Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Moderatori: IriS, Moderators

Sa kojim znakom se NIKAKO ne slazete?

ovan
6
6%
bik
11
10%
bilzanci
14
13%
rak
7
7%
devica
10
9%
vaga
12
11%
skorpija
14
13%
strelac
3
3%
jarac
19
18%
vodolija
5
5%
ribe
6
6%
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
@Alexandermagic Ne želim to, stvarno. Aksiome na kojima se zasniva astrologija ne smatram tačnim, i zapravo sam siguran da nisu (uticaj zvezda i planeta na osobine), ergo svi zaključci doneti na osnovu tih aksioma nisu tačni - ili ako su tačni, tačni su zbog slučajnosti ili nečega što nema veze sa astrologijom. Stoga, ni najveći astrološki stručnjak me ne bi ubedio u istinitost astrologije.

@Barni, za goruće aktuelne teme, ili teme o nedavnim događajima zaista i nije preterano pouzdana. Ali za članke o pojmovima kao što je astrologija ne brini.
Sad ću ti kažem nešto Zlatna ptico, bez pretenzija da osudim, ili podržim astrologiju: u pravu su, što se ovoga tiče ljudi,
U najtehničkijem mogućem smislu, astrologija bi mogla biti pseudonauka, kada bi astrolozi tvrdili da su naučnici, no ona se poslednji put smatrala naukom kada naučne metode nisu postojale, tj. kroz Srednji vek i Renesansu. Tehnički govoreći, niko ni ne tvrdi da je astrologija nauka, tako da je suvišno i isticati da je pseudonauk.
Astrologija je dapače veština, kako god odredio taj pojam, bilo kroz dvogled gnostičkog, bilo kroz durbin ezoteričkog, transcedentnog, ili čak kroz binokl psihoanalize, i to učenje koje se prenosi na isti taj način.
Sa striktno komunikološkog aspekta, koje je moje stanovište, astrologija, ali ne ova profanisana, banalizovana i konzumeristička, predstavlja veštinu koja dobrim delom uključuje hladno čitanje, ali i dobre psihološke sposobnosti sa druge, a tehnički govoreći, spada u mantičke vrste komunikacionih poruka, koji prenose mantičke kodove; autentična astrologija takođe spada u rumorno i ezoterično, interpersonalno komuniciranje sa širokim poljem konotativnosti, što bi značilo da joj je značenjsko polje znanja kojima raspolaže nužno ograničeno na mali broj ljudi. Čim se proširi na veći deo ljudi, koji znanjima iz astrologije ne raspolažu, teži da joj se doda mera proizvoljnosti, koju ona izvorno nema.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2638896#p2638896]Jheronim van Aken napisao:[/url]Sad ću ti kažem nešto Zlatna ptico, bez pretenzija da osudim, ili podržim astrologiju: u pravu su, što se ovoga tiče ljudi,
U najtehničkijem mogućem smislu, astrologija bi mogla biti pseudonauka, kada bi astrolozi tvrdili da su naučnici, no ona se poslednji put smatrala naukom kada naučne metode nisu postojale, tj. kroz Srednji vek i Renesansu. Tehnički govoreći, niko ni ne tvrdi da je astrologija nauka, tako da je suvišno i isticati da je pseudonauk.
Astrologija je dapače veština, kako god odredio taj pojam, bilo kroz dvogled gnostičkog, bilo kroz durbin ezoteričkog, transcedentnog, ili čak kroz binokl psihoanalize, i to učenje koje se prenosi.
Sa striktno komunikološkog aspekta, koje je moje stanovište, astrologija, ali ne ova profanisana, banalizovana i konzumeristička, predstavlja veštinu koja dobrim delom uključuje hladno čitanje, ali i dobre psihološke sposobnosti sa druge, a tehnički govoreći, spada u mantičke vrste komunikacionih poruka, koji prenose mantičke kodove; autentična astrologija takođe spada u rumorno i ezoterično, interpersonalno komuniciranje sa širokim poljem konotativnosti, što bi značilo da joj je značenjsko polje znanja kojima raspolaže nužno ograničeno na mali broj ljudi. Čim se proširi na veći deo ljudi, koji znanjima iz astrologije ne raspolažu, teži da joj se doda mera proizvoljnosti, koju ona izvorno nema.
Na to sam i mislio pod onim da zaključak astrologa može biti tačan, ali da to nema veze sa astrologijom. Cold reading, hot reading i slično. :)
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2638896#p2638896]Jheronim van Aken napisao:[/url]Sad ću ti kažem nešto Zlatna ptico, bez pretenzija da osudim, ili podržim astrologiju: u pravu su, što se ovoga tiče ljudi,
Astrologija je dapače veština, kako god odredio taj pojam, bilo kroz dvogled gnostičkog, bilo kroz durbin ezoteričkog, transcedentnog, ili čak kroz binokl psihoanalize, i to učenje koje se prenosi na isti taj način.

Astrologija jeste pseudonauka, zapravo njen udzbenicki primer, informisi se. Nije neophodno da neka delatnost sebe formalno deklarise naukom, da bi se smatrala pseudonaukom.

Astrology is considered a pseudoscience or superstition by the scientific community, which sees a lack of statistically significant astrological predictions, while psychology explains much of the continued faith in astrology as a matter of cognitive biases.[5][6][7][8] In 2006 the U.S. National Science Board published a statement which said it considers belief in ten survey items, astrology among them, to be "pseudoscientific".[9]

http://www.princeton.edu/~achaney/tmve/ ... ology.html" target="_blank

Astrology has been rejected by the scientific community as a pseudoscience, having no validity or explanatory power for describing the universe.

Pseudoscience is a claim, belief or practice which is presented as scientific, but does not adhere to a valid scientific method, lacks supporting evidence or plausibility, cannot be reliably tested, or otherwise lacks scientific status.[1]

Pseudoscience is often characterized by the use of vague, contradictory, exaggerated or unprovable claims, an over-reliance on confirmation rather than rigorous attempts at refutation, a lack of openness to evaluation by other experts, and a general absence of systematic processes to rationally develop theories.

http://en.wikipedia.org/wiki/Astrology" target="_blank

A kako ja vidim, astrologija iznosi tvrdjenja o buducnosti i realizacijama dogadjaja, dakle tvrdnje o samoj fizickoj stvarnosti. Samim tim se predstavlja kao naucna, bez obzira da li je astrolozi nazivaju naukom (a ima i takvih). Ali one nisu naucno zasnovane kao sto je pokazano, i zbog toga je pseudonauka.

Zaista, da ne kopiram jos mali milion akademskih linkova.

http://plato.stanford.edu/entries/pseudo-science/" target="_blank
http://www.jstor.org/discover/10.2307/1 ... 3843560761" target="_blank
http://www4.ncsu.edu/~n51ls801/340scipseudo.html" target="_blank

Povrh svega, iz iskustva moje malenkosti, da su na predavanjima filozofije nauke profesori redovno isticali astrologiju kao primer pseudonauke, dakle ocito to nisu smatrali suvisnim.
Korisnikov avatar
By .:Q:.
cini mi se da je oslanjanje na astroloske sugestije izmedju ostalog i jedna od pomoci u gradjenju identiteta, sto svima treba vrlo, stoga i astroloska predvidjanja o karakteru mogu u neku ruku biti tacna, cak iako su maglovita, ukoliko ih osoba poznaje i veruje u njih te ih delom usvoji

zivotni ciklusi mogu imati smisla i van astrologije; specifična predvidjanja više rezolucije (na mesecnom ili dnevnom nivou) su ponudjena scenarija koja opet neko moze prihvatiti ili ne, te na taj nacin definisati njihovu tacnost, a predvidjanje karaktera onih na koje astrologija nije imala uticaj (neposredno ili posredno) je spekulacija koja ih eventualno u tom pravcu moze odrediti samo u onoj meri u kojoj to reaktivno moze nas stav prema njima

to doduse ne znaci da ne postoji nesto divno u celom tom sistemu znakova, znacenja i odnosa, po sebi, niti da astrologija ne zadovoljava i neke druge potrebe :gitara:
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2638928#p2638928].:Q:. napisao:[/url]cini mi se da je oslanjanje na astroloske sugestije izmedju ostalog i jedna od pomoci u gradjenju identiteta, sto svima treba vrlo, stoga i astroloska predvidjanja o karakteru mogu u neku ruku biti tacna, cak iako su maglovita, ukoliko ih osoba poznaje i veruje u njih te ih delom usvoji

zivotni ciklusi mogu imati smisla i van astrologije; specifična predvidjanja više rezolucije (na mesecnom ili dnevnom nivou) su ponudjena scenarija koja opet neko moze prihvatiti ili ne, te na taj nacin definisati njihovu tacnost, a predvidjanje karaktera onih na koje astrologija nije imala uticaj (neposredno ili posredno) je spekulacija koja ih eventualno u tom pravcu moze odrediti samo u onoj meri u kojoj to reaktivno moze nas stav prema njima

to doduse ne znaci da ne postoji nesto divno u celom tom sistemu znakova, znacenja i odnosa, po sebi, niti da astrologija ne zadovoljava i neke druge potrebe :gitara:
pa, naravno, to je jedna od onih korisnih iluzija, tj. okeanskih osećanja koje Frojd navodi u Nelagodnosti u kulturi i Budućnosti jedne iluzije.

Proizvoljnost i "maglovitost" koje nastaju u konotativnim slojevima značenja takvih mantičkih poruka je u prvom planu; na konotativnom planu astroloških kodova može da nastane nešto kreativno i nadahnjujuće za onoga ko enkodira, "zakonitost i simetrija" koja nema veze sa nepostojećom denotativnošću, ili naučnom zasnovanošću astrologije. Zato, antropološki gledano, uloga astrologije nije vezana za gnoseološko, epistemološko, ili čak metafizički aspekt saznanja, već je njena uloga upravo u lepoti potonjeg što si naveo - zbog toga ona i nije nauka, ili pseudonauka, već svojevrsna veština. Što ne znači da je to, i ta njena uloga svakome potrebna.

Meni npr. zbilja nije. Ali me je zanimalo da čujem mišljenje alexandramagic-a o mojoj natalnoj karti, jer je on u dekodiranju astroloških poruka i kodova (kojima odlično vlada) krajnje kreativan.

Disclaimer na disclaimer-ov disclaimer: ponovo napominjem da ne branim, niti osuđujem astrologiju mojim postovima, već da me je zaniteresovala komunikaciona situacija na ovoj temi, pa sam poveo diskusiju o astrologiji kao antropološkom i komunikološkom fenomenu, kao nečemu što leži između diskurzivnog i prezentacionog sistema, tj. između pragmatske i estetske poruke.
Korisnikov avatar
By gossip
ne znam sa kojim se ne slazem
ali znam da smo mi ovnovi fenomenalni :love:
Korisnikov avatar
By bas bleu
ispada da su ljudi sa kojima se bas ne slazem device. :shrug:
By Speculum Columbae
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2639017#p2639017]barni napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2638929#p2638929]Jheronim van Aken napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2638928#p2638928].:Q:. napisao:[/url]....
....
Ali me je zanimalo da čujem mišljenje alexandramagic-a o mojoj natalnoj karti, .....
moze li se videti taj nalaz? :smilegrin:
stajao je na temi o horoskopskom znaku koliko se pošljednje sećam.
Korisnikov avatar
By gossip
to isto vazi i kod mene za strelceve :D :awesome:
By Kragi
Ribe, zato sto ne mogu da razumem toliku emotivnost i neracionalnost i Blizanac iako ocekujem da se jedan pojavi u mom zivotu, pored jos nekih koji su vec tu. :giggle:
Zanimljivo mi je i lose kotiranje Strelca u anketi :misli:

Naravno, ovo je bila generalizacija a i neslaganje ne treba shvatati nuzno kao h8 bez mogucnosti uspostavljanja iole bliskih odnosa. :B
Korisnikov avatar
By Trilian
skontala sam da osobe čiji je horoskopski znak strelac držim na odstojanju... imamo ok komunikaciju ali ih ne puštam da mi se približe, osećam neko nepoverenje...
Korisnikov avatar
By gossip
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2639151#p2639151]Hellas napisao:[/url]
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2639011#p2639011]gossip napisao:[/url]ne znam sa kojim se ne slazem
ali znam da smo mi ovnovi fenomenalni :love:
Lepo je sto se volis tako :D

Sa blizancima nikako, nikako u neki biznis (u vidu parnerstva/zajednickog ulaganja).

A delom i sa ovnovima, nikako da se razumemo :bigsmile:
http://www.nooooooooooooooo.com/" target="_blank

ali ja obozavam vas strelceve :love: :sigh:
Korisnikov avatar
By Hellas
^ :lol: extra dugme :lol:
Obozavas nas strelceve? Ti to meni? Volim i ja vas :D samo moze biti problem to sto sam vaga
Korisnikov avatar
By gossip
ahahhahah ja sam mislio da si strelac :lol:

nema veze volim i vage :D
Korisnikov avatar
By Hellas
Wooot? Otkud ti to? :)
Drago nas je :D
Korisnikov avatar
By gossip
ne znam ni sam odakle mi :D
ali eto da znam za ubuduce xD
Korisnikov avatar
By gossip
Ovan - slazem se
Bik - slazem se(ulivaju mi poverenje)
Blizanci - slazem se(srodne duse)
Rak - poznajem ih malo,ali slazemo se
Lav - sa zenskim super,muskim tu i tamo
Devica - slazem
Vaga - daaaa
Skorpija - slabo ih znam
Strelac - daaa
Jarac - ok smo
Vodolija - druga polovina :love:
Ribe - da,koleginica je duple ribe i poprilicno smirujuce deluje na mene

....u principu slazem se sa svima :lol:
Korisnikov avatar
By Horcrux
Gotovo da ne postoji osoba sa kojom se ne slazem lose, tako da mislim da ne zavisi od horoskopskog znaka :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!