБТ особа има негдје око десетак процената у укупној популацији. Кад одузмемо ту све оно ка чему нисмо усмјерени, та бројка се драстично спусти. И нека остане на неких 5%, то је опет неупоредиво мање од оних 45% стрејт популације мушког/женског пола. То је барица у којој једна жабица тражи другу жабицу. И ту није крај, онда иду даље подјеле, овакве и онакве преференције и остале баналности, а гдје су тек оне битније карактеристике - нечији карактер, темперамент, ментални склоп, свјетоназори... Све у свему, ако вас је Усуд частио тиме да се родите ко педер, и то као онај баксуз који држи до неких принципа, који живи и дјела како му срце налаже, није уопште лако.
zapravo, ovo je toliki bullshit da ga vrijedi malo detaljnije analizirati ^^
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732497#p2732497]Anton Pavlovič napisao:[/url]Бирао нисам, просто јесам то што јесам, па сходно томе не могу рећи да ми је сад драго, односно да ми није драго. Тако ме запало, па ваља живјети. Е, друго је питање да ли бих волио да су ми додијељене неке друге карте. Да сам могао бирати, вјероватно бих изабрао нешто друго, а цијеним и да бих био испуњенији и задовољнији. Притом, не мислим ту на читаву проблематику у вези са прихватањем хомосексуалности на Балкану. Све то умногоме компликује живот једног људског бића другачије сексуалне оријентације, истина, али то мени представља мањи проблем од неких других чињеница. Рецимо да ЛГБТ особа има негдје око десетак процената у укупној популацији. Кад одузмемо ту све оно ка чему нисмо усмјерени, та бројка се драстично спусти. И нека остане на неких 5%, то је опет неупоредиво мање од оних 45% стрејт популације мушког/женског пола. То је барица у којој једна жабица тражи другу жабицу. И ту није крај, онда иду даље подјеле, овакве и онакве преференције и остале баналности, а гдје су тек оне битније карактеристике - нечији карактер, темперамент, ментални склоп, свјетоназори... Све у свему, ако вас је Усуд частио тиме да се родите ко педер, и то као онај баксуз који држи до неких принципа, који живи и дјела како му срце налаже, није уопште лако.
prvo, heteroseksualci nikad ne kažu da ih je 'zapalo' to što su heteroseksualci. cijeli je post pun izbora riječi koje sugeriraju stav o homoseksualnosti kao kletvi, nečemo na što je čovjek usudom osuđen pa se mora nositi s tim krimenom.
drugo, ova matematika ljubavi (ako netko već nije koristio ovu sintagmu, zauzimam autorstvo ^^ ) je u suštini smiješna. pa većina ljudi se zaljubi u ljude iz grada, države u kojem žive, u pripadnike/ce iste nacije itd. nije da doista u realnosti imamo na raspolaganju svih 7,5 milijardi ljudi na svijetu kao svoje ljubavne partnere jer ni jedan posto njih ne upoznamo tijekom života. dapače, baš zbog statistički manjinske pozicije LGBT osoba u sveukupnoj populaciji one imaju više motiva za traženje ljudi za ljubav izvan svojih uskih lokalnih krugova.
treće, biološki determinizam u vezi homoseksualnosti autor posta automatski prenosi na to da je rođen i kao bakuz koji drži do nekih principa, što je i jezička i intelektualna manipulacija, jer nisu mu ni taj samodefinirani baksuzluk ni ti principi dodijeljeni pri rođenju, nego su rezultat konkretnog psihološkog razvoja i pitanje njegove koliko-toliko slobodne volje i izbora. nekako sumnjam da bi kant rekao da je rođen da se drži svojih principa. ;)
četvrto, uopće ne poričem specifčne izazove i probleme LGBT egzistencije, ali smatram da nema smisla pristupati im na jedan tako fatalistički način, kojim se manifestira i neosviještena autohomofobija. stavovi autora posta su prožeti religioznim moralom, sa tom pričom o kismetu islamskim, a s uživljavanjem u mučeničku poziciju kršćanskim.
peto, prilično je površno seksualnu orijentaciju svesti samo i isključivo na stav 'tako sam se rodio'. to može biti politički oportuno u sukobu s teškim homofobima koji homoseksualnost definiraju kao bolest i slično, ali je sve zajedno mnogo kompleksnije od toga.
Drago mi je, jer mi je donelo dobro, iskustva i saznanja koja nikada ne bih dobio kao heteroseksualna/heteronormativna osoba, a ja saznanje vrednujem iznad svega drugog, može se reći.

I naravno ne bih ni sedam privilegovanih života menjao za jednog mog partnera.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732512#p2732512]Srklet napisao:[/url]

prvo, heteroseksualci nikad ne kažu da ih je 'zapalo' to što su heteroseksualci. cijeli je post pun izbora riječi koje sugeriraju stav o homoseksualnosti kao kletvi, nečemo na što je čovjek usudom osuđen pa se mora nositi s tim krimenom.
:klap: za ceo post.

Ali sudeći po ostatku napisanog teksta, nije reč samo o autohomofobiji (koja ONOLIKO vrišti iz tog "jadan ja nemam kud kad se kao peder već rodih" stava), već ima tu i tog nekog narcističnog naricanja što je teško naći nekog jednako principijelnog u toj mutnoj pederskoj bari. :drama:
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2732535#p2732535]Ulix napisao:[/url] u toj mutnoj pederskoj bari. :drama:
well, pederska bara jest mutna, ali ju takvom čini heteropatrijarhat kojega je dio a ne pederluk an sich.

recimo, imamo relevatne zdravstvene studije koje pokazuju da među LGBT populacijom ima više psiholoških tegoba i bolesti nego u cjelokupnoj populaciji. i to onda homofobi koriste kao argument protiv homoseksualnosti, kao dokaz da je homoseksualnost = bolest. a stvar je u tome da je teško ostati psihološki zdrav kad cijeli život živiš u okolini koja te poriče, pa te smatra bolesnim, pa te sustavno psihološki zlostavlja, u kojoj ti prijeti mesarski čekić u facu ako si otvoren i iskren oko vlastite homoseksualnosti itd.
dakle, najjednostavnije rečeno, homofob gura stalno pedera u ludilo i kada peder onda od toga poludi onda homofob kaže 'vidite, rekoh vam da je lud'.
što sve znači i da svaki peder tijekom svojeg života razvija razne psihološke mehanizme i strategije nošenja s takvim stanjem stvari, od kojih su neke podjednako štetne kao i sama situacija u kojoj se nalazi. narcizam je jedna prilično razumljiva, jer moraš tu konstantnu osudu i omalovažavanje od strane okoline nekako kompenzirati, nekako joj se suprotstaviti, pa onda sklizneš u tu vrstu fatalističkog sebeljublja.
biti peder znači konstantno, cjeloživotno auseinandersetzen (kako to prevesti, hm? bavljenje, suočavanje?) sa svime što te okružuje, a to definitivno traži konstantni psihološki napor i iscrpljuje, neovisno o tome je li taj proces osviješten ili ne.
zato mi sve ovo što piše anton pavlovič ne izgleda jako maligno kao nekakva patološka autohomofobija. ali je površno i klišejizirano, that's all. ^^
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!