Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Prvo, %EBEM VAM AUTOMATSKO LOGAUTOVANjE, PIŠEM POLA SATA I SAMO SE SVE IZBRIŠE, A U PIČQ, HOĆE LI SE TO VIŠE POPRAVITI?!!!!
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Elem, pseudologia fantastica iliti patološko laganje.

Izgubio sam svaku motivaciju za bilo kakvim opširnijim pisanijem. Poenta je - ima li patoloških lažova u vašem okruženju, među prijateljima, da li vam se desilo da vama jako draga osoba počne da laže, i kako ste se sa time izborili. Discuss.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
pa rođeni brat. više laže nego što priča istinu. a nosim se sa tim tako što mu kažem da prestane sere :ozbiljan: on zaista laže oko dosta ozbiljnih stvari, uglavnom kako bi podigao svoj ugled u svojim i tuđim očima a i zato što je psiho pa mu prija da drugi osećaju da je iznad njih tim svojim ugledom

a i ja mnogo lažem, uglavnom oko sitnih stvari tj. kad me mrzi da se raspravljam oko nečega ili da pričam uopšte šezdeseti put jedno isto, u svakom slučaju lažem radi izbegavanja nepotrebne dosadne drame.
a kad lažem oko nečeg ozbiljnog onda formiram lažno sećanje pa znam posle kad me neko pita nešto oko toga da se podsetim i izvučem :evilgrin:

CATCH ME IF YOU CAN
Korisnikov avatar
By IriS
^ :hypno:

imala sam posla sa jednom osobom, koja je, rekla bih, težak oblik patološkog lažova u kombinaciji sa ko zna kojim još psihičkim oboljenjima.
jedini način da se izbori bilo ko sa tim, je da se ta osoba pošalje na lečenje.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
^ što :hypno: ?

samo da napomenem da što se ovog ozbiljnog laganja tiče lažem samo one ljudi koji su nerazumni da bih mogla lepo da im objasnim a i niti ih se tiče to niti ima bilo kakav uticaj na njih ali mi stoje na putu da to ostvarim radi sebe

ma kod mene u kući su svi lažovi. evo sad baš saznah za još jednu ozbiljnu stvar u gomili ozbiljnih laži. ali najgore mi je to kad neko laže a ne zna da laže :'(
ali mi je jako zanimljivo kad se ja pravim da ne znam da me je neko lagao pa im još dopunjavam priču kad oni krenu pa se sami pogube u svojim lažima i bude im jako neprijatno, a meni car.
Korisnikov avatar
By Hys.
stvaranje laznog secanja...fu.

koliko meni to ne bi bilo car ... bilo bi me sramota da to gledam, a da dopunjujem tek ...
A ljudi koji umeju da lazu, i trude se da im taj talenat bude na visini zadatka, oni su mi skeri i ne volim ih u svojoj blizini a ni daljini. I mogu reci i da ih (ne)malo prezirem - sklonost laganju vidim kao svojevrstan kukavicluk.

Meni je inace blizi izraz mitomanija - njega koristim za takve pojave.

Mene to plasi - odrasli ljudi koji mnogo lazu, pa onda ako pricamo o patoloskom obliku laganja, kao sto je tema, pa manipulisanju lazima ... ti ljudi umeju da budu jako opasni, i nije bas neuobicajeno da su neki od njih i sociopate. Sociopate manipulisu ljudima koristeci lazi, kako bi dobili ono sto zele - bilo da je to divljenje, korist, paznja usmerena ka njihovom narcisoiDNOm egu. A to ne moze da se leci.

Neki oblici mitomanije postoje tu iz nesigurnosti, potrebe za prihvacenoscu, ljubavlju, maste - gde postoji drugacija potreba - drugacije je kad su u pitanju deca. Ja sam imala period mitomanije sa 12 godina koji je trajao nekoliko meseci.

edit

Zaboravih da odgovorim na deo pitanja. Imala sam u svom okruzenju jednu osobu koja je patoloski lazov, ali sam je vrlo brzo izvalila. Na taj nacin sam uspela sebe da zastitim. I to je bilo super podsecanje na to zasto uvek treba da verujem da odredjeni nacini ponasanja za koje sam odavno utvrdila da su signali upozorenja indikativni za nestabilne osobe.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
ne ne, nisi me razumela. onaj ko je sposoban da stvori lažno sećanje bi se jako teško pogubio u lažima. rekla sam da je meni car da kad se ljudima, koji ne znaju da lažu a ipak me lažu, a ja znam da me lažu, ubacujem u tu lažnu priču pa ih pitam ih npr. "kako je bilo? e si bio tamo? da da tamo je super, znaš onaj kafić tu pored? imaju dobre koktele, si probao neki?" i tako sve više i više ih zagubljujem u sopstvenim lažima da oni već i to malo sposobnosti za laganje što su imali polako gube i ne mogu da se snađu u svojim lažima, koliko god da se trude i onda im bude jako neprijatno i jako su nervozni iz straha da će ih provaliti u laganju. meni je to jako zanimljivo

a što se mog lažnog sećanja tiče, ne vidim to kao lošu osobinu, kada je primenjujem samo prema narcisoidnom paranoičnom control freaku od kog još uvek finansijski zavisim ^^
ovako inače lažima mi nikada nije bio cilj da zavlačim nekog nego čisto da ih se otkačim
Korisnikov avatar
By Hys.
Jesam te razumela. Samo je mozda trebalo da odvojim spejsovima, pomislih da neces razumeti. E cek - pa jesam odvojila. Mislim na dve odvojene stvari. Na dopunjavanje ljudi koji lazu + lazno secanje.

Da, na to sam mislila, da mi to nikako nije car, i da bi me bilo sramota da tome prisustvujem (tudjem laganju) - ko sto napisah - a tek da dopunjujem, to ne bi mogla ni da zamislim. Sramota bi me bilo umesto njih. A da jos tu ih zezam, pa lozim - ne znam, ne volim da se igram sa ljudima. Kakvi god da su.

No, svakom svoje, ne.
Korisnikov avatar
By blenta
de hys, nemoj vise
svaka naknadna razrada me uznemiri na sasvim novom nivou
Korisnikov avatar
By dharmox
Nemam takvih prijatelja, ali ih imam na poslu. Kako kaže Hys, to su uglavnom mitomani. Ne zezam ih, ali ih ni ne slušam - elegantno ih zaobiđem.
Korisnikov avatar
By bern
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2650161#p2650161]ZlatnaPtica napisao:[/url]Prvo, %EBEM VAM AUTOMATSKO LOGAUTOVANjE, PIŠEM POLA SATA I SAMO SE SVE IZBRIŠE, A U PIČQ, HOĆE LI SE TO VIŠE POPRAVITI?!!!!
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
dobra praksa jeste da prije nego pritisneš submit dugme (ne samo ovdje), udariš ctrl+a ctrl+c.

ot:

slažem se sa hys, laganje jeste oblik neuravnoteženosti.

nisam, da znam, bio prisan sa patološkim lažovima. jesam sa osobom koja je voljela da izostavi bitne detalje i puštala me da sam stvaram sliku - lažnu - duuuuugo vremena. da li je to laganje ili nešto drugo... hmmm nisam siguran. recimo da se radilo o izuzetnom egoizmu kome ni laž ne bi bila strana, da je za to bilo potrebe.
Korisnikov avatar
By Srklet
moje iskustvo s patološkim lažljivcima je razočaravajuće jer jako loše lažu.

sociopati, e to je već druga priča. odlično lažemo! ^^
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
a zašto da prekidamo dalju razradu meni je tema baš interesantna

evo, bez ironije, volela bih i bila zahvalna kad bi mi neko objasnio zašto u slučaju da:
- je osoba kojoj se laže nerazumna i drama queen
- da toj osobi ta laž neće donesti nikakvu štetu jer uopšte nema nikakvog uticaja na nju
- da se pomoću laži izbegava nepotrebna nebitna rasprava
je loše lagati?

evo primer: ja imam dosta društva rasutih po više gradova, a moji ih uglavnom ne poznaju. i sad ja kad kažem da idem kod nekog od njih tu se odmah nabacuje prepreka sa njihove strane "ja ne znam ko je to kako ideš tako kod nekog?". pa mislim wtf? ne poznajem ni ja vaša društva, a i prvo niti želim da vas upoznajem sa svojim društvom, niti zbog daljine nemam ni prilike.
onda mi je lakše da kažem da idem kod druga koji mi je kao brat i koji je dolazio i kod mene i koga su upoznali, samo da bih izbegla ta objašnjavanja i nepotrebnu paniku.
razumem ja i brigu i sve to, ali što se njih tiče to nije briga nego controlfreakovanje.

e tu onda nastupa lažno sećanje kad se vratim i kad me pitaju kako je bilo, ja stvorim priču iz sećanja od ranije, samo ubacim novovremenske detalje i sve je kul kao što bi bilo i da sam im rekla iskreno šta i kako, kada bi sa njima moglo da se priča iskreno normalno bez drame paranoisanja i histerisanja.

dakle, objasnite mi zašto je laganje u takvoj situaciji loše?
zaista ne pametujem i ne zajebavam sad, stvarno me zanima tuđ pogled na to

a ovo za hvatanje drugih u lažima okej, to je već od osobe do osobe, no ja sam takva da ako neko počne da se igra sa mnom i ja to shvatim, nadigravaću ga dok mi je zanimljivo posle poz
Korisnikov avatar
By Mage
the best lies always contain a bit of truth

Nisam upoznao do sada bas patoloskog lazova, ali takodje nisam upoznao ni osobu koja uopste ne laze.

Sto se tice mene, bio sam daleko vise sklon lazima kad sam bio mladji. kako idem stariji, sve mi je teze i teze da lazem, cak i kada bi mi laz pomogla... Ne znam, valjda sam vremenom shvatio da su resenja koja lazi donose samo privremena, a takva resenja mi sve vise i vise smetaju.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
upoznao al su svi bili jako losi. ono - provaljivi totalno, i to jako brzo, dovoljno je jedno vidjanje. e, sad, mozda sam upoznao nekog ko tako dobro laze da jos uvek ne znam da laze E TO JE MISTERIJA!

u stvari bila je jedna iz srednje za koju smo 100% znali da laze na sve strane i jednom smo resili da nadjemo dokaze i da joj kazemo da prekine jer nema potrebe. kad ono medjutim NISTA NISMO NASLI. tako je savrseno lagala da nismo uspeli ni jedan konkretan dokaz da nadjemo, uvek je moglo da se uklapa u njenu pricu, koja je nerealna, i bilo ih je na stotine.

a sto se mene tice, imam uzasnu memoriju, ako nesto lazem to cu da zaboravim pa me je lako provaliti. i da hocu ne umem, jedino umem da precutim, pa i to mi je tesko ponekad, alapaca sam :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
@hys: što se tzv. lažnih sjećanja tiče, pa to je i jedan od načina stvaranja književnosti. mnogi ljudi pišu tako da zapravo lažu o istini. uzmu ono što se fakat desilo i onda lažu o tome. npr. pola hemingwayeva opusa je tako nastalo. ^^
Korisnikov avatar
By Hys.
^ I to ima veze sa proizvodnjom sibica u Bugarskoj jer ...?

Nego, iako nazalos mislim da je tvoje samodijagnostikovanje sociopatom bilo sala-posalica, bila bih rada procitat temu o svakodnevnom zivotu sociopate medj nama. Sa sve laznim secanjima, u knjizevnom maniru.

Imam utisak da mi se zelja nece ostvariti, te cu nastaviti sa sajtom socipati world.
Korisnikov avatar
By Srklet
hoću reći da protestiram zbog tako jednoobraznog predstavljanja laganja kao nečeg lošeg. također, ne treba miješati iskrenost i istinu. u lažima može biti mnogo više istine nego u iskrenosti, samo treba znati tumačiti rečeno.

edit: najveći problem je lagati sebe. to je mnogo veći problem nego lagati druge.
zato su patološki lažljivci većinom loši, jer oni kroz to laganje drugih prvenstveno lažu sebe. nemaju odmak od svoje laži, ne shvaćaju je kao laž, ne definiraju je kao laž. diletantni laganja! :hracak:

s druge strane, sociopatski pristup laganju u temelju ima svijest osobe da laže. nema tu samozavaravanja, laže se iz konkretnih razloga s jasnim ciljevima. to mogu poštovati.
Korisnikov avatar
By Hys.
Mislim da je vise nego jasno da ne govorimo o knjizevstini.

Ovo poslednje je ... de je neki gif koji prevrce ocima.

Ko ce bre da se jebe sa tumacenjem necijih lazi u svakodnevnoj komunikaciji, kome to treba u zivotu? Dovoljno istina i iskrenosti je tesko sazvakati koje su plejn i simpl da se jos jebes i sa tim. Jebe se meni bas za neciju istinu ako ne ume drugacije da je predstavi no kroz lazi. Nije mi primamljivo. Za to imam knjige, ne prijatelje i/ili ljubavnike/ce.

Ako neko voli nek izvoli, though.

I, sta bi sa sociopatskom temom, kurac, a? bem ga.
Korisnikov avatar
By Srklet
također mi se čini da patološki lažljivac ne zna ili nema osjećaj da svojim laganjem radi nešto loše. ono je tu defoltno, nije promišljeno niti usmjereno nečemu konkretnom.

sociopatsko laganje odnosno manipuliranje sadrži i etičku komponentu. manipulator je u stanju prepoznati radi li nešto loše ili dobro, ali iz drugih razloga - koje smatra važnijima - odlučuje manipulirati. a najbolje i najefikasnije se manipulira istinom. laži su za nesposobnjakoviće. ^^

recimo, kad sam nekad 2008. nagovarao neke pedere da prvi put dođu na prajd - na kojemu je tada bilo 200-300 ljudi max - uvijek bih istaknuo da je to značajan sigurnosni rizik, da postoji posve realna mogućnost da budu premlaćeni, pogođeni flašom, pa i molotovljevim koktelom. all true! no, nakon toga bih pitao jesu li oni muškarci ili pičkice. (jer toliko pedera pati od toga da nisu dovoljno muškarci jer vole lizat kitu; autohomofobija FTW :lol: ) tako bi posve realna opasnost dolaska na povorku postala argument za dolazak a ne protiv. a nitko ne bi mogao reći da nije bio detaljno informiran o toj opasnosti.
dakle, u svemu tome zapravo nije bilo ni jedne laži, samo se istina kontekstualizirala s određenim ciljem. ja sam bio posve svjestan da manipuliram, ali smatram da neki ciljevi opravdavaju neka sredstva. i da, mnogi su pali na to i tako prvi puta došli na prajd. :lol:
Korisnikov avatar
By Srklet
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2650281#p2650281]Hys. napisao:[/url]
Ko ce bre da se jebe sa tumacenjem necijih lazi u svakodnevnoj komunikaciji, kome to treba u zivotu? Dovoljno istina i iskrenosti je tesko sazvakati koje su plejn i simpl da se jos jebes i sa tim. Jebe se meni bas za neciju istinu ako ne ume drugacije da je predstavi no kroz lazi. Nije mi primamljivo. Za to imam knjige, ne prijatelje i/ili ljubavnike/ce.
ovo je pojednostavljivanje.
ne znači da ljudi lažu oko svega. dapače, laže se većinom oko nekoliko stvari. kad prokužiš oko čega netko laže, onda u osnovi kad ta osoba oko toga laže možeš bez problema skužiti istinu.
druga stvar je i je li to oko čega osoba laže relevantno za vaš odnos ili nije. nema šanse da je svaka laž relevantna za odnos dvije osobe. recimo, ako moj kolega sustavno laže kako je veliki jebač a s druge strane odlično zajedno radimo i u toj komunikaciji nema laganja, što meni treba značiti to laganje da je veliki jebač?
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Možda si se hteo jebati sa njim, a više ti se ne jebe kad vidiš da laže. :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
poslednja dva posta - truer words have never been spoken :D

A sad ti meni o pojednostavljivanju a ti si onoliko to radio u postovima iznad.

I dalje mi ne odgovaras vezano za sociopatiju :sigh:
Korisnikov avatar
By Srklet
naravno da nisam sociopat. da jesam, sigurno se ne bih bavio etikom laganja. :lol:

inače, primijetio sam da su najlošije i najslabije laži iz straha. to je valjda najgori trenutak za laganje, skroz promašena reakcija na strah i loša upotreba istog.
Korisnikov avatar
By Hys.
^ jep :)

Ali ako cemo bit analiticni dalje, onoliko lazi je izreceno iz straha. Onoliko. Straha od neprihvatanja, osude, izolacije itd itd itd.

Straha da ako ne lazes, tvoja istina nece biti vredna pomena.
Korisnikov avatar
By Hys.
Pa ja nemam sta da ti odgovorim, sem da mi se takav pristup resavanju situacija/konflikata sa bilo kim plus zelja za igranjem sa ljudima radi zabave ne dopadaju.

Ako pitas zasto - its a matter of taste.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
aha, pa okej. čisto me zanimalo zašto nekome laganje sa takvim povodom deluje toliko loše.
no naravno, sve zavisi od osobe do osobe
Korisnikov avatar
By bothways
Znao sam ih par nekada davno, ali sa njima sam odavno raskrstio. Nedavno, bio je tu jedan primer. So I fired him :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!