Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ulix
La Vérité sur l'Affaire Harry Quebert, Joël Dicker

I završavam: Ways of Worldmaking, Nelson Goodman
Korisnikov avatar
By .:Q:.
Richard Rorty - Contingency, irony and solidarity
Korisnikov avatar
By bothways
Isaac Asimov & Robert Silverberg - Nightfall
By filipkum
U zemlji belog oblaka - Sara Lark, istorijski roman o Novom Zelandu, ako neko voli romane tipa Kolin Mekalou (one o australijskoj istoriji, ne o rimskoj), svidelo mi se i jedan bas tuzan gej lik
By Ulix
The Voyage Out, Virginia Woolf

Moje trenutno psihičko stanje zahteva Virdžiniju Vulf, pa krećem sa ovim knjigama koje nisam čitao milion puta. :D
Korisnikov avatar
By badu
umberto eko - ime ruže
Korisnikov avatar
By .:Q:.
Branko Radicevic - Sujeverice i druge reci
Korisnikov avatar
By Laerem
Karl Ove Knausgard - Moja borba / Knjiga I.

Jedan oduševljeni blurb na korici poručuje: "Budi osjećaj superiornosti čak i nad Jonathanom Franzenom!". Na žalost, pohvala je na mjestu: roman je minuciozno sjenčanje obiteljskih idiosinkratičnosti jedne sitnoburžoaske porodice, a s obzirom da je Knausgard ipak europski pisac, za nijansu je čemerniji od anglosaksonskih iteracija istog, i neusporedivo iskreniji. Da ne bude zabune, roman je sjajan, ali opet, od europskog pisca se očekuje više od puke iskrenosti. Dok sam čitao, na hrpu mjesta u knjii prepoznao sam sebe: sitne rituale, obzervacije, deluzije, frustracije; sve ono što spada u te mikroneuroze pristojne, emancipirane građanštine. I sve je to zaista ispleteno majstorski, ali nekako... not enough for me. Od umjetnosti želim da me iznenadi onime što mi nikad nije palo na pamet, a ne podsjeća na ono što svakodnevno vidim.

U osnovi, to što on želi postići, tu neku netendencioznu transparentnost života koji nije preokupiran traumatičnim ni dramatičnim točkama, daleko bolje radi Alice Munro.
By filipkum
Kci stepe - Volfgang Jetke istorijski roman o nekadasnjim evroazijskim stepskim narodima Skitima i ukrajinskim Amazonkama, lepa knjiga, zabavna, za opustanje
Jedan od mojih omiljenih prosimetruma iz neoplatonističkog korpusa, ne znam koji put:

"Ne smatraš valjda da je ovo prvi put da je Filozofija izložena opasnosti od strane izopačenih društvenih običaja? Zar ja u prošlosti, pre vremena moga Platona, nisam sa drskom glupošću vrlo često tešku borbu vodila? Nije li još za njegova života, njegov učitelj Sokrat, uz moju pomoć, odneo pobedu nad nepravednom smrću. Posle njega Epikurovi sledbenici i stoičari, kao i mnoštvo drugih, nastojahu da za sebe prisvoje njegovu baštinu. Mene pak, što sam se stala tome odupirati i protiviti, počnu razvlačiti kao da sam deo ratnog plena, a moju haljinu, koju sam vlastitim rukama istkala, pocepaju, a potom odu sa otrgnutim krpama, živeći u uverenju da me u potpunosti poseduju. Kako se činilo da od moje haljine nose nešto krpa, to su brojni iz neznanja prihvaćeni kao moje sluge i bili do propasti dovedeni zahvaljujući zabludi proste svetine".

Boetije, Uteha Filozofije, I. 3

Slika
By Ulix
Self-Consciousness, John Updike
Korisnikov avatar
By bothways
Lewis Carroll - Alice's Adventures in Wonderland
By Ulix
Stabat mater, Tiziano Scarpa
By filipkum
The dressmaker - Rosalie Ham zabavan australijski crni humor, jedva cekam film sa Kejt Vinslet mislim da ce sjajno da odigra glavnu junakinju

Cituckao i one tri knjige od Vesne Dedic o glumicama, pretera ga stvarno s preljubnicama sveticama, jedino mi se poslednja svidela Marinela i knjiga o njoj, malo mi je opis gejeva bio homofobican, tek se u toj poslednjoj malo popravila

Od bas dobrih stvari koje sam skoro procitao je raspop istrazitelj Jevrem Utvic lik u romanu "Vetrovi zla" Branislava Jankovica, fantastika, mitologija, istorija, Obrenovici i Anka Pomodarka :). Za one koji ne znaju preporucujem i prethodne dve njegove knjige, bas je sjajan
Pre jedno četiri godine sam vrlo pažljivo pročitao Almagest i konačno sam odlučio da propisno i temeljno pročitam i Tetrabiblos od Klaudija Ptolemeja, budući da idu u paru, kako preporučuje sam autor, predivno je prosto, čitam dvojezično LOEBovo izdanje da vidim i grčki original, jezik mu ne može biti lepši, osim same tematike. Ptolemej me je uvek neobično privlačio, još od detinjstva, izuzetno je zabavan.
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!