Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Hys.
^
^ to ali onako bas bas nije tacno. Ako znas bilo sta o osnovnoj hemiji, sastavu i dejstvu alkohola i marihuane. Cak je dovoljno procitati osnovni clanak na wikipediji.

Sasvim je za pocetak dovoljna cinjenica da je utvrdjeno legitimnim istrazivanjima, na vise frontova, da alkohol izaziva fizicku zavisnost a marihuana ne.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649693#p2649693]MDNA napisao:[/url]Jedva cekam da kao sto je danas sasvim normalno reci da se drogiras pa izostane bilo kakva reakcija kod omladine na takvu izjavu, bude normalno takodje i kad kazes da nemas potrebu, ne privlaci te i da takodje izostanu reakcije a ne da se postavlja milion i jedno podpitanje i ponude da se proba
:up:

To je zaista infantilno ponasanje, mada ga nisam iskusila.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
pa pazi sad, upravo zbog ovoga što sam navela, kad bi neko konzumirao marihuanu u istoj količini u kojoj alkoholičar konzumira alkohol, to bi i te kako bila zavisnost. ne znam o kojim istraživanjima govoriš, ali ne iznosim ni ja neosnovana zapažanja, na nekoliko istraživanja je dokazano da su nakon prestanka uzimanja marihuane ispitanici osećali anksioznost, potištenost, imali problema sa nesanicom i apetitom itd., te su se opet vratili korišćenju kako bi suzbili te stvari. to jeste zavisnost.

a što se sastava tiče, poznato mi je dejstvo alkohola, ali mi je poznato i dejstvo thc-a, kao i posledice. da ne navodim dalje od uticaja na motoričke sposobnosti i sećanje pamćenje razmišljenje, može se već sve pročitati na netu.

dakle ne kažem da alkohol nije štetan, ali štetna je i marihuana.
Korisnikov avatar
By bern
Dajmo samo stisati strasti i prisjetiti se dvije vrste ovisnosti: fizicka (nikotin, alkohol, heroin..) i psihicka (trava, lsd, kokain..).

Niko nece umrijeti ako ne popusi dzoint, ali bez flasice alkohola - hoce.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
pa ne moz da poredis kilogram rakije i kilogram vutre. mislim, sta znaci ovo "u istoj kolicini kao i alkohol"? u tom slucaju bi te i vitamin C ubio. i onda ispade i on stetniji od alkohola.
Korisnikov avatar
By HalfJack
EnMademoiselle napisao:dakle ne kažem da alkohol nije štetan, ali štetna je i marihuana.
Marihuana nikada neće biti toliko štetna kao alkohol. Od marihuane nećeš dobiti cirozu jetre.

Razlika i te kako postoji. Znam ljude koji su masovno koristili marihuanu ali nikako to nije niti pribilžno od ljudi koji su masovno koristili alkohol. Plus after effects alkohola versus after effects marihuane. Marihuana neće nikome dati mamurluke ili povraćanja.
Korisnikov avatar
By IriS
pre 4 godine sam skoro godinu dana, svaki dan, konzumirala marihuanu. svaki dan.
jedan dan sam popušila džoint, nije mi pružio nikakvo uživanje. prestala sam. dakle nisam osetila nikakvu potrebu više za marihuanom. nisam razvila ni psihičku ni fizičku zavisnost. nije mi više prijalo i to je to.

da sam isto to radila sa alkoholom, bojim se da to ne bi tako izgledalo.
Korisnikov avatar
By Laerem
Sva ta pitanja, a i mnoga druga, odgovorena su u mom starom threadu "Psihopatologija ljudi koji se ne drogiraju". Po meni, mnogi ljudi koji ne uzimaju droge pate od mentalnog poremećaja koji odnosi mnoge mlade živote u mediokritetstvo, kršćanstvo, ispeglane košulje, insuficijenciju duha i odbojnost ka talasanju. Međutim, nema gorega od ljudi koji su nekada uzimali droge, a sada ih više ne uzimaju. Možda najgora posljedica heroina opasnost je da u procesu odvikavanja otkriješ Isusa; Isus je škart zamjena za metadon koji ne razara samo tebi i tvoje bližnje nego i čitavo društvo.

Što se mene tiče ja volim sve droge, osim možda poppersa jer me asocira na ona odvratna nabildana goveda bez majice koja se uvijek okupljaju u tor na dancefloru i tetke kojima ni lansirna rampa u dupetu više ne daje nikakav osjet.

Speed je ok, jako mi se jebe kad me spusti.

X je super za ljude s puno inhibicija.

Kokain je super za kreativnost.

Dop je dop. Jasno je zašto ljudi postaju ovisnici. On privremeno liječi sve bljke ljudskosti. Najbliže Nirvani što zapadnjak može doći, bez sve one zajebancije oko meditiranja pod stablom.

Special K je onak, niš posebno, malo ti je sve ukoso.

Psihodelici su za mene najopasnije droge, to te sjebe više od heroina i kokaina zajedno, na mnogo dubljem nivou. Nako 6 grama najjačih psylociba na eks, doživiš ono što Lacan zove Realno. Fakat nije ugodno, totalni raspad simboličkog sistema.

Trava je varljiva kurva i zapravo dugoročno mnogo štetnija nego što pop kultura tvrdi da jeste. Meni oduzela bar 5 godina života. Ničeg se ne sjećam.
Korisnikov avatar
By Madonna
I onda "Psihopatologija ljudi koji se ne drogiraju" :krezavi:

:vrišt:
Korisnikov avatar
By bern
pa hvala, laerem, na ovom meniju. X je ekstazi, ili...?
By Sixto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649741#p2649741]HalfJack napisao:[/url]
EnMademoiselle napisao:dakle ne kažem da alkohol nije štetan, ali štetna je i marihuana.
Marihuana nikada neće biti toliko štetna kao alkohol. Od marihuane nećeš dobiti cirozu jetre.

Razlika i te kako postoji. Znam ljude koji su masovno koristili marihuanu ali nikako to nije niti pribilžno od ljudi koji su masovno koristili alkohol. Plus after effects alkohola versus after effects marihuane. Marihuana neće nikome dati mamurluke ili povraćanja.
Da li si videla RTG snimak dugogodisnjeg pusaca, bilo duvana, bilo trave?
Ajmo reci stvari pravim imenom. Treba reci, da volim da se drogiram i tacka, a ne dovijati se dajuci joj svojstva svetog grala. Izgovori o nepostojanju stetnosti su lupetanja blago receno.
Ima dejstva koja ima i cao. Ko voli neka duva, ali neka ne mlati da je jednaka krastavcima na ocima.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649738#p2649738]bern napisao:[/url]....

Niko nece umrijeti ako ne popusi dzoint, ali bez flasice alkohola - hoce.
a?
By Sixto
A pa tako kazi. Ono gore i ovo nebo i zemlja.
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649743#p2649743]IriS napisao:[/url]pre 4 godine sam skoro godinu dana, svaki dan, konzumirala marihuanu. svaki dan.
jedan dan sam popušila džoint, nije mi pružio nikakvo uživanje. prestala sam. dakle nisam osetila nikakvu potrebu više za marihuanom. nisam razvila ni psihičku ni fizičku zavisnost. nije mi više prijalo i to je to..
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649741#p2649741]HalfJack napisao:[/url]

bez uvrede, ali to sa "znam ljude" ili "i ja sam konzumirala svakodnevno pa prestala" je na individualnom nivou i ne možete na osnovu toga donositi opšte zaključke. ja sam prva koristila sve i svašta, pa to što nisam postala zavisna ne znači da neko drugi nije postao. to što posledice marihuane nisu fizički uočljive koliko posledice alkoholizma ne umanjuje njenu štetnost.
već sam navela neke od, pa da se ne ponavljam, ostalo stvarno možete naći na netu mrzi me da kucam:
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649699#p2649699]EnMademoiselle napisao:[/url]na nekoliko istraživanja je dokazano da su nakon prestanka uzimanja marihuane ispitanici osećali anksioznost, potištenost, imali problema sa nesanicom i apetitom itd., te su se opet vratili korišćenju kako bi suzbili te stvari. to jeste zavisnost.
pričam o dugogodišnjem korišćenju, jel. to što neki reaguju ili ne reaguju tako, je kao što rekoh, na individualnom nivou i zavisi i od nečijeg karaktera i dešavanja u njegovoj okolini (npr. kod nekog bi tok išao ovako: stresne situacije > potreba za opuštanjem > prividno rešenje > ponovno korišćenje itd. itd.; a neko drugi bi npr. tako odreagovao jednom dvaput da se oslobodi tenzije pa bi se na racionalniji način posvetio rešavanju problema). dakle ako već pričamo o zavisnosti, ajmo porediti podložne osobe koje koriste marihuanu dugoročno sa podložnim osobama koje koriste alkohol dugoročno, a ne ovo što vi radite, odnosno poređenje alkoholičara sa onima koji koriste marihuanu povremeno "iz zezanja" maltene. na to sam mislila kada sam govorila o količini tj. možda je preciznije reći intenzitetu korišćenja i sad + razlozima korišćenja
Korisnikov avatar
By antibiotic
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649745#p2649745]Laerem napisao:[/url]

Speed je ok, jako mi se jebe kad me spusti.
takodje :lol:

jako sam retko u prilici da konzumiram,
ali otkrio sam da kod mene ima lekovit efekat.
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649745#p2649745]Laerem napisao:[/url]

Trava je varljiva kurva i zapravo dugoročno mnogo štetnija nego što pop kultura tvrdi da jeste. Meni oduzela bar 5 godina života. Ničeg se ne sjećam.
Psihosomatski nus- efekti marihuane su individualni, dok su kod alkohola manje-vise univerzalni. Neko je psihicki labaviji, neko ima osetljivija pluca.

Problem za marihuanom je taj sto je razlicite jacine i individualno se dozira u dzointu, te nikad ne znas kada ce da te odvali ili pak neces ni da primetis da ista deluje, dok kod alkohola otprilike znas sta mozes da ocekujes kod svake vrste pica.
Takodje, dzoint se pusi bilo kad i bilo gde, dok je alkohol uglavnom povezan sa nocnim izlascima.

Licno ne verujem da bi legalizacija marihuane dovela do drasticno velike konzumacije onih koji je inace ne bi pusili, bilo bi grupnih prinuda, ali tako je i sa alkoholom, klincima je alkoholisanje od vajkada bila tema broj 1.

Krecem se u drustvu u kom sam cesto u prilici da nesto uzmem ako zelim, nudi mi se,
ali pronalazim sebe da konstantno odbijam ili izbegnem i uvek budem happy sto sam tako ucinio. :tenis:
Korisnikov avatar
By Blady
Sta znam.
Vidim sta sam ovde napisala, to se odnosilo na kendi, frulu nekada svirati, fino..

Ostalo me smara.
Been there, done that..

Ne da mi se sada ni alkohol piti :/
Korisnikov avatar
By Laerem
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2649752#p2649752]bern napisao:[/url]pa hvala, laerem, na ovom meniju. X je ekstazi, ili...?
Šta si, pun inhibicija? :D

Da, X je ekstazi. Ja osobno preporučam bombon i preferiram da je u njemu udio speeda, jer ti speed da koordinaciju za neuhvatljvo agregatno stanje u koje te uvali čisti MDMDA. Ali večina ekipe voli čisto, which is also perfectly fine. Samo treba imati mjeru. Droge su skrojene za umjerene karakterne konzervativce, liberali se uvale u govna pa ih treba izvlačiti, a radikali koji se žele zdrobiti, u tom naumu najčešće i uspiju.
Korisnikov avatar
By bern
manje nego nekad :D

doduše, ne znam bih li se odlučio sa šta više od alkohola (koji me sasvim dobro "radi") ili trave (koje se više ne sjećam sa faksa).
Korisnikov avatar
By Laerem
Uz eks je preporučljivo imati i neko toplo tijelo uz sebe koje voli da ga stiskaš, jer ćeš vjerojatno poželjeti da ga imaš. Između dvoje ljudi X ruši inhibicije, ako ga uzmeš sam sa sobom zna ti skrenut pažnju na to da si sam sa sobom. :)
Korisnikov avatar
By Anhedonie
bio sam u toj neprijatnoj situaciji da udjem u prostoriju a tamo 3 osobe na eksu a ja str8. jako lose za nekog ko je introvertni mizantrop. jako.

a trava ne radi nista sto se tice inhibicija (barem meni). ona je dobra za stvari koje te pritiskaju pa kad se fino naduvas ne osecas taj pritisak, al se polako vrati. u tom periodu pre nego sto se vrati imas cistu glavu sto je meni super kada su u pitanju neke odluke i planovi za buducnost.
Korisnikov avatar
By AndrieExilia
Hmm... Cigarete? :)
Trava povremeno, recimo jednom u 6 meseci, kad mi dune, ali ne svidja mi se kakav efekat ima na mene pa izbegavam :) nesto drugo nisam probala, niti planiram, ne verujem u hemiju ;)
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!