Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By bern
nešto iz stilistike. eto, malo da se kaznim.
Korisnikov avatar
By AndrieExilia
Zavrsila sam trilogiju Lavirint i mogu zaključiti da mi se prvi deo najviše dopao... :)
Sad nastavljam serijal Točak Vremena, 7 knjiga u toku, 7 more to go! :)
By filipkum
Prodata - Marija Gojkovic, nesto domace o prostituciji, zanimljivo i tuzno

Telegrafska avenija - Majkl Sejbon sjajno i tako detaljno

Knez u kupatilu - Jakov Ignjatovic, legenda
By Ulix
Il Suggeritore, Donato Carrisi ... kakvo sranje. :drama:

The Colossus of Maroussi, Henry Miller :love:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Remark - Na zapadu nista novo.
Poslednji put sam citao Remarka kad mi je bilo 20 godina, a prvi put jos sa 12 kad sam naletio na Tri ratna druga u kucnoj biblioteci :)
I citajuci sad, prepoznajuci taj stil koji sam sa 20 dozivljavao skroz drugacije - vidim koliko sam se promijenio tokom ovih godina..:)
Korisnikov avatar
By Laerem
Izašla vjerojatno najbolja - akademski svakako najozbiljnija - biografija Ioseba Džugašvilija ( Soso od milja. ^^ ) Period između Februarske i Oktobarske revolucije čita se kao Game of Thrones, samo bez dosadnih dijelova i s puno više ludila, političkih intriga i akcijskih scena. Nema moraliziranja, nema tendencioznosti - Staljin se ne tretira kao uobičajeni cinični monstrum, niti ga se "humanizira", već sudi isključivo njegovom vlastitom logikom, logikom socijalizma pod svaku cijenu. ovo je samo vol. I - 1928, li sada je već jasno da se radi o remek djelu.

Btw. Trotsky je totalni luzer. Sve karte je odigrao krivo. Stalno je polemizirao, umjesto da je manipulirao. Hodao bi s kopijom Stendhala u ruci, na očigled svih u politbirou, kao da im poručuje: "Gledajte me vi ruske seljačine, ja sam civiliziran!". Između njega, Lenjina i Staljina se odigrala totalna šekspirijanska drama. Lenjin je mrzio Trotskog, ali ga je cijenio. Staljin mu je bio najodaniji, ali se prema njemu uvijek odnosio podozrivo - čak i na samom grokom kraju. Btw. Lenjin, da je ostao duže živ, vrlo moguće da bi bio i gori od Staljina. Bio je iracionalan, netolerantan, nervozan pamfletist koji pojma nije imao o Rusiji i tome kako organizirati državu, ali je imao jednu stvar koju nitko drugi nije imao, i bez čega ne bi bilo Oktobarske revolucije, ili se ne bi održala: političku volju. Kada su svi htjeli kompromis, jedino je Lenjin rekao: idemo do kraja.

Uglavnom, spektakularno!

Slika

recenzija u Guradianu:

http://www.theguardian.com/books/2014/o ... kin-review" target="_blank
By filipkum
Inok i despot - Dragorad Dragicevic, jedan od retkih nasih novijih istorijskih romana koji mi se bas svideo, o despotu Stefanu Lazaravicu i svesteniku koji dolazi da prepisuje i prevodi za despotovu biblioteku razna dela, izmedju ostalog i poeziju Sapfe sa Lezboza. Svidelo mi se kako je napisano, lepa poeticna knjiga, jedino sto izbegavaju njenu homoseksualnost i pravdaju njen poetski dar nekim bozanskim nadahnucem(mada je jedan od glavnih likova monah pa je donekle i logicno), ali kako sam se nadao, stavrno je ispalo super stivo, preporucujem
Korisnikov avatar
By Lego
Sva svetlost koju ne vidimo :)
Čitam ovih dana konačno kompletnog Baruha Spinozu, uvek mi je bio jedan od omiljenih filozofa, svakako u top top top strelica na gore tri, plus ga je Vitgenštajn mnogo cenio.
Saosećam se sa tim divnim i mirnim čovekom kome je život bio veoma težak;
zlostavljaju me i bližnji i daljni, ali hej - barem jevrejska zajednica nije izdala cherem nada mnome
( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)
Korisnikov avatar
By Dark Walker
Pol Ekman - Razotkrivene emocije

Može da prođe. Nudi dosta praktičnih uputstava za poboljšanje svakodnevnog emocionalnog života.
By filipkum
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2715165#p2715165]Torry napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2712610#p2712610]filipkum napisao:[/url]Pravila privlacnosti - Bret Iston Elis

Jel ti se dopada?

Pa sta znam vrlo je detaljno i lepo je napisano, bas me je nervirao Son, a Pol i Loren su mi okej kao likovi, ali ne znam nekako mi se vise svidela Glamurama, iako je ova zapravo klasik

Sada citam Talented Mr Ripley - Patricia Highsmith u originalu, nisam nasao prevedeno na srpski/hrvatski, ne znam ni da li je prevodjeno
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!