Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By 2kune
Neke ?injenice vezane za mediteransku ishranu još uvek zbunjuju nau?nike i stru?njake i predstavljaju svojevrstan nau?ni paradoks. I pored toga što u svojoj ishrani koriste hranu bogatu mastima, ovi narodi imaju mali procenat gojaznih i obolelih od kardiovaskularnih oboljenja i raka, neuporedivo manje od ostalih nacija. "Medicinski ?asopis Nove Engleske" je nedavno objavio studiju raðenu na uzorku od 22 000 Grka, koji su primenjivali principe mediteranske ishrane. Istraživa?i su dobili rezultate kojima je dokazano da su ovi Grci živeli duže od ostalih. Drugo istraživanje, koje je uklju?ilo 8 000 Italijana, pokazalo je da su oni koji su redovno jeli picu (italijanska verzija, sa tanjom korom, manje sira, više sosa od paradajza i bosiljka), bili za 59 procenata manje podložni oboljevanju od raka jednjaka i imali 26 procenata manje šanse da dobiju rak debelog creva. Takoðe, "?asopis medicinske ameri?ke asocijacije", objavio je izveštaj o koristi mediteranske ishrane. Studija je obuhvatila 2000 muškaraca i žena, starosti od 70 do 90 godina u 11 evropskih zemalja, koji su bili pra?eni više od 10 godina. Verovatno?a da oni koji su se pridržavali mediteranske ishrane sa umerenom upotrebom alkohola, bili fizi?ki aktivni i nisu pušili, umru tokom istraživanja bila je za 50% manja. Istražuje Dragan Andri?, sociolog.

:njanjanja: :dvaprsta: Slika
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Stripi
They doing drugs :alexis:
O da, i to je jedan od razloga... Slika
Korisnikov avatar
By Stripi
Eto, ja dadoh pola odgovora....ondak...po ljeti ono puno turista....jebe ih ko ih stigne?
Korisnikov avatar
By 2kune
Eto, ja dadoh pola odgovora....ondak...po ljeti ono puno turista....jebe ih ko ih stigne?
Da, jebe ovde dole turiste ko stigne... Oš do? na ljetovanje? :evil:
Korisnikov avatar
By Stripi
Bio ja...meðutim, valjda ova mlaðarija ošla sva iz Splita...mene lovila gerijatrija podno Merjana...
Korisnikov avatar
By 2kune
Bio ja...meðutim, valjda ova mlaðarija ošla sva iz Splita...mene lovila gerijatrija podno Merjana...
C c c c, prošlo lito je Makarska bila stajliš... Falio si plažu :placko:
Korisnikov avatar
By Stripi
Jel Krvavica jopet u ðiru?
Majkumupoljubim :mad:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
hmm, velika razlika umreti s 50 ili 60 bora, chim se prva bora pojavi, skachem u Dunav
Korisnikov avatar
By djo
piju puno vina i jedu puno sira :lol: baš sam ju?e pro?itao u brošurici 'sve od sira' izdaju neki iz petrovaradina, 35 dindži :hvala:
Korisnikov avatar
By unic0rn
seme turista sakupe i od svakog uzmu ono sto im treba za duzi zivot....
i onda tek drugs, to je vishe preventivno :vulkanac:
By Бреее!!!
ne znam za to istrazivanje ... odavno nisam imao neko slicno u rukama, ali se secam ranijih po kojima je statisticki bilo dokazano da ljudi s mora, zbog sunca, najcesce dobijaju rak koze ! :(

na duzinu zivota, kazu, najvise uticu ishrana i nacin zivota - stres kosi po vise osnova, a kardiovaskularna i onkoloska oboljenja su na prvom mestu !?! :sluske:

:zastava: :zastava: :zastava:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Breee!!!
ne znam za to istrazivanje ... odavno nisam imao neko slicno u rukama, ali se secam ranijih po kojima je statisticki bilo dokazano da ljudi s mora, zbog sunca, najcesce dobijaju rak koze ! :(

:maljkovic: :maljkovic: :maljkovic:
Tako je dušo, skloni se sa sunca, mogo bi da izgoriš... :smeh:
Korisnikov avatar
By Stripi
Šta se babi tilo, to joj se i snilo? :evil:
Pazi Kuki, možda nam se Breee po?ne bavit WooDoom :vudu: :evil:
By spf 3000
masti prisutne u njihovoj ishrani su uglavnom mono or polyunsaturated fats. unlike saturated fats ove masnoce smanjuju takozvani LDL a povecavaju HDL. sto je veoma bitno za funkcionisanje krvnih sudova. dve osobe mogu da jedu istu kolicinu masti razlicitog porekla i s toga da budu veoma razlicite dugovecnosti. uz to konzumiraju slozene ugljene hidrate i dosta phyto chemicals (supstanci prisutnih u vinu i jos kojegde, ne mogu da se setim).
otud i to da zive dugo iako nisu fat-free i carb-free nacija.
mislim da sam podrzala studiju :)
however cini mi se da su japanci ipak najdugovecniji.
Korisnikov avatar
By Mars
Jedna od najboljih reklama koje sam vido je upravo na tu temu.

U malo mediteransko mesto dolazi zgodni lekar. A posto su svi zdravi, na muci su kako da dodju do njega. Pa onda jedna zena padne sa merdevina, druga se udara kutlacom u glavu, treca crta neke tufne po licu... I onda srecne cekaju u redu pred ordinacijom.

Reklama je bila za maslinovo ulje.
Korisnikov avatar
By * NajS *
Za ove Italijane i pice koje pominje 2kune, kaze da je to zbog kecapa - tj paradajza koji su stavljali na picu!

Kao shto znate paradajz ima izuzetno antikancerogeno dejstvo i dobro ga je jesti u vecim kolichinama!
By tomborn
Koliko ja znam, mediteranci zive duze zbog ugodnije klime, te im je nacin zivota prilagodjen istoj, vise se opustaju, vise slobodnog vremena i relaxacije....

more...... a more lje?i sve :)
Korisnikov avatar
By 2kune
Ne ne ne... Druga?ije to ide... Kaže se: krivo je more. :D
:opatica:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!