[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2726214#p2726214]Anhedonie napisao:[/url]A zar kao genderless osoba ne spadam pod trans*? :nerd
moja greska. zamenila sam dvoje nesvesno. neko ko je genderless bi bio trans* ali ne trans.
drugim recima, bio bi transrodan ali ne bi bio transseksualan.
(sada cu da izmenim ovaj prethodni post gde sam zamenila)
Anhedonie napisao:A ne pljujem ni na ciji rad, ali cinjenica je da su dragovi i cdovi ucinili ogromne stvari za celu lgbt zajednicu, vise nego trans aktivisti.
a ja pricam o pravima konkretno transseksualnih ljudi, gde drag queenovi i crossdresseri imaju mali ili nikakav uticaj.
edit to add: trans aktivista se bavi borbom za prava trans ljudi a ne LGBQIA individualaca. mislim, self-explanatory.
Anhedonie napisao:Samo sto me moja rodna disforija ne dotice pa mi nije problem.
genderless ljudi cesto uopste i nemaju rodnu disforiju upravo zato sto si genderless ili agender - nemas potrebu da se modifikujes fizicki da bi se uklopio tradicionalno u odredjeni "gender" kad sam smatras da nisi nijedan. simptomi rodne disforije se obicno ne pojave tako sami od sebe kod odrasle osobe vec te taj osecaj prati od veoma veoma malih nogu - kao sto mozes da cujes veoma cesto u pricama transseksualnih osoba.