Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Mislim da to nije nežnost doslovce. Više pažnja i razumevanje koje fale kad je covek prosto usamljen kao posledica skroz neiskrenog zivota.
I na kontu te price, shvatice jednoga dana da porodicu i prijatelje i koga god nije ni mogao da izgubi (outovanjem) jer ih drugacijim pristupom nikada nije ni imao. Jedino sto njemu iz te perspektive to moze da zvuci grubo.
Jako je bitno, čini mi se, da covek bude svestan toga i spreman na to pre nego odluci da se outuje.

I jos jedan savet, krajnje dobronameran.
Sredi zivot, bar u onoj meri da znas na čemu si a onda razmisljaj o emotivnoj vezi i decku. Drugacije rizikujes da se tvoje stanje prelije na vise frontova (sto je i sad slucaj) pa moze da bude gotovo neizvodljivo.
Nije pravilo, ali ...
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2647187#p2647187]Kragi napisao:[/url]Shvatice jednoga dana da porodicu i prijatelje i koga god nije ni mogao da izgubi (outovanjem) jer ih drugacijim pristupom nikada nije ni imao. Jedino sto njemu iz te perspektive to moze da zvuci grubo.
Jako je bitno, čini mi se, da covek bude svestan toga i spreman na to pre nego odluci da se outuje.

I jos jedan savet, krajnje dobronameran.
Sredi zivot, bar u onoj meri da znas na čemu si a onda razmisljaj o emotivnoj vezi i decku. Drugacije rizikujes da se tvoje stanje prelije na vise frontova (sto je i sad slucaj) pa moze da bude gotovo neizvodljivo.
Nije pravilo, ali ...
Svestan sam koliko si u pravu. Znam da je tako. Samo što mi je vrlo teško zbog toga, ne samo iz razloga što su u pitanju moji roditelji, već i iz krajnje praktičnih razloga, jer bih u slučaju da postanem podstanar, finansijski morao da sklapam kraj s krajem.
Trenutno smo u fazi da roditelji pokušavaju da se ponašaju kao da se ništa nije desilo, pomažu mi i kad zatražim i kad ne tražim, kao da žele da dobro upamtim kako je kad imaš porodicu, pa da onda na osnovu toga biram "da li ću njih ili ću dečka". Sada se, prosto, pravimo da slon nije u sobi... S povremenim majkinim homofobnim komentarima kad na „malom ekranu TV prijemnika“ ugleda, na primer, Končitu, ili nekog od aktivista... Nekad smognem snage da joj kažem da ja nisam on, i on nije ja, da nisu svi gej ljudi isti samo zato što su gej, kao što nisu ni svi str8 ljudi jednaki (ah, kakva filozofska bravura), a nekad jednostavno prećutim, i samo izrazom lica pokažem da mislim da greši. Još smo u fazi da pokušavam da nađem načine da joj dam osnovne informacije o svetu koji joj je uvek bio stran.
Neprihvatljivo mi je i ne želim da budem u situaciji da, ukoliko budem sa nekim, sad treba više da se krijem, nego pre no što sam se autovao roditeljima. Nije nimalo lako doći do tačke kad možeš da kažeš „E sad sam sredio stvari i znam na čemu sam“, jer verujem da keva nikad neće moći eksplicitno da mi kaže „OK, predomislila sam se“, jer imam utisak da misli da bi mi time, na neki način, dala zeleno svetlo i „bacila me u zagrljaj“ onog koga ne želi, te time pokrenula lavinu životnih situacija koje ona smatra veoma opasnim...
Ali to je ona priča koju spominješ – ako porodicu nemam u situaciji kad sam pred njima iskren i ono što zaista jesam, onda to i nije prava porodica... Bolno je, ali je tako. Pri odluci da se autujem, bio sam svestan kevine reakcije, ali sam ipak odlučio da upoznam roditelje sa sobom, i ipak se ne kajem. Barem smo završili s neprekidnim gnjavažama zašto nemam devojku, i s time da drugi ljudi planiraju moj život, kakav znam da ne želim da živim...
Hvala ti za objektivan i dobronameran savet! ;)
Vidi, dušo, ako želiš da se petljaš sa strejt macanima, prvo i osnovno što moraš da uradiš je da im daš nedvosmisleno do znanja da si peder i to peder koji je u svakom času raspoložan da im pruži plezir. Da li otvoreno, da li konkludentnim radnjama, ali moraš. To je kao neka udica, pa ko se upeca - možeš da ga konsumiraš.
Idealno je i ako ste zajedno u nekim veštačkim uslovima u kojima po pravilu dolazi do tzv.situacione pederastije. Pošto vojske u nas više nema, ostaje zatvor, no to ti ne savetujem, naravno, da namerno dospeš u zatvor samo zbog homo seksa. Nije vredno.
Osim golog seksa, najčešće oralnog, koji ćeš im ti dati, od njih slabo šta više možeš da očekuješ, najmanje neku emotivnu vezu. Znači, uzmi, ili ostavi, to ti je što ti je, a da lupaš lobanju i gubiš zdravlje zbog utopijskih ideja, kao što su '' Možda je gej, možda se zaljubi u mene '' ne vredi ti, od toga nema ništa. :nono:
Pozdrav svima. Evo sad cu da vas smorim malo jer sam u pokusaju da nadjem nesto na temu "kako preboleti" dosao do ovog sajta. Sam naslov teme je slican mojoj prici, samo sto sam ja uzvratio emociju-nazalost. Dakle, iskreno oduvek sam znao sa sam bi i imao sam par iskustava na faxu i emotivno sam u stanju da se vezem za oba pola. To je znala i moja dugogodisnja partnerka kojoj sam to odmah rekao o to joj je bilo ok. Super nam je veza funkcionisala na svakom planu a onda se pojavio on, od druzenja u startu rekao mi je da se zaljubio u mene, onda je poceo da salje slike na kojima je na "ivici ludila" dok iz sazaljenja nisam rekao i ja tebe i tu pocinje pakao. Od mog konstantnog predlaganja da budemo prijatelji, toliko mi je vremenom usao pod kozu sa svojim detnjastim stavovima i potrebom da bude zasticen da sam ja odlepio za njim. Kad se desio sex rekao sam odmah partnerki i ona je presla preko toga, ali on nije odustajao sve dok je nije isterao iz mog zivota, cak i kao prijatelja. Kada je otisla iz zajednickog stana, jer vise nije mogla da podnese nase prepirke, otisao je i on jer je shvatio da mu je ona bila sjajan paravan. Da napomenem da njega nisam prevario sa njom nikad. Proslo je vec pola godine a mene boli isto iako je obican manipulator koji me je btw varao, jos ga volim toliko da me boli svaki deo tela. Ona je pocela da se vraca u moj zivot i znam da me voli i da sve ide putem pomirenja ali kako da njega izbacim iz glave? Dosadio sam, znam :) pozdrav
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2650383#p2650383]Srklet napisao:[/url]zanimljivo je da uopće ne preuzimaš odgovornost za sve što se dogodilo. nadam se da ta žene više neće imati posla s tobom. ako ti je minimalno stalo do nje, nećeš joj dopustiti da se vrati.
Ne, nisam sve napisao jer ima mnogo toga da se pise, taman posla da nisam preuzeo odgovornost, naprotiv! I niko me nije puskom terao na to i potpuno sam iskren sa njom a i sa sobom,ona sve zna sta osecam i kako stoje stvari i to je njen izbor koji, siguran sam, nece dati rezultat. Pozdrav
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2650384#p2650384]alexandermagic napisao:[/url]^
:up:

I hvala ovome sto me podsjeti da ne trebam prestat mrzit vecinu covEcanstva. Za sve ce si naci izgovor. :roll:
Nema izgovora, ovo je samo kratak opis bez pojedinosti. Dakle sam sam to izabrao i pricam i danas sta osecam otvoreno jer ne vidim drugi nacin i to je njen izbor na koji ja nemam uticaja. A sto se te osobe tice, veruj mi da bi ti se covecanstvo tek onda smucilo jer sam samo jedan od nekoliko ljudi sa kojima je bio uz pretnju samoubistvom, lekovima, bolnicom. Da ne govorim o tome da je u stanju da kaze da samnom moze da ima bilo kakav kontakt samo zato sto nisam fem.
Korisnikov avatar
By RetributioN
Nije li univerzalni savet da se nakon oplakivanja i tugovanja ogradis od informacija o bivsima i okupiras misli nekim novim stvarima?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2650395#p2650395]alexandermagic napisao:[/url]Taj frik me uopce ne zanima. Trebao si to od starta sasjeci, a ne jos podleci njegovoj manipulaciji uz brojna samoopravdanja.
Upravu si, samo sto jesam sasekao u staru tj kad je izneo svoja osecanja a onda dobio poruku da je u bolnici i to sve sa fotografijom prilozenom u mms-u (fake naravno). Ne opravdam sebe, radio sam kako sam osecao i ne znam zasto me to jos uvek drzi. Lep pozdrav
Korisnikov avatar
By RetributioN
Bože Petra. Promeni rutu po kraju jebem ga ja.
Javi se da na inbox message ti predložim cajke za prebol. ;) :lol:

Update: Ma evo jedna da nas sve digne u ovoj gorkoj tematiKi.
Vasa potreba da priteknete u nevolji i podignete neciji... moral je za svaku pohvalu RetributioN, makar se radilo i o ovoj etabliranoj umEtnici koja pjeva na nekom meni nepoznatom jeziku, no svejedno.

P.S. Muzika je kao za neki djeciji dzingl, sto znaci da pokrivate i infantilne strane osobnosti emotivno ugrozenih. :fancyklap:
Korisnikov avatar
By RetributioN
Hvala velika.
Dokonost će od mene načiniti velikog čoveka.
By Frankie
Pozdrav. Ja sam u toj nekoj klise situaciji. Bi sam bez ikakvog gej iskustva, i zaljubljen u valjda strejt prijatelja. To nije nesto sto je doslo u startu, vec se razvijalo kroz upoznavanje. Sada smo jako dobri i vro bliski prijatelji. Da ne duzim, pitanje je da li uopste vredi zadrzati to prijateljstvo i prekinuti kontakt zato sto me ta neizvesnost (signali koje dobijam ili ti gaydar ako ces) sprecavala potencijalne veze i bacala u depresije. Kakva su vasa iskustva sa ''izjavljivanjem ljubavi'' prijateljima?
[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2650377#p2650377]nemanja011 napisao:[/url]Pozdrav svima. Evo sad cu da vas smorim malo jer sam u pokusaju da nadjem nesto na temu "kako preboleti" dosao do ovog sajta. Sam naslov teme je slican mojoj prici, samo sto sam ja uzvratio emociju…
…od druzenja u startu rekao mi je da se zaljubio u mene, onda je poceo da salje slike na kojima je na "ivici ludila" dok iz sazaljenja nisam rekao i ja tebe i tu pocinje pakao…
…toliko mi je vremenom usao pod kozu sa svojim detnjastim stavovima i potrebom da bude zasticen da sam ja odlepio za njim…
…jos ga volim toliko da me boli svaki deo tela. Ona je pocela da se vraca u moj zivot i znam da me voli i da sve ide putem pomirenja ali kako da njega izbacim iz glave?
Nemanja, pre svega je važno da nekih činjenica budeš svestan, da sa sobom budeš načisto, i ne treba da se stidiš svojih emocija, samo zato što tvoj izbor ovog puta nije bio baš najpametniji. Ne treba nikom da se pravdaš, to su tvoje emocije u ovom trenutku, i to je to... Ovo ti kažem zato što vidim da samom sebi protivrečiš, te govoriš da si s njim bio iz sažaljenja, i vraćao mu se zbog zabrinjavajućih fotki, te da na forumu tražiš kako da ga preboliš i izbaciš iz glave, jer si odlepio za njim...
Činjenica je da si imao veoma tolerantnu devojku pored sebe, punu razumevanja, a to je velika sreća. Takođe, izvini, ali moram da zapazim da tvoje emocije prema njoj očigledno nisu bile toliko jake kao prema ovom dečku. Ali, i sam vidiš da je on običan autohomofobni manipulator, i da ti petljanje sa njim dobro neće doneti. Kome je zadovoljstvo da bude u vezi sa psihički nestabilnom osobom, koja ne prihvata svoju prirodu?
Ne znam zašto misliš da su pomenuti momak ili “bivša/možda-opet-buduća” devojka tvoj jedini izbor? Njoj se možeš vratiti, koliko razumem, ona bi i sad prešla preko svega, ali prethodno razmisli da li tvoja i njena veza zaista imaju budućnost, ako si bio u stanju da je ostaviš zbog tog lika… Nije u redu da je dalje povređuješ, odnosno da je primičeš sebi kad ti treba da “popuniš vreme i krevet” do novog dolaska nekog ko će da ti “uđe pod kožu”. Zaslužila je bolje, zar ne?
A taj momak, ponavljam još jednom, zaista ne zavređuje da zbog njega patiš, jer ima puno drugih koji imaju sve to što te je kod ovog privuklo, plus nisu frikovi.
Veruj, mnogi od nas se svakodnevno sreću u svom okruženju sa ljudima s kojima ne bi želeli, pa moraju da pređu preko toga i da vremenom oguglaju. Mislim da je on taj kome bi trebalo da prilikom susreta bude neprijatno, a ne tebi…
By RALE
[url=http://gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2650423#p2650423]Frankie napisao:[/url]...Da ne duzim, pitanje je da li uopste vredi zadrzati to prijateljstvo ili prekinuti kontakt...
Da bi povećao šanse da dobiješ odgovor koji može da te zadovolji i pomogne ti da nazreš put iz svoje situacije, ne možeš "da ne dužiš".
Zavisi od konkretne situacije i toga kako ti vidiš sebe, njega, vaš odnos... Mislim da ne postoji univerzalan odgovor na tvoje pitanje...
Korisnikov avatar
By Madonna
nit manja tema nit više nekih novoniklih korisnika :smeh: IMAMO PRILIV
ne proliv, priliv, novih ljudi sa sličnim problemom. da li da se radujemo ili da se poubijamo ? hm .
možda je sve jedan lik.
možda je sve deni :O
šalim se, možda je baš tema onako univerzalna za pedere po rupama .
By RALE
Iako sam na ovom forumu proveo dosta vremena, čitajući teme koje su me zainteresovale zbog sličnosti sa mojim problemima i nedoumicama, nisam imao potrebu da registrujem svoj nalog i pišem, jer sam uglavnom uspevao da pronađem odgovore i interesantne misli koje su mi se zatim vrzmale po glavi i kojima sam se bavio.

Međutim, zapazio sam (na brojnim temama) da dolazak svakog novog člana, i njegovo novajlijsko pitanje (koje je najčešće postavljeno „iz ormara“) biva dočekano na veoma neprijatan način od strane nekoliko članova, koji imaju neodoljivu potrebu da novopridošlicu udare ciglom u glavu, ako ne već u prvom odgovor-postu, onda u prvih nekoliko. Iako ima članova koji se trude da posavetuju one koji su u problemu (ma koliko taj problem možda bio za njih trivijalan i puno puta prežvakan), komentari nekoliko članova su toliko negativni i rigidni, da mislim da to zaista nije u redu.

I dalje smatram da ovaj sajt treba da bude primer tolerantnog govora i razumevanja (koje toliko priželjkujemo za sebe u ovom hetero svetu), a ne mržnje i ismevanja onih koji razmišljaju drugačije. To što neko nema dovoljno hrabrosti da se u datom trenutku autuje, to što možda razmišlja na način koji generalno nije OK prema partneru/gej zajednici i tome slično, ne znači da ga treba nazivati pogrdnim imenima, terati ga na log-out, tvrditi da sve takve treba povešati (a bilo je i toga u pojedinim temama)...

To što su neki od vas na ovom forumu godinama, i što imate desetine hiljada postova, ne znači da svakog novog člana treba da oterate time što ćete u svakoj čorbi biti mirođija i doći da se zapljunete ispod njegovog posta. Ako vam se nečije gledište „gadi“, kao što neki kažu, a vi idite na neku drugu temu/sekciju sajta gde vam je zanimljivije. Ovako samo rasterujete ljude koji su tek na početku procesa prihvatanja sebe, otkrivanja svojih preferencija, svojih skrivenijih kutaka ličnosti. Zar ste zaboravili da kroz te procese moramo da prođemo svi, da ste kroz njih prolazili i sami, brže ili sporije, pre ili kasnije? Ako ste se smorili za sve ove godine, čitajući puno puta iste stvari, i nemate više volje da nekom pomognete konstruktivno, mudrošću i iskustvom koje ste za sve to vreme stekli, a vi čitajte nešto drugo, što će vas zaintrigirati, a nove članove pustite da na svoj način prođu putem otkrivanja svoje ličnosti onako kako oni umeju i mogu. Niko se nije rodio autovan i prihvatio sebe drugačijeg smesta. Zar nije lepše nekom pomoći, nego doći da ga svojim komentarom uniziš i ubiješ u pojam? Treba imati u vidu da će ovde uvek najpre pitanja postavljati ljudi koji nisu izašli iz ormara, jer je sam motiv dolaska na ovaj forum, verujem, najčešće početak prihvatanja i otkrivanja sebe. Ređe će pitanje doći da postavi neko ko je s tim procesom završio, jer on informacije može da dozna u realnom životu. Ako vam to ide na živce, ne znam zašto bi iko kinjio sebe i trošio svoje vreme čitajući i odgovarajući na „nebuloze“.
Korisnikov avatar
By bern
pa ima pravo... mi ovdje imamo kratak fitilj kad se radi o netoleranciji i glupostima novajlija.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!