Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
S guštom iščitah (a bogme i odslušah) ovo što ste postovali. Šteta što su mnogi linkovi otišli u nepovrat. Izem ti prilježnost YT administracije i zaštitu autorskih prava. Baš zbog toga želim vjerovati da ste kačili i treću graciju iz prve postave - Saru Von, pošto je pominjali niste. :placko: Velika je Bili, velika je Ela, ali ništa manje nije sjajna Sarina zvijezda. I dok Bili ima neponovljivu interpretaciju, punu nekog iskonskog bola i patnje, dok Ela oduševljava lakoćom vokalnih bravura, improvizujući u sketu, dotle Sara unosi neku naročitu sofisticiranost, ima taj neki "klasičan pristup u ispjevavanju" i samim tim je nekako drugačija, prepoznatljiva i svoja. I za ovaj put nek bude obrada Bitlsa:

A džez volim, ali baaaaš volim. Recimo da je to "psihoaktivna suptanca" na koju sam navučen. :love: A volim sve, od diksilenda, preko svinga, bi-bapa, kul džeza, bose, pa do raznoraznih fuzija i eksperimentalnog džeza. A sad da nalijepim nekolike izvođače koje intenzivnije slušam u posljednje vrijeme:

- Aziza Mustafa Zadeh, od milošte zvana Jazziza i The Princess of Jazz. Njena muzika je spoj džeza i mugama (vrsta azerbejdžanskog izvornog pjevanja sa karakterističnom improvizacijom), uz prstohvat klasike. Avangarda na azerski način. :) Njeno viđenje Brubekove Take Five:

- Mike Massy - još malo Orijenta, ovaj put bliskoistočnog. Libanski muzičar, spaja džez, barokne harmonije, arapsku tradiciju i u skorije vrijeme muziku Andaluzije:

- Hiba Tawaji - kad smo već kod Libana, da pomenem i ovu lepojku. Libanka neizbježni Orijent miješa sa džezom, fankom, popom i operskim pjevanjem. Ovu fuziju još zanimljivijom čini sam Hibin glas, budući da je pjevačica koloraturni sopran:

- Koop - švedski dvojac, sjajni predstavnici elektro-džeza:

- Eyot - domaćica za kraj. Šteta što su u svijetu daleko poznatiji i priznatiji nego u nas. A ovo je jedna od najkvalitetnijih pojava na našoj muzičkoj sceni, uopšte uzev, u proteklih desetak godina. Vrhunska fuzija džeza, tradicionalnih ritmova, klasičnog klavira, ambijentalne muzike... Njihov album prvenac:

By Speculum Columbae
Ove godine sam, pre jedno desetak dana imao vrlo čudesno iskustvo; ulazio sam automobilom sa broda na tlo Kefalonije, 1-2 noću, a ostrvo je inače jako slabo osvetljeno i poludivlje, pa su se jasno videle galaksije i baš u tom trenutku je na radiju krenuo Baltimore, moj omiljeni album od Nine Simone, što je vrlo retko čuti na radiju; skoro sam se onesvestio od udara.
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
Kompozicija "Baltimore" mi ima neki rege prizvuk... ili mi se samo tako čini zbog onih rifova...

Volim tako kad se muzika, pardon, glazba, to je odgovarajuća riječ, stopi sa prirodom, sa trenutnim emocijama, kad čitav kosmos zapulsira i zaigra jedno čudesno kolo.
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
Lena Kovačević, ljepotica koja poprilično uspješno, rekao bih, plasira i popularizuje džez na ovim prostorima:

P.S. Na tekst Dušana Kovačevića.
Korisnikov avatar
By Anton Pavlovič
Tamara Obrovac, istrijanska džezerka, beskrajno zanimljiva pojava na ovdašnjoj džez sceni, poznata po njegovanju istrijanske jezičke raznolikosti. Ovdje je čujemo u izvedbi kompozicije na istrorumunskom jeziku/dijalektu (lingvisti nisu složni radi li se tu o zasebnom romanskom jeziku ili o jednom od rumunskih dijalekata), koji se ubraja u najugroženije svjetske jezike, budući da ima manje od 500 govornika u samoj Istri, ukupno ispod 1500.

• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!