Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

By polarlicht4.1
Ja čit'o gorepomenutu Ognjanovićevu knjigu "U brdima horori" (nimalo očigledno pozivanje na Barkera, je l') i malko mi je...hmm...Recimo da je onaj deo sa pregledima i kritikama kompletne srpske horor kinematografije prilično dobar ali kad krene da piše o razlozima zašto ima tako malo horor filmova u S(v)rbiji malo više zapinje i zapada u nebuloze. Inače je kao popis filmova super.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Pu, majku mu, sad me podseti da je trebalo da dobijem tu knjigu na poklon, ali je u međuvremenu završila u pogrešnim rukama i sad moram da reketiram.

Nego, čitala sam u drugoj knjizi (Ognjanović se, čini mi se, često samoreciklira) ta obrazloženja srpskog antihoror raspoloženja, pa ću se složiti sa tim da su veoma diskutabilna, ako ni zbog čega drugog, a ono stoga što u Srbiji generalno nema jasno definisanih žanrova. Nije samo u hororu problem (mada ga, fakat, ima najmanje).

S druge strane, horor je, univerzalno gledano, što po popularnosti, što po umetničkoj valorizaciji, skrajnut žanr, pa kad pogledaš domaće tržište, situacija izgleda sasvim realno.
Korisnikov avatar
By Mars
Boban Skerlić je pre par nedelja lepo opisao srpsko filmsko tržište i filmsku industriju...Ne umem da ponovim, može da se nađe kog zanima...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Tungi

Leptirici sam se smejao i kao klinac.Ali Sveto mesto??Po istinitoj prici...Glume Dragan Jovanovic i Branka Pujic,film iz 1990.Odlican!
Ja nemam zelju da pogledam "Sveto mesto". :duh:
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Sunce
Originally posted by Tungi

Leptirici sam se smejao i kao klinac.Ali Sveto mesto??Po istinitoj prici...Glume Dragan Jovanovic i Branka Pujic,film iz 1990.Odlican!
Ja nemam zelju da pogledam "Sveto mesto". :duh:
Ma kakvoj istinitoj priči, to je po Gogolju, ako se ne varam.
Ne gledaj "Sveto mesto", meni je bolji ruski original, "Vij".
Korisnikov avatar
By Tungi
Po Gogolju,a on je pisao po istinitom dogadjaju,kao sto je i "Glava secera",Milovana Glisica.Jeziva su mi oba.
By LeDeNa_
Volim horor filmove ali srpske ne...Meni to bezveze...Izvinjavam se :)
Korisnikov avatar
By mitrandir
Ni ja ne volim srpske horore. Ako izuzmemo Variolu veru (koja po meni i nije horor i od koje uvek imam neki osećaj napetosti kad god da je gledam) ni jedan naš horor ne preporucujem za gledanje. A odgledao sam horora i horora....
By Speculum Columbae
Meni se dopadaju naši stari horori, (iako ne volim horor žanr) posebno Đorđa Kadijevića i Branka Pleše, iz ciklusa "Priče tajanstva i mašte", sa filmovima Leptirica, Devičanska svirka, San doktora Mišića, Prokletinja i genijalni Štićenik.
(posedujem ove filmove, ako ih neko želi)

Smatram da uvode nešto sveže u naš tako siromašan filmski opus, i to u vreme kada je jedini žanr bio partizanski film (uz povremena mediokritetska koprcanja Crnog talasa i golih sisa Rakele Ferari ostalih).
Posle su došli neki drugi - Sveto mesto (koji je baš baš fantastičan).

Ima tu još i Variola vera, koja mi nije ništa posebno, Već viđeno, Krojačeva tajna+ plus neki polu noar, polu horor filmovi koji takođe nisu vredni pomena.
O novijim, tipa Šejtanov ratnik i TT Sindrom, Srpski film mislim da nema svrhe govoriti, jer su naprosto...i nemaju neku određenu vrednost.
Korisnikov avatar
By Mars
Čelarevo...sto je to meni sada poznato, sta se ovih dana desavalo tamo?

Keneova kuća mozda?
Korisnikov avatar
By Mars
A ovu poslasticu ću za sutra da ostavim

Korisnikov avatar
By antibiotic
Jednom davno sam gledao jedan stari jugoslovenski film, verovatno snimljen 60ih godina ili ranije, mislim da je cak u boji.

Radnja takodje smestena u tursko vreme i prica o smrti (ili nestanku) jedne devojke. Slican je Kurovavinom "Rashomon-u" po tome sto je svako od "ispitanika" ispricao svoju verziju dogadjaja koji se ticu te devojke. Ima horor elemente.

Da li neko zna o kom filmu je rec?
Bio sam klinac i jedva ga se secam.
Korisnikov avatar
By Clockwork Orange
kad sam bio klinac, mnogo vise sam se plasio domacih horor filmova nego stranih...a najgori mi je bio film Glava secera i ono crno dete. mom dedi se desila slicna situacija kao glavnom junaku, kada je jedne noci sa volovima prolazio pored groblja :S
variola vera mi je takodje bila jeziva. gledao sam jos i leptiricu i tt sindrom.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ubedljivo mi je kraj jeziv kad ono trči na onoj livadi o doziva 'Radane' :uplasen:
Korisnikov avatar
By АlexxэlA
Sveto mesto :uplasen:
Gledao sam ga daaaavno, nemam hrabrosti ponovo.
Leptirica - Nekad :uplasen:, sad :smeh:
Glava šećera :uplasen:
Crno dete! Ne bih ponovo. Da mi neko nudi milion ojra...
http://www.tubechop.com/watch/896432

Variola vera - ostao mi je u groznom sećanju... Šerbedžija i neka pička...

Mada, najveći horor za mene, film od koga vučem traume - Boj na Kosovu.
Imao (imam, povremeno :lood: ) sam osećaj da je obezglavljeni Lazar iza mene. Nisam smeo da se pomerim od straha. Onda smo u osnovnoj obilazili Ravanicu, kad tamo... "Pridjite, celivajte mošti."
NEEEEEEEEEEEEEEEE
Korisnikov avatar
By Hitsugaya
:krezavi:

---

El mamula spada u horore?
Ne znam, meni ono bilo komicno.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!