Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Volim iz kesice jer cesto u 3 ujutru mutim i budim komsije. Nisam vam rekao, ja zapravo cesto mutim slag.
Korisnikov avatar
By Mars
Imam jedan jako dobar recept za tortu od šlaga. Jako puno praha treba, to je u stvari osnova, i mnogo se gusto napravi.

Edit: zove se BELA HUANITA.
Korisnikov avatar
By Hys.
^ pa nemoj samo da najavljujes, daj deder recept :)!

imas taman temu brzinski kolaci i torte, mos tamo metnut ako te ne mrzi.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2680620#p2680620]Neutron napisao:[/url]Imam kvesxcxn.??
Vec danima mi se jako jede nesto slatko sa susamom, poput nekih, plocica, kuglica, ili slicno. Jel poseduje neko recept za tak'o nesto?
bukvalno cili da se ususamiš http://www.coolinarika.com/tag/sezam-pl ... r&ici=tags" target="_blank

edit, u ovu huanitu može da se metne bilo šta, keksi, jafe, bananice, mleveni lešnici, orasi, konj, slon, u nas su domaćice pravile huanitu na dvesta nivoa, trovale nas po rođendanima već otrovane šećerom, djetinjstvo <3
Korisnikov avatar
By Mars
ja volim ono> prepečen susam, sir, pavlaka i onaj luk u stabljici jao sto mi se to jede sada
Korisnikov avatar
By Neutron
Joj odvalio sam se pre neki dan od susama. Pravio sam one susam stanglice sa linka, i ovo sto Mars pominje. Bio sam tako hepi.
Danas sam pravio cimet biskvite.
+ potopio pasulj za sutra.
Danima sam u hausvajf modu.
Korisnikov avatar
By Sunce
Ozenicu te samo da bi mi pravio, Neutrone.
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2683918#p2683918]Neutron napisao:[/url]Joj odvalio sam se pre neki dan od susama. Pravio sam one susam stanglice sa linka, i ovo sto Mars pominje. Bio sam tako hepi.
Danas sam pravio cimet biskvite.
+ potopio pasulj za sutra.
Danima sam u hausvajf modu.
ja sam jednom prilikom kao arheološki eksperiment pravio staroegipatske čuvene kolače od susama i meda.

gvirni i na ovo:

http://www.our-food-recipes.com/ancient ... cipes.html" target="_blank
Korisnikov avatar
By Neutron
I ja jako zelim recept za to. Jako, jako, jako. :/
Korisnikov avatar
By Hys.
E fala vi za recept, Sacem da gvirnem, ja za torte stvarno nisam maher, retko ih pravim, bas. A muz voli.

Rosita, molim te, i sve ostale, recept u prilogu, reeeceeept u prilogu :kiss:

edit

neutron reko
Korisnikov avatar
By Neutron
Hvala puno Rosmer. <3
Vec vidim da sutra jedem staroegipatski hleb. Kako cu se predoziram. Johohohoh.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
ja citam sve ovo i nisam gladan..a skoro nista nisam ni jeo
2 mala mala sendvica, 2 tulumbe i tanjir kuvanog krompira za ceo dan
obicno mi se probude apetiti uvece
what happened?
Basically, sva hrana koja se jela u drevnom Egiptu, Izraelu i Levantu se jede skoro nepromenjena i danas.
Neki krajevi su dodali parajz u svoju kuhinju, ali u osnovi se jedu iste stvari koje su se jele u vreme epipaleolita, tipa 9000-8000 pne, iste travke, iste mahunarke, isti začini, isti način pripreme, samo žitarice izmenjene, jer se oko 7000-8000 pne pripitomile industrijske žitarice sa "punijim" klasom.
Korisnikov avatar
By Mars
etno gastronimija je jedna jako lepa disciplina

slušao jednom emisiju šta se sve jelo po našim dvorovima

i šta se NIJE jelo
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2683930#p2683930]Mars napisao:[/url]etno gastronimija je jedna jako lepa disciplina

slušao jednom emisiju šta se sve jelo po našim dvorovima

i šta se NIJE jelo

uuuu to mi je posebno interesantno za naše: npr za vreme posta se jeo dabar, jer se verovalo da mu rep nastaje od ribe. jeli su se paunovi, labudovi, fazani, prepelice, sve divlje koke, svinjetina, ovčetina, jaretina, čuveni suvi sir i suvo meso kojim se trgovalo do Dubrovnika.
Tušt se jeo u ogromnim količinama, sve moguće salate od travki koje se više ne jedu (na žalost), voćni kolači.
Jele su se i pite, ali ne one kakve se prave danas, nego one kakve se jedu u engleskoj i americi with the crust.

Hleb se pripremao drukčije - pronađen je ugljenisan hleb na novom brdu, ceo podrum srednjovekovnog srpskog hleba. Vino se pilo sa vodom, jer sveža voda nije bila naročito pitka, pa su je dezinfikovali time, naučili od Grka, ali te sorte više ne postoje, tj. više nisu poznate.

Npr. vlastela i kasnije nešto malo građanstva u velikim centrima poput Prizrena, Novog brda, Rasa i Beograda bi o svetkovinama i verskim praznicima iznela svu hranu koja treba da se pojede u toku dana na sto i jelo se sve vreme. Ko je imao pribor za jelo, doneo bi i svi bi pili iz iste čaše i jeli istom viljuškom i nožem i sekli, to se smatralo vrlo prisnim, obrok je bio javna stvar; sa druge strane, na pojedince koji su sami jeli gledalo se sa podozrenjem, i smatralo se veoma nepristojnim.

Kaše su bile osnovna hrana seljana i sir.
Korisnikov avatar
By Neutron
Imao sam predmet sa tom temom jedno polugodiste. Bilo zanimljivo. Kretalo se od kulture ishrane u starom Rimu, Grckoj, preko srednjevekovne francuske do moderne Engleske recimo.
Korisnikov avatar
By svemirskimajmun
cvarci, paste, pizza, kajmak, krompir, kukuruz, razne vrste sireva,persun,sargarepa, limun..
sto? zato sto sam retardirana veverica koja gleda neki film with previse kukuruza

pije mi se mleko
Korisnikov avatar
By Mars
deca kukuruza sada ide na rts

@dante, extra zanimljivo

Šta je tušt?
Korisnikov avatar
By Mars
i ja imam sklonost da jedem/pijem ono o čemu gledam/čitam
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2683938#p2683938]Mars napisao:[/url]deca kukuruza sada ide na rts

@dante, extra zanimljivo

Šta je tušt?
To je jedna vrsta zeljaste biljke koja raste svugde po Balkanu, po šumama, poljima. Najviše se jeo (na selu se još uvek mnogo jede, tako sam čuo barem) u srednjovekovnoj Srbiji i Grčkoj.
Verovatno si viđao tu biljčicu da nisi ni znao šta je:

Slika

Slika

Takođe ima da se kupi u supermarketima u Americi, ja je tamo često kupujem, to ti je purslane.
Tušt ti se vrlo brzo širi na teritoriji na kojoj nikne, otuda izraz - tušta i tma.
Korisnikov avatar
By Mars
Pala je i meni ta narodna izreka, samo nisam razumeo.

Ne mogu da povežem ni sa čim što sam viđao u prirodi-listovi mi deluju znatno deblje od svega potencijalnog. A ovde po radnjama postoji nešto slično, ali više liči na listiće spanaća što sam viđao.

Zanimljivo u svakom slučaju.
Korisnikov avatar
By Mars
Danas sam pravila Kruške lepe Jelene.

Ili, imajući u vidu koliko su sitne-kruškice.

Ručala sam napolju a kući samo posložio njih na brzinu i jeo sa sladoledom.

Slika
Korisnikov avatar
By Blady
Juce, rusku sa piletinom susamom i mladim lukom :lol: sto fakticki nije vise ruska
i zelenu salatu sa jabukom.
Nije mi se nesto svidela kombinacija
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 78
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!