- 18 Jul 2014, 21:50
Negdje si se rodila, za mene. Naši pojmovi nemaju pojma o tome. Možda sam te već krajem oka fotografirala, i istog trena izbrisala iz pamćenja. Znaš da slabo pamtim i primjećujem. Naravno da znaš. Doći ćeš jednom nepozvana i rasuti crne bisere po mojim rukama. Nikada ti ih neću vratiti. Ti si najcrnje crnilo mog entropičnog bića, najužarenija zraka koja mi pali zjenicu. Ti si bezobraština bez premca. Ti si suma svih nijemih strahova, i bit ćeš na tronu abdiciranih kraljica. Bolesna od trovanja, ozdravljena od sebe same, bit ćeš moja.
Nekad jebeno zapnem. Sama u sebi nemam dovoljno mjesta za tu vrstu čežnje, potrebe. Svašta se tu izmješa, neka čudna nostalgija, nemoć i snaga istovremeno, nešto što liči na ljubav i neka bezlična bol. Misli mi izbijaju izvan crte, ne pokušavam držati kontrolu, samo nestajem u trenutku... zapravo više njih. Okolina umre. Ja živim. Stotine eksplozija razaraju stara bojišta stvarajući nove beskraje u taktu otkucaja. Alarm za uzbunu ne zvoni, vrijeme i prostor su poderani kao stare novine. Jedino fališ ti da te uzmem za ruku i provedem kroz sebe.
Jutro je. Sakupljam ga u zjenici i osluškujem svoje prve misli. Tu si.
Noć je. Drobim dan u zadnjim treptajima i mirim nemire. Tu si.
Oblačim se tobom i nosim te posvuda. Kako uspijem utapati se u tebi a uvijek biti žedna kao da sam progutala sunce? Valjda to se zove ljubav.
Nekad jebeno zapnem. Sama u sebi nemam dovoljno mjesta za tu vrstu čežnje, potrebe. Svašta se tu izmješa, neka čudna nostalgija, nemoć i snaga istovremeno, nešto što liči na ljubav i neka bezlična bol. Misli mi izbijaju izvan crte, ne pokušavam držati kontrolu, samo nestajem u trenutku... zapravo više njih. Okolina umre. Ja živim. Stotine eksplozija razaraju stara bojišta stvarajući nove beskraje u taktu otkucaja. Alarm za uzbunu ne zvoni, vrijeme i prostor su poderani kao stare novine. Jedino fališ ti da te uzmem za ruku i provedem kroz sebe.
Jutro je. Sakupljam ga u zjenici i osluškujem svoje prve misli. Tu si.
Noć je. Drobim dan u zadnjim treptajima i mirim nemire. Tu si.
Oblačim se tobom i nosim te posvuda. Kako uspijem utapati se u tebi a uvijek biti žedna kao da sam progutala sunce? Valjda to se zove ljubav.